İHSAN DOĞRAMACI VAKFI ÖZEL BİLKENT ERZURUM LABORATUVAR LİSESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ANADOLU.
Advertisements

MİTOLOJİ Tıbbın ilk insanla birlikte başladığı söylense de, genelde kabul görmüş olan ilk tıp büyüğü Aesculapius’dur Kendisinden ilk kez İlyada’da Homeros.
Alican ÖZTÜRK Akdeniz Üniversitesi
ESKİ ÇAĞLARDA TÜRKİYE VE ÇEVRESİNDEKİ
Bİlgİsayar güvenlİğİ , TELİF HAKLARI, HUKUK
HAZIRLAYAN: İREM İSLAMOĞLU
Hazırlayan:Sadık Efe BÜYÜKARSLAN
ULAN BATOR.
LİDYALILAR AYŞE EGE DOLANBAY 9-B 464
Dernek Başkanı: Beyza Cerrahoğlu Sınav Stresiyle Mücadele Derneği (SSMD) Sınav Stresiyle Mücadele Derneği (SSMD)
Ünite 2: 6.Sınıf Sosyal Bilgiler Yer Yüzünde Yaşam
ENVIRONMENTAL ACTIVISM ÇEVRE EYLEMCİLİĞİ
5. Kazanım: Anadolu ve Mezopotamya’da yaşamış ilk uygarlıkların yerleşme ve ekonomik faaliyetleri ile sosyal yapıları arasındaki etkileşimi fark eder.
 Bükeş 1459 yılında Tuna'nın kollarından biri olan ‘’Dambovita’’ nehrinin yanına kurulmuş.Şehir esasen çok büyük olmasına rağmen turistlerin ilgisini.
ANADOLU.
İLK ÇAĞ UYGARLIKLARI.
ANADOLU UYGARLIKLARI İÇİNDEKİLER LİDYALILAR URARTULAR İYONLAR HİTİTLER
ANADOLU MEDENİYETLERİ
ÖRNEK PROJE FORMU İNCELEMELERİ
Anadolu Uygarlıkları Lidyalılar.
ÇEVRE ve ALAN HESAPLAMALARI
5. Kazanım: Anadolu ve Mezopotamya’da yaşamış ilk uygarlıkların yerleşme ve ekonomik faaliyetleri ile sosyal yapıları arasındaki etkileşimi fark eder.
Ünite 2: 6.Sınıf Sosyal Bilgiler Yer Yüzünde Yaşam
İHSAN DOĞRAMACI VAKFI ÖZEL BİLKENT ERZURUM LABORATUVAR LİSESİ
Anadolu ve Mezopotamya Devletleri
OĞUZHAN ÖZDEMİR.
Hazırlayan Öğretmenler: Arzu ARSLAN Serap TÜRKİSTAN Süreyya ÖZCAN
EGE VE YUNAN UYGARLIKLARI
Ders 3 10 Ekim 2006 Doç. Dr. Billur Tekkök GSF F102
5. Kazanım: Anadolu ve Mezopotamya’da yaşamış ilk uygarlıkların yerleşme ve ekonomik faaliyetleri ile sosyal yapıları arasındaki etkileşimi fark eder.
UYGARLIKLAR BEŞİĞİ ANADOLU
AMERİKA. AMERİKA Amerika Birleşik Devletleri, kısaca ABD, Kuzey Amerika kıtasında yer alan, 50 eyaletten oluşan federal bir devlet. ABD Anayurdunun komşuları,
ORMANDA NELER OLUYOR? ÖYKÜ SUNUMUNU HAZIRLAYANLAR Anasınıfı Öğretmeni © 12 MART
MISIR MEDENİYETİ.
İsveç.
GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ.
ANADOLU MEDENİYETLERİ
KONU : UYGARLIKLAR BEŞİĞİ
ESKİ ANADOLU MEDENİYETLERİ
ANADOLU UYGARLIKLARI.
Norveç.
Hazırlayan : Mehmet TEKER Sosyal Bilgiler Öğretmeni
YARATICI DRAMA İLE ÖRTÜŞEN ÇAĞDAŞ SANAT AKIMLARI AYŞE ÇAKIR İLHAN
ANADOLU MEDENİYETLERİ
HİTİTLER FRİGLER LİDYALILAR URARTU İYON
Şubat Ayı İhracat Verileri Basın Toplantısı Erzurum - 1 Mart 2015.
UYGARLIKLAR BEŞİĞİ ANADOLU
ESKİŞEHİR SALİH ZEKİ ANADOLU LİSESİ
ANADOLU UYGARLIĞI HİTİTLER UYGARLIGI (MÖ 1700-MÖ700)
Ege bölgesi.
ANADOLU MEDENİYETLERİ
Yunanistan’da Dorlar’ın istilasından kaçan Akalar Batı Anadolu’ya göç etmişlerdir. Akalar bu bölgede yaşayan yerli halkla kaynaşıp şehir devletleri oluşturdular.
ÜNİTE İLK ÇAĞ DÖNEMİ 2.KONU: UYGARLIKLAR
ANADOLU’DA KURULAN İLKÇAĞ MEDENİYETLERİ
2C- ANADOLU UYGARLIKLARI
FRİGYALILAR KİBELE GORDİON
ANADOLU “UYGARLIKLAR BESIGI”
Anadolu ve Mezopotamya
Metadata, z39.50, FRBR, ve RDA. Ders içeriği Web kaynakları ve web kaynaklarında kimlikleme Derin web – Yüzeysel web Arama Motorları Metadata Kopya Kataloglama.
ÜNİTE:2 YERYÜZÜNDE YAŞAM
Fatih KÖSE Yunus Emre KAYA Mert SARIALTIN 6 / E
Tarih Öncesi Çağ Kronolojisi
TARİHE YOLCULUK KAZANIM: 4 DERS SAATİ
ANADOLU MEDENİYETLERİ. Anadolu tarih boyunca neden yerleşim yeri olarak seçilmiş olabilir? Su kaynaklarının bol olması İklim şartlarının elverişli olması.
Yazı Sistemleri.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ANADOLU UYGARLIKLARININ GİYİM VE MİMARİ ESERLERİ İSLAM YILDIZ 6-H 117.
Sunum transkripti:

İHSAN DOĞRAMACI VAKFI ÖZEL BİLKENT ERZURUM LABORATUVAR LİSESİ HİLAL YILDIZ 9-C

LİDYALILAR LİDYALILAR

Lidyalılar M.Ö. 1200’lerde Anadolu’ya gelmişlerdir. Gediz ve Küçük Menderes vadileri arasında kurulmuştur. Günümüzde Manisa ve Uşak illerine denk gelen bölgelerde bulunmaktaydı. Lidya’nın kuzeyinde Misya, güneyinde Karya, doğusunda Frigya, batısında İyonya bulunmaktaydı.

LİDYA DEVLETİNİN BAŞKENTİ: SARDES (SARD)

Lidya Devleti Kral Giges tarafından Friglerin ve Urartuların son dönemlerini yaşadığı sıralarda kurulmuştur.

Homeros bu bölgeyi anarken Tmolos Dağı eteklerinde yaşayan Meonyalılardan bahsetmiştir. Lidya ismi Asur kaynaklarında Lud-du olarak geçmektedir.

LİDYA EKONOMİSİİ Lidya hayvansal, bitkisel ve madeni kaynaklar açısından çok zengin bir bölgede yer almaktaydı. Dağları sık ormanlarla kaplıydı.

Lidya vadilerinde buğday tarımı yapılırdı. Büyük hayvan sürüleri otlatılırdı. İlerleyen dönemlerde Lidya süverileri ün kazanmıştır. Ücretli askerliğe dayanan ordu kurmuşlardır.

KRAL YOLU Lidyalılar Kral Yolunu yapmışlardır. Kral yolu ile ticarette ilerlemişlerdir ve doğu-batı kültürleri arasında etkileşimi sağlamışlardır.

KRAL YOLU

LİDYALILAR PARAYI İLK KULLANAN DEVLETTİR Gelişen ve artan ticaret hacmi değiş-tokuş esasına dayanan ticareti zorlaştırmaktaydı. Bu sebeple ticaret yeni bir boyut kazanmış ve para ilk kez kullanılmıştır.

LİDYA DEVLETİ Lidya Devletinde üç kral hanedan hüküm sürmüştür: Atyadlar Heraklidler Mermnadlar NOT:İlk iki hanedanlık hakkında kesin bir bilgi yoktur; fakat bu dönemlerde hükümdarlım yapan efsane kral Lid’in ismine dayanarak Lidya Devletine isim verildiği söylenmektedir.

LİDYA DEVLETİ Lidya Devleti feodal bir sisteme dayanmıştır. Lidya Devletinde toplumu temel olarak krallık ve halk olarak ikiye ayırbilmekteyiz.

TOPLUM KRALLIK HALK TÜCCARLAR TOPRAK SAHİPLER

LİDYALILARDA İNANÇ Lidyalılar çok tanrılı dine inanırlardı. Kibele, Artemis, Zeus, Apollo gibi tanrılara tapmaları Yunan ve İon dinsel yaşamından etkilendiklerini gösterir. Lidyalılar ölen kral ve asilleri Tümülüs adı verilen yığma tepeler altında gizlenen odalara gömmüşlerdir.

Lidyalılar Fenike alfabesini kullanmışlardır. Askerliğe yeteri kadar ilgi duymayan Lidyalılar, Persler tarafından ortadan kaldırılmıştır.

http://web. deu. edu. tr/hukuk/hakkimizda/izmirpic/1. jpg http://www http://web.deu.edu.tr/hukuk/hakkimizda/izmirpic/1.jpg http://www.toplumdusmani.net/resim/lidya/coin.jpg http://3.bp.blogspot.com/_lMU3Nb-qUpY/SaQ0tBTcf4I/AAAAAAAAAE8/1OLZZvL94FU/s400/untitled.jpg http://www.kroisoshotel.com/goruntu/kroisosaltinparaonyuz.jpg http://www.3nokta.com/wp-content/uploads/map_of_lydia_ancient_times.jpg http://www.izmirdesanat.com/res/priene.jpg http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:Lydia_original_area_of_lydia.jpg http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:SardisGymnasium1February2003.JPG http://imgtr.fotokritik.com/photos/lowres/1/2/4/124582/f5145ccfe1c671ce9bcabbc0cd725fe4.jpg http://www.kigi.gov.tr/Resimlerim/TAR%C4%B0H%C4%B0%20VE%20TUR%C4%B0ST%C4%B0K%20RES%C4%B0MLER/Gt_218E.jpg http://tr.wikipedia.org/wiki/Lidya http://www.vipresim.com/priene-resmi.html http://www.eglenin.net/turkiye/images/usak.jpg http://www.guzelhobiler.com/wp-content/uploads/2009/03/kral-yolu-haritasi.jpg http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=2530 http://n2.nabble.com/file/n2467475/para1.jpg http://www.kroisoshotel.com/goruntu/para2.jpg http://turkinst.org/tr/dosyalar/mitoloji/zeus_img/01.jpg http://www.toplumdusmani.net/resim/Apollon_Marsyas.jpg http://www.defineciyim.com/images/articles/alfabe3.gif http://img358.imageshack.us/i/701spartaua0.gif/ yöntem yayıncılık,tarih 9.sınıf,sf 65 MEB 9. sınıf ders kitabı,sf 59