TÜBESS (TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ); Ulusal Belge Sağlamada Yeni Bir Boyut 25 Mayıs 2011 Antalya Mehmet BOZ mehmet@ulakbim.gov.tr.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Web sitemizden kütüphane hizmetleri ve kaynaklarının kullanımı konusunda tüm bilgilere erişebilirsiniz.
Advertisements

tarihi itibariyle Kütüphanemiz "Yordam 2001" Kütüphane Otomasyon Programı ile çalışmaktadır. Web sayfamızda ( yerleştirilen.
Ankara Yenilikçi Kütüphane Girişimleri Grubu
 Bir bilim dalının çeşitli konularında yazılmış eserlerin tümüne ulaşmak için, mevcut bilgi kaynaklarının gözden geçirilmesi ve ilgili yayınlara ulaşılması.
Merkez Kütüphane Kütüphane Otomasyon Sistemi Ödünç Alınan Yayınların İnternet Üzerinden Uzatılması Ve Rafta Olmayan Yayının Ayırtılması
Kütüphaneci Bakış Açısından EKUAL Mayıs 2012 Antalya
KİTS Hakkında ANKOS İşbirliği Grubu
Kaynak Paylaşımı: Neler Yapıyoruz. Neler Yapabiliriz
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
Kütüphanelerarası İşbirliğinin ABC’si
Kamu Kurumlarında e-imza’nın Kullanım Alanları E-imza Kullanımının Yaygınlaştırılması Güvenli e-imza Kullanımı Kâmuran YÜCEL T.C. Başbakanlık Bilgi İşlem.
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ILL = KÜTÜPHANELER ARASI ÖDÜNÇ İSTEK KILAVUZU.
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi
AÇIK ERİŞİM KAYNAKLARI
Bu menü, ILL, Katalog, Konu başlıkları, Kütüphane Yönergesi dışında kalan tüm sayfalarda aktiftir Araştırma sürecinizi kolaylaştırmak, kütüphane kaynaklarına.
KİTS'deki Yenilikler ve Yeni Bir Proje (Personel Değişimi)
Türkiye’de Kaynak Paylaşımının Geleceği “Trendeler, Tehditler, Fırsatlar” Sabancı Üniversitesi Bilgi Merkezi Mehmet MANYAS II. ULUSAL AKADEMİK KAYNAK PAYLAŞIM.
KİTS : Yeni Uygulamalar
TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ (TÜBESS)
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
Nuray Demirkol Ziraat Yüksek Mühendisi Başuzman 13 Ekim 2009 Ankara TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ.
DIŞ KAYNAKLI PROJELER Suat TÜREYEN Başar BAKIR Ümit TURHAN
BELGE SAĞLAMA HİZMETLERİ
ULAKBİM Vedat Mert Güneri Dursun Ali Çolak
Dr. Armağan Erdoğan KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ 11 OCAK 2011 Yükseköğretimin Uluslararası Boyutu.
LOGO TÜBİTAK Proje Pazarları Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
İŞBİRLİĞİ ARAŞTIRMA GRUBU SUNUMU
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
Lisans Öğrencileri için Proje Destekleri
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
AKADEMİA SOSYAL BİLİMLER İNDEKSİ
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
Ulusal Akademik Kaynak Paylaşımı Çalıştayı 16 Nisan 2010, Kadir Has Üniversitesi AYHAN TUĞLU Bahçeşehir Üniversitesi.

İstanbul Medipol Üniversitesi
. Çankırı Karatekin Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı.
Hoşgeldiniz ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Kütüphanesi.
Karayolu Güvenliği İçin Eğitim ve Diğer Bileşenlere Bakış Mayıs 2011 Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Bu yayın Avrupa Birliği’nin yardımıyla üretilmiştir. Bu.
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
İŞBİRLİĞİ ARAŞTIRMA GRUBU SUNUMU
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIM PROJESİ 14 MAYIS 2010, ANTALYA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
MARMARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE KULÜBÜ YENİ GÖNÜLLÜLERLE TANIŞMA VE KULÜBÜMÜZÜ TANITMA TOPLANTISI.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
İstanbul Üniversitesi Mezun Takip Sistemi EYOKA
E-Resource Access & Management ULAKARA TDNet - ULAKARA e-Dergiler Portal ve Federe Arama Çözümü TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Antalya – Mayıs 2009 e-Resource.
TÜBİTAK ELEKTRONİK KAYNAKLAR ULUSAL AKADEMİK LİSANS EKUAL TÜBİTAK EKUAL STANDART LİSANS ANLAŞMASI STANDART LİSANS ANLAŞMASI Mayıs 2008, Çeşme Ahmet.
LOGO TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
ULUSAL AKADEMİK LİSANS TOPLANTISI 6 Kasım 2006, İstanbul.
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
Giresun Üniversitesi Katalog Tarama
URQUHART YASASI.  Urquhart Yasası bilimsel dergilerin “kütüphane ötesi kullanımı”nın (supralibrary use), bu dergilerin her kütüphanenin “kütüphane içi.
Elektronik Bilgi Kaynaklarına Yatırım ile Yayın Sayısı Arasındaki İlişki Üzerine Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/tonta.html.
ESER İSTEK (KİTAP SİPARİŞİNDE BULUNMA) Kütüphanenin ana sayfasından Giresun Üniversitesi Katalog Tarama tıklanır. Gelen ekranda Oturum Aç sekmesi seçilir.
Web sayfamızda ( yerleştirilen "Elektronik Katalog" linkini ya da adresini açarak kütüphanemizde.
Haziran 2014, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, BİLKENT - ANKARA Ebru KAYA İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANELERİ.
Kütüphane ve Dokümantasyon
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENCİ GÖRÜŞMELERİ ANALİZİ
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
UZAKTAN EĞİTİM VE ÜNİVERSİTELER
Çankırı Karatekin Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire
Sunum transkripti:

TÜBESS (TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ); Ulusal Belge Sağlamada Yeni Bir Boyut 25 Mayıs 2011 Antalya Mehmet BOZ mehmet@ulakbim.gov.tr

İçerik Belge Sağlama ve Ödünç Verme ve Önemi Kaynak Paylaşımında Yeni Bir Yapı Belge Sağlama ve Ödünç Verme, TÜBESS TÜBESS’e Başvuru TÜBESS Süreçleri Sonuç ve Kapanış

Belge Sağlama ve Ödünç Verme ve Önemi Kütüphane Koleksiyonları, Amaç, Kaynak Paylaşımı ve İşbirliği Kütüphane Koleksiyonunda Olmayan Materyaller

Kaynak Paylaşımı; TO-KAT

Kaynak Paylaşımı; TO-KAT

Kaynak Paylaşımı; TO-KAT

Kaynak Paylaşımı; TO-KAT-Özet 1 oturumda 8,9 tarama 3 tarama sonucunda 1 marc kaydı 2011 Yılı 3 Aylık Dönemde 1 oturumda 8,4 tarama 3,4 tarama sonucunda 1 marc kaydı indirilmiştir.

Begle Sağlama ve Ödünç Verme (ILL) ve TÜBESS? TÜBESS, Türkiye Belge Sağlama Sistemi Toplu Katalog, Gönderim, Güvenli Elektronik Gönderim (GEG-SED) Ariel benzeri yollar ile, Kurumlar arası ILL, Kargo için Tek Fiyat Uygulaması

Begle Sağlama ve Ödünç Verme ve TÜBESS? TÜBESS, Türkiye Belge Sağlama Sistemi Mali Süreç, Bir Kütüphane için Tüm Kütüphaneler için K 1 K 2 K 3 K 4 K n T K 2 K 3 K n K 1

TÜBESS’e Başvuru TÜBESS Katılım Sözleşmesi Yükümlülükler, Sağlayıcı Kütüphane, İstek Yapan Kurum, TÜBİTAK ULAKBİM.

TÜBESS Süreçleri Üyelik ve Kimlik Doğrulama İşlemleri, Yetkilendirme, Politika Oluşturma, Belge Sağlama İşlemleri.

Sonuç Üniversite’nin Görevleri Akademik İşbirliği, Teknik İşbirliği Eğitim ve Araştırma Faaliyetleri Yürütmek, Sanayinin Gelişmesine Katkı Sağlamak, Toplumun Gelişmesine Katkı Sağlamak, Akademik İşbirliği, Teknik İşbirliği Ortak Çalışmalar,

Sonuç Kütüphane’nin Görevleri; Öğrenci ve Öğretim Elemanlarına Bilgi Desteği Teknolojik Gelişmelere Destek Olmak, Toplumsal Gelişmeyi Desteklemek,

Son Soru? Üniversite Nüfusuna hizmet vermek için çalışırken, Doğrudan gelen kullanıcılara, sen hangi şehirdensin, hangi üniversitedensin demeden hizmet verirken, Bu kadar kolaylığa rağmen işbirliğine girmekte gönülsüz olmak nedendir?

Son Söz Büyük Üniversite Olmak, Büyük Sorumluluk Getirir, Bu sorumluluğun bilinciyle hareket etmek kütüphanecilerin görevlerinden olmalıdır. Dinlediğiniz için Teşekkürler Mehmet BOZ

TÜBESS Süreçleri Üyelik ve Kimlik Doğrulama Süreçleri ULAKBİM Üye Sayfasından Üye Olma,

TÜBESS Süreçleri Kimlik Doğrulama Süreçleri ULAKBİM Kimlik Doğrulama - www.tubess.gov.tr

TÜBESS Süreçleri Kimlik Doğrulama Süreçleri

TÜBESS Süreçleri Kimlik Tanımlama Süreçleri

TÜBESS Süreçleri Kimlik Tanımlama Süreçleri

TÜBESS Süreçleri Belge Sağlama Süreçleri

TÜBESS’in Kullanım Kolaylıkları Toplu Katalog Gereksinimi, (TO-KAT) Mali Süreç, Gönderim, Güvenli Elektronik Gönderim (GEG), Kargo için Tek Fiyat Uygulaması.

Sorunlar TO-KAT’daki Standart Eksikliği Yayın Türü Holding

Öneriler ve Tartışma