T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Amasya Görüşmesi’nde kabul edilen tek maddeydi.
Advertisements

Zararlı / Yararlı Cemiyetler
Ankara’da açılacak olan meclis için seçimler yapıldı
19 Mayıs 1919 Samsun 16 Mayıs 1919 İstanbul
TEMSİL HEYETİNİN DIŞ ÜLKELERLE OLAN İLİŞKİLERİ
Erzurum Kongresi Koray Özcan
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 19 Mayıs 1919 Samsun’a Çıkış
KUVA-İ MİLLİYE Türk Orduları ’nın, Mondros Ateşkes Antlaşması ile dağıtılması sonrası Anadolu, savunmasız kalmıştı.Böylesi zor bir ortamda Anadolu ’yu.
KURTULUŞ SAVAŞI’NA HAZIRLIK DÖNEMİ
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
Tarihte hiçbir zaman mutlak gerçek yoktur...
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
GENELGELER VE KONGRELER
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
KuvayIMİLLİYE Düşman işgalleri karşısında yurdun çeşitli yörelerinde ortaya çıkan milli direniş teşkilatlarına Kuvayı Milliye denir. İlk direnişler, güney.
Mondros Ateşkes Antlaşması Sonrası Yapılan İşgal Hareketleri İstanbul’un İşgali Mondros’un imza edilmesinin ardından vakit geçir­meden işgallere başlayan.
Mondros Ateşkes Antlaşması (30 Ekim 1918)
CEMİYETLER MİLLİ VARLIĞA DÜŞMAN CEMİYETLER MİLLİ CEMİYETLER
Adı:Dilara ÖZKAHRAMAN Sınıf:4/C
MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAVI
KAZANIMLAR 2 Mondros Ateşkes Antlaşması’nın imzalanması ve uygulanması karşısında Osmanlı yönetiminin ,M. Kemal’in ve halkın tutumunu değerlendirir.
T.C İNKILAP TARİHİ ve ATATÜRKÇÜLÜK
AMASYA GÖRÜŞMELERİ VE MİSAKIMİLLÎ
I.Dünya Savaşı ve Mondros Ateşkes Antlaşması
I. DÜNYA SAVAŞI GENEL NEDENLER ÖZEL NEDENLER Sömürgecilik
SANREMO KONFERANSI (18-26 NİSAN 1920)
KURTULUŞ SAVAŞI ÖRGÜTLENME DÖNEMİ
MİLLİ VARLIĞA DÜŞMAN CEMİYETLER.
MONDROS ATEŞKES ANTLAŞMASI
Mondros Ateşkesinden Sonra Kurulan Yararlı Cemiyetler
SİVAS KONGRESİ EYLÜL 1919 AMASYA GENELGESİ doğrultusunda YURT GENELİ’nde SEÇİMLER YAPILMIŞ ve her ilden 3 ‘er TEMSİLCİ ‘ nin,bu kongreye katılımı.
I.Dünya Savaşı Sonrası Osmanlı Mondros Ateşkes Antlaşması ve Sonuçları
Kurtuluş Savaşı’nda Cemiyetler
SALTANATIN KALDIRILMASI
MONDROS ATEŞKES ANTLAŞMASI
TBMM.YE KARŞI YAPILAN İSYANLAR( )
BAĞIMSIZLIK SAVAŞI.
PARİS BARIŞ KONFERANSI
AMASYA GÖRÜŞMELERİ 22 Ekim 1919
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi
ATATÜRK İLKE VE İNKILAP TARİHİ
ANADOLU KASIM İLKBAHAR 1921
İŞGAL SONRASI ANADOLU’DA KURULAN CEMİYETLER VE AMAÇLARI
Özgür GÜVERCİN. KISA KISA BAŞARI ANAHTARLARI - Konu eksiğiniz olmasın. - Mutlaka düzenli tekrar yapın. - Günlük 100 soru ile başlayıp toplamda 200 soruya.
Milli Mücadele (Kurtuluş Savaşı) ÖRGÜTLENME DÖNEMİ
KUVAYIMİLLİYE ?? Türk milletinin bağımsız yaşama isteğinin ve vatanseverlik duygusunun eseri olarak ortaya çıkan bu direniş azmine denir. Milletimizin.
TC İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ
Çalışma soruları 9. hafta
SEVR ANTLAŞMASI 10 AĞUSTOS 1920
ZARARLI CEMİYETLER 1-AZINLIK CEMİYETLERİ
MİLLİ UYANIŞ. YURDUMUZUN İŞGALİNE TEPKİLER
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I
MİLLİ UYANIŞ: YURDUMUZUN İŞGALİNE TEPKİLER / Birinci Dünya Savaşı’nın Sonu ve Mondros Ateşkes Antlaşması.
20-22 Ekim 1919 Engin DEMİRCİ MALATYA 2016.
Milli UYANIŞ: Yurdumuzun İşgaline Tepkiler
MUSTAFA KEMAL’İN SAMSUN’A ÇIKIŞI (19 MAYIS 1919)
2.Ünite Milli uyanış: Yurdumuzun işgaline tepkiler
MONDROS ATEŞKES ANTLAŞMASI VE YORUMLARI
19 Mayıs 1919 Samsun 16 Mayıs 1919 İstanbul
Azınlıkların Kurduğu Zararlı Cemiyetler – Milli Cemiyetler
Engin DEMİRCİ MALATYA 2016.
Kurtuluş Savaşı’nda Cemiyetler
MİLLİ UYANIŞ. YURDUMUZUN İŞGALİNE TEPKİLER
Milli UYANIŞ: Yurdumuzun İşgaline Tepkiler
Amasya Görüşmeleri 20 – 22 Ekim 1919.
T.C İNKILAP TARİHİ ve ATATÜRKÇÜLÜK
Engin DEMİRCİ Malatya 2016.
MİLLİ UYANIŞ: YURDUMUZUN İŞGALİNE TEPKİLER
MİLLÎ UYANIŞ: YURDUMUZUN İŞGALİNE TEPKİLER / BAĞIMSIZLIK DÜŞÜNCESİ VE CEMİYETLER / Kuvayımilliye Hareketi Paris Barış konferansına dayanarak yunanlılar.
Kurtuluş Savaşı’nda Cemiyetler Zararlı cemiyetlerYararlı cemiyetler Türklerin kurduğu Azınlıkların kurduğu  Wilson Prensipleri Cemiyeti  İngiliz Muhipleri.
Sunum transkripti:

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler

CEMİYETLER T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler YARARLI CEMİYETLER ZARARLI CEMİYETLER 1. Azınlıkların Kurduğu Cemiyetler 2. Milli Varlığa Düşman Cemiyetler

Azınlıklar Tarafından Kurulan Zararlı Cemiyetler T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler Azınlıklar Tarafından Kurulan Zararlı Cemiyetler Bu cemiyetler Anadolu’da yaşayan Rumlar ve Ermeniler tarafından kurulmuştur. İtilaf Devletleri’nin desteğini almışlardır. Anadolu’da kendilerine ait bağımsız devlet kurmak amacındadırlar.

MAVRİ MİRA CEMİYETİ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler Rum Patrikhanesi’nin desteğini aldı. Amacı: Bizans İmparatorluğu’nu yeniden canlandırmaktı. Ege Bölgesi’nde çeteler kurarak Yunanlılara destek verdi.

ETNİK-İ ETERYA CEMİYETİ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler ETNİK-İ ETERYA CEMİYETİ Bu cemiyet, Yunanistan’ın bağımsız olmasını sağlayan cemiyettir. Anadolu’daki Yunan işgalini desteklemiştir.

PONTUS RUM CEMİYETİ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler Amacı, Pontus Rum İmparatorluğu’nu yeniden kurmaktı.

HINÇAK ve TAŞNAK CEMİYETİ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler HINÇAK ve TAŞNAK CEMİYETİ Ermeniler tarafından kuruldu. Amacı; Doğu Anadolu’yu içine alan büyük bir Ermeni Devleti kurmaktı.

MİLLİ VARLIĞA DÜŞMAN CEMİYETLER T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler MİLLİ VARLIĞA DÜŞMAN CEMİYETLER Bu cemiyetler Türkler tarafından kurulmuştur. Milli varlığa düşmandırlar.

KÜRT TEALİ CEMİYETİ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler İstanbul’da kurulmuştur. Amacı, Doğu Anadolu’da bir devlet kurmaktır.

İSLAM TEALİ CEMİYETİ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler Milli mücadeleye karşı İngilizlerle işbirliği yapmıştır. Saltanatın ve halifeliğin devam etmesini amaçlamıştır.

HÜRRİYET ve İTİLAF FIRKASI T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler HÜRRİYET ve İTİLAF FIRKASI İttihat ve Terakki yönetimine karşı olarak kurulmuştur. Milli Mücadele’ye karşıdır.

İNGİLİZ MUHİPLERİ CEMİYETİ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler İNGİLİZ MUHİPLERİ CEMİYETİ Üyeleri arasında Padişah Vahdettin, Sadrazam Damat Ferit Paşa gibi önemli Osmanlı yöneticileri vardır. Amacı, halifeliği koruyarak İngiliz mandası altında yaşamaktır.

WİLSON PRENSİPLERİ CEMİYETİ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler WİLSON PRENSİPLERİ CEMİYETİ 1919’da kurulmuştur. Amacı, Amerikan mandası altına girerek Osmanlı Devleti’nin ayakta kalmasını sağlamaktır.

MİLLİ CEMİYETLER T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler Türk halkının desteğiyle bölgesel olarak kurulmuşlardır. Halkın desteğini sağlamak için kongreler düzenlemiş ve genelgeler yayınlamışlardır. Sivas Kongresi’nde hepsi Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti olarak birleşmiştir.

MİLLİ CEMİYETLER T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler 1. Trakya Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti 2. İzmir Müdaafa-i Hukuk Cemiyeti 3. Vilayet-i Şarkiye Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti 4. Kilikyalılar Cemiyeti

MİLLİ CEMİYETLER T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler 5. Trabzon Muhafaza-i Hukuku Milliye Cemiyeti 6. Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti 7. Milli Kongre Cemiyeti 8. Redd-i İlhak Cemiyeti

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler ZARARLI CEMİYETLER YABANCI ZARARLI Mavri Mira Pontus Rum Hınçak ve Taşnak Etnik-i Eterya YERLİ ZARARLI Sulh ve Selamet-I Osmaniye Teal-i İslam Kürt Teali Wilson İlkeleri İngiliz Muhipleri YARARLI CEMİYETLER Trakya Paşaeli İzmir Müdafaa-i Hukuk Redd-i İlhak Kilikyalılar Şark-ı Müdafaa-i Hukuk Trabzon Muhaza-i Hukuku Milliye Milli Kongre T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler