Designing The Future Classroom

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

İnci Bengü KARAGÖZ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
ITEC Designing The Future Classroom
WEB 2.0 Hazırlayan: Merve Altıparmakoğlu Numara:
Hayatımızda ve Derslerde Teknoloji
HAVVA ÜNAL TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ (İ.Ö)
DERSLERDE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANIMI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ BEKLENTİLERİ: ODTÜ ÖRNEKLEMİ Nergis A. Gürel Köybaşı, Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi,
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Açık ve Uzaktan Öğretim Modelleri
Öğrenci Arkadaşlar, Kullanıcı adınız ve şifrenizle
Windows XP.
Senaryolar, öğrenme hikayeleri ve aktiviteleri
Şabanözü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
Bu sunum Akdeniz Üniversitesi öğrencisi tarafından Bilgisayar 2 dersi için hazırlanmıştır. KONU: WEB 2.0 ARAÇLARI.
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
Merhaba ben Abdullah Alp ASLAN Globax Firması Yöneticisiyim
Interaktif Akıllı Tahta Uygulamaları ve Matematik
Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
Sosyal Öğrenmenin Geliştirilmesinde Taylan ACAR Ulusal Destek Servisi.
MALTEPE ORHANGAZİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
E-postanın nasıl kullanılır?
Sunum Akışı EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar
Hayat boyu öğrenme programı
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DAVUT DOĞAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ SINIF.
CANSU ALTIN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 1. ÖĞRETİM
BOZYAZI TEKMEN MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
BURCUGÜL B İ LG İ N TÜRKÇE Ö Ğ RETMENL İĞİ ( İ.Ö.) EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI.
E ĞITIMDE W EB 2.0 ARAÇLARı IRMAK KARACA TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF(ÖRGÜN)
İLETİŞİM VE BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
WEB 2.0 ARAÇLARI Semra ACAR
DOSYA UZANTILARI.
(EBA) EĞİTİM BİLİŞİM AĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Twinspace
ŞEMSETTİN BULUT TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ ( 2.SINIF ÖRGÜN)
E ĞITIMDE W EB 2.0 ARAÇLARı Eyyüp CAN Türkçe öğretmenliği örgün öğretim
Eğitimde FATİH Projesi,
Web 2 araçları Web 2 araçları.
ETwinning: Gelişim yol haritası Mehmet Muharremoğlu Koordinatör eTwinning Ulusal Destek Servisi Bilgilendirme toplantısı Türkiye Kalite Ödülü Töreni.
EMRE AYDIN.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
EBA (Eğitim Bilişim Ağı) Portalının Tanıtım Semineri
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
MORE ENSTİTÜ UZAKTAN EĞİTİM
ETwinning Avrupa okullar için topluluk Öğretmenler için Avrupa’da işbirlikçi projeler geliştirebilecekleri ve fikir paylaşabilecekleri, güvenli ve ücretsiz.
Fatih Projesi ALT PROJELER Altyapı Donanım
 Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim.
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
Eğitim-Bilişim Ağı (EBA)
Office ile ilgili diğer bilgiler Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT.
Tacirler Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu
ÖĞRETİM ARAÇLARI Bölüm 6. Öğretim Araçları Yazı tahtası Akıllı tahta Bilgisayar Tarayıcı Dijital kamera Dijital fotoğraf mk. Web kamerası Dijital ses.
EĞİTİMDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
eTwinning Twinspace Proje Çalışma Alanı
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ
DERS ÜYELERİ Zeynep GEZER Dilek GÜLER Hakime ERTEKİN Emine NAZIROĞLU NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
Dijital Öyküleme
Dosya Uzantıları
 1)Aktif öğretme, öğrenme  2)Teknolojik potansiyel  3)Liderlik  4)Teknolojik adaptasyon ve entegrasyon gücü  5)Öğretim programı-etkinlik  6)Sınıf.
Sunum transkripti:

Designing The Future Classroom Altunizade Hafize Özal İlköğretim Okulu Çakmak İlköğretim Okulu

İçerik Projede Kullanılan Hardware&Software Senaryo 7 Senaryo 8 Dijital Öğrenme Kaynakları Company Logo

Geleceğin sınıflarını tasarlıyoruz. Bir sınıf düşünün... www.thmemgallery.com Ödevlerin web sayfalarında paylaşıldığı Fen ve Teknoloji derslerinde ekonomik ve güvenli simülasyon deneylerin yapıldığı Geometrik dönüşüm hareketlerinin doğrudan gözlemlendiği Farklı mekanlardaki arkadaşlarınızla görüntülü konuşma yaptığınız Çevrimiçi sözlüklerin kullanıldığı Sınav olup anında sonuçlarının görüntülendiği Geleceğin sınıflarını tasarlıyoruz. Company Logo

Geleceğin sınıflarını tasarlıyoruz. Öğrencilerimiz interaktif tahtalarla ve internet ile bilginin sonsuzluğunu keşfediyor. Dersler görsel, işitsel materyallerle destekleniyor. Derse katılım daha da arttırıyor. Okul içi ve okul dışı deneyimler farklı platformlarda tüm dünyayla paylaşılıyor. Dijital öğrenme kaynaklarının kullanımı ile yeni eğitim kaynakları oluşturuluyor. Okul içi ve okul dışı birlikte çalışma etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Okul-veli-öğrenci iletişimini dijital ortamda sağlanıyor. www.thmemgallery.com Geleceğin sınıflarını tasarlıyoruz. Company Logo

Hardware & Software Donanım & Yazılım Software Hardware Projede Kullanılan Hardware & Software Software Office Programları Media Player Movie Maker Eğitim Yazılımları Adobe Photoshop Acrobat Reader Gom Player Crazy Talk Winrar Skype Hardware Netbook Akıllı tahta(IWB) Projeksiyon makinesi Hoparlör Mikrofon Tarayıcı Yazıcı Kamera Fotoğraf Makinesi Company Logo

Kullanılan Web Araçları Web 2.0 tools for education Skype Google Wikispaces Facebook Twinspace Araçlar Kullanılan Company Logo

Senaryo 7: Sınav Hazırlığını Online Öğrenme Etkinlikleri İle Birleştirme Öğretmen ve öğrenciler birlikte hangi yöntemleri hangi konular için kullanabileceklerini planlarlar. Öğrencilere uygun kaynakları seçmek öncelikli olmalıdır (video veya radyo vb araçlar). Böylece öğrenciler kendi oluşturacakları tekrar etme kaynaklarını, sınav öncesinde de aktif olarak kullanabilecekler.

Senaryo 7: Sınav Hazırlığını Online Öğrenme Etkinlikleri İle Birleştirme Bu tür etkinlikler diğerlerine göre daha çok zaman ve çaba istediğinden iyi planlanması gerekir. Her yerden tek bir şifre ile ulaşılabilecek şekilde online bir platformda depolanmalı ve arzuya göre sınıf-dışındaki kişilerle de paylaşılabilecek şekilde yüklenmelidir.  

Senaryo 7: Sınav Hazırlığını Online Öğrenme Etkinlikleri İle Birleştirme Örneğin öğrenciler; Android İşletim sistemli telefonlarda kullanılabilen flash cardları, Elektronik ortamda ortaklaşa çalışma yöntemi ile online olarak da hazırlanabilen zihin haritalarını, Klasik karton basım flash card'ları, Ses kayıtlarını ve videoları, Animasyonları ve simülasyonları, Wiki sayfalarını ve quizleri, Bulmacaları ve online eğitsel oyunları kullanabilirler.

Senaryo 7: Örnekler Örnek 1: Örnek 2: Öğretmenler, sınıf içi aktiviteleri için ITEC araç ve kaynaklarını kullanabilir. Örnek 1: Öğrencilerin 5'erli şekilde gruplara ayrılır. Bu gruplar kendi araçlarını üretirler. Bu araçlar diğer bir grup tarafından kontrol edilir(akran denetimi). Gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra, gerekli online platforma yüklenir (Örneğin: LRN, Moodle, Wikispace, googleDocs) Örnek 2: Her öğrenci kendi aracını kendi hazırlar, kontrol eder. Paylaşım sitesine yükler (Örneğin: Facebook). Herkes çalışmaları değerlendirir.

Peer feedback acebook Company Logo

Peer Feedback Company Logo

Peer Feedback WikiSpaces Company Logo

Senaryo 7: Örnekler Örnek 3: Tüm sınıf bir araya gelerek sanal ortamda bir zihin haritası ve ya bir sunu hazırlar (Örneğin: Mindmeister, Exploratree) ya da yıllık planda bir hafta süren bir konunun ders işleme amaçlı olarak video yoluyla anlatılması sağlanabilir.

www.voki.com Company Logo

http://www.etwinning.lt/PDW www.wordle.net http://bubbl.us www.vocaroo.com www.voki.com http://voicethread.com http://animoto.com www.xtranormal.com http://quizlet.com http://prezi.com www.glogster.com http://flixtime.com İnternet Sunum Siteleri: http://www.slide.com http://www.slideshare.net http://www.empressr.com   Animasyon Araçları www.dvolver.com http://goanimate.com www.toondoo.com Elektronik Kitaplar: www.issuu.com http://www.myebook.com Kendi Web Sayfanı Oluşturma: http://www.weebly.com www.google.sites.com Ses Kaydı ve Düzenleme Yazılımı: http://audacity.sourceforge.net Dijital Öğrenme Kaynakları: http://lreforschools.eun.org Company Logo

Teşekkürler ! Nazife KUŞAKSIZ Didem YILMAZ