GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
OLAY KOMUTA SİSTEMİ (OKS)
Advertisements

RÖLELER EES
ARZU YALÇIN ÖZERPLAST Plastik San. ve Tic. Ltd. Şir.
MODÜL 10 Müşteri Hizmetleri.
MODÜL 4 Organizasyon.
TS-EN-ISO 9001:2000 KYS DÖKÜMANTASYON EĞİTİMİ
AKREDİTASYON SİSTEMİNDE BALIKESİR SANAYİ ODASININ KALİTE UYGULAMALARI Konya.
6. Kaynak Yönetimi 1-İnsan kaynakları (görevlendirme, yeterlilik, eğitim) 2-Enformasyon 3-Alt yapı (işyeri, ekipman, devamlılık, destek hizmetler) 4-Çalışma.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
1) İÇ DENETİM KAVRAMI İç denetim, kamu idaresinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına.
T.C. BURSA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
SAÜ' de KYS Çalışmaları
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
HASTA ODAKLI KALİTE YÖNETİM STANDARTLARI VE HİZMET KALİTE STANDARTLARI İLİŞKİSİ Yrd. Doç. Dr. Ufuk Cebeci İTÜ Sağlık İşletmeleri Sertifika Program Koordinatörü.
ISO 9001:2008 Değişiklikleri Mart Madde No ve Değişiklikler Madde 1.2 “ürünün veya kuruluşun yapısı gereği bu standardın bir veya birkaç maddesinin.
Hoş geldiniz  Üniversitemiz  İÇ DENETİM BİRİMİ’mizin tanıtım toplantısına,  Hoş geldiniz.
7.1 GENEL Kuruluş, güvenli ürünler gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan süreçleri planlamalı ve geliştirmelidir.
Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde.

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ KURUM İÇİ BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ
İç Kontrol Nedir? İdarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin; - etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
ISO 9001 standardı Maddelerinin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite Yönetim Sistemlerinde Dokümantasyon 4. Hafta.
Hazard Analysis and Critical Control Point
Adli Tıpta Kalite Yönetimi ISO 17025
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
ISO- 9001:2008 Standardı - 8. Maddenin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite İyileştirme Araçlarına Bakış 7. Hafta.
KALİTE POLİTİKASI Müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutarak, kendi sahamızda kaliteden ödün vermeksizin eğitilmiş personelimizle birlikte yükümlülüğümüz.
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ (12. Hafta)
. ISO- 9001:2008 Standardı - 7. Maddenin Tanıtımı ve Yorumlanması
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ KURUM İÇİ BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 8) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERZURUM NUMUNE HASTANESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
GIDA GÜVENLİĞİ Esma KAYA
İş Sağlığı ve Güvenliği
AYDIN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Kurulan firma ismini, öğrenci isim, numara ve iletişim bilgilerini içermelidir.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ. Kalite yönetim sistemi, amaçlanan kaliteye ulaşmak amacıyla ilerletilen tüm süreçleri, açıklanan prosedürleri, ve benimsenen.
KAYNAK YÖNETİMİ Kaynakların sağlanması Müşteri memnuniyeti hedeflenerek, kalite yönetim sistemiuygulanması ve iyileştirilmesi için gerekli olan kaynakihtiyaçları.
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
 Kalite en basit tanımıyla, müşteri isteklerine cevap verebilmektir.
YÖNETİM SORUMLULUĞU. Yönetim Kalite politikasını oluşturmuştur. Yönetim kalite politikasında belirlenen değerlere sadık kalmayı taahhüt etmiş ve politikasını.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
Paydaş Memnuniyeti ve Bildirim Yönetimi Ölçme Analiz ve İyileştirme
Gıda kalite sağlama sistemleri
İnceleme Dairesi Başkanlığı
ISO HACCP ve ISO22000.
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
ISO 9001:2015 standardı – 8. Maddenin Tanıtımı
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
ISO9001:2015 STANDARD REVİZYONU
ISO9001:2015 STANDARD REVİZYONU
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK VE BAĞLI BİRİMLERİN KALİTE YOLCULUĞU
ISO
ISO Hijyen Uygulamaları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ TS.EN.ISO 22000:2006 02.03.2011

GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR? İşletmedeki son ürünlerde oluşabilecek riskleri tespit ederek, bu risklerin insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde en aza indirilmesi için çeşitli önlemlerin alınması ve bu aşamalardaki etkin kontrolü içeren yönetim sistemidir. 02.03.2011

NEDEN GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ? Müşteri şartlarının sağlanması Gıda güvenliğinin sürekliliği Uygun olmayan ürünlerin kontrol altına alınması ve azalması Müşteri memnuniyetinin artması Mevzuata uyum Yönetim kolaylığı Sağlıklı bilgi akışı Müşteri memnuniyetinde artış Etkinlik ve verimlilik Sürekli iyileştirme 02.03.2011

GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ İÇİN BİZ NE YAPACAĞIZ GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ İÇİN BİZ NE YAPACAĞIZ? NASIL BİR YOL İZLEYECEĞİZ? Gıda güvenliği politikamızı belirleyeceğiz. Bundan sonraki faaliyetlerimizi, politikamızda belirtilen amaçlara ve prensiplere uygun olarak gerçekleştireceğiz. Gıda Güvenliği Ekibi oluşturacağız. Son ürünleri gruplandırarak tanımlayacağız. Oluşturulan grupların akış şemalarını çıkaracağız. 02.03.2011

Kontrol önlemlerini belirleyeceğiz. Akışın güvenli olması için ön gereksinimleri belirleyip bunlarla ilgili program uygulayacağız. Akış şemalarımız boyunca risk analizi yapacağız. Riskli gördüğümüz noktaları Kritik Kontrol Noktaları olarak tanımlayacağız. 02.03.2011

Kritik Kontrol Noktaları için kritik limitler belirleyeceğiz. Kritik noktaların kontrolü için izleme metodu belirleyeceğiz. Kritik limitlerin aşılması durumunda DÜZELTME ve DÜZELTİCİ FAALİYETLER planlayacağız. Alınan önlemlerin yeterliliği kontrol edip, sistemimizi geçerli kılacağız. 02.03.2011

Belirli zamanlarda sistemimizin işlerliğini doğrulayacağız. Değişen şartlara, mevzuatlara göre sistemimizi sürekli güncelleyeceğiz. İlgili departmanların süreç planlarına Gıda güvenliği ile ilgili kontrol noktalarını da ilave edip, departman bazında hedefler belirleyerek belirli sürelerde bu hedeflere ulaşma durumuzu izleyeceğiz. Eğer hedeflerimize ulaşamadıysak departman olarak gereken iyileştirici önlemleri alacağız. 02.03.2011

İlgili departmanların faaliyetleriyle ilgili hazırlanan dokümanlara gıda güvenliği ile ilgili eklemeler yapacağız. Tutulması gereken kayıtlar ve bu kayıtların ne kadar süreyle saklanması gerektiğini belirleyeceğiz. 02.03.2011

Sistemimizin tüm departmanlarımızda işleyişini kontrol altında tutmak amacıyla iç denetimler yapacağız. Bu denetimlerde iç denetçi eğitimi almış her personel görev alabilecek. Hepimizin , kendi departmanımız veya başka bir departmanda farkına vardığımız tüm iyileştirme ihtiyaçları için Düzeltici ve Önleyici Faaliyet ( DÖF ) başlatma hakkımız olacak. Bunun için DÖF Formu doldurarak Kalite Yönetim Temsilcisi arkadaşımıza başvurmamız yeterli olacak. 02.03.2011

Departmanlar bazında yıllık eğitim planları yapacak ve uygulayacağız. Belirlemiş olduğumuz standartlara ve mevzuata uygun olmayan ürün ve hizmetlerimiz için kayıt tutacağız. Tekrarlanmaması için önlemler alacağız. Departmanlar bazında yıllık eğitim planları yapacak ve uygulayacağız. Sistemimizi sürekli izleyip, belirli periyotlarda analiz edeceğiz. Yönetim gözden geçirmelerde analizleri değerlendirip, gerekli noktalarda düzenlemeler yaparak SÜREKLİ İYİLEŞTİRMEYİ sağlayacağız. 02.03.2011

ÖLÇÜN, KAYDEDİN, ANALİZ EDİN VE İYİLEŞTİRİN KAYIT ETMEYECEKSENİZ, ÖLÇÜM YAPMAYIN. ANALİZ ETMEYECEKSENİZ, KAYIT ETMEYİN. İYİLEŞTİRMEYECEKSENİZ, ANALİZ ETMEYİN. 02.03.2011

Yönetim Sistemleri, Gıda Hijyen Ve Eğitim Hizmetleri TEŞEKKÜRLER STERİL DANIŞMANLIK Yönetim Sistemleri, Gıda Hijyen Ve Eğitim Hizmetleri www.sterildanismanlik.com E-posta: hoksuz@sterildanismanlik.com mciddioksuz@sterildanismanlik.com Tel : 7464067 Cep : 0 535 423 50 37 02.03.2011