İŞ PİYASASI VE ÇALIŞMA ALANLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ULUSLAR ARASI İNSAN KAYNAKLARI AKADEMİSİ DERNEĞİ
Advertisements

KAYSERİ İLİ İMALAT SANAYİ DURUM TESPİTİ ANKET ÇALIŞMASI BULGULARI KAYSO, HAZİRAN 2008.
Kadın ve Genç Girişimciler İçin En İyi Fırsatlar Better Opportunities For Young and Women Entrepreneurs.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
YURT DIŞI B İ R İ M,MARKA VE TANITIM FAAL İ YETLER İ N İ N DESTEKLENMES İ Tebliğ no 2010/6 Hitaş ymm ltd.
OSB’LERCE GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ALİ YERLİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR.
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
Üniversite Sanayi İşbirliğinde İskandinav Modeli
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
İşgücü Piyasası ve Eğitim Bilgi Dağıtım Sistemi
İşletme-1/5.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
“Ülke ekonomisinin verimlilik ilkelerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, işçi, işveren ve hükümet kesimlerine eğitim ve danışmanlık desteği sağlamak.
GİRİŞİMCİLİK ve İŞ KURMA SÜREÇLERİ
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
TOBB İŞGELİŞTİRME VE YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ
İKTİSAT Girişimcilik - İşimizi Kuruyoruz -. Girişimcilik - İşimizi Kuruyoruz  Faaliyet konusu. İşletme hangi ürün ve hizmetleri üretecektir?  Mülkiyet.
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Eğitim İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi 24 Aralık 2014.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
TOBB AB ÇALIŞMALARI : NASIL HAZIRLANIYORUZ? FAALİYETLERİMİZ 23 Şubat 2007.
 Proje ve Kümelenmeyi esas alan, İşbirliği Kuruluşlarını ön plana çıkararak bürokrasiyi azaltan Yeni Nesil Destek Modelimizin, kurulacak ticaret merkezleri.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
İHTİYAÇLAR VE MESLEK Kazanım: Ekonomik ve toplumsal ihtiyaçların meslek seçimine etkilerini açıklar. 11. Sınıf 93 nolu kazanım etkinliği.
İstanbul Ticaret Üniversitesi 15 Nisan 2011 Ankara
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
SWOT ANALİZİ NEDİR? -STRENGTHS?, WEAKNESS?, OPPORTUNITIES?, THREATS?
Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
TİKA: Türkiye’nin Küresel Dış Politika Enstrümanı
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MBS’Yİ NASIL KULLANABİLİRİM?
YURTDIŞI İŞ PİYASASINDA MESLEKLER
KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI VE MESLEKİ AMAÇLAR
Neden Sosyoloji Eğitimi?  Farklı Kültürleri  Farklı Dinleri.
PASTIRMA AB İTİRAZ SÜRECİ
Öğr.Gör.SEDA AKIN GÜRDAL
AVUKAT Mesleğin Gerektirdiği özellikler; Akademik ve sözel yetenekleri iyi olan, Olayları derinlemesine araştırma merakı olanlar, Akıcı konuşma becerisi.
KONGRE ve FUAR ORGANİZASYONU(2.Hafta)
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ PAYDAŞ VE SWOT ANALİZİ ÇALIŞTAYI
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
İİBF İşletme Bölümüne Hoş geldiniz…. Bölüm Başkanı : Prof.Dr.Sevgi Ayşe Öztürk 2.kat Dahili Tel İİBF İşletme Bölümü İletişim Bilgileri Bölüm Başkan.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü 2010/6 SAYILI YURT DIŞI BİRİM, MARKA ve TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
SAĞLIK YÖNETİMİ TOPLULUĞU Yönetim, en geniş anlamda ortak bir amacı gerçekleştirmek için işbirliği içinde çaba gösteren birey ya da grupların.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
YRD.DOÇ.DR(YMM-BD-DU) E.YASEMİN YEGİNBOY 1. 2 FİNANSAL OLMAYAN PİYASALAR FİNANSAL OLMAYAN PİYASALAR REEL SEKTÖR ÜRETİM YAPAN SANAYİ, TİCARET VE HİZMET.
KOSGEB ve Kuruluş Amacı KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Düzce’de 2012 yılında faaliyete başlamıştır. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal.
İŞLETMENİN EKONOMİK YAPI İÇİNDEKİ YERİ VE İŞLETMENİN ÇEVRESİ
FIRSAT VE ÖNERİLER 1. Sağlık alanında hem nitelikli insan gücü hem de sağlık altyapısı ve teknolojisiyle öne çıkan Türkiye'nin medikal turizmde yerini.
ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU ÇİĞLİ HİZMET MERKEZİ HOŞGELDİNİZ.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
YRD.DOÇ.DR(YMM-BD-DU) E.YASEMİN YEGİNBOY
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
Selim Sözdemir İşletme Koçu
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Fikri Mülkiyet ve Gümrük Mevzuatı Masaları
UZMAN VE DENEYİMLİ EĞİTİM KADROSU
DESTEK VE TEŞVİK PROGRAMLARI
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Sunum transkripti:

İŞ PİYASASI VE ÇALIŞMA ALANLARI Kazanım: Yöneleceği iş ya da mesleğin iş piyasası, çalışma alanı ve koşullarıyla ilgili bilgi edinir. 12. Sınıf 105 nolu kazanım etkinliği

iş piyasası, çalışma alanları ve koşulları ile ilgili bilgi kaynakları…  İŞKUR (Meslek Danışma Hizmetleri, Mesleki Bilgi Formu Açıklamaları, Mesleki Bilgi Dosyaları ve CD’leri),  Meslek Edindirme -Bilgilendirme ve Danışma masaları,  Meslek Odaları ve Birlikleri,  TOBB, TİSK, TÜRK-İŞ vb. iş piyasası kuruluşları,  Ticaret ve Sanayi Odaları,  Meslek elemanları,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,  Üniversitelerin ilgili bölümleri ve kariyer danışma merkezleri  İş piyasası ve ekonomi ile ilgili dergiler,  Gazetelerin insan kaynakları ve ekonomi sayfaları,  Yerel ve ulusal bazdaki diğer kamu ve özel kurum ve kuruluşlar. (Bu bilgi kaynaklarının sayısı artırılabilir)

İş ya da meslekle ilgili iş piyasası, çalışma alanlarını ve koşullarını etkileyen faktörler...  Gelecekte olabilecek belirli gelişmeler hakkında varsayımlar;  Güçlü küreselleşme,  İş piyasası politikasında devlet ve özel sektörün işbirliği,  Teknolojik, siyasi, hukuki, sosyal, kültürel, eğitim, ekonomik vb. alanlardaki değişmeler ve gelişmeler,  Bulunduğunuz çevrenin ve yörenin coğrafi, ekonomik koşulları,  Yeni meslekler ve bu mesleklerle ilgili yeterlilikler, vb…

İş piyasası, çalışma alanı ve koşullarıyla ilgili unutmamamız gerekenler...  Yöneleceğiniz iş ya da meslekte ilgili gelecekte yaratıcılık ve girişimciliklerini kullanmak için her zaman fırsatları değerlendirmeye çalışmalısınız.  Yaratıcılık ve girişimcilikleri sayesinde bireysel veya takım olarak kendi iş yerlerini açabilecekleri (Örnek olarak ülkemizde iş hayatına KOBİ- küçük ve orta boy işletmeler şeklinde işe başlayan ama büyüyen şirketler/firmalar verilebilir).  Ayrıca iş piyasası, çalışma alanı ve koşulları ile ilgili sadece yurt içinde değil yurt dışından da bilgi toplayabilirsiniz.

İş ve meslek ararken İŞKUR Meslek Danışmanlığı hizmetinden faydalanabilirsiniz.

Sorularınıza cevap ararken İŞKUR Meslek Danışmanlığı

İş ve meslek piyasasını izlemek… Bir işe yerleşmeden önce ve yerleştikten sonra da iş ya da mesleğin iş piyasası, çalışma alanı ve koşullarıyla ilgili bilgi toplama süreci devam etmelidir. İlgilendiğiniz iş veya meslekle ilgili gördüğünüz olumlu ya da olumsuz gazete haberi, broşür vb. bilgileri toplayıp kendiniz için bir bilgi kaynağı oluşturabilirsiniz.