Sizcee burasıı neresidir????

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VOLKANLAR FELAKET Mİ, NİMET Mİ?
Advertisements

ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
Ç. GÖVDE: Gövde bitkinin kök ye yaprakları arasında kalan dal ve sürgünlerden oluşan kısımdır. Gövdenin üzerinde yaprak, çiçek, meyve ve tomurcuk gibi.
REHA NECLA MİDİLLİ İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE PERFORMANS ÖDEVİ
Dünyanın en gizemli şehri MACCU PICCHU. İ n k a l a r ı n k a y ı p ş e h r i İ n k a l a r ı n k a y ı p ş e h r i.
İNSANLAR İŞLEYEREK MADDEYİ DEĞİŞTİREBİLİR
MARKA YÖNETİMİ HAFTA IV. Türkiye’nin Marka Değerleri 1972 tarihli Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme çerçevesinde evrensel değerlere.
TURİZM DEĞERLERİMİZ.
GÜZEL YURDUMUZ TÜRKİYE
BÜYÜK KAPADOKYA TURİZM HAVZASI İÇERİSİNDE ERCİYES MASTER PROJESİ
TURİZM COĞRAFYASI.
Özellik Tanımlamaları. Özellik Başlıgı Tanımlamaları.
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
2010 – 2011 ÖĞRETİM DÖNEMİ RAPORU Türkiye’de Yerleşik Yüksek Öğretim Kurumları Turizm Eğitim Analizi Bu çalışmada yer alan tüm veriler T.C.Milli Eğitim.
ÜÇ TAŞ OYUNU.
Kazanım 1. Çevresindeki ve ülkemizin çeşitli yerlerindeki doğal
KAPADOKYA.
TÜRKİYE NİN TARİHİ VE TÜRİSTİK YERLERİ
Doğa, insanoğlunu kimi zaman hayrete düşüren, çoğu zaman da hayranlığa sürükleyen binlerce güzelliği içinde barındırıyor. Canaima Ulusal Parkı da görenleri.
Kapadokya
Geçmişi & Geleceği Birleştirmek Konferans ve Workshoplar 26 Eylül 2012 tarihinde Olympos‘da.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
NEVŞEHİR COĞRAFYASI HAZIRLAYANLAR BAHAR KİRŞAN
MADDENİN DEĞİŞİMİ Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir. Birbiri.
TÜRKİYENİN ENERJİ KAYNAKLARI VE MALİYETİ
YERKABUĞU NELERDEN OLUŞUR?
Topografya.
TÜRKİYEM TÜRKİYEM Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey yarımkürede, Avrupa ve Asya kıtalarının kesişme noktasında bulunan bir ülke. Ülke topraklarının büyük bir.
Değerli Dostlar, Kapadokyayı ve oradaki Peribacalarını görmeyen, bilmeyen yoktur. Bu sunumdaki Peribacaları ise Kapadokyada değil, Ankara’nın hemen yanıbaşında.
YERKABUĞU NELERDEN OLUŞUR?
Yer kabuğunun gizemi dünya ve evren
1.İnsanlar işleyerek maddeyi değiştirirler
Toprak nasıl oluşur ?.
5.Sınıf 7.Ünite:Yerkabuğunun Gizemi
Türkiye’nin Volkanik Dağları
İstanbul & Pecs. Avrupa Birliği Başkenti Olmak Ülkenin bilinirliğinin artması Gelen turist sayısının artması Ekonomik açıdan gelişim Şehrin tanıtımı için.
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
ÜLKEMİZİN TARİHİ ESERLERİ
Topografya ve Kayaçlar
Turizm Nedir ? Başka yerleri görmek, tanımak, eğlenmek, dinlenmek ve alıveriş yapmak için yapılan gezilerdir. Bu gezilere katılanlara turist denir. Turizm;
NEH İ R KARAHAN-BORA ÖNCÜL 4C. Do ğ u Anadolu Bölgesi Türkiye’nin en büyük yüzölçüme, en fazla yükseltiye ve en engebeli yapıya sahip olan bölgesidir.Cilo.
7, 8 ve 9 Basamaklı Sayılar Bölükler
Sosyal Bilgiler ANADOLU’DA İLK TÜRK DEVLETİ ve BEYLİKLERİ
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
4.SINIF KİMYA KONULARI.
Türkiye’nin doğal güzellikleri
Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir. Birbiri içine katılan maddelerle.
İNSANLAR MADDEYİ DEĞİŞTİRİR
BAZI TASARIM ÖRNEKLERİ
Coğrafya Konuları Türkiye’de İklim İç Anadolu Bölgesi İç Kuvvetler
MADDEN İ N DE ĞİŞİ M İ. Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir. Birbiri.
MADENİN DEĞİŞİMİ. Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir. Birbiri içine.
BÖLÜKLER VE BASAMAKLAR
DÜNYA’MIZIN YAPISINI TANIYALIM
GEZEGENİMİZ DÜNYA ÜNİTESİNİ GÖZDEN GEÇİRELİM.
BİZANS RESİM SANATI.
Kapadokya; Kapadokya bölgesi, doğa ve tarihin bütünleştiği bir yerdir. Coğrafi olaylar Peribacaları'nı oluştururken, tarihi süreçte, insanlar da bu.
TÜRKİYE DÜNYA MİRAS LİSTESİ VE JEOLOJİK MİRAS ALANLARI Prof.Dr. Atike NAZİK Ç.Ü. Jeoloji Mühendisliği Bölümü.
İÇ ANADOLU BÖLGESİ.
Türkiye’nin Volkanik Dağları
MADDE VE DEĞİŞİM.
Peribacaları Sunuizle.com.
İslam kültür ve medeniyetinde yönetim anlayışının esasları.
►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır ►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır. Havayı ise yeterince ısıtamaz. ► Havanın bir kısmı.
PERİ BACALARI Hazırlayan IRMAK ÖZKAYA. PERİ BACALARI Peri bacası hakkında bilgi:Peri bacaları hakkında bilgi verirken genel bir tanımlama yapacak olursak,
Mersin‘in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu Mahallesi yakınlarında bulunan Cennet-Cehennem Çökükleri, her yıl çok sayıda seyahat sever tarafından ziyaret.
-Sel Toprağın üzerini kaplayan ve ani, düzensiz, büyük su taşkınlarına sel denir. Akarsular taşıyabileceğinden fazla su ile yüklendiklerinde sel meydana.
 Sel  Toprağın üzerini kaplayan ve ani, düzensiz, büyük su taşkınlarına sel denir. Akarsular taşıyabileceğinden fazla su ile yüklendiklerinde sel meydana.
마포권 좌담회 기획자료 2006년 01월호 발행: 한국SGI 마포권 전화: 팩스: 나폴레옹의 일화
K KADER VE BETÜL.
Sunum transkripti:

Sizcee burasıı neresidir????

C:\Users\Betül\Desktop\360_KAPADOKYA_PeriBacalari.exe

Göreme Millî Parkı ve Kapadokya’nın Kayalık Bölümleri UNESCO Dünya Miras Listesi

Kapadokya, (Kappadokia) Bölge 60 milyon yıl önce; Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkmıştır

Kapadokya bölgesi, doğa ve tarihin bütünleştiği bir yerdir Kapadokya bölgesi, doğa ve tarihin bütünleştiği bir yerdir. Coğrafi olaylar Peri bacaları'nı oluştururken, tarihi süreçte, insanlar da bu peribacalarının içlerine ev, kilise oymuş, bunları fresklerle süsleyerek, binlerce yıllık medeniyetlerin izlerini günümüze taşımıştır..

Kapadokya'daki taş formasyonlarının Türkçede niçin "Peri bacaları" diye adlandırılmış olduklarını gösteren bir manzara