GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ TS.EN.ISO 22000:2006 02.03.2011
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR? İşletmedeki son ürünlerde oluşabilecek riskleri tespit ederek, bu risklerin insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde en aza indirilmesi için çeşitli önlemlerin alınması ve bu aşamalardaki etkin kontrolü içeren yönetim sistemidir. 02.03.2011
NEDEN GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ? Müşteri şartlarının sağlanması Gıda güvenliğinin sürekliliği Uygun olmayan ürünlerin kontrol altına alınması ve azalması Müşteri memnuniyetinin artması Mevzuata uyum Yönetim kolaylığı Sağlıklı bilgi akışı Müşteri memnuniyetinde artış Etkinlik ve verimlilik Sürekli iyileştirme 02.03.2011
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ İÇİN BİZ NE YAPACAĞIZ GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ İÇİN BİZ NE YAPACAĞIZ? NASIL BİR YOL İZLEYECEĞİZ? Gıda güvenliği politikamızı belirleyeceğiz. Bundan sonraki faaliyetlerimizi, politikamızda belirtilen amaçlara ve prensiplere uygun olarak gerçekleştireceğiz. Gıda Güvenliği Ekibi oluşturacağız. Son ürünleri gruplandırarak tanımlayacağız. Oluşturulan grupların akış şemalarını çıkaracağız. 02.03.2011
Kontrol önlemlerini belirleyeceğiz. Akışın güvenli olması için ön gereksinimleri belirleyip bunlarla ilgili program uygulayacağız. Akış şemalarımız boyunca risk analizi yapacağız. Riskli gördüğümüz noktaları Kritik Kontrol Noktaları olarak tanımlayacağız. 02.03.2011
Kritik Kontrol Noktaları için kritik limitler belirleyeceğiz. Kritik noktaların kontrolü için izleme metodu belirleyeceğiz. Kritik limitlerin aşılması durumunda DÜZELTME ve DÜZELTİCİ FAALİYETLER planlayacağız. Alınan önlemlerin yeterliliği kontrol edip, sistemimizi geçerli kılacağız. 02.03.2011
Belirli zamanlarda sistemimizin işlerliğini doğrulayacağız. Değişen şartlara, mevzuatlara göre sistemimizi sürekli güncelleyeceğiz. İlgili departmanların süreç planlarına Gıda güvenliği ile ilgili kontrol noktalarını da ilave edip, departman bazında hedefler belirleyerek belirli sürelerde bu hedeflere ulaşma durumuzu izleyeceğiz. Eğer hedeflerimize ulaşamadıysak departman olarak gereken iyileştirici önlemleri alacağız. 02.03.2011
İlgili departmanların faaliyetleriyle ilgili hazırlanan dokümanlara gıda güvenliği ile ilgili eklemeler yapacağız. Tutulması gereken kayıtlar ve bu kayıtların ne kadar süreyle saklanması gerektiğini belirleyeceğiz. 02.03.2011
Sistemimizin tüm departmanlarımızda işleyişini kontrol altında tutmak amacıyla iç denetimler yapacağız. Bu denetimlerde iç denetçi eğitimi almış her personel görev alabilecek. Hepimizin , kendi departmanımız veya başka bir departmanda farkına vardığımız tüm iyileştirme ihtiyaçları için Düzeltici ve Önleyici Faaliyet ( DÖF ) başlatma hakkımız olacak. Bunun için DÖF Formu doldurarak Kalite Yönetim Temsilcisi arkadaşımıza başvurmamız yeterli olacak. 02.03.2011
Departmanlar bazında yıllık eğitim planları yapacak ve uygulayacağız. Belirlemiş olduğumuz standartlara ve mevzuata uygun olmayan ürün ve hizmetlerimiz için kayıt tutacağız. Tekrarlanmaması için önlemler alacağız. Departmanlar bazında yıllık eğitim planları yapacak ve uygulayacağız. Sistemimizi sürekli izleyip, belirli periyotlarda analiz edeceğiz. Yönetim gözden geçirmelerde analizleri değerlendirip, gerekli noktalarda düzenlemeler yaparak SÜREKLİ İYİLEŞTİRMEYİ sağlayacağız. 02.03.2011
ÖLÇÜN, KAYDEDİN, ANALİZ EDİN VE İYİLEŞTİRİN KAYIT ETMEYECEKSENİZ, ÖLÇÜM YAPMAYIN. ANALİZ ETMEYECEKSENİZ, KAYIT ETMEYİN. İYİLEŞTİRMEYECEKSENİZ, ANALİZ ETMEYİN. 02.03.2011
Yönetim Sistemleri, Gıda Hijyen Ve Eğitim Hizmetleri TEŞEKKÜRLER STERİL DANIŞMANLIK Yönetim Sistemleri, Gıda Hijyen Ve Eğitim Hizmetleri www.sterildanismanlik.com E-posta: hoksuz@sterildanismanlik.com mciddioksuz@sterildanismanlik.com Tel : 7464067 Cep : 0 535 423 50 37 02.03.2011