ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırmaları Merkezi’nin amacı disiplinlerarası araştırmalar ve kadın ve toplumsal cinsiyet.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA
ORYANTASYON 2002 TANITIM PROGRAMI. Amaç ve Faaliyetler SPIEOSA Öğrencilerin bilime olan ilgilerini arttırmak ve teknolojideki yeni gelişmeleri SPIE ve.
Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi.
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEM SİSTEMİ.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
HÜKAM Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ERZURUM
Erzurum Masa Tenisi İl Temsilciliği Faaliyet Sunumu
Merkezin Kuruluş Tarihi: Mart 2010 Danışma Kurulu: 44 ESOGU öğretim üyesi ve 2 kişi üniversite dışından (Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Belediye)
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KADIN ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Merkezimiz tarihli resmi gazetede yayınlanan yönetmelikle kurulmuş ve yaklaşık 2 yıldır faaliyet göstermektedir. Kısa adı NAKSAM’dır. NAKSAM’IN.
Kuruluşu Trakya Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜKSAM) tarihinde kurulmuştur.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
DANIŞMAN: Yrd. Doç. Dr. Funda YİRMİBEŞOĞLU
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJELERİ
KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Kamu Yönetiminde Yeni Aktörler: Sivil Toplum Kuruluşları
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Geri Kazanılmış Atık Suların Kullanımı ve İzmir’de Uygun Stratejiler.
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu ANKOS 7. Yıllık Toplantısı 30 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz.
POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI
AYBASTI-KABATAŞ KURULTAYI Bilimin Işığında Yerel Kalkınmaya Doğru…. Doç. Dr. Salim ŞENGEL Anadolu Üniversitesi.
/ 181 BolognaSürecinde 20 Nisan Dr. Zekeriya Aktürk Ders Bilgi Paketi Hazırlama - Amaç - Öğrenim.
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
24 Mart 2015 Haliç Üniversitesi Kağıthane Kampüsü
Yönetim Kurulu Problem Çözme ve Yönlendirme Yeterliliği.
Hacettepe Üniversitesi Satranç Topluluğunun Amacı
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
Bilgi Topluluğu Tanıtımı:
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
İnternet Kullanımının Aile ve Çocuğa Etkisi Prof. Dr. H. Ferhan ODABAŞI Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü İlköğretim.
Prof. Dr. Mübeccel GÖNEN Merkez Müdürü
Kastamonu-Çankırı-Sinop Meslek Yüksekokulları İşbirliği Toplantısı 15 Eylül Kastamonu Doç. Dr. Rıza Gürbüz Çankırı MYO Müdürü.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Danışmanlık Sisteminin Güçlendirilmesi Tıp Eğitimi Çalıştayı Grup Çalışması
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslan KAPLAN Topluluk Başkanı
Hacettepe Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Sorunlarını Araştırma Topluluğu Merve SOYSAL HÜTF D5 Öğrencisi.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TRAFİK TOPLULUĞU Hacettepe Üniversitesi Trafik Topluluğu 2013 yılında tekrar canlandırılmıştır. Logomuz: 2.
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
ORGAN NAKLİNE İLİŞKİN ETİK SORUNLAR
TBMM’YE BİREYSEL BAŞVURU YOLLARININ TANITILMASI VE DESTEKLENMESİ PROJESİ 1 Mayıs Mayıs 2016.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TÜBİTAK ARDEB PROJELERİ ARAŞTIRMA SUNUMU (Ağustos -2016)
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YEŞİLAY TOPLULUĞU
URAL, A. ve KELEŞ, Y. (2011). Türkiye’deki Üniversitelerde Çalışan Öğretim Elemanlarının Akademik Özgürlüklerine İlişkin Görüşleri. V. Lisansüstü Eğitim.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Doç. Dr. Gözde YİRMİBEŞOĞLU
Sunum transkripti:

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Doç. Dr. Ayda Çelebioğlu Doç. Dr. Ayşe Okanlı ataksam@atauni.edu.tr

Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği 8 Temmuz 2012 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28347 YÖNETMELİK Atatürk Üniversitesinden: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - ( 1 ) Bu Yönetmeliğin amacı; Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezinin amacına, faaliyet alanlarına, yönetimine ve çalışmalarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

AMACIMIZ Üniversitemizde ilgili birimlerle işbirliği içinde kadının sağlık, hukuk, eğitim ve toplumsal alandaki sorunlarını belirlemek, konuşulur ve tartışılır hale getirmek, bilimsel veri elde edebilecek girişimlerde bulunmak, sorunların çözümüne yönelik faaliyetler planlamak, merkezimizi üniversitemiz ve bölgemizde, Üniversitemizi ülkemizin ilgili platformlarında en iyi şekilde temsil etmek

1- Toplumsal yaşamın tüm alanlarında kadınların konumlarının güçlendirilmesi ve kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesine yönelik eylem planlarının oluşturulmasına katkıda bulunmak, 2-Üniversitemizde kadın sorunları ile ilgili sorumluluk taşıyan kadınları bir araya getirmek, 3-Üniversitemizde görev yapan kadınlar başta olmak üzere bölgede yaşayan kadınlarda konuya(kadın ve kadın sorunları) ilişkin farkındalık oluşturmak, 4-Kadının sağlık, eğitim, hukuk ve toplumsal yaşama ilişkin sorunlarına yönelik araştırma ve incelemelerde bulunmak, ……………………………

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri kapsamında Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAKSAM) ile Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “TOPLUMSAL CİNSİYET VE KADININ TOPLUMDAKİ YERİ” konulu bir konferans düzenlendi.

1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında Yönetim Kurulu Üyemiz Doçent Doktor Ayşe Okanlı, Polis Radyosunda Kanserin Psikososyal yönünü anlattı.  Dinleyicilerden gelen sorulara da yanıt veren Ayşe Okanlı kanserin sadece fizyolojik sorunlara değil aynı zamanda psikolojik ve sosyal sorunlarada neden olabileceğine değindi ve kanserde psikososyal sağlığı korumak için yapılması gerekenleri anlattı.

Ataksam, Akademisyenlerle Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerini Bir Araya Getirdi Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi(ATAKSAM),Erzurum'da Kadınlarla ilgili faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının(STK) temsilcileri ile Üniversitemizin kadın yönetici akademisyenlerini bir araya getirdi.

TEŞEKKÜRLER