Kumluca metem vatanseverlİk

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ey kahraman Türk kadını,
Advertisements

TARİHÎ MEZARTAŞLARI NEDEN TAHRİP VE YOK EDİLİYOR?
“Türküz Atatürkçüyüz” (Yuksel vd. 2001, 57)
AFYONKARAHİSAR KOLORDU DAİRESİNDE SUBAYLARA HİTABEN KONUŞMA
Atatürk İlkelerinin Ortak Özellikleri
VATAN SEVGİSİ.
ŞEHİTLER HAFTASI.
Çanakkale geçilmez Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin. Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer, O.
KAZANIMLAR 25. Onuncu Yıl Nutku'ndan hareketle yapılan inkılapları, Atatürk'ün geleceğe yönelik hedeflerini ve Türk milletinin özelliklerini değerlendirir.
Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.
ON KASIM’DA KAYBETTİĞİMİZ NEYDİ? Aslı DİNÇMAN İzmir,
Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.
ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 Aslı DİNÇMAN.
KAZANIMLAR 6.Atatürk'ün milliyetçilik ilkesinden yola çıkarak millî birlik ve beraberliğin önemine inanır. 7.Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye.
CUMHURİYET BAYRAMI HAZIRLAYAN VE SUNAN TALAT TANJU ŞENTÜRK
KONU:23 NİSAN ULUSAL EĞEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
KAZANIMLAR 14.Atatürkçü düşünce sisteminden yola çıkarak Atatürk ilke ve inkılaplarını oluşturan temel esasları belirler. 15.Atatürk ilkelerinin modern.
Hala kinini, nefretini taşıyorlar. Ama biz unuttuk. Biz her şeyi unuttuk.
ASKERLİĞİMİZİ YAPTIK MI ?
Lider dediğin; Hedefleri gibi Zafer zafer benimdir diyebilenin, muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayanın ve muvaffak oldum diyebilenindir.
Dövüş ustası olanlar öfkelenmezler. Kazanma ustası olanlar korkmazlar
YEŞİLAY.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK
xzz2Itwm4E7E 1-) Çanakkale Kara Savaşları süresince Gelibolu yarımadasına çıkarılan asker mevcudu dir. Bu askerlerin nini İngiliz,
ATATÜRK’ÜN KİŞİLİĞİ.
Saygıdeğer Mesai Arkadaşlarım ve İlimizin güzide Basın Mensupları 2013 yılından beri bugüne kadar büyük bir onur ve gururla yürüttüğüm Karabük Defterdarlığı.
İNSANLARIMIZA, İLKELERE, KAYNAKLARA,
Güneş Operasyonu Kuzey Irak.
ATATÜRK İLKELERİ.
BAŞÖĞRETMENİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÖZLÜ SÖZLERİ VE FOTOĞRAFLARIYLA ÖĞRETMENLERLER GÜNÜNDE BİZLERLE....
Dr. Cengiz ÖZDİKER.
ÇANAKKALE ZAFERİ.
İLKÖĞRETİM HAFTASINI KUTLUYORUZ.
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’TEN ÖZDEYİŞLER
ATATÜRK’Ü ETKİLEYEN OLAYLAR
Sizlere saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum
Yaşlılara Saygı Haftası
ATATÜRKÜN GELECEĞE YÖNELİK HEDEFLERİ
‘’……eski dönemin hurafelerinden ve doğuştan var olan özelliklerimizle hiç de ilişkisi olmayan yabancı fikirlerden, doğudan ve batıdan gelebilen etkilerden.
Özgüvenli Çocuk Yetiştirme Seminerini
VATAN SEVGİSİ VATAN KONUSUNDA SÖYLENMİŞ ŞİİRLER VE SÖZLER.
BİRLİKTE YAŞAMA ve KARDEŞLİK
Aileye Karşı SEVGİ VE SAYGI
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
Adalet mülkün temelidir.
ATATÜRK İLKELERİ Atatürkçülük, Türkiye’nin gerçeklerinden doğmuş bir düşünce sistemidir. Türk milletinin iradesiyle oluşmuş, tarihi bir gelişmenin ürünüdür.
İSTANBUL BAHÇELİEVLER ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ
Dünyanın en iyi LİDERİNİ tanımaya hazır mısınız?
Peygamberlerin İnsanlardan Seçilmesinin Nedenleri
DEĞERLER EĞİTİMİ Konu: Sevgi ve Saygı.
Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.
100. YIL MAŞI VE ANADOLUNUN SESİ
BENİM BÜYÜK YUVAM.
ATATÜRK’ÜN GÖREV ALDIĞI SAVAŞLAR
HEPİMİZİN BİR AİLESİ VAR. AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR… AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR…
MİLLİ MÜCADELE.
SAYGI.
Değişen Türkiye 80 yıl Önce 80 yıl sonra. 80 Yıl Önce At’a Böyle Binilirdi.
VATAN SEVERLİK IRZ VE NAMUSTAN MAHRUM KALANLAR MİLLET VE VATAN HİSSİ TAŞIMAZLAR;BÖYLELERİNDEN SAKINMALILAR. MEVLANA GÖLHİSAR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ.
Atatürk’ü yıkmaya çalışanların, anlamadıkları bir şey vardı: Atatürk 70 milyondu, 70 milyon Atatürk’tü; Atatürk Cumhuriyet’ti, Cumhuriyet Atatürk; Atatürk.
Milli Birlik, Vatan Sevgisi Ve Cumhuriyetin Önemi.
ATATÜRK’ÜN YAPTIĞI HİZMETLER
BAŞKOMUTANLIK MEYDAN SAVAŞI (30 AĞUSTOS 1922)
10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ
İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ
Bugün neler öğreneceğiz?
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK  Mustafa Kemal Atatürk, 1881’de Selanik’te dünyaya geldi. Annesinin adı  Zübeyde Hanım, babasının adı ise  Ali Rıza Efendi’dir. İlkokulu,
“Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin.
Sunum transkripti:

Kumluca metem vatanseverlİk Bu slayt gösterİsİ mobİlya ve İç mekan tasarImI alanI tarafından yapılmıştır.

  VATAN SEVGİSİ  "Biz milliyet fikirlerini tatbikte çok gecikmiş ve çok ilgisizlik göstermiş bir milletiz. Bunun zararlarını fazla faaliyetle telafiye çalışmalıyız... Çünkü tarih, hadiseler ve müsahadeler insanlar ve milletler arasında, hep milliyetin hakim olduğunu göstermiştir." 

"Dünyanın bize hürmet göstermesini istiyorsak, ilk önce biz kendi benliğimize ve milliyetimize bu hürmeti; hissi, fikri, ve fiili olarak bütün davranış ve hareketlerimizle gösterelim; bilelim ki milli benliğini bulmayan milletler başka milletlerin avıdır. Milli mücadeleyi yapan, doğrudan doğruya milletin kendisidir; Milletin evlatlarıdır. Milli mücadelede şahsi hırs değil, milli izzeti nefs, gerçek saik olmuştur."

"Türk milleti milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir."

Türkiye'nin bugünkü mücadelesinin yalnız Türkiye'ye ait olmadığını bütün arkadaşlarımız ifade etmiş iseler de bunu bir defa daha teyit etme lüzumunu hissediyorum. Türkiye'nin bugünkü mücadelesi yalnız kendi nam ve hesabına olsaydı belki daha kısa daha az kanlı olur ve daha çabuk bitebilirdi. Türkiye azim ve mühim bir gayret sarfediyor. Çünkü müdafaa ettigi bütün mazlum milletlerin bütün şarkın davasıdır ve bunu nuhayete getirinceye kadar Türkiye, kendisiyle beraber olan şark milletlerinin beraber yürüyeceğinden emindir." 

"Harp muharebe hele meydan muharebesi yalnız karşı karşıya gelen iki ordunun çarpışması değildir, ulusların çarpışmasıdır. Ulusların bütün varlıkları ile bilim ve teknik alandaki seviyeleri ile başarıları ile ahlakları ile kültürleri ile faziletleri ile kısaca göz ile görülür bütün güçleri ve varlıkları ile, her türlü araçları ve olanakları ile çarpıştığı bir sınav alanıdır.“ M.KEMAL ATATÜRK

Vatanseverlik Kişinin doğduğu ve büyüdüğü topraklara, orada yaşayan insanlara duyduğu sevgi ve saygı dolayısıyla ortaya çıkan duyguya vatanseverlik denir. Kişinin vatanını ve milletini sevmesi en büyük erdemdir. Çünkü üzerinde yaşadığı topraklar ve aynı millete mensup insanlar, birlik ve beraberlik içerisinde yaşadıkları zaman o ülkede huzur ve güven ortamı tesis edilmiş olur. Kişiler vatanseverlik duyguları sayesinde gerektiği zamanı vatanı için ölmeye bile hazırdır. Zaten vatanı uğruna canını ortaya koyanlara da şehit denilmektedir. Şehitlik ise dinimizde en büyük makamlardan biridir.

Geçmişten günümüze yüzbinlerce polis, asker ve memur şehitlik mertebesine ulaşarak vatanımız uğruna hayatlarını ortaya koymuş, ülkemizin daha iyi yerlere gelmesi ve düşmanlar tarafından işgal edilmemesi uğruna şehit olmuşlardır. Bu yüce makama ulaşan şehitlerimiz sayesinde bugün bizler rahat bir şekilde hayatımızı devam ettirebiliyoruz. Bizler böyle insanların torunlarıyız. Dolayısıyla onlara layık bir birey olarak yaşamalı ve onlar kadar biz de vatanseverlik duygularını yüreğimizde samimi bir şekilde hissetmeliyiz. Bu vatan hepimizin. İleride vatanımız tehlikeye düştüğü zaman bizler de atalarımızın yaptığı gibi bir an bile düşünmeden canımızı ortaya koyabilmeliyiz. Vatanseverliğin gereği budur.

VATAN Vatan, bir kimsenin doğup büyüdüğü; bir milletin hakim olarak üzerinde yaşadığı, barındığı, gerekirse uğrunda canını vereceği toprak. Bir kimsenin yerleştiği yere de vatan denir. Vatan ile yurt aynı manadadır. Vatanın geniş manada tarifi ise ülkedir.