Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İHTİYAÇLAR VE MESLEK Kazanım: Ekonomik ve toplumsal ihtiyaçların meslek seçimine etkilerini açıklar. 11. Sınıf 93 nolu kazanım etkinliği.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İHTİYAÇLAR VE MESLEK Kazanım: Ekonomik ve toplumsal ihtiyaçların meslek seçimine etkilerini açıklar. 11. Sınıf 93 nolu kazanım etkinliği."— Sunum transkripti:

1 İHTİYAÇLAR VE MESLEK Kazanım: Ekonomik ve toplumsal ihtiyaçların meslek seçimine etkilerini açıklar. 11. Sınıf 93 nolu kazanım etkinliği

2 İHTİYAÇLAR VE MESLEK “Ekonomik ve toplumsal alandaki değişimler ve gelişmeler ekonomik ve toplumsal ihtiyaçlara yol açmaktadır. Kazanç/para, sosyal güvence ve sağlık güvencesi ile ilgili ekonomik alandaki, doğum, ölüm, boşanma, yaşlanma ve nüfus oranı, teknolojideki, otomasyona geçişteki, ekolojik, eğlence, sağlık, gıda, tekstil vb. ile ilgili toplumsal alanlardaki değişmeler ve gelişmeler sonucu ortaya çıkan ihtiyaçlar meslek seçimini de etkilemektedir. Bu değişmeler ve gelişmeler meslek seçiminin yanı sıra mesleklerle ilgili iş alanlarını da etkilemektedir.”

3 Doğum, ölüm, boşanma, yaşlanma, nüfus oranındaki değişme ve gelişmeler sonucu ortaya çıkan ekonomik ve toplumsal ihtiyaçlar meslek seçimini etkiler: Örneğin, kişinin aşağıda verilen konulardaki ihtiyaç yada öncelikleri meslek seçiminde diğerlerine göre etkili olabilir. Ekonomik İhtiyaçlar: Para, sosyal güvence ve sağlık güvencesi, hastane, huzurevi, kadın sığınma evleri, çocuk yuvaları ve gençlik birimlerine yapılacak maddi yatırımlar. Toplumsal İhtiyaçlar: Yasal, hukuki ve sosyal düzenlemeler/yaptırımlar, psikolojik, sağlık ve sosyal destek ve hizmet birimleri. Meslekler: Avukat, Psikolog, Psikolojik Danışman, Sosyal Hizmet Uzmanı, Yaşlı ve hasta bakımı veren sağlık elemanları, Doktor, Hemşire.

4 İHTİYAÇLAR VE MESLEK Sorulara birlikte cevap bulalım…
Size göre; meslek seçiminizde etkili olan bireysel, ekonomik ve toplumsal ihtiyaçlar ve öncelikler nelerdir? Çevrenizdeki tanıdıklarınızdan meslek seçimi yaparken veya iş ararken etkili olan bireysel, ekonomik ve toplumsal ihtiyaçlar ve önceliklerden hangilerine dikkat ettiklerini gözlemlediniz?

5 konusunda hazırlıklı olmamızı sağlayabilir.
Ekonomik ve toplumsal değişmeler, toplumsal ihtiyaçları ortaya çıkarır ve bu ihtiyaçlar da bireylerin meslek seçimini hatta mesleklerle ilgili iş alanlarını da etkiler. Birey olarak ekonomik ve toplumsal değişmelerin farkında olmak, gelecekte iş ve meslekle ilgili çıkabilecek; ihtiyaç, fırsat ve riskler konusunda hazırlıklı olmamızı sağlayabilir.

6 Katılımlarınız için teşekkürler…


"İHTİYAÇLAR VE MESLEK Kazanım: Ekonomik ve toplumsal ihtiyaçların meslek seçimine etkilerini açıklar. 11. Sınıf 93 nolu kazanım etkinliği." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları