T.C. AKSARAY VALİLİĞİ SODES KOORDİNASYON BİRİMİ T.C. AKSARAY VALİLİĞİ SODES KOORDİNASYON BİRİMİ 2013 YILI SODES PROJELER İ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISINA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
4734 sayılı Kamu İhale Kanunu
Advertisements

Farabi Değişim Programı Tanıtım Prof. Dr. Şaban ÇALIŞ YÖK Başkan Danışmanı Ulusal Öğretim Elemanı ve Öğrenci Değişim Komisyonu Üyesi Ankara Üniversitesi.
UYGULAMA EĞİTİMİ RAPORLAMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ ve ÖDEME USÜLLERİ
Mazıdağı Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM KOORDİNATÖRÜ
SOSYAL DESTEK PROGRAMI TANITIM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) MALİ UYGULAMALAR VE PROJE TAKİP SİSTEMİ Gökçe Uysal & Adem POLAT Araştırma Destek Programları.
Farabi Değişim Programı Tanıtım. Farabi Değişim Programı2 Sunumun İçeriği 1.Yasal Dayanakları 2.Kapsamı 3.Özellikleri 4.Araçları 5.Organizasyonu 6.Bileşenleri.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları Bütçe Sunumu PROGRAMI.
YIL SONU YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER ve HATIRLATMALAR
SODES PROJELERİ YÖNETİMİ VE UYGULAMALARI
TAŞLARIN DİLE GELDİĞİ, İNANÇLARIN ŞİİRSELLEŞTİĞİ KENT…
SOSYAL DESTEK PROGRAMI
PROJECTS WITHOUT BORDERS BULGARİSTAN-TÜRKİYE SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI YARARLANICI EĞİTİMİ , Edirne.
TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ
HARCAMA YETKİLİSİ-GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİLERİ
1 Özgür TÖNGEL İzleme ve Değerlendirme Birimi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı DEZAVANTAJLI GRUPLARA YÖNELİK SOSYAL İÇERME MALİ DESTEK.
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
MALATYA VALİLİĞİ SODES PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ Aralık 2011
T.C. ŞANLIURFA VALİLİĞİ PROJE OFİSİ T.C. ŞANLIURFA VALİLİĞİ PROJE OFİSİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 12 NİSAN
MARDİN VALİLİĞİ SODES Proje Koordinasyon birimi 15/08/2012 MARDİN.
DEFTERDARLAR ÇALIŞMA TOPLANTISI
4734 Sayılı KAMU İHALE KANUNU.
ÖZÜRLÜLER DESTEK PROGRAMI. ÖDES’İN AMACI Valiliklerin yetki ve sorumluluğunda gerçekleştirilecek olan ÖDES projeleri ile; Toplumsal özürlülük konusunda.
Bütçe Formunun Doldurulması
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
KALKINMA AJANSLARI TARAFINDAN SAĞLANAN DESTEKLER İÇİN GEÇERLİ SATINALMA SÜREÇLERİ 1.
KAMUDA İÇ DENETİM (5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu)
TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI İbrahim YILDIRIM.
PROJE BAŞVURUSU PROJE’NİN HAVUZA ALINMASI KOMİSYON TOPLANTISI
KAMU KURUM VE KURULUŞLARI
1. Yararlanıcı ile Ajans arasında imzalanan sözleşme; Tarafların yükümlülükleri, Raporlama, Maliyetlerin uygunluğu, Muhasebeleştirme, Ödemeler gibi konuları.
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
GENEL ESASLAR AMAÇ Uygulandığı illerde, yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen.
İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ OPERASYONEL PROGRAMI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Harcama Yetkilileri.
Yeni Mali Yönetim ve Kontrol Sisteminde İç Kontrol ve Ön Mali Kontrol
SODES Koordinasyon Birimi Uygulama Usul ve Esasları
TAŞINIRLARIN GİRİŞ İŞLEMLERİ Akış Şeması
Projeler.meb.gov.tr Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI 2010.
Uygulama Usul ve Esasları
Comenius Okul Ortaklıkları
MARDİN VALİLİĞİ Proje Koordinasyon Birimi MARDİN.
SODES BİS SİSTEMİ.
İL DÜZEYİNDE SODES UYGULAMALARI VE BAŞVURU SÜRECİ
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
PROJE KOORDİNATÖRLERİ EĞİTİMİ SODES Proje Koordinasyon Ofisi
2013 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI TUNCELİ VALİLİĞİ SODES Proje Koordinasyon Ofisi Tel: Fax:
YETKİNLİKLERİNİ ARTIRMA EĞİTİMİ
Yıllı SODES Uygulama Süreci
2015 yılı SODES Bilgilendirme Toplantısı. SODES Programı SODES programı; 2008 yılında GAP illerinde uygulanmaya konulmuş 2010 DAP illerini ve 2013 yılında.
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
4006 B İ L İ M FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI. TÜB İ TAK Bilim Fuarı TÜB İ TAK Bilim ve Toplum Dairesi Tarafından Yürütülen Bilim Fuarları Destekleme Programı.
KASIM 2015 / İSTANBUL İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI BURHAN ORMANOĞLU İç Denetim Birimi Başkanı 1/32.
E-Arşiv Fatura. Tebliğler: 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu 433 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
HARCAMA.
PROJE UYGULAMA SÜRECİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI. PROJE UYGULAMA SÜRECİ 1 Finansman Sözleşmeleri 2 Faaliyet Bildirimleri 3 Ara Raporlamalar 4 Nihai Rapor.
35 SODES Sosyal Destek Programı Sosyal Destek Programı (SODES): Yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç.
2011 YILI SODES UYGULAMA USUL ve ESASLARI 5 Mayıs
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ HİBE PROGRAMI
Satın alma Süreci / Kamu Satın alma Süreci
Bilgilendirme Toplantısı
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Sunum transkripti:

T.C. AKSARAY VALİLİĞİ SODES KOORDİNASYON BİRİMİ T.C. AKSARAY VALİLİĞİ SODES KOORDİNASYON BİRİMİ 2013 YILI SODES PROJELER İ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISINA HO Ş GELD İ N İ Z.

PROGRAMIN BAŞLANGICI VE AMACI SODES programı 2008 yılında GAP illerinde uygulanmaya konulmuş 2010 DAP illerini ve 2013 yılında ilimizi de kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Programın amacı; Yerelde yaşayan özellikle engelliler, kadınlar, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere dezavantajlı kesimlerin faydalanmasını sağlamak ve toplumda yaşam standardı yakalamak.

PROJELERİN UYGULANMA SÜRECİ FİNANSMAN SÖZLEŞMESİNİN İMZALANMASI. Projeler Sodes sorumlusu Vali yardımcısının sözleşmeyi imzaladığı tarihten itibaren başlar. EŞ FİNANSMAN: Proje başvurusunda taahhüt edilmiş olan eş finansmanlar sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 1 hafta içerisinde proje adına açılmış banka hesabına aktarılır, dekontu Koordinasyon Birimine teslim edilir ve faaliyetlerine başlar.

İLK ÖDENEĞİN AKTARILMASI: Proje finansman sözleşmelerinin imzalanmasından ve proje yürütücüleri tarafından eş finansman dekontlarının Koordinasyon Merkezine teslim edilmesinden sonra 15 gün içerisinde proje bütçesinin ilk kısmını Proje hesaplarına aktarılır. MAL VE HİZMET ALIM DUYURULARI: Projede öngörülmüş olan mal ve hizmetlerin alımı Valilik internet sitesi aksaray.gov.tr ve aksaraysodes.gov.tr sitelerinde duyurularak başlar TL’nin altındaki alımlarda duyuru zorunluluğu bulunmamaktadır TL’nin üstünde TL’nin altındaki alımlarda 1 hafta, TL’nin üstündeki alımlarda ise 15gün süre ile duyuru yapılması zorunludur.

SODES GÖRÜNÜRLÜK KURALLARI: Her proje yürütücüsü sodes görünürlük kurallarına uygun bir tabelayı faaliyet göstereceği binaya ve ofise asmak zorundadır. Proje ortakları projeye ne şekilde destek olursa olsun logosu sodes tabelasında yer alamaz. YÜRÜTÜCÜ KURUM LOGOSU PROJESİ VALİLİĞİ KOORDİNASYONUNDA TARAFINDAN YÜRÜTÜLMEKTE OLAN BU PROJE KALKINMA BAKANLIĞI TARAFINDAN SODES KAPSAMINDA FİNANSE EDİLMEKTEDİR YÜRÜTÜCÜ KURUM LOGOSU

MAL VE HİZMET ALIM İHALELERİ: Sivil Toplum Kuruluşları tüm alımlarını doğrudan temin usulü ile kamu kurumları ise tabii oldukları mevzuata göre ihalelerini yaparlar. Yapılan ihalelere Koordinasyon Biriminden 1 temsilci gözlemci olarak katılır. Ayrıca Proje yürütücüsü yapılacak olan mal ve hizmet alımından önce fiyat araştırmalarını dosya halinde Koordinasyon Birimine sunar. DUYURULAR : aksaray.gov.tr aksaraysodes.gov.tr PROJE PERSONEL ALIMLARI: Proje yürütücüsü proje kapsamında istihdam edilecek personel ve mesleki eğitim kurslarından faydalanacak kursiyerlerin alımını İş-kur’ a kayıtlı işsizler arasından alır. Personel maaşları ve kursiyer ödemeleri başvuru dosyasında öngörülmüş olan brüt tutarlar üzerinden ödenir.

BÜTÇE HARCAMALARI: Bütçe harcamaları güncel başvuru dosyaları üzerinden yapılmalıdır. Başvuru dosyasında öngörülmüş olan bütçe kalemleri mal ve hizmetlerin alımlarında brüt tutarlarıdır. Bütçe harcama yetkilisi kurumun en yetkili amiridir. SODES TUTARININ MUHASEBELEŞTİRİLMESİ: Sodes proje hesabı kurum hesaplarından ayrı tutulur ve her kurum muhasebesini kendi muhasebecisine tutturur. Bu yükümlülükten dolayı muhasebeciye Sodes kapsamında herhangi bir ödeme yapılmaz.

 MESLEKİ EĞİTİM ÖSS VE SBS KURSLARI: Yapılacak kurslarda her kursiyer için devam çizelgesi oluşturulmak zorundadır. Sodes uygulama usul ve esasları gereğince 1,5 günden fazla devamsızlık yapan kursiyerlerin kursla ilişiği kesilir ve yerine yeni kursiyer alınması sağlanır. PROJE FAALİYETLERİ VE SATIN ALINAN DEMİRBAŞLAR: Proje kapsamındaki faaliyetler proje yürütücüsü tarafından 3 yıl boyunca devam ettirilmek zorundadır. Alınan demirbaşlara ise Sodes etiketi yapıştırılır ve yürütücü kurumun demirbaş envanterine kayıt edilir. Demirbaşlar 3 yıl o faaliyet için kullanılmak zorundadır. Alınan demirbaşlar satılamaz ve Valiliğin izni olmadıkça herhangi bir kurum ya da kuruluşa devredilemez.

RAPORLAMALAR: Valilik tarafından yapılan her ödemeden sonra proje yürütücüsü ilerleme raporlarını Sodes-Bis sistemine girip evraklarını teslim etmek zorundadır. En az 3 ilerleme 1 nihai rapor girilmesi gerekmektedir. Yapılan harcama evraklarının yanı sıra hesap açılış tarihinden itibaren alınmış hesap ekstresi, proje kapsamında alınan demirbaşların demirbaş kayıt defteri, STK lar için alınan karar fotokopileri, gelen-giden evrak kayıtları, proje faaliyetlerini belgeler nitelikte çekilmiş fotoğraflar videolar ve son olarak raporda yer alan belgelerin Dijital arşivi. EK BELGELER:

Telefon/Fax Web aksaraysodes.gov.tr Twitter aksaraysodes Facebook sodesaksaray

KATILIMINIZ İ Ç İ N TE Ş EKKÜRLER