 YAZAR: ORHAN KEMAL  YAYINA HAZIRLAYAN: TEK İ N YAYINEV İ  YAYIN TAR İ H İ : 2003  BASKI: YAYLACIK MATBASI, İ STANBUL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSMİN HALLERİ 1.YALIN HAL 2.YÖNELME HALİ 3.BULUNMA HALİ 4.AYRILMA HALİ
Advertisements

ÇOKLU ZEKA ÇEŞİTLERİ
Atatürk’ün Çocukluk Anıları
ÖZEL İSİMLER CİNS İSİMLER
HAREM ÖMER SEYFETTİN KİTABIN YAZARI: Ömer Seyfettin
Sıfatlar Salim erer
ORHAN VELİ KANIK HAYATI VE SANAT ANLAYIŞI
GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİYLE DERS PARTNERİ OLMAK
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
ADEL 1967 yılında kurulan şirket 1969 yılında İstanbul Kartal’daki fabrikasının açılması ile faaliyete geçti.ADEL’e ismini veren Kamil Yazıcı ve ortakları.
HAZIRLAYAN : EBRU ÖZÇİFTÇİ NO: 1257 SINIF: 6-B
MUSTAFA KEMAL' İ DÜ Ş ÜNÜYORUM Mustafa Kemal' i dü ş ünüyorum Yeleleri alevden al bir ata binmi ş A ş ıyor yüce da ğ ları, engin denizleri Altın saçları.
->Tiyatro Nedir? ->Tiyatronun Geçmişi
T.C. Erciyes Üniversitesi Ziya Eren Eğitim Fakültesi
İSİMLER VE ÇEŞİTLERİ Varlıklara verilişine göre
HAZIRLAYAN YILMAZ ESMER

Sıralanışı Sözcük ve Sözcüklerin Hazırlayan Şerife TUNCA
HAZIRLAYAN SERPİL ÖZDEMİR
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği-2
“DE “EKİ İLE “DE” BAĞLACININ YAZILIŞI.
CİN ALİ FACEBOOK İLE TANIŞIYOR
=>CÜMLEDE ANLAM<=
RESİMLİ DÜNYA MASALLARI
SİNBAD KAYNAK BİLGİSİ Derleyen: Ekrem Aytar
Dersimiz.com BAŞARILAR DİLER.
İZMİT ERENLER TOKİ İ.Ö.O 3/B SINIFI
SINIF 4 İSTASYON ÖĞR. Resul RESUL
YE Şİ M ÖZDEM İ R BA Ş AK Ş EH İ R ANADOLU L İ SES İ MANZUME VE ŞİİR.
Fakir Baykurt 1929’da Burdur’un Yeşiloca ilçesi Akçaköy’de doğdu. Az topraklı köylü bir ailenin çocuğu. 1948’de Gönen Köy Enstitüsü’nü bitirdi, 5 yıl köy.
SORULAR PERDEYESORULAR PERDEYE YANSITILCAK VE YANSITILCAK VE SUNUCU TARAFINDANSUNUCU TARAFINDANOKUNACAKTIR.
2-A SINIFI BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ Yarışmada; Hayat Bilgisi 5 soru Türkçe 6 soru Matematik 5 soru ve Genel kültür 4 soru olmak üzere Toplam 20 soru.
Değerli Arkadaşlar, aşağıdaki sorular 7. ve 8. sınıflar için özel hazırlanmış dil bilgisi kitabımızdan yararlanılarak oluşturulmuştur. Kendi okulumuzda.
ROMAN TANIMI  Olmuş ya da olabilir nitelikteki olayları ve konuları ele alan uzun edebî türlere roman denir. Di ğ er türlerden ayrılan en önemli özelli.
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde genel anlamlı bir sözcük kullanılmıştır? A) Kamyonu buradan çekiniz. B) Otobüs öneki durakta bozulmuş. C) Araba insan yaşamını.
İSİM GRUBU. Bu konu için önerilen literatür: 1. İSİM TAMLAMASI: Leyla Karahan, Türkçede Söz Dizimi, Akçağ Yayınları, 2008, İYELİK GRUBU VE İSİM.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
1 ZAMİRLER Dil, kısa, öz anlatımı sever. Konuşurken, yazarken gereksiz, sevimsiz tekrarlardan kaçınmak için, daha önce anılan bir ismin yerine, onu karşılayacak.
SELANİK Mustafa Kemal Osmanlı devletinin iç karışıklıklar içinde bulunduğu ve çöküşünün hızlandığı bir dönemde 1881 de Selanikte doğdu babası alirıza efendi.
1. Ders Bir, İki ve Üç Yazarlı Eserlerin Kataloglanması Prof. Dr. Bülent Yılmaz Arş. Gör. Tolga Çakmak.
DEDE KORKUT HİKAYELERİ
ORHAN KEMAL HAYATI VE ESERLERİ
BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ. 1. SORU Türk dilinin ilk yazılı belgeleri nedir?
Nurullah Ataç.  21 Ağustos 1898’de İstanbul Beylerbeyi’de doğdu. 1957’de Ankara’da yaşamını yitirdi. Türk edebiyatında modern anlamda deneme türünde.
YALIN YÖNETİM YALIN SAĞLIK.
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
ÜZEYİR GARİH DOSTLUK İLKÖĞRETİM OKULU 1-A SINIFI SAKARYA/ ARİFİYE
Dersimiz.com BAŞARILAR DİLER.
Hızlı Okuma Egzersizleri
E Hazırlayan;Kapkara1980 Eğitimhane.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Soyadı Kanunu’nun Kabulü
İstiklâl Marşı şairi. Asıl adı Mehmet Ragif olan Mehmet Akif 1873 yılında İstanbul'da doğdu. Annesi Emine Şerife Hanım, babası Temiz Tahir Efendidir. İlk.
Türkiye'de Sosyal Politikanın Gelişimi Doç.Dr.Filiz YILDIRIM
2010 TAKVİMİ İYİ SENELER.
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat, Tanzimat Edebiyatı'nın birçok türünde eserler vermiş yazarlarından Şemsettin Sami tarafından kaleme alınmış bir romandır.
hazırlayan : Begüm Yılmaz
İşaret isimleri Türkçe’mizde (bu, şu, o) dur.
?من هذه (nine) sorusunun cevabı hangisidir
Hazırlayan : Atahan Aybars ERDEM Fatih ALBAYRAK yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 360 bin otomobil ve 450 bin motor.
ÖNCELER İ SANAT İ Ç İ N SANAT,SONRALARI TOPLUM İ Ç İ N SANAT ANLAYI Ş INI SAVUNMU Ş VE BUNA GÖRE ESERLER WERM İŞ T İ R..TOPLUMSAL VE S İ YASAL ORTAMI.
PAYAS KALESİ (CİN KULESİ). Hatay'ın En Önemli Kıyı Üssü "Cin (Payas) Kulesi" Payas Kalesi de denilen Cin Kulesi Hatay (Antakya) ilinin Payas ilçesinde.
Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Koca Kasım Mahallesi, Islahhane Caddesi’ndeki pembe boyalı 2 katlı bir evde do ğ mu ş tur.Ve 10 Kasım 1938’de Dolmabahçe.
Sözcük Türleri İsimler(Adlar)
Türkiye'deki Yasal Düzenlemeler
ÇARŞAMBAYI SEL ALDI. HİKAYE Çar ş amba Ovasında, Ye ş il Irma ğ a kadar uzanan Abdal deresinin kıyısındaki köylerden birinde, yoksul bir ailenin o ğ.
Yaşar Kemal Hayatı  1922’de Osmaniye’nin Hemite köyünde doğdu.  Asıl adı Kemal Sadık Göğceli’dir.  5 yaşında kan davası yüzünden babasını yitirdi.
 O VE BEN  ARKADA Ş  Şİ MD İ SEV İ NME VAKT İ  KIRMIZI YE Şİ L  KÖPRÜ  B İ R ZAMANLAR  MAR İ KULA DO Ğ UR Ceylan-ı Bahri.
Sunum transkripti:

 YAZAR: ORHAN KEMAL  YAYINA HAZIRLAYAN: TEK İ N YAYINEV İ  YAYIN TAR İ H İ : 2003  BASKI: YAYLACIK MATBASI, İ STANBUL

 BOYUT: 20  KA Ğ IT C İ NS İ : SAMAN KA Ğ IDI  HARFLER: NORMAL BÜYÜKLÜKTE YAZILMI Ş  YAZIM VE NOKTALAMA: D İ KKAT ED İ LM İŞ  RES İ M: YOK 

 TEMA: Uçuruma yuvarlanan insanlar  KONU:Uçuruma yuvarlanan bu insanların insanlıklarını kaybettiklerini anlatıyor.  KAHRAMANLAR: Ahmet Kaptan, Kaya Ali, Berbat,Bobi  ÜSLUP: Yalın bir dille yazılmı ş

 Bazı cümlelerde anlam yetersizli ğ i vardır.  Cümleler uzun ama anla ş ılırdır.  Hatalı kelime kullanımı vardır  Argo kelimelere sıkça yer verilmi ş.  Noktalama i ş aretlerine dikkat edilmi ş.

 15 Eylül 1914’te Adana’nın Ceyhan ilçesinde do ğ du. 2 Haziran 1970'te ya ş amını yitirdi. Toplumsal gerçekçi romanın usta kalemi öykü ve roman yazarı. Asıl ismi Mehmet Ra ş it Ö ğ ütçü. 1939'da ilk ş iirlerini de yazdı ğ ı askerli ğ i esnasında, komünizm propagandası yapmak suçlamasıyla 5 yıl hapse mahkum oldu. Bursa Cezaevi'nde Nâzım Hikmet'le tanı ş ması ya ş amının ve yazarlı ğ ının dönüm noktası oldu. 2 Haziran 1970’te Sofya'da tedavi edildi ğ i hastanede beyin kanamasından öldü. İ stanbul’da Zincirlikuyu Mezarlı ğ ı'nda topra ğ a verildi

Öyküleri  Duygu, Menek ş e, Ekmek Kavgası, Pezevenkler,Sarho ş lar, Çama ş ırcının Kızı, 72. Ko ğ u ş, Grev, Arka Sokak, Karde ş Payı, Mahalle Kavgası  ROMAN: Baba Evi, Avare Yıllar, Murtaza, Cemile, Bereketli Topraklar Üzerinde, Devlet Ku ş u, Dünya Evi, Hanımın Çiftli ğ i, Eskici ve O ğ ulları ( Eskici Dükkanı adıyla 1970), Gurbet Ku ş ları OYUN İ spinozlar 1965, 72. Ko ğ u ş 1967