Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Türkiye'deki Yasal Düzenlemeler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Türkiye'deki Yasal Düzenlemeler"— Sunum transkripti:

1 Türkiye'deki Yasal Düzenlemeler

2 Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun (2005)
Özel gereksinimli bireylerin topluma tam katılımlarının sağlanması için tüm haklarını güvenceye alan ilk kapsamlı yasa olması açısından önemlidir. Bu kanunda özel gereksinimli bireylerin temel hak ve özgürlüklerden faydalanması, toplumsal hayata eşit koşullarda tam ve etkin katılması ve engelliliği önleyici tedbirlerin alınması için gerekli düzenlemelerin yapılması amaçlanmıştır.

3 2005'te ilk çıkarıldığında yetersizliği olan bireyler için "özürlü" terimi kullanılmış, 2014 yılındaki değişiklikle bu bireylerden "engelli" olarak söz edilmiştir. Bu yasa, engelli bireylere karşı her türlü ayrımcılığı yasaklamış, engelliliğe ilişkin önleme, erken tanı, erken müdahale ve eğitim çalışmalarının yapılması; özel gereksinimli bireylerin gereksinimlerine uygun planlama ve uyarlamalarla bütünleştirilmiş ortamlarda sürekli eğitim almaları hükmedilmiştir.

4 Ayrıca engellilerin hizmete erişebilirliği, mesleki eğitim, mesleki habilitasyon ve rehabilitasyon, iş ve meslek analizi, istihdam için de rehberlik ve mesleki danışmanlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve iş yerlerinde makul düzenlemelerin yapılması gerektiği belirtilmektedir.


"Türkiye'deki Yasal Düzenlemeler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları