Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Opencart VİZYONER EĞİTİM DANIŞMANLIK [Açık kaynak Kodlu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Opencart VİZYONER EĞİTİM DANIŞMANLIK [Açık kaynak Kodlu"— Sunum transkripti:

1 Opencart VİZYONER EĞİTİM DANIŞMANLIK [Açık kaynak Kodlu
E-Ticaret Yazılımı] VİZYONER EĞİTİM DANIŞMANLIK HAKAN TOPUZOĞLU EĞİTİMCİ-YAZAR

2 Opencart Nedir? OpenCart anahtar teslim e-ticaret yazılımıdır. Basitçe kurabilir, temanızı seçebilir, ürün ekleyebilir ve sipariş kabul etmeye hazırsınız. Sipariş yönetimi ve yerleşik olarak gelen çoklu ödeme seçenekleri ile biz ömür boyu destek ve ücretsiz yazılım güncellemeleri sağlamaktayız. Açık Kaynak Dökümantasyon Sınırsız Kategori Sınırsız Ürün Sınırsız Üretici Tema Şablonları Çoklu Dil Çoklu Para Birimi

3 Opencart Nedir? [2] Ürün Yorumları Ürün Oylaması İndirilebilir Ürünler
Otomatik Resim Boyutlandırma Çoklu Vergi Oranları Benzer Ürünler Sınırsız Bilgi Sayfaları Kargo Ağırlık Hesaplama İndirim Kuponu Sistemi Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Modül Sistemi Yedekleme & Geri Yükleme Araçları Yazdırılabilir Faturalar Satış Raporlarıı

4 Kullanılabilen Diller
Türkçe İngilizce(Varsayılan) Fransızca Almanca İtalyanca İspanyolca Rusça Basitleştirilmiş Çince Geleneksel Çince Japonca Flemenkçe Macarca Endonezya Dili Farsça Norveççe Portekizce Rumence Lehçe(Polonya Dili)

5 Özellikler Mağaza OpenCart tek bir yönetim arayüzünden çoklu mağaza oluşturmanıza ve yönetmenize olanak sağlar. Birden fazla mağaza kurmanın pek çok avantajı vardır. Satılan ürünlere uygun olarak her mağazaya farklı tema seçilebilir Ayarladığınız ürünleri belirli mağazalarda gösterebilir. Her mağazaya farklı varsayılan dil, para birimi ve vergi oranı ayarlayabilirsiniz. Mağazalar için farklı fiyatlar belirleyebilirsiniz. Her mağaza için farklı müşteri grupları ayarlayabilirsiniz.

6 Özellikler [2] Çoklu Para Birimi Çoklu Vergi Oranları Ödeme Yöntemleri
Kargo Metodları Modüller En çok satanlar, sepetim, kategoriler, özel ürünler Yeni ürünler, kampanyalı ürünler, Google Talk vb.

7 Özellikler [3] SEO OPTİMİZE
Ürünleriniz için anahtar kelimelere oluşturmak arama motorlarında yüksek sıralamalarda yer almanıza olanak sağlar. Satışlarınız bu oranda yükselebilir ya da düşebilir. OpenCart meta etiketler eklemenizi ve tüm arama motorları tarafından dizine eklenmesine imkan sağlar.

8 Özellikler [4] Satış Raporları
OpenCart şuan da 3 farklı rapor çeşidi vardır. Satış Raporu Gün, hafta, ay veya yıla göre toplam satış raporu almanızı sağlar. Ürün Görüntüleme Ziyaretçilerinizin hangi ürünlerinizi daha çok görüntülediğini ve yüzde oranlarını görebilirsiniz. Satılan Ürünler Hangi ürünün kaç kez satıldığını ve bu üründen toplam ne kadar kazanç sağladığınızı görebilirsiniz.

9 Özellikler [5] OpenCart B2B uygulamalarını yönetmek için bir çok özelliğe sahiptir. Müşteri Grupları Farklı müşteri grupları için farklı fiyatlar belirleyebilirsiniz. Ürün Fıyatlarını Gizle Ürün fiyatlarınızı sadece mağazanıza kayıtlı müşterilerinize gösterebilirsiniz. Miktara Göre İndirim Satın alınan miktara göre indirim belirleyebilir, müşteri gruplarınız içinde farklı miktarlar ve farklı fiyatlar belirleyebilirsiniz.

10 Özellikler [6] Misafir Alışverişi
OpenCart kayıt olmayan müşteriler için “Misafir Alışveriş” özelliğine sahiptir ve basitçe sadece kendi siparişi içine gerekli işlemleri uygulayarak alışverişini tamamlamasına imkan tanır.

11 İHTİYAÇLAR - 1 Adet Domain (alan adı) - 1 Adet Hosting (web sitelerinin barındırıldığı server) - FTP Programı (dosyalarımızı hostumuza aktaracağımız program) Filezila FTP Programını Tavsiye Ediyorum. Kullanımı Oldukça Basittir Programı adresinden bilgisayarınıza İndirebilirsiniz.

12 Veritabanı Oluşturma Öncelikle Open Cart'ın Çalışabilmesi İçin Hostingimizde Bir Veritabanı Oluşturacağız. Cpanel Kontrol Panelinde bu işlemi yapacağız. Öncelikle panelimize girelim Kullanıcı Adı: ertans Şifre:

13 Veritabanı Oluşturma MySQL veritabanına tıkladıktan sonra
Veritabanı Adı (Create Database) Kullanıcı Adı (Create User) Tanımlayalım ve Ekle butonuna tıklayalım. All privilages kutucuğunu işaretleyelim. Değişiklik yap yazan yere tıklayalım. Veritabanı oluşturma işlemimiz tamamlandı.

14 Dosyaları Yükleme Opencart-tr.com adresinden dosyalarımızı indirelim
FTP programımızı açalım. Sağ taraf sunucudaki yerimiz, sol taraf ise kendi bilgisayarımız. Kendi bilgisayarımızdaki opencart dosyalarını sunucumuza yükleyelim. Dosya yükleme işlemi httpdocs veya public_html klasörüne yapılır unutmayalım.

15 Kurulum

16 Kurulum Adım:2

17 Config.php Düzenleme Config.php dosyasına mutlaka yazma izni verilmiş olmalıdır. 777 Oku – Yaz – Yürüt Bu dosya üzerinde, kurulum robotunun tam işlem yapmasını sağlayan işlemdir.

18 Kurulum Adım : 3

19 İnstallation klasörünü silmeyi sakın unutmayın!!!!!!
Kurulum – Son Adım İnstallation klasörünü silmeyi sakın unutmayın!!!!!!

20 Site Görünümü

21 Panel Kullanımı

22 Katalog Kategoriler Ürünler Üreticiler İndirilebilir Ürün Yorumlar
Bilgi Sayfaları

23 Eklentiler Modüller Kargo Metodları Ödeme Metodları Sipariş Toplamı
Ürün Beslemeleri Google Sitemap Google Base

24 Google Sitemap Web sitenize ait site haritası alt yapısı olan Google için gerekli kodları oluşturan modüldür. Sitenizdeki tüm içerik indekslenir ve böylece aramalarda çok hızlı şekilde ürünlerinizin çıkmasını sağlar. Faydalı bir modüldür. 

25 Google Base Google Base çok güzel, güzel olduğu kadar da kapsamlı bir servise benziyor. Türkçe isim vermek zor. O yüzden ne işi yaradığını anlatalım. Örneğin satılık ikinci el bir otomobiliniz var.Bunun tüm bilgileri ve ayrıca resim v.b. dökümanları google base veritabanına ekliyorsunuz. Başta ikinci el alışveriş sitesi gibi görünebilir sizlere. Fakat bu bilgiler sadece google base üstünde kalmıyor. Bilgilere google, froogle, google local aramalarında da erişilebiliyor.

26 Google Base Google Base, Dev bir internet veritabanı olarak adlandırılabilir. Web arayüzü, katmanlar üzerine kurulu. Aynı gmail gibi. Dosyalar için FTP Desteği Ayrıca google mesajlarınızın yanında dosya gönderme olanağı da sağlıyor. Dosyalarınızı web tarayıcısı üzerinden yada ftp üzerinden gönderebiliyorsunuz. Web tarayıcısı üzerinden gönderilecek dosya boyutu 10 MB ile sınırlıç Boyutu 10 MB üstündeki dosyalarımızı, hesabını kendimizin yaratabileceği ftp sunucusu üzerine transfer edebiliyoruz. FTP transfer işlemini DOS üzerinden komut sistemi ile de yapabiliyoruz. Kısaca; base. google.com adresinden ulaşılan online veri bankasıdır. paylaşılmak istenen her türlü bilgiyi (ilan, yemek tarifi vs.) buradan paylaşabilirsiniz.

27 Satış Siparişler Müşteriler Müşteri Grupları Kuponlar Toplu E-Posta

28 Sistem Genel Ayarlar Kullanıcılar Yerelleştirme Hata Günlükleri
Genel, Mağaza, Yerel Seçenek, Resim, E-Posta, Sunucu Kullanıcılar Yerelleştirme Dil, Para, Stok Durumu, Sipariş Durumu Ülkeler, Şehirler, Genel Bölgeler Vergi Oranları Uzunluk Birimleri, Ağırlık Birimleri Hata Günlükleri Yedekleme/Geri Yükleme

29 Raporlar Satış Raporu Ürün Görüntüleme Satılan Ürünler


"Opencart VİZYONER EĞİTİM DANIŞMANLIK [Açık kaynak Kodlu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları