YENİ BİR DÖNEME BAŞLANGIÇ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ahmet AYPAY Engin KARADAĞ Mehmet Ali DOMBAYCI Mehmet ÜLGER
Advertisements

SINIF ORTAMININ FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ Fiziksel ortamın önemi nedir?
Günlük Plan Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
İlköğretim Müfettişleri Başkan Yrd.
YENİ BİR DÖNEME HAZIRLIK.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARINA AİLE KATILIMININ ÖNEMİ
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
Eğitim Öğretimde Planlama
ÖĞRENCİ MERKEZLİ EĞİTİM
DENETİMDE ZAMAN EYLEM PLANI
A.K.Ü. Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü
1 Öğretme yöntemleri Hazırlayan:A.Nevzat TANIŞIK.
FEVZİ PAŞA ORTAOKULU PROJENİN ADI: PROJENİN ADI: EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ.
SINIF YÖNETİMİ YENİ BİR DÖNEME BAŞLANGIÇ
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ Şalpazarı Atatürk Ortaokulu
POLATLI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
Öğretim Durumlarını Planlama
EĞİTİM ORTAMLARININ DÜZENLENMESİ
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
Fen ve Teknoloji Derslerinde Öğretimin Planlanması
Danışman: Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Hazırlayan: Melike ELMEZ
İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE DİL BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK VELİLERE ÖNERİLER (KİTAP KULLANIMI) Yrd. Doç Dr. Ş. Dilek BELET.
Okul Öncesi Eğitimden İlköğretime Geçiş.
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
REHBERLİK HAZIRLAYAN Uzm. Psk. Dan. Elif ÇORUHLU
OKULÖNCESİNİN ÖNEMİ.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
ÖZEL EĞİTİM UYGULAMALARI
KREŞ MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI SUNUMU. *Atatürk İlke ve İnkılaplarını Hayata Geçirebilen, *Bilgi Toplumunun İnsanını Yetiştirmeyi Amaçlayan, *Farklılıkları.
KARTAL BELEDİYESİ KREŞ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI SUNUMU
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
Öğretİmİn PlanlarI.
E Ğİ T İ M KAL İ TES İ N İ YÜKSELTMEYE YÖNEL İ K EYLEM PLANI.
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
Yöneltme/Yerleştirme
ZAMANIN ETKİLİ KULLANIMI
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
EĞİTİM / ÖĞRETİM DURUMLARI (ÖĞRETME)
ÇEKMEKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Eğitim Sürecine Uyumu Kursu Çiğdem ÇAMUR Özel Eğitim Öğretmeni Ahmet KAHRAMAN.
ANTRENMAN BİLGİSİ “Antrenman Planlaması ve Dönemlemesi”
HEMŞİRENİN EĞİTİMCİ ROLÜ
II Hafta Plan Nedir? Eğitim-öğretimde Plan Yapmanın faydaları
EĞİTİM , Öğretimde planlama
Destek Eğitim Odaları.
ÜNİTENİN ÖRÜNTÜSÜ FİZİKSEL ORTAMIN DEĞİŞKENLERİ FİZİKSEL ORTAMIN ÖNEMİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Doç. Dr. Murat Özdemir Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi
EĞİTİCİ DRAMANIN TANIMI Drama konusunda, farklı uzmanlar çeşitli tanımlar yapmışlardır. Lindvaag ve Moen'in (1980), genel tanımlarına göre, eğitim amaçlı.
TANILAMA.
Öğretimle İlgili Temel Kavramlar
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
Türkiye'deki Yasal Düzenlemeler
EĞİTİM , Öğretimde planlama
ÖZEL EĞİTİM Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
Öğretimin Planlanması
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
ÖĞRETMENİM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.
Eğitim programında ders kitabının yeri. Planlı, programlı olmayan hiçbir öğrenme etkinliği eğitim programının kapsam alanına giremez. Planlı, programlı.
OLUMLU ÖĞRENME ORTAMI OLUŞTURMA
PROGRAM ve PROGRAM ÇEŞİTLERİ
Öğretim Etkinliklerini Planlama
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI. PLAN Bir düşünceyi, bir işi ve tasarıyı sonuçlandırmak için önceden belirtilen hususların çizgi resim ve ya yazıyla gösterilmesidir.
Sunum transkripti:

YENİ BİR DÖNEME BAŞLANGIÇ

YENİ BİR DÖNEME BAŞLANGIÇ Okullar, çocuk ve gençleri eğitimin genel amaçlarına uygun olarak kendi amaçları doğrultusunda yetiştiren yerlerdir. 1.Her bir dönem bir önceki dönemden bağımsız değildir. 2.Her dönemin kendi içinde başlangıcı, uygulaması ve değerlendirmesi vardır. 3.Dönem öncesi yapılan hazırlıkların en iyi şekilde yapılmasından okul yöneticileri,öğretmen ve aile sorumludur

AİLEDE DÖNEM BAŞI HAZIRLIKLAR Okul açılmadan önce çocuğunu okula gönderecek aileler öğrencinin okulu, kitap,defter,silgi,okul servislerini ayarlarlar. Yapılan bu hazırlıklar çocuğu okula motive etmesi yönünden oldukça önemlidir. Aile bu hazırlıkları yaparken çocuğun moralini bozucu, okuldan soğutucu davranışlardan kaçınılmalıdır. Çocuk geçmiş dönemde başarısız olduysa bunları dönemin başında söyleyerek çocuğa güvensizlik yaratılmamalıdır.

OKULDA DÖNEM BAŞI HAZIRLIKLAR Okul personeline özelliklede eğitici personelinin temini ve yetiştirilmesi. Okulun fiziksel ortamına ilişkin hazırlıklar Plan ve programla ilgili hazırlıklar

OKUL PERSONELİNİN TEMİNİNE VE YETİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN HAZIRLIKLAR Okul yöneticileri ,okulların ihtiyacı olan öğretmen ve diğer personelleri temin etmede görevlidir.Bunun için yöneticiler eğitim ihtiyaçlarını doğru tespit etmeli ve zamanında üst makamlara iletmeli okul açılmadan teminini sağlamalıdır.Gerekirse okul aile birliğinden yada velilerden yardım talep etmelidir.

SINIF YÖNETİCİSİNİN HAZIRLIĞI Öğretmenler öğrencilerin ilgisini çekebilmek için ders planlarlar. Öğretmen dersin nasıl başlayacağını ,hangi yöntemleri kullanacağını dikkat çekme, dönüt alma değerlendirme etkinliklerini nasıl yapacağını gözden geçirir. 3. Öğrencilere yeni kavramlar yada bilgilerin öğretilmesinde birden fazla açıklama yolu planlamalıdır. 4. Öğretmen konular arasında düzgün geçişler için önceden hazırlık yapmalıdır.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM ETKİNLİKLERİNİN PLANLANMASINA İLİŞKİN HAZIRLIKLAR Eğitimde planlama, bir öğretmenin belli bir öğrenci grubuna yönelik olarak belli bir eğitim programını uygularken neleri,ne için, hangi sıra ile nasıl ve ne zaman yapacağını önceden tasarlayıp kağıt üzerine dökmesidir.

YILLIK PLAN VE HAZIRLANMASI Plan eğitimin amaçlarına uygun olmalıdır. Planda yer alacak içerik ve etkinlikler öğretim ilkelerine uygun olarak belirlenmelidir. Plan hazırlanırken çevre dikkate alınmalıdır. Plan öğrenci merkezli sade ama zengin olmalıdır.

4.Planda mantıksal bir sıra süreklilik ve bütünlük olmalıdır. 5.Plan esnek ve uygulanabilir olmalıdır. 6.Plan hazırlanırken diğer öğretmenlerle işbirliği yapılmalıdır. 7.Öğretmen planın gereğine inanmalı severek yapmalıdır.

EĞİTİMDE PLAN YAPMANIN YARARLARI Planlama yapmak verimi artırır. Programın zamanında bitmesini sağlar. Öğretmen ve öğrenciyi dağınıklıktan kurtarır. Derse hazırlıklı girilmesini sağlar. Öğrencileri yeteneklerine göre yetiştirilmesini sağla

6.Sağlıklı bir şekilde değerlendirme yapılmasını sağlar. 7.Öğrencilere birlikte çalışma alışkanlığı kazandırır. 8.Düşünceye açıklık kazandırır.

FİZİKSEL ORTAMLA İLGİLİ HAZIRLIKLAR OKULDA BULUNAN BAŞLICA EĞİTİM MEKANLARI YAPISI , DONANIMI, DÜZENLENMESİ

OKULDAKİ EĞİTİM MEKANLARI Derslikler Atölye ve işlikler Laboratuarlar Çok amaçlı salon Eğitsel kol odaları 6. Kitaplık 7.Okul müzesi 8.Uygulama bahçesi 9.Oyun alanı

Öğrenme Mekanlarının Donatımı ve Düzenlenmesi Öğrenme mekanlarının öğretimin niteliğini etkilemedeki en belirgin rolü, eğitimcileri , kaliteli bir sınıf tasarımında ergonometriden yararlanmaya zorlamaktır.

OKULDA VE SINIFTA İLK GÜNLER VE YAŞANTILAR Okul yöneticileri ve öğretmenler, her zaman ve özellikle de dönem başında, öğrencileri ve velileri güler yüzle, nazik, ve saygılı karşılamalıdır. Okul korkusu yaşayan öğrenciler olacağı için, öğretmen, okul ile ailenin, sosyalleşme yönünden, ne gibi yapısal farklılıklar gösterdiğini bilmelidir Öğretmen, dönem başında, öğrencilere okulu sevdiren davranışlarda bulunurken, ilk derslerinde, sınıftaki davranış kurallarını açık olarak ortaya koymalıdır.