ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Proje Koordinatörü KASIM 2012 ANKARA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Esra ARIKAN Çevre Uzmanı
Advertisements

Mesleki Eğitim Ögrenci ve Çalışan Hareketlilik Bütçeleri Katılımcı ve rafakatçi için seyahat edilecek ülkeye gidiş dönüş için Seyahat Edilen mesafe 100.
TARİHÇESİ * 1992 yılında Dışişleri Bakanlığına bağlı olarak kurulmuş 1999 yılında da Başbakanlığa bağlanmıştır. * 2011 yılında 656 sayılı KHK ile, Türk.
Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
Eylem Planı Sonraki Adımlar
1 Stratejik Yönetim Sistemi Projesi Çerçevesinde Stratejik Planlama Adımları MURAT KAYMAK 25 Ağustos 2006 Ankara.
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Bölgesel Proje Koordinatörü.
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü - ÇEM UNCCD 10 YILLIK STRATEJİSİ VE UEP UYUMLAŞTIRILMASI Erdoğan Özevren Çölleşme ile Mücadele Daire Başkanı.
İkili ve Bölgesel İlişkiler Şube Müdürlüğünün Çalışmaları
DIŞ KAYNAKLI PROJELER Suat TÜREYEN Başar BAKIR Ümit TURHAN
Çevre ve Orman Bakanlığı
İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi Aşama II Rahmi Doğan İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Tematik Izleme Toplantısı
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi 06 Şubat 2012 Ankara.
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi Nuri Özbağdatlı Ulusal Danışman UNDP Türkiye 27 Nisan 2012 Antalya.
ZUHAL YILMAZ Başmühendis
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
HAVZA İLE İLGİLİ HEDEFLENEN ÇALIŞMA (YANSI 13) HAVZA TEŞKİLATLANMASI YOLUYLA YENİDEN YAPILANMA 1.1. HAVZA TEŞKİLATI 2.2. HAVZA YÖNETİM HUKUKU 3.3. HAVZA.
Uluslararası İlişkiler Alanındaki Çalışmalar 30 Kasım 2012 Çölleşme ile Mücadele Dairesi Başkanlığı.
1. 2 SUNU PLANI 1. DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONELİ 2. DAİRE BAŞKANLIĞI’NIN GÖREVLERİ 3. YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER 3.1 Projeler Tamamlanmış Projeler
KATILIM (1) Halkın, kendisiyle ilgili kararlara katılmasına dönük bir süreçtir. Katılımın olmazsa olmaz koşulu, problemlerin birlikte tespit edilmesi,
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA İLİ ULUSAL ANNE ÖLÜMLERİ ÇALIŞMASI
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
YERELDE AB SÜRECİ.
HAVZA PLANLAMA VE ARAZİ ISLAHI DAİRE BAŞKANLIĞI
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞLIK SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇÖLLEŞME ve.
1. 2/21 Proje Gelişim SüreciProjenin amacıProje alanı, süresi ve bütçesiİşbirliği yapılan kurumlarProje BileşenleriProje Faaliyetleri.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI KARST SU KAYNAKLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 1 OCAK-31 ARALIK 2014 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 10 Mart 2015 Ankara.
SEL ÖNLEME ÇALIŞMALARINDA AĞAÇLANDIRMA VE TERASLAMANIN ÖNEMİ
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
LOGO TÜBİTAK Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
Orman Bölge Müdürlüğü Sn Proje AdıSektörüYeriProjenin Durumu 1 Orman KadastroTarım/OrmancılıkMuhtelifİhalesi yapılmıştır 2 Orman Koruma ve İşletmecilik.
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
AKARÇAY HAVZASI.
ÇÖLLEŞME ve EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Türkiye’deki Yüzey ve Yeraltı Su Kaynakları Dengesi.
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
EROZYONLA MÜCADELE EYLEM PLANI
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
1 Altunkaya ÇAVUŞ Amasya MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
1 Osman Özdemir MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
Nehir Havzaları Su Kaynakları Modelleme Çalışmaları
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
1/3. 2/8 Şube Müdürlüğümüz, Bakanlığımız faaliyet alanlarına giren konularda olmak üzere  Küresel ve bölgesel kuruluşlarla ilişkiler  Uluslararası anlaşma,
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
AETR KONVANSİYONU
Sunum transkripti:

ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Proje Koordinatörü KASIM 2012 ANKARA

Projede yer alan Devlet Uygulama Kurumları:  Azerbaycan: Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı  Kırgızistan: Çevre Koruma ve Ormancılık Devlet Kurumu  Tacikistan: Çevresel Koruma Komitesi  Özbekistan: Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı, Ana Orman Bölümü  Türkiye: Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü

Projenin Süresi : 24 ay Projenin Bütçesi FAO/FTPP: $ GDAEC/MoEF: $ TİKA: $ Ülkeler (Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan): (79 775$) Toplam: $ Proje ortakları; Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü (ÇEM), TİKA ve FAO’ dur.

 ÇEM Genel Müdürlüğü; Bölgesel proje koordinatörü atayacak ve projenin genel koordinasyonu, Türkiye’deki eğitimlerin organizasyonu ve masraflarından sorumlu olacaktır.  TİKA; Türkiye’de yapılacak eğitimlere diğer ülkelerden katılacakların yol masrafı ile bu eğitimlerdeki çeviri masraflarını karşılayacak, ayrıca bir proje ülkesinde yapılacak pilot uygulama çalışmasının masraflarını karşılayacaktır.  FAO; Uzmanların masrafları, belli seyahat ve toplantıların masrafları, eğitimlere katılacakların cep harçlıkları, yayın ve eğitim malzemeleri ve diğer masraflarını karşılayacaktır. Proje ortaklarının sahip olduğu yükümlülükler

 Diğer proje ülkelerindeki Ulusal Proje Koordinatörleri ve FAOSEC proje uygulama koordinasyonu ve takibi için Ulusal Proje Koordinatörünün görevlendirilmesi,  Bölgesel Seminerler ve eğitim programlarına katılmak için uygun personelin görevlendirilmesi,  Bilinç oluşturma materyalleri ve programlarının hazırlanması için tutar(FTPP bütçesine ek olarak),  Kendi ülkesinde organize edilen eğitimin tutarı  Kendi ülkesinde seçilecek mikro havzada yürütülen saha pilot/demonstrasyon uygulamaları için tutar.

Proje Çıktıları ve Faaliyetleri