MERSİN ZİRAİ KARANTİNA MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
This project is produce with the financial assistance of EU
Advertisements

DÜZ KAPATICI KESİCİ STAPLER KULLANIM KILAVUZU
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
Acenta üyeliği için lütfen tıklayınız.
TIBBİ CİHAZLAR UYARI TAKİP SİSTEMİ
TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI
NurNet.Org 3. Siteye Nasıl Yazı Eklenir
MILLENIUM MOBILE SUNUMU
ISI VE SICAKLIK.
PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME SİSTEMİ Bilimsel Programlar Uzm.Yrd.
e-Fatura İşlemleri e-Fatura İşlemleri İçin Gerekli Adımlar

BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
izoBOZZ, A SINIFI KAZANÇ
Avcılık Belgesi Hazırlama
2. AŞAMA BELGE KAYDI.
MAÇ PROTOKOLÜ.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
Partilerin Oluşturulması ve Etiket talebi Üreticiler tarafından partileri oluşturulabilmesi için Tarla kontrol Raporunda belirtilen ifadenin yanındaki.
AMBALAJ BEYAN SİSTEMİNE İLİŞKİN GENEL BİLGİLER
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
ARICILIK KAYIT SİSTEMİ
Ülkemizde toplanan sütün online olarak kayıt altına alınması, Tarım Bakanlığı, Tarım İl Müdürlükleri, Kontrol Genel Müdürlükleri gibi kurumların süt ile.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
HASTA ÇIKIŞ İŞLEMLERİ.
DIŞ TİCARET VERİ SİSTEMİ
Bilindiği üzere Ülkemizden Rusya Federasyonu’na bitkisel gıda ürünleri ihracatımız tarihinde yürürlüğe giren Mutabakat Zaptı ile
Kütahya Sağlık Müdürlüğü 2014 SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ.
Isı ve Sıcaklık ….
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
AMBALAJ ATIKLARI YÖNETİMİ EĞİTİMİ.
Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Öğretmen e-okul’da ne yapar?
2015 VİZYON MARKET PROGRAMI
OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
ATIK AMBALAJ BİLDİRİMİ DOLDURMA NİĞDE Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
PERSONEL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Halk Sağlığı Müdürlüğü
KULÜP İNTERNET SAYFALARI
SODES BİS SİSTEMİ.
Staja başlamadan 20 gün Öncesinde Bu slaytta geçenleri tamamlamış olmanız gerekmektedir.
ATAKUM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Muhtar Bilgi Sistemi.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
CTS (TTNET - Cihaz Takip Sistemi)
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
25-29 Mayıs 2015 Havalimanı OMGİ Teknik Bakım Eğitimi EDREMİT 1 TC ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Meteoroloji Genel Müdürlüğü.
ADIM ADIM STAJ Değerli öğrenciler, sizlere okulumuzda ki zorunlu staj da yapacağınız işlemleri sırasıyla açıklamaya çalışacağım. *Her şeyden önce staj.
İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ EDİNDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
DOSYA MENÜSÜ.
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
Gebze Teknik Üniversitesi Resmi Posta Gönderi Formu
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
T.C. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi
   .         «Sisteme Giriş» alanı «Dil Seçeneği» alanı.
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ
2017-ALES Sonbahar Dönemi Bina Sınav Sorumlusu Görevli Eğitimi
(TEKSTİL TEKNOLOJİSİ)
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı
2018 KPSS- Ortaöğretim (KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI) GÖREVLİ EĞİTİMİ
ECZANELERDE PERSONEL YÖNETİMİ
1 Nisan 2018 tarihinde uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2018-YDS İlkbahar Dönemi) Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME.
YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (2018 YDS) GÖREVLİ EĞİTİMİ
Sunum transkripti:

MERSİN ZİRAİ KARANTİNA MÜDÜRLÜĞÜ GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERSİN ZİRAİ KARANTİNA MÜDÜRLÜĞÜ DR.SELÇUK ÖZERDEN

SOĞUK İŞLEM UYGULAMALARI A.B.D ‘NE YAŞ MEYVE İHRACATI

A.B.D ye ürün ihracatı için soğuk işlem uygulaması yolda gerçekleşmektedir. Ön soğutma depolarında ürün meyve içi sıcaklığı 2,2 oC ve daha aşağısına gelinceye kadar bekletilir. ABD yetkililerince onaylanmış konteynır ve sensör kalibrasyonunu yapacak teknisyen le birlikte gerekli malzemeler hazırlanmış ise firma, yetkili inspektör talebinde bulunur ve inspektor her paletteki meyve içini dijital termometresi ile ölçerek 2,2 oC ve aşağısındaki paletleri ayırır.

Bir konteynır kadar palet hazır ise işleme başlanır Bir konteynır kadar palet hazır ise işleme başlanır. Seçilen paletlerdeki en yüksek ısı değerine sahip 3 palet aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi 1. 6.ve 8. sırada konteynıra yerleştirilir.

Konteynıra bağlantısı ve kalibrasyonu yapılmış sensörler 3 paletin belirtilen yerlerinde meyve içlerine yerleştirilir. Konteynırın bilgisayarından sensör kalibrasyon ve meyve içi ilk sıcaklık değerleri okunarak formlara yazılır. Yapılan bütün işlemlerin saat olarak zamanları kaydedilir. Konteynır kapısı kapatılarak soğuk işlem başlatılmış olur. Bütün veriler bildirilen web sitesine girilerek rapor çıktısı alınır ve gemi kaptanına iletilir.

Soğuk işlem ABD ye ihracatta 17 – 20 gün sürdüğü için yolda tamamlanır Soğuk işlem ABD ye ihracatta 17 – 20 gün sürdüğü için yolda tamamlanır. ABD ‘ne varıldığında inspektörleri onaylı konteynırın bilgisayarından 16 günlük grafik çıktısını alıp kontrol eder. Yapılan inceleme sonrası kabul veya red eder. A.B.D ‘ne ihracatı sadece yetkilendirilen inspektörler yapabilir.

SOĞUK İŞLEM UYGULAMASI A.B.D DE YOLDA GERÇEKLEŞECEK ÖRNEK SOĞUK İŞLEM UYGULAMASI

İnspektor talebi 24 -48 saat öncesinden bildirilir

MALZEMELER Buz su karışımı için 4-5 litrelik sert plastik kova 4-6 Kg. buz Buzları kırmak için çekiç Meyve içi sıcaklık değerlerini ölçmek için dijital termometre

Yapıştırıcı bant Kutuları kesmede kullanılan bıçak Küçük merdiven El feneri Temiz boş meyve kutusu

Karton ve kağıt Tel zımba Fotokopi makinası Taslak çalışma formu Internet bağlantısı

Ön soğutma odasında çalışmak için sıcak tutacak kıyafetler Onaylanmış bir container container acentasından sensör kalibrasyonunu yapacak teknisyen

Procedure Aşağıdaki internet adresinden container ın onaylı olup olmadığı öğrenilir. https://treatments.cphst.org/vessels/containers.cfm

Isıyı ölçen cihazın seri numarası ve modeli kaydedilir

Procedure Teknisyen tarafından yapılan sensör kalibrasyonu - Buz su karışımının hazırlanması - Sensörlere 1,2,3 diye etiket takılması - Sensör ve bilgisayarın containere bağlanması - Sensör kalibrasyonu ve ısı ölçen cihaz ile container in kontrolü - Taslak forma verilerin yazılması

Buz su karışımının hazırlanması Sensör Kalibrasyonu Buz su karışımının hazırlanması

Sensörlere numara verilmesi Sensör Kalibrasyonu Sensörlere numara verilmesi

Sensörlerin ve bilgisayarın bağlanması Sensör Kalibrasyonu Sensörlerin ve bilgisayarın bağlanması

Sensör Kalibrasyonu

Sensör Kalibrasyonu Sensörler karışıma yerleştilir Termometre ile kalibrasyon kontrol edilir.

Sensör Kalibrasyonu Sensörlerin 0 oC den sapmaları kontrol edilir, eğer +- 0.3 oC den fazla ise sensör değiştirilir. 0.0 ºC ye kalibre edilir

Sensör numaralandırmaları kontrol edilir Sensör Kalibrasyonu Sensör numaralandırmaları kontrol edilir sensörü elimizle tutarak ısı değişimini. ekrandan takip ederiz

Veri toplama Sensör kalibrasyonu srasında 3 sensörün ard arda okunan ısı değerleri ve okuma başlangıç ve bitiş zamanları yandaki forma yazılır.

Yükleme öncesinde sensörlerin konumu Sensör kabloları zarar görmemesi için kanal boşluklarına yerleştirilir.

Meyve Kontrolü Yükleme öncesi ön soğutma odalarında 2,2 oC veya daha aşağıya getirilmiş, her bir palet kontrol edilerek yüksek sıcaklığa sahip 3 palet sensör konulmak üzere seçilir..

Meyve Kontrolü Ön soğutma odalarında ölçülen meyve içi sıcaklıkların min ve max değerleri yandaki forma yazılır.

Meyve Kontrolü Paletlerin yükseklikleri aynı olmalı Ambalajlama kartonları aynı tipte olmalı Aynı çeşit meyve olmalı

Yükleme soğuk hava deposundan direk yapılmalı

Yükleme soğuk hava deposundan direk yapılmalı

Yüklemenin yapılması Yükleme zamanı forma kaydedilir.

Yükleme ve sensör yerleştirme Forma yükleme zamanı yazılır Sensör ve kablolar zarar görmeyecek şekilde yerleştirilir

Sensörlerin yerleştirilmeleri 3 2 1 Kapı

Sensörlerin yerleştirilmeleri Birinci sensör yüklenen ilk paletin tepesindeki kutu içindeki meyve içine yerleştirilir.

Sensörlerin yerleştirilmeleri Birinci sensör yerleştirildikten sonra zamanı ve okunan ilk sensörün meyve içi sıcaklık değeri forma yazılır. Bu zaman kayıtların başladığı zaman olacaktır..

Sensörlerin yerleştirilmeleri İkinci sensör konteynırın hemen hemen orta yerine 6. sıradaki paletin orta kısmındaki kutu içindeki meyve içine yerleştirilir.

Sensörlerin yerleştirilmeleri Üçüncü sensör konteynırın 8. sırasındaki kapıya yakın paletin orta kısmındaki kutu içindeki meyve içine yerleştirilir. sensörler mümkün olduğu kadar kutunun orta kısmına yakın meyve içlerine yerleştirilir.

Sensörlerin yerleştirilmeleri Her bir sensör yerleştirildikten sonra sıcaklık değerleri okunup yandaki forma yazılır.

Sensörlerin yerleştirilmeleri Sensör kabloları paletin üzerine dikkatli bir şekilde yerleştirilmeli diğer palet geldiğinde zarar görmemelidir. Sensörler paletten düşmemeli ve ezilmemelidir.

Sensörlerin yerleştirilmeleri Pencere açmak için karton kutu bıçakla kesilir. Sensör ve kablolar şeritlerin altından dikkatlice geçirilir.

Sensörlerin yerleştirilmeleri Kesilen yerden çıkarılan meyveler için boş kutu alınır

Sensörlerin yerleştirilmeleri Sensör meyvenin içine dışarıya ucu çıkmayacak şekilde batırılır. Meyve sensörün ¾ ünü kaplayacak şekilde yerleştirilir.

Sensörlerin yerleştirilmeleri Sensörler dikkatli bir şekilde kutu içine yerleştirilir. Açılan pencere bantlarla kapatılır. Sensör kabloları bantlarla sabitleştirilir

Sensörlerin yerleştirilmeleri Meyveler sensöre güzel yerleştirilmiş Sensör kutuya yanlış yerleştirilmiş ,sensör kutunun ortasında diğer meyvelerle beraber olmalıdır. Sensör paletin orta yerindeki kutu içine yerleştirilmelidir.

Sensörlerin yerleştirilmeleri Her sensör yerleştirildikten sonra sıcaklık değeri okunup forma yazılır. dC 03 = USDA 1 dC 04 = USDA 2 dC 05 = USDA 3

Yüklemenin tamamlanması Yüklemenin bitiş zamanı forma yazılır.

Yüklemenin tamamlanması container kapısı kapatılarak mühürlenir ve numara verilir

Yüklemenin tamamlanması Yüklemenin bitiş zamanı Mühür numarası Tarih bilgileri forma yazılır.

Forma yazılan bütün bilgiler Yetki ve şifre verilmiş arkadaşlar tarafından internet üzerinden Electronic 556 System adresine girilir.

Kaptana verilmek üzere mektup Kalibrasyon raporu Kaptana verilmek üzere mektup

İnspektör tarafından imzalanan raporlar mühürlü zarfın içine konarak gemi kaptanına iletilir. . İnspektör tarafından imzalanan raporlar mühürlü zarfın içine konarak varış limanındaki inspektöre teslim edilir.

Consider Treatment days and Travel days Treatment T107-a Consider Treatment days and Travel days

TEŞEKKÜRLER