Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Değerler Eğitimi Sevgi-Saygı ayında. Bu konuda bir sunu hazırlayınız.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Değerler Eğitimi Sevgi-Saygı ayında. Bu konuda bir sunu hazırlayınız."— Sunum transkripti:

1 Değerler Eğitimi Sevgi-Saygı ayında. Bu konuda bir sunu hazırlayınız.
Performans Ödevi-1 Değerler Eğitimi Sevgi-Saygı ayında. Bu konuda bir sunu hazırlayınız.

2 Sununuzda şu sorulara cevap arayabilirsiniz:
Sevgi nedir? Neler sevginin göstergesidir? Sevginin gücü ile neler yapılabilir? Biz sevgimizi arkadaşlarımıza, ailemize ve çevremize nasıl göstermeliyiz? Saygı nedir? Neden Saygılı Olmalıyız? Saygı kimlere gösterilir?

3 İpuçları: Sevgi ya da saygı konularından sadece birini vurgulayabilirsiniz. Konuyu anlatmak yerine uygun bir hikayeyi resim ve seslerle verebilirsiniz. Aşağıdaki tarzlarından birini seçebilirsiniz.( Hepsini birden uygulamaya çalışmayınız). Hikaye anlatımı, Güzel sözler ve resimlerden oluşan slayt gösterisi, Mantıklı bir sıra ile ilerleyen vecizelerde desteklenmiş konu anlatımı Görsellerinizin cümlelerle uyumlu anlamlar içermesi önemli. Gerekmedikçe dikkati dağıtıcı animasyon, müzik ve görsel kullanmayınız. Kapak ve Hazırlayanlar slaytlarını unutmayınız.

4 Değerlendirme ölçütleri:
Bölüm Madde Değil Biraz Tam İçerik İçerik amaca uygun mu? Sunuda “Şekil”/ “Grafik”/ “Smartart grafik” kullanılmış mı? Yazım ve imla kurallarına uyulmuş mu? Sunuda köprü/ eylem düğmesi kullanılmış mı? Görseller konuya uygun mu? Tasarım Tasarımda bütünlük ve düzen sağlanmış mı? Renkler uyumlu mu ve karakter büyüklükleri yeterli mi? İçeriğe uygun slayt düzeni kullanılmış mı? Organizas -yon Ana başlıklar, alt başlıklar ve açıklamalar (içerik) doğru sıralama ile verildi mi? Başlık sayfası ve slayt başlıkları var mı? Uzun yazılar slaytlara paylaştırılmış mı? Diğer Sunu öğrenci tarafından hazırlanmış mı? Sunuda kaynak var mı?

5 Kullanılabilecek Kaynaklar:
Buradan sevgi hakkında hikayeler bulabilirsiniz: Buradan Mevlana’dan Sözler ve hikayeler bulabilirsiniz: (Bilirsiniz onun sözleri ne hakkında olursa olsun ucu sevgiye dokunur  )

6 Ödev Teslim Tarihi: 7-13 Nisan tarihleri arasında Bilgisayar dersinizde 2. dönem 1. sınavınız uygulamalı olarak yapılacaktır. Konuları hatırlamayı unutmayınız. 14-20 Nisan tarihleri arasında Bilgisayar dersinizde ödevinizi teslim ediniz. Aynı bilgisayarı paylaşan sınıf arkadaşları performans ödevini ortak hazırlayabilirler.


"Değerler Eğitimi Sevgi-Saygı ayında. Bu konuda bir sunu hazırlayınız." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları