TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Lütfi VAROĞLU M.S.B. Savunma Sanayii Müsteşarlığı
Advertisements

Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
KOMŞU ÜLKELERLE TİCARETTE GAZİANTEP’İN ÖNEMİ
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
Avrupa ile İletişim Projesi Mustafa Bayburtlu TOBB AB Müdürü
ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.
BÜMED Siyaset BUluşmaları _1
1 Strateji Komisyonu #2010’da Alınacak Aksiyonlar / Hedefler 1 Türkiye'nin stratejik hedefi ve önceliklerine uygun bir Bilişim stratejisine yüksek katkı.
1 Stratejik Yönetim Sistemi Projesi Çerçevesinde Stratejik Planlama Adımları MURAT KAYMAK 25 Ağustos 2006 Ankara.
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
KÜRESEL VE BÖLGESEL ÖRGÜTLER
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
1 Bilgi İletişim Sektörü’nde Ar-Ge C. Müjdat Altay 21 Şubat 2007.
PAZAR RAPORLARI_2013.
Ülke Sohbet Toplantıları 5 Haziran 2009 İZMİR. GÜNEY VE KUZEY KORE ARASINDA VAKİ SAVAŞ NİHAYETLENMEMİŞ OLUP, HALEN BİR ATEŞKES ANLAŞMASI MEVCUTTUR. BU.
1 BASINTOPLANTISI 5 Kasım 2012 İstanbul. 2 ALEXANDER KÜHNEL Hannover-Messe International Istanbul.
Türkiye Yazılım Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri
Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü.
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
ULUSLAR ARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ (UR-GE) PROGRAMI
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
Kurumsal Performansın Değerlendirilmesi
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ TİCARET POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRME MEKANİZMASI TÜRKİYE V. İNCELEMESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI 10 ŞUBAT 2012.
KURUMSAL AÇIDAN iKS Kurumsal Amaçlar Öz Değerlendirme ve Teknik Özellikler.
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
Web 3.0 Konferansı, İstanbul 16 Nisan 2013 ‘‘KİMİN NAKİTE İHTİYACI VAR?’’ twitter.com/SonerCanko.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
ALMANYA ÜLKE SOHBET TOPLANTISI
Speaking about Country (Ülke), Nationality (Milliyet), Language (Dil)
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
Nükleer Teknoloji Bilgi Platformu
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
7. büyük tekstil ve hammaddeleri 6. büyük hazır giyim ve konfeksiyon
T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İl Düzeyinde Uygulanması Sürecinde Karşılaşılan Sorunların Tartışılması.
YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK VE TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ
Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirme Projesi 14 Temmuz, 2015 İstanbul.
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
BİLGİ TOPLUMU VE DİJİTAL VATANDAŞLIK.
Ovid Training Dept OvidSP Nedir?. 2 Gündem Bu 6 dakikalık eğitimde şunları göstereceğiz: –OvidSP Nedir? –OvidSP’yi kim sunmaktadır? –OvidSP’yi hangi profesyoneller.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
Türkiye’nin dünyaya anlattığı hikayesi imalattaki gücüyle başlıyor, ihracattaki potansiyeli ile devam ediyor..
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
Mahmut BİLEN. Ders Değerlendirme Biçimi Vize %70 Ödev%10Dönem içi %50 Quizler%20 Final%50Dönem Sonu%50.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ
Kadir Has Üniversitesi
Speaking about Country (Ülke), Nationality (Milliyet), Language (Dil)
İkili Ticaret İstatistiki Kıyaslama (2016 yılı)
Speaking about Country (Ülke), Nationality (Milliyet), Language (Dil)
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Uluslararası Fuarların Ülke ve Şehir Ekonomisine Katkısı
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Ortadoğu ve Körfez Ülkeleri I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011.
Yetişmesi için büyük kaynak gerektiren vasıflı insan gücünün, ilgisizlik ve imkânsızlıklar nedeniyle daha gelişmiş bir ülkeye göç etmesine beyin göçü.
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Devlet Yardımları Şube Müdürlüğü 2019.
Sunum transkripti:

TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI T. C. BAŞBAKANLIK TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI ANTALYA 26 ŞUBAT 2010 ARDA AÇIKSÖZ BAŞKAN YARDIMCISI

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Yatırım destek ve tanıtım stratejilerinin belirlen-mesi ve uygulanması amacıyla 5523 No’lu Kanunla Temmuz 2006’da kurulmuştur Başbakanlığa bağlı kamu kuruluşudur Doğrudan Başbakan’a rapor verir Devlet bünyesinde, özel sektör zihniyetiyle faaliyet gösterir 2007 yılı AB İlerleme Raporu’nda ve Yatırım Danışma Kurulu Sonuç Bildirisi’nde Ajansın kuruluşunun, Yatırım Ortamını İyileştirici rolüne atıfta bulunmaktadır 3

