KOBİ – ŞİRKET PORTALI BİTİRME PROJESİ EMRE UYUMAZ & ANIL GÜR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

Dört Bölüm 1.Tanıtım ve Mevcut Durum 2.Hedefler 4.Demo 3.Yeni Sürüm Planlaması.
Opencart VİZYONER EĞİTİM DANIŞMANLIK [Açık kaynak Kodlu
Yazılım Geliştirme ve Java
SİSTEM YÖNETİMİ KOORDİNATÖRÜ
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Web 2.0 Nedir Eğitimde Nasıl Kullanılır?
İçerik Yönetim Sistemi (CMS)
Web Sitesi Yapılış ve Yayınlanma Aşamaları
İnternet Siteleri Yönetimi
İNTERNET.
İNTERNET VE İLETİŞİM.
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
Kurum İçi Sosyal Medya & Blogy Uygulaması
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Proxy-DNS Nedir?.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
BTP 108 BİLGİSAYAR AĞ SİSTEMLERİ AĞ KAVRAMI Birden çok bilgisayarın birbirine bağlı olarak kullanılmasıyla oluşturulan çalışma biçimine bilgisayar ağı.
BEYSİS BEYSİS olarak kuruluşumuzdan bu yana web tabanlı uzaktan eğitim ile ilgili  projeler geliştirdik. Bu çalışmalarımızı ilk olarak
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ BABAESKİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS:E-TİCARET KONU:ELEKTRONİK TİCARETİN GELİŞİMİ VE GELENEKSEL TİCARET İLE KARŞILAŞTIRILMASI HAZIRLAYAN:DİLEK.
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
HR-WEB Web Tabanlı İnsan Kaynakları Uygulamaları
EDM Araç Kiralama Paketi. EDM Web Paketi EDM Web Paketini satın alan müşterilerimiz kendi web sitelerini hem de en gelişmiş dizayn özellikleri ve en zengin.
WEB TASARIMINDA TEMEL KAVRAMLAR
CONTENT MANAGEMENT SYSTEM (İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ)
Web 2.0 Yeni nesil Internet.
Şişecam S ayısal Yönetimle Verim VIII. "Türkiye'de İnternet" Konferansı 20 ARALIK 2002 Canan Özcan Türkiye Şişe ve Cam Fab. A.Ş.
Quest Atlantis Dünya Üzerine Yayılmış Çok-Kullanıcılı Çevrim-İçi Eğitsel Bir Bilgisayar Oyununun Teknik Yapısı.
ENES KARAAĞAÇ TÜRKÇE ÖĞRETMENLIĞI II. SıNıF (ÖRGÜN ÖĞRETIM) Web 2.0 Araçları Tanıtım Sunusu.
SANAL MAĞAZA UYGULAMALARI VE STRATEJİLERİ
Erman Yukselturk1 PHP NEDİR? Scripting / Progralama dilidir (C’ye benzer) C ++ ortamında geliştirilmiştir Bedava / Açık Kod Hızlı, açık, dengeli (stable),
Adnan TUTCAN Web 2.0 Nedir ? Toplulukları bir araya getiren, standart tasarım anlayışına yepyeni bir boyut kazandıran, daha dinamik özelliklere.
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Adı Soyadı : Serkan YILDIZ No : Bölüm : Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf Örgün Eğitim.
İKMAP İnternet 1 Ders Notu
FIRAT ÜNİVERSİTESİ PERSONEL OTOMASYONU
ELEKTRONİK TİCARET TÜRLERİ
KOBİ’LERE YÖNELİK TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ İÇİN
ZEHRAŞAHİN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ
PROJE GELİŞTİRME VE YÖNTEMİ II
Türkçe Öğretmenliği 2.Sınıf
Hazırlayan Ufuk Kemerci  2004 yılında ortaya atılmı ş bir kavramdır. Web sitelerinin yalıtılmı ş bilgi depoları ş eklinden çıkıp kullanıcılara.
CUSTOMER TO CUSTOMER (TÜKETİCİDEN TÜKETİCİYE) E-TİCARET
Web Tasarım Nedir? Web tasarımı, bir ürünü ya da hizmeti veya bir bireyin reklam ve tanıtımını yapmak üzere veyahutsa toplumu eğitici ve öğretici çalışmalarla.
Veritabanı Yönetim Sistemleri - I
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Üniversiteler İçin Öğrenci Topluluk Yönetim Bilgi Sistemi
Office ile ilgili diğer bilgiler Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT.
ÖTÖ 451 Okul Yönetiminde Bilgisayar Uygulamaları R. Orçun Madran.
Web Teknolojileri Hafta İçerik  Hosting (Barındırma)  Domain (Alan Adı)  Ücretli Hosting ve Domain Siteleri  Ücretsiz Hosting ve Domain Siteleri.
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
ÖTÖ 451 Okul Yönetiminde Bilgisayar Uygulamaları R. Orçun Madran.
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
KULLANIM ADIMLARI Adım 1: Okulunuzu Kaydedin Adım 2: Okul Ayarlarını Keşfedin (ThinkQuest Projects) Adım 3: Hesaplar Oluşturun (ThinkQuest Projects) Step.
SAP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Web Tasarımı Giriş.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Server Yönetim Programları
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 2
Ocak, 2013 Akdeniz Üniversitesi
Uzm. Rıdvan YAYLA – Bilecik Üniversitesi Müh. Fak. Bilg. Müh. Bölümü
Amazon Web Servisleri ve Javascript Dilinin Birlikte Kullanımı
Dünya Üzerine Yayılmış Çok-Kullanıcılı Çevrim-İçi Eğitsel
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Genel PHP Akademik Bilişim 2003 Adana, Şubat 2003 Hidayet Doğan
ÜNİVERSİTELER İÇİN WEB TABANLI MAAŞ - BORDRO PROGRAMI
Web Teknolojileri Hafta 12.
Sunum transkripti:

KOBİ – ŞİRKET PORTALI BİTİRME PROJESİ EMRE UYUMAZ & ANIL GÜR

Ne yapmaya çalıştık ? Projemizde web ortamında yer alabilecek bir portal sistemi üzerinde çalışılmıştır. Oluşturulan portal sisteminin kullanıcı ve yöneticiler için olabildiğince kullanılabilir olması hedeflenmiş portalın bulunduğu sunucu üzerinde optimum çalışabilmesi için optimizasyon çalışmaları üzerinde durulmuştur. Ajax,Jquery gibi kullanım kolaylığı getiren kütüphaneler kullanılmıştır. Oluşturmuş olduğumuz şirket portalı domain olarak satın aldığımız www.kobimania.com adresinen erişilebilir durumdadır.

Genel Olarak Projenin Amacı Projemiz temel olarak kobilere yönelik bir portal olarak düşünülebilir. Bu portalın amacı kobilerin birbirleri ile kolay iletişim kurabilmesini sağlamaktır. Kayıtlı üyeler bu portal üzerinden şirketlerine ait ürün ve ilanları paylaşabilmektedir. Portal hem tanıtım ve reklam hem de bir ticaret aracı olarak kullanılmasına olanak sağlayacak şekilde geliştirilmiştir.

Kullanılan Geliştirme Ortamları Zend Studio :Zend Studio Php geliştiricileri tarafından geliştirilen bağımsız bir IDE olarak tanımlayabiliriz.Zend Studio Java ile geliştirilmiş bir uygulama olup fonksiyonalite bakımından rakibi olmayan bir platformdur. PHP :PHP,sunucu tabanlı html içine gömülmüş bir betik (script) dilidir. PHP’nin popüler bir betik dili olabilmesinin en büyük sebebi maliyetsiz oluşu ve gönüllü girişimciler tarafından geliştirilmiş olmasıdır.Açık kaynaklı olması geliştirmeye yönelik imkanlar sunmaktadır.

Kullanılan Geliştirme Ortamları Mysql :Mysql , günümüzde internetteki en popüler açık kaynak kodlu veritabanı yazılımıdır.Mysql hem kişisel uygulamalarda hem de büyük çaplı projelerde yazılım dilleri ile olan uyumu ve web sunucular üzerindeki yüksek performansı sebebiyle yazılımcılar tarafından vazgeçilmez bir veri depolama aracı olmuştur.Mesala dünyanın en çok tercih edilen sosyal ağı olan Facebook’ta mysql veritabanını kullanan arasındadır.

Kullanılan Geliştirme Ortamları Tortoise SVN : Yazılım sürecinde oluşan en büyük sıkıntı her zaman takımdaki kişilerin yaptığı düzenlemelerin yine takımdaki birisinin yaptıklarıyla çakışmasıdır. Bir SVN sunucusu sayesinde proje üzerinde yapılan en ufak değişiklik bile versiyonlanıyor ve veritabanına kaydediliyor.Takım çalışanları bu dosyalara ulaşmak istediğinde bir SVN programı sayesinde dosyaları bilgisayarlara çekip,çalışmalarını yapabiliyorlar.

Kullanılan Geliştirme Ortamları FileZilla :Filezilla GNU / GPI bir FTP programıdır.Yani internet üzerinden başka bir bilgisayara dosya transferini sağlayan açık kodlu bir yazılımıdır.Hem profesyonel olarak hem de amatör olarak kullananların ihtiyaçlarnı karşılayabilmektedir.

Modüler Yapılar

Sektör Yönetimi

Üye Yönetimi

Firma Yönetimi

Ürün Yönetimi

İlan Yönetimi

Kullanıcı Yönetimi

G-Map Yönetimi

Sipariş Yönetimi

Banka ve Hesap Yönetimi

İstatistik Modülü

Sonuç Kobilerin internet ortamında yeteri kadar aktif olamadığını düşünerek geliştirmiş olduğumuz kobi portalı temel olarak kullanıcılarına kobilerin ürünlerini taleplerini ilanlarını birbirleri ile paylaşmaya imkan sağlayan bir iletişim sistemi olarak geliştirilmesi tamamlanmıştır. Bununla birlikte sistem üzerinde yer alan üyeler kobilerin paylaşmış olduğu ürünleri satın alabilmeleri için gerekli ödeme sistemi yapısı entegre edilmiştir. Tamamlamış olduğumuz sitemiz http://www.kobimania.com adresinde şuanda pek fazla üyesi olmasada erişilebilir durumdadır.

TEŞEKKÜRLER