Gülay ERYENTÜ 10 FB-B 31 09/11/2009. 1 Nisan Şakasının Kökeni Nedir?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sanat ve Sanat Dalları Hazırlayan:İ.Uhut.YILDIZ
Advertisements

Türkçe Ana Dili Öğretmeni
.Duyu Organlarımız . Hilal Demiraslan 7/B 355.
Değerli Dostlar, Afyon’dan Denizli’ye giderken yolum çoğu kez içinden geçip gittiğimiz KAKLIK Beldesine düşmüştü. Tabelayı görünce yoldan 3 km saptım.
SON NEFESİME KADAR SEN…
DUYU ORGANLARI.
Yılın Bölümleri.
BİZİM GEZEGENİMİZ Aralarındaki benzerlik ve farklılıklara rağmen bütün insanlar aynı gezegeni paylaşırlar ve iyi bir dünyada yaşamak için her bireyin üzerine.
- DÜŞÜNMEYİ ÖĞRENMEK - ZİHİNSEL ETKİNLİKLER.
4.SINIF KİMYA KONULARI.
DUYU ORGANLARIM OLMASA !
ULAN BATOR.
Müzik: Apache, Tatanka Fotoğraf ve sunum: Ö y k ü c ü Apache’lar Gelmişlerdi…
SOFRA GAZETESİ KASIM AYI.
Aşağıdaki bilmecelerin cevabı sizce ne olabilir? İki pencerem var, Etrafı etten duvar, Sabahları açarım, Geceleri kapatırım. Altı mermer, Üstü mermer,
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
1 2 BİR YOKMUŞ BİR YOKMUŞ BİR VARMIŞ 3 Kızı, hayatında çok sıkıntı yaşadığını ve bunlarla nasıl baş edeceğini bilemediğini söylemiş babasına. Bir baba.
Bu PPS, ‘’bahaŞAH’’ tasarımıdır
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ LİDERLİK VE ETKİN YÖNETİM Tekirdağ – 11 Mayıs 2012 Türker GÖKSEL LİDERLİK VE ETKİN YÖNETİM Tekirdağ – 11 Mayıs 2012 Türker.
SAĞLIKLI BÜYÜYELİM Mustafa Kemal Demir.
VÜCÜDUMUZ ÜÇ BÖLÜMDEN OLUŞUR
MADDE Çevremizde dokunduğumuz,gördüğümüz,kokladığı- mız birbirinden farklı birçok varlık vardır. Az veya çok yer kaplayan her varlık madde olarak adlandırılır.
Dünya hep dönüyor.
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
DERS: HAYAT BİLGİSİ KONU: VÜCUDUMUZU TANIYALIM.
Solunum Sistemi
25 Aralık’la başlayan ve yaklaşık bir hafta süreyle kutlanan Noel ve yılbaşı, başta Avrupa ve Amerika kıtası ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok.
5. Sınıf Türkçe Somut-Soyut Anlam
KONU: Duyu Organlarımız
DUYU ORGANLARIMI KULLANIYORUM.
IŞIK VE SESİN YAYILIMI 5.sinif 4.ünite
VÜCUDUMUZUN BÖLÜMLERİ:
Kazım Özenç Seçen Ortaokulu 7-G Sınıfı
DUYU ORGANLARI Vücudumuza dış ortamdan gelen bilgiler ,duyu organları yoluyla sinir sistemine taşınır.Yaşanan değişiklikleri ve uyarıları alıp sinir.
ÇİÇEKLİ BİTKİLERDE ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
DUYU ORGANLARIMIZ Duyu organlarımızı bulmama yardımcı olur musunuz?
DERS: Hayat Bilgisi KONU: Duyu Organlarımız SINIF: 3. Sınıf
DUYU ORGANLARI
GÖZ KULAK BURUN DİL DERİ
DOĞA BENGÜ KOTAN 935 BERKAY ORKAN 1071
BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
Hazırlayan: Rıdvan Gezici Onuncu Grup Bilgisayar I Dersi Konu Hakkında: Sözcükte anlam konusunun öğrencilere nasıl anlatılacağı. Konunun içeriği ve konu.
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİMİ
Cemal Granda Atatürk’ün Hizmetkârı’nın Anılarından
Değerler Eğitimi Sevgi-Saygı ayında. Bu konuda bir sunu hazırlayınız.
BURUN (KOKU ALMA) Sağlık Slaytları
Pencereler Pencere asla basit bir şey değildir… Pencere duvardan ışığın girmesine izin veren ve güzelliklere açılan bir açıklık…
Kızılderili Reisi Seattle’ın, kabilesinin yaşadığı toprakları satın almak isteyen ABD başkanı’na
GÖZ KULAK BURUN DİL DERİ
Duymak. duymak görmek koklamak tatmak dokunmak.
DUYU ORGANLARI GÖZ BURUNKULAK DİL DERİ DUYU ORGANLARIMIZ Çevremizde olup bitenleri duyu organlarımızın yardımı ile kavrarız. Görme, işitme, koklama,
Hazırlayan : Tarık ÇETİN
1. 2 Tanım: A ğzımızda bulunan, yediklerimizin tadını almamıza yarayan duyu organımıza Dil denir. Dil ayrıca konuşurken doğru sesleri çıkarmamıza yarar.
Vücudumuzu Tanıyalım Duyu Organlarımız İç Organlarımız
DUYU ORGANLARIMIZ.
BEŞ DUYUMUZ.
Yaklaşık yıldır yetiştirilen ve insanlar tarafından kullanılan bir bitkidir. Çalışmalar bu bitkinin tıbbi özellikleri nedeniyle orta çağdan beri.
Vücudumuzu Tanıyalım Duyu Organlarımız İç Organlarımız
DUYULARIMIZ GÖRME İŞİTME TATMA KOKLAMA DOKUNMA BAŞLA.
ZÜLAL ŞENL İ K. BURUN Burun, koku alma duyusu organımızdır. Burnumuzla dışarıdan temiz hava alırız. Yeni pişen bir kekin, güzel bir çiçe ğ in, annemizin.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SAATLER
Yemek kültürü oluşumu ve özellikleri
Keops pİramİdİ.
Kötü dokunmalara örnekler Kötü dokunmalara örnekler.
GÖLGE Arş.Gör. Belkıs Garip.
Danışman Neşet DEMİRCİ IŞIK VE MADDE IŞIK KAYNAKLARI
DUYU ORGANLARIMIZ BALKAN DORUK UZUNER 3/A SINIFI ERYAMAN
BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
...sınırlar çizilmeden, duvarlar örülmeden...
Sunum transkripti:

Gülay ERYENTÜ 10 FB-B 31 09/11/2009

1 Nisan Şakasının Kökeni Nedir?

 1564 Yılında Fransa kralı IX. Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının 1. gününe almasına rağmen Avrupa’da yaygın olan yıl başlangıcı 25 Mart’ a uyuldu.  Fransa kralının kararı yayılamadı. Duyanlar ise protesto edip eski alıştıkları düzene devam ettiler.  1 Nisan da partiler verdiler, olmamış haberler çıkarttılar,birbirlerine sürpriz hediyeler verdiler.  Ocak ayının yılın ilk ayı olmasına alışılınca, kendi kültürlerinin bir parçası olarak 1 Nisan’ı kutlamaya başladılar.

İnsanlar neden içki kadehlerini tokuştururlar?

 Şarap bütün duyguları tatmin eder anlamına gelmektedir.  Şarabın rengi-Görme  Diliyle tat alma  Burunla koklama  Eliyle dokunma  Ve tokuşturarak sesi işitmek (İnsanların beş duyusunu da tatmin etmek için.)

 Antik çağlarda, bir insanın düşmanını yemeğe davet edip, ona zehirli içki sunması doğal sanılıyordu.  Ev sahibi misafirine içkinin zehirsiz olduğunu kanıtlamak için kendi içkisini havaya kaldırır ve misafirin içkisinden bir yudum kendi içkisine dökmesini isterdi.  Sonra da içkiler içilirdi.  Misafir ise bu durumda ev sahibinin kadehine hafifçe vurup ev sahibine güvendiğini gösterirdi. Çın sesi içkiyi denemeye gerek olmadığını gösterirdi.

Çinliler yiyeceklerini neden çubukla yerler?

 Eskiden Çin’de yalnızca zenginler masada yerlerdi. Fakir halk ise; bir elleriyle tabakları tutup, diğer elleriyle çubuk kullanarak beslenirlerdi.  Hızlı nüfüs artışı yüzünden yiyecek bulmakta zorluk çeken Çinliler yiyeceklerini küçük parçalar halinde çoğaltarak yemek zorundaydılar.

Çinlilerin gözleri neden farklıdır?

 Teorilere göre, bu göz tipi, gözü yoğun kar tabakasının ışığından korur. Çin’de şu an kar yağmıyor olsa bile, Çin atalarının buzul çağında kuzayde yaşadıkları kanıtlanmıştır.  Burunları da rüzgara karşı korunmak için küçülmüştür.  Ciltleri ve göz kapakları yağlıdır, gözü ve iç tabakalarını kara, soğuğa karşı korur.

Dünyanın en çok söylenen şarkısı nedir?

“Happy birthday to you!”  Şarkı Amerikalı iki kız kardeşe aittir.  Şarkının orijinali “Good Morning to All” dur.  Warner/chappel müzik şirketine geçtikten sonra hızlı bir şekilde yayılmıştır.

Mezara neden çiçek konulur?

 İlk kez MÖ Mısır Friavunu Tutankamon’un mezarında çiçekten taçlara rastlanılmıştır.  Eskiden çiçeklerin amacı iyi ruhları çekip, kötü ruhları kovmaktır.  Sonraki amacı ise cesetten çıkan kokuyu kamufle etmektir.

Bütün zeki insanların ortak özellikleri nedir?

 Saçlarının parlak olmasıdır.  Zeki insanların saçında daha fazla çinko ve bakır bulunuyor. Bu yüzden saçda daha parlak oluyor.

KAYNAKLAR   bilgiler.html bilgiler.html 

TEŞEKKÜRLER!