T.C. BAŞBAKANLIK YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI GENEL BİLGİ KURULUŞ FAALİYET AMACI AJANS VİZYONU AJANS MİSYONU 5523 No’lu kanun, Temmuz 2006 Yatırım destek ve tanıtım stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması Devlet bünyesinde, özel sektör zihniyetinde faaliyet İstihdam sağlayan yeni teknolojiler geliştirerek bilgi ekonomisine götüren Ekonomik teknolojik ve sosyal iç dinamikleri hızlandıran Verimlilik ve rekabet gücümüzü arttıran doğrudan yatırımları teşvik etmek Katma değeri yüksek Çevre ve insan dostu Etik (sosyo-ekonomik ahlaka uygun) Eğitim ve bilgi toplumuna yönelik Kurumsal vatandaşlık ve sosyal sorumluluğu önemseyen bir ajans olarak doğrudan yatırımları teşvik etmek

21 Ülke 16 Temsilci T.C. BAŞBAKANLIK YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI TEMSİLCİLER AĞIMIZ 21 Ülke 16 Temsilci ABD . Kanada . Almanya . Fransa . İngiltere . İsrail . İspanya İtalya . Körfez ülkeleri (BAE, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Oman) . Rusya . Suudi Arabistan . Kazakistan . Çin . Hindistan . Japonya . Brezilya

15. 5. 2. T.C. BAŞBAKANLIK YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI FIAS 2009 RAPORU DÜNYA BANKASI GLOBAL YATIRIM PROMOSYON AJANSLARI DEĞERLENDİRME ANKETİ 2009 Foreign Investment Advisory Service (FIAS) 181 Ulusal Yatırım Ajansı Mart- Eylül 2008 “Yatırım tanıtım hizmetleri kapsamında” DÜNYADA DÜNYADA AVRUPADA 15. 5. 2. Genel Performans Değerlendirmesinde Gelen Taleplere Cevap Verilmesi Konusunda Gelen Taleplere Cevap Verilmesi Konusunda

TEMEL FAALİYETLERİMİZ 3 TEMEL FONKSİYONUMUZ Mevcut veya yeni yatırımcıya ana koordinatör olarak destek vermek Türkiye’nin yatırım ortamını Dünya’ya tanıtmak DESTEK TANITIM GERİ BİLDİRİM Yatırımcıyı doğrudan etkileyen hususlarda Sayın Başbakan’a rapor vermek, Makro yatırım projelerini koordine etmek Yatırım ortamını iyileştirme faaliyetlerine katkı sağlamak

TEMEL FAALİYETLER VE ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ STRATEJİK PAZARLAMA Türkiye İmajı Türkiye Dostları STK’lar Danışman Şirketler Yerel Otoriteler Temsilciler Kamu Kurum ve Kuruluşları Yurtdışı Faaliyetler Fortune 500 Türk Yöneticiler Kalkınma Ajansları Yurtdışı Misyon Temsilcilerimiz Mevcut Yatırımcılar

YATIRIMCIYA DESTEK ANLAYIŞIMIZ ÇALIŞMA YÖNTEMİMİZ YATIRIMCIYA DESTEK ANLAYIŞIMIZ PROFESYONEL ÜCRETSİZ HİZMET GÜVENİLİRLİK HIZ VE FAYDA GİZLİLİK İLKESİ YATIRIM AŞAMASINDA YATIRIM YAPMADAN ÖNCE YATIRIM YAPTIKTAN SONRA

26 KALKINMA AJANSININ HER BİRİNE PROJE DİREKTÖRÜ ATANMIŞTIR. ÇALIŞMA YÖNTEMİMİZ GÖREV EKİPLERİ OLUŞUMU ÜLKE TAKIMLARI ALMANYA ÇİN FRANSA HİNDİSTAN İNGİLTERE İSKANDİNAVYA-HOLLANDA İSPANYA İSRAİL İTALYA JAPONYA KORE KÖRFEZ KUZEY AMERİKA RUSYA-KAZAKİSTAN SEKTÖR TAKIMLARI ENERJİ SAVUNMA , HAVACILIK İLETİŞİM-BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ (ICT) OTOMOTİV ULAŞTIRMA FİNANS TARIM – GIDA SAĞLIK TURİZM MADENCİLİK EĞİTİM ÖZEL ÇALIŞMA GRUPLARI ARAZİ OSB/SB PPP ÇALIŞMA-OTURMA İZİNLERİ YATIRIM ORTAMI İYİLEŞTİRME 26 KALKINMA AJANSININ HER BİRİNE PROJE DİREKTÖRÜ ATANMIŞTIR.

TEŞEKKÜRLER.