PERFORMANS YÖNETİM SİSTEMİ. Amacımız Sistem : Değerlendirme sistemine sistematik, kirterleri tanımlı bir yaklaşım sağlamak. Çalışanların hangi kriterlere.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Stratejik Planlama.
Advertisements

BİREYSEL EMEKLİLİK 2013.
Performans Değerlendirmesi
Proje BaşlaNGICI Doç.Dr. Şirin Karadeniz.
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
1. GİRDİ KRİTERLERİ PUANLANDIRMA MATRİSLERİ
TİE Platformu Yürütme Kurulu Başkanı
KİŞİSEL SATIŞ Müşteri istek ve ihtiyaçları doğrultusunda gösterim ve ikna etmeye dayalı tutundurma çabalarına kişisel satış denir.
Kurumlar toplumu önemser
“Döner Sermaye ve Finans Akışı” Dokuz Eylül Üniversitesi
Atlayarak Sayalım Birer sayalım
Ücret Sistemleri Tasarım, uygulama ve ötesi... Binnur Zaimler Doğan Yayın Holding.
PROJE YÖNETİMİ VE RİSK ANALİZİ
İŞYERİNDE ETİK (AHLAK)
, BURSA MÜKEMMELLİKLE GELECEĞE HAZIRLIK.
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
 Bu yıl, 11 kategori arasından en fazla (+1 Jüri Özel ödülü) olmak üzere en fazla 4 kategori ile katılabilirsiniz.  Başvuru yapılan her kategori.
SÜREÇ YÖNETİMİ İLE HIZLI BÜYÜMEYİ YÖNETMEK
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
Hazırlayanlar: Ömer Faruk GÜLSOY Adile TUNÇER Nisa KARAKUM
Eğitimci Geliştirme Programı
STRATEJİK PLANLAMA SABEK A.Ş.
ÜCRET YÖNETİMİ VE ÜCRET SİSTEMLERİ
Eduplus Business World Workshops - LİDERLİK
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA SÜRECİ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
Avrupa Birliği Eşgüdüm Merkezi Proje Döngüsü Yönetimi
Biz Kimiz, Hangi Konularda Hizmetinizdeyiz?
PERFORMANS DEĞERLENDİRME
TAPU VE KADASTRO XII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TAPU VE KADASTRO XII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MOZAİK PERSONEL PERFORMANSINI GELİŞTİRME VE İYİLEŞTİRME TAKIMI MOZAİK PERSONEL.
KURUMSAL AÇIDAN iKS Kurumsal Amaçlar
Yetkinlikler Yetkinlikler belirli bir görevi başarıyla yerine getirebilmek için beklenen ortak kurumsal davranış ve tutumları tanımlanmaktadırlar.
KURUMSAL AÇIDAN iKS Kurumsal Amaçlar Öz Değerlendirme ve Teknik Özellikler.
TÜSİAD - KalDer KALİTE ÖDÜLÜ’nün AMACI ve ULUSAL KALİTE HAREKETİ İLE İLİŞKİSİ Kalite bilincini ve Toplam Kalite Yönetimi anlayışını ülke çapında yaymak.
İGEP Performans Yönetimi
STRATEJİK PLANLAMA.
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
TAPU VE KADASTRO KONYA V. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TPC İYİLEŞTİRME TAKIMI.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Akademik Değerlendirme Koordinatörlüğü. Devlet Konservatuvarı Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi Güzel Sanatlar Tasarım ve.
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Performans Değerlendirme
GARANTİ EMEKLİLİK BES ÜRÜNLERİ.
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
BALANCED SCORECARD – DENGELİ BAŞARI GÖSTERGESİ
Bölümün Amacı Bu bölüm, kurumsal kültür ve etik değerler ile bunların örgütlerden nasıl etkilendiğine dair görüşleri incelemektedir.
Bölümün Amacı Bu bölümün amacı, örgütlerin peşinde koştukları hedeflerin türlerini ve yöneticilerin bu hedeflere ulaşmak için kullandıkları rekabetçi.
Konu: Kritik Süreçlerin Belirlenmesi
Kariyer Yönetimi Uygulamaları
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
Kariyer Yönetimi Araçları
ÇAĞDAŞ DEĞERLENDİRME YAKLAŞIMLARI
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
MESLEKİ YETERLİLİK MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK VE DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Projenin Kontrolü Rogier Tesson Thijs Leijen. Projenin değerlendirilmesine ilişkin kriterler Yatırım kararları, iş planları temel alınarak, mantıklı gerekçelere.
TAKIMA DAYALI PERFORMANS DEĞERLENDİRME
ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE EK ÖDEME Prof. Dr. Başar SIRMAGÜL Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi 26 Şubat 2016.
AKTS Hesaplaması.
Bir Kooperatifin Başarısının Ölçümü
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
SİCİL PERFORMANS.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
Sunum transkripti:

PERFORMANS YÖNETİM SİSTEMİ

Amacımız Sistem : Değerlendirme sistemine sistematik, kirterleri tanımlı bir yaklaşım sağlamak. Çalışanların hangi kriterlere dayalı değerlendirileceklerini bilmelerini sağlamak, Çalışanlara görev tanımları ve kurum kültürü çerçevesinde beklentileri iletmek, Çalışanı kendi çalışmaları hakkında bilgilendirmektir. Eksikliklerini gidermelerine yardımcı olmak, Kişi ve kurum düzeyinde hedeflere ne düzeyde ulaşıldığını kontrol etmek, Eğitim gelişim planlama, ücretlendirme ve prim sistemine somut veri sağlamak, Yöntem: Her çalışanın şirket başarısından etkilenmesini sağlamak, Çalışanlara somut verilerle ölçümlenecek kişisel hedefler belirlemek, Ortak kurumsal davranış ve tutumlarda netlik sağlamak,

%70 Performans DeğerlendirmeSistemi %30 Hedef DeğerlendirmeYetkinlik Değerlendirme PERFORMANS NOTU Şirket Hedefine UyumKişisel HedefDavranış Modeli

Şirket Hedefi Şirket Hedefi, şirket ana performans göstergelerinden oluşmaktadır. Bütçe döneminde belirlenmiş hedeflerdir.Toplam Gelir, Toplam Abone sayısı, Pazar Payı gibi hedeflerdir. Tüm çalışanlar şirket hedeflerinden etkilenmektedir. Aşağıdan yukarıya şirket hedefine katkı attığı için oransal dağılımı Birim Üyesi, Uzman, Müdür ve Üst Düzey Yönetici bazında farklılaşmaktadır.

Kişisel Hedefler Kişisel Hedefler bireyin gerçekleştirmesi beklenen kritik odak alanlarıdır. Kişisel Hedefler mümkün olduğunca somut verilere, kanıtlara dayandırılmalıdır. Hedefler yerine bireysel katkıyı göstermeli, Spesifik, Ölçülebilir, Gerçekçi ve Zaman bazlı olmalıdır. Hedefler SMART tekniği akılda tutularak belirlenmelidir. S pecific : Açık ve Net M easurable : Ölçülebilir A chievable : Ulaşılabilir R ealistic :Gerçekçi (R elevant :Ilgili ) T imebound : Zamana bağlı Hedef performans Kriterleri ’ larını B-, B, B+ kırılımlarımda belirlenmelidir.

Beklenenin altında Gelişmesi Gerekli Başarılı Çok Başarılı Üstün Başarılı B -- B - B B + B++ Hedef Kırılımları’ na örnek: Tüm ürün satış Toplamı: B-:38,000 TL -42,749TL B: 42,750 TL-47,250 TL B+:47,251 TL-51,500 TL ‘B’ beklenen başarıya göre belirlenmelidir. B+ değerleri zorluk derecesi beklenen başarının üzerinde fark yaratan bir başarıyı ayırt edecek şekilde belirlenmelidir.

Kişisel Hedef Örnekleri Terk Eden Müşteri Oranı B-BB+ 2% %1% %0% % X sisteminin hayata geçirilmesi B-BB+ > 31 Kasım Ekim Kasım 2011 < 30 Ekim 2011 Temmuz-Eylül 10 baz istasyonunun kurulması B-BB Temmuz-Eylül tahsilat oranı B-BB+ <96,5 %>=96,5 - 97%>97 % Çağrı Cevaplama Oranı B-BB+ < %82.99%83-%86.99>%87

Yetkinlikler Yetkinlikler belirli bir görevi başarıyla yerine getirebilmek için beklenen ortak kurumsal davranış ve tutumları tanımlanmaktadırlar. Neyi (hedef) başardığımızla beraber, nasıl (yetkinlik) başardığımızdır.

KOL-DİGİTÜRK-AİRTECH Yetkinlikler PROFESYONEL YÖNETSEL MÜŞTERİ BİLİNCİ DEĞİŞİM BİLİNCİ SORUMLULUK BİLİNCİ BİZ BİLİNCİ BİREYSEL FARKINDALIK LİDERLİK

Beklenen -- Beklenen - Beklenen Beklenen + Beklenen ++ Beklenen - -: Beklenen Davranışın hiçbir zaman gözlemlenmemesi Beklenen -: Beklenen Davranışların zaman zaman gözlemlenmemesi Beklenen: Beklenen Davranışların sürekli gözlemlenmesi Beklenen +: Beklenen davranışların sürekli gözlemlenmesi ve zaman zaman davranışları ile örnek olarak gösterilmesi: Beklenen ++: Beklenen davranışların sürekli olarak başkalarına örnek olacak şekilde gözlemlenmesi ve başkalarının gelişimine katkıda bulunması Yetkinlik Değerlendirme Skalası

Notlar Şirket Performans çıktıları paralelinde prim uygulamasına yönelik yaklaşım üst yönetim tarafından değerlendirilerek belirlenir. Üst yönetimin değerlendirmesi sonucunda, prim ödemesi yapılması kararının alınması durumunda, “Beklenen /Başarılı (B), Beklenenin Üzerinde /Çok Başarılı (B+) ve Beklenenin Çok Üzerinde /Üstün Başarılı (B++)” performans gösteren çalışanlar için yapılır. Performans notu henüz belirlenmemiş çalışanlar prim ödeme gününden daha önce işten ayrılmaları durumunda prim ödemesine hak kazanmazlar. Yıl içinde askerlik sebebiyle işten ayrılan çalışanların, askerlik bitiminde tekrar işe başlamaları durumunda performans primleri kıstaliyem esasına dayanarakbir fiil şirkette çalıştıkları süre baz alınarak hesaplanır. Doğum iznine ayrılan çalışanların performans primleri kıstaliyem esasına dayanarak bir fiil şirkette çalıştıkları süre baz alınarak hesaplanır.