BİLİŞİM TEKNOLOJİ DERSİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Akşehir Gölü. Akşehir Gölü PROBLEM ? Dünya Isınıyor!
Advertisements

Hayvansal Atıklar ve Alınacak Önlemler
ENTEGRE MÜCADELE.
Geri Dönüşüm Nedir?.
TÜRKİYE’ DE ÇEVRE SORUNLARI
HAVA KİRLİLİĞİ ve KÜRESEL ISINMA
SOSYAL PERFORMANS ÖDEVİ
ULAŞIM VE EKOLOJİ.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ II
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
EKOSİSTEMLERDE DEĞİŞKENLİK
Başlıca Çevre Sorunları
Çevre Koruma Haftası 5-11 Haziran.
SU, HAVA, TOPRAK,MADEN VE ELEKTRİK!!!
GRUP ENERJİ AYŞE SELMA DUYGULU NİHAL KURAKCI GÜLSEREN OKATAN
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları -
ÇEVRE DOSTU BT YAKLAŞIMLARI
Suyun Önemi Su Kaynakları Su Tüketimi Su Gerksiniminin Karşılanması
Mikroorganizmaların Çevreye Hizmeti
BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK Emre ÜTENLER Eskişehir Atatürk Lisesi
Küresel Isınma Nedir?.
KÜÇÜK TASARRUFLAR BÜYÜK KAZANÇLAR
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
TEKNOLOJİ TASARIM KURGU KUŞAĞI.
GİRİŞ TESTİ İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış
Hazırlayan: 6/A Sınıfı Kaynaklar: İnternet
KÜRESEL ISINMA.
Geri Dönüşüm ve Türkiye'deki Durumu
E-Posta Grubu Oluşturma
Hayatın Kaynağı Su.
SEMRA ULUDAĞ FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ
ÇEVRE TAVSİYELERİ CAÇEKOTAD.
NÜFUS : Belli bir yerde yaşayan insan sayısına denir.
AŞIRI TÜKETİM Tüketim Nedir ?? Aşırı Tüketim Kültürünün Oluşumu
MADDELERİ TANIYALIM.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ Hadi!Anlatıma geçelim.
TOPRAK KİRLİLİĞİ CANSU ILGIN 5/H 1330.
İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış ortama denir.
NÜFUS ÖZELLİKLERİ VE NÜFUSUN ÖNEMİ
ÇEVREMİZİ KORUYALIM.
AD:İREM SOYAD:ÖZTAMEL SINIF:8/B NO:115 OKUL:ŞERİF TİKVEŞLİ İLKOKULU
Turizmin gelişimi, büyük ölçüde doğal kaynaklara bağlıdır.Turizmin gelişmesi doğaya zarar vermektedir. Doğal kaynakların içinde turizm için vazgeçilmez.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
ÇEVRE NEDİR?.
İNSAN VE ÇEVRE Kısaca çevre bilimi olarak tanımladığımız ekoloji canlıların birbirleri ile ve yaşadıkları ortamla ilişkilerini inceler.
Çevremiz neden kirlenir?
Çevre Kirliliği Hava Kirliliği Su Kirliliği Toprak Kirliliği.
HAVA KİRLİLİĞİ Tacettin İnandı. Kapsam Hava kirliği tanımlar Kirlilik nedenleri Önlem.
Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
İNSAN FALİYETLERİNİN EKOSİSTEMLERİN SÜRDÜREBİLİRLİĞİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Yurdumuzda Nüfus.
Su Döngüsü Ve Su Döngüsüne Olan İnsan Etkileri
Toprak kirliliği. Toprak kirliliği nedir Toprak kirliliği, katı, sıvı ve radyoaktif artık ve kirleticiler tarafından toprağın fiziksel ve kimyasal özelliklerinin.
MADDE DÖNGÜLERİ. Madde Döngüleri Tüm canlılar dünyanın yüzeyinde ya da yüzeye çok yakın ince bir toprak katmanında yaşarlar ve güneş enerjisinin dışındaki.
ESRA BAHAR KSU TOPRAK KİRLİLİĞİ.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
Teknolojinin Çevreye Olumlu Ve Olumsuz Etkenleri
ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ. ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ.
ASİT YAĞMURLARI. Asit Yağmuru Nedir O Asit yağmuru, asidik kimyasalların yağmur, kar, sis, çiy veya kuru parçacıklar halinde yeryüzüne düşmesine verilen.
BİYOÇEŞİTLİLİK BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR?  1. Erozyon  2. Tarımda zirai ilaçların kullanılması  3. Aşırı avlanma  4. Ev ve sanayi atıkları  5.
BİYOÇEŞİTLİLİK BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR?  1. Erozyon  2. Tarımda zirai ilaçların kullanılması  3. Aşırı avlanma  4. Ev ve sanayi atıkları  5.
MADDE DÖNGÜLERİ.
Değerlendirilebilir atıkların çeşitli fiziksel veya kimyasal işlemlerle ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilmesine geri.
Dipl.-Ing.- Cemal ÇELİK Dipl.-Ing.- Cemal ÇELİK.
Berat AKTAŞ Sınıfı:9/G No :2099 Ders:Biyoloji Öğretmen: Ebru Ölgen
ÇEVRE K İ RL İ L İĞİ CAFER BERK SARIAL İ O Ğ LU
ASİT YAĞMURLARININ OLUŞUMU VE ZARARLARI. ASİT YAĞMURU NEDİR? Asit yağmurları, fosil yakıtların yakılmasıyla, sanayi tesislerinden, konutların ısıtılmasından.
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
YENİLENEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93 Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93.
Sunum transkripti:

BİLİŞİM TEKNOLOJİ DERSİ AD:ECE SOYAD:FİDAN NO _ SINIF:19_6/C

İÇİNDEKİLER 1.ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN NEDENLERİ 2.ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN SONUÇLARI 3. ÇEVRE KİRLİLİĞİ İLE İLGİLİ HABER 4.ÇEVRE KİRLİLİĞİ İLE İLGİLİ KARİKATÜR 5.ÇEVRE KİRLİLİĞİ İLE İLGİLİ AFİŞLER 6.ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN SONUÇLARI İLE İLGİLİ RESİM 7. ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN NEDENLERİ İLE İLGİLİ RESİM

ÇEVRE KİRLİLİĞİ İLE İLGİLİ HABER Keçiören’de hurdacı operasyonu ANKARA - Ankara Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, mahalle sakinlerinde gelen istekler doğrultusunda gecekondu bahçesi hurdacılarına yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Ayvalı, Sancaktepe ve Yükseltepe mahallelerinde yapılan denetim ve kontrollerde gecekondu bahçelerinde hurdaya ayrılmış malzemelerin yanı sıra, pet şişe, kağıt, plastik gibi atık malzemeler biriktirerek görüntü ve çevre kirliliği yapan çok sayıda gecekondu tespit edildi. Zabıta ekiplerince tespit edilen gecekondu bahçesi hurdacıları, ikamet etmekte oldukları konutların bahçelerinde insan sağlığına zarar verecek, çevre ve görüntü kirliliği oluşturacak her türlü hurda malzemelerini depolamamaları ve mevcut depoladıkları hurda malzemeleri de beş gün içerisinde boşaltmaları yönünde yazılı tebligatlar yapılarak uyarıldı.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ İLE İLGİLİ KARİKATÜR LÜTFEN ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTALIM KÜRESEL ISINMAYI ENGELİYELİM!

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN SONUÇLARI Çevre Kirliliğinin Sebeb Olduğu Başlıca Sonuçlar 1- Dünya’nın coğrafyası her geçen gün değişmektedir. 2- Dünya’nın iklimi değişmektedir "küresel isinma". 3- Erozyonlar oluşur ve toprağın verimini düşürür. 4- Su kaynakları gün geçtikçe azalmakta. 5- Enerji kıtlığı başlar. 6- Biyolojik çeşitlilik (canlı çeşitliliği) azalır. 7- Beslenme sorunu doğar. 8- Ekosistem dengesi bozulur. 9- Dünyanın sonu gelir. Çevre Kirliliğini Önlemek İçin: 1- Sanayileşmede çevreye zarar vermemek için gerekli tedbirlerin alınması gerekir. 2- Canlı türlerinin ve nesillerinin devamının sağlanması gerekir. 3- Bilinçli tarım yapılması gerekir. 4- Ormanların yok edilmemesi gerekir yeni orman alanları oluşturulmalıdır. 5- Su kaynaklarının kirletilmemesi gerekir. 6- Geri dönüşümlü ürünlerin kullanılması gerekir ve insanlar buna teşvik edilmeli. 7- Tüketim maddelerinin geri dönüştürülebilecek şekilde kullanılması gerekir. 8- Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması gerekir. 9- Yenilenemez enerji kaynaklarının kullanılmaması gerekir. 10- Eğitime önem verilmesi ve tutumlu olunması gerekir. 11- Sürdürülebilir kalkınma yapılması gerekir. 12- Bilinçli tüketim yapılması gerekir.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN NEDENLERİ Çeşitli kaynaklardan çıkan katı, sıvı ve gaz halindeki kirletici maddelerin hava, su ve toprakta yüksek oranda birikmesi çevre kirliliğinin oluşmasına neden olmaktadır. Hızla artan dünya nüfusunun ihtiyaçlarının karşılanması için teknolojinin gelişmesine bağlı olarak endüstrileşmenin de artması gerekmektedir. Sanayideki bu artış beraberinde var olan doğal kaynakların hızla tükenmesine neden olmaktadır. Doğal kaynaklar hızla tükenirken, üretim ve tüketimden kaynaklı atıkların önlemler alınmadan doğaya atılması Çevre Kirliliğinin oluşmasına ortam sağlamaktadır. Çevre kirliliğinin en önemli nedenleri aşağıda kısaca sıralanmıştır. Hızlı nüfus artışı, Plansız kentleşme, Plansız endüstrileşme Doğal kaynakların ölçüsüz kullanılması. Kuşkusuz çağımız, dünya tarihinde en fazla gelişme ve ilerlemelere sahne olmaktadır. Beşeriyetin sanayileşme ve tekniğin her alandan gelişmenin azami noktası yaşamakta olduğumuz zaman dilimi içindedir. Bu hızlı gelişme her geçen gün dahada hızla artmaktadır. Bu arada, insanlar da doğal zenginlik kaynaklarını hızla tüketmektedirler.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ İLE İLGİLİ AFİŞLER ÇEVREYİ KORUYALIM DÜNYAYI KURTALIM!!!!!!!!!!

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN SONUÇLARI İLE İLGİLİ RESİM ÇEVREYİ KORUMAZSAK İŞTE SONUCUNDA BU KİRLİLİK ÇIKAR

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN NEDENLERİ İLE İLGİLİ RESİM ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN İLK NEDENİ İNSANLARDIR........................