Yeditepe Üniversitesi Bütünleşik Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans Cultural Barriers & Marketing Communication Sunumu YASEMİN KINAY 21.04.2010.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MESLEKİ ETİK İLKELERİ Yrd.Doç.Dr. N. Mine TÜKENMEZ
Advertisements

10.STRATEJİK YÖNETİMİN FARKLI ÜLKE KÜLTÜRLERİNDE UYGULANMASI
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
STRES YÖNETİMİ.
KÜLTÜRLER ARASI FARKLILAŞMA VE YÖNETSEL ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ
FUTBOL TURİZİMİ Semih PAÇACI.
. DİSİPLİN. . DİSİPLİN D İ S İ P L İ N * Disiplin, “kurallar dahilinde davranış eğitimi” ya da “doğru davranış ve hareketi geliştirmek için tasarlanmış.
ORYANTASYON Doç. Dr. Hanifi BİNİCİ
ÖRGÜT KÜLTÜRÜ İ.
ÖRGÜTSEL DAVRANIŞLAR VE KÜLTÜRLER ARASI FARKLILAŞMA
Yeditepe Üniversitesi Bütünleşik Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans
1 ÇEVRE ANALİZİ Ocak-2007 T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI.
GRUP DAVRANIŞLARININ TEMELLERİ
Öğretim Materyallerinin Tasarlanması, Hazırlanması ve Seçimi
TÜKETİCİ DAVRANIŞI MODELLERİ
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
KÜLTÜR.
Örgüt Külütü, İklimi ve Sağlığı
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
ÖRGÜTSEL STRES VE STRESLE BAŞETME YOLLARI
ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ VE MOTİVASYON
DİN ANLAYIŞINDAKİ YORUM FARKLILIKLARININ SEBEPLERİ
Y.Doç.Dr. Ayhan URAL Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu / TÜRKİYE
Karmaşıklık, kültür ve tıp eğitimi üzerine kısa bir deneme
SAYGI.
SEVGI.
Girişimcilik ve Kadın Girişimcilğinin Özellikleri.
Okullardaki sosyal sermaye anlayIŞI
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ARAŞTIRMASI
DEĞİŞME VE EĞİTİM.
Küresel Girişimcilik, İşbirliği ve Ortaklık Yönetimi
ERGENLİK DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ VE SORUNLARI
EĞİTİM SOSYOLOJİSİ Dr. Mustafa Ergün AKÜ-2013.
AİLE İÇİ ŞİDDET.
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.
Kültüre dair Örgüt kültürü, işletme kültürü, toplum kültürü ya da firma kültürü şeklinde adlandırılan değerler toplamı, çeşitli yönetim ve organizasyon.
Bölümün Amacı Bu bölümün amacı, örgütlerin çevrelerindeki değişimleri nasıl değerlendirmeleri gerektiği ve bu değişimlere nasıl yanıt verebilecekleri.
BÖLÜM 5 CİNSİYET. BÖLÜM 5 CİNSİYET CİNSİYET Cinsiyet Üzerindeki Biyolojik, Sosyal ve Bilişsel Etkiler Cinsiyet Kalıp Yargıları, Benzerlikler ve Farklılıklar.
Öfke kontrolü.
Bölümün Amacı Bu bölüm, yöneticilerin uluslararası çevre için örgütleri nasıl tasarladığını keşfediyor. Bölüme, öncelikle, küresel büyümeyi harekete.
KİŞİLERARASI İLETİŞİM
BÖLÜM 12 Örgütlerde Grup Süreçleri. BÖLÜM 12 Örgütlerde Grup Süreçleri.
EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ
KİŞİLERARASI İLETİŞİM
. * Disiplin, “kurallar dahilinde davranış eğitimi” ya da “doğru davranış ve hareketi geliştirmek için tasarlanmış talimat ve egzersizler” anlamına gelir.
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
TÖREL- AHLAK GELİŞİMİ AHLAK; Bir toplumda bireylerin tümü için geçerli ve uyulması gereken davranışlar, kurallar bütünlüğüdür. AHLAKLI OLMA; Toplumun gelenek,
2011 ÜNİVERSİTE YERLEŞME SONUÇLARIMIZ 2011 UNIVERSITY PLACEMENT RESULTS.
KÜLTÜR VE BİLGİ PAYLAŞIMI. Kültür, toplumun temel bireyi olan insanın, yaşayarak öğrendiği ve aktarıp öğrettiği maddi ve manevi herşeyden oluşan karmaşık.
BBY 467 Bilimsel ve Kültürel Mirasın Dijitalleştirilmesi Ders 7: Dijitalleştirme eğitimi Arş. Gör. Tolga Çakmak.
GİRİŞİMSEL KARAR VERME SÜRECİ GİRİŞİMCİLİĞİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
Kültürlerarası Farklılaşma Prof. Dr. Rana ÖZEN KUTANİS.
KADINLARIN YÜKSEK POZİSYONA GELEMEME NEDENLERİ Araş. Gör. M. Berrin BULUT Ahi Evran Üniversitesi (Psikoloji) Nisan 2014, Kırşehir.
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ Hazırlayan = Büşra Kocaman
KÜLTÜR.
Performans Değerlendirme Hataları
Zinde Eğitim Kurumu İSG Etiği AHMET YİĞİTALP ZİNDE.
ÜCRET SİSTEMLERİ VE SOSYAL YARDIMLAR
YÖNETİM- ÖRGÜT TEORİLERİ KLASİK EKOL: Max Weber
NETİM- ÖRGÜT TEORİLERİ NEO-KLASİK EKOL (DEVAM)
Kadın Girişimciler.
TOPLUMSAL CİNSİYET ROLLERİ. TOPLUMSAL CİNSİYET-1 Toplumsal cinsiyet, bireyin belirli bir cinsten olduğuna ilişkin bilgiye, bu bilgi dahilinde olmak üzere.
KURUM KÜLTÜRÜ.
T.C. Yükseköğretim Kurulu
Sağlık Bilimleri Fakültesi
KURUM KÜLTÜRÜ VE İKLİMİ
“Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Yeditepe Üniversitesi Bütünleşik Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans Cultural Barriers & Marketing Communication Sunumu YASEMİN KINAY

KÜLTÜREL BOYUTLAR Toplulukçu Kültürler (Collectivist) İlişkiyi önde tutma, Nezaket, Usulünce hareket etme, Dolaylı ve örtük anlamları tercih etmeye dayalıdır. Bireyci Kültürler (Individualist) Doğrudandır, Açık seçiktir, İmalar ve üslup kaygılarından uzaktır, Nezaket kurallarıyla bağlı değildir.

KÜLTÜREL BOYUTLAR Belirsizlikten Kaçınma (uncertainty avoidance) Bu boyut, bir topluluğun, bilginin yetersiz olduğu veya açık olmadığı, karmaşıklığın varolduğu, değişmelerin hızlı ve kestirilemez bir biçimde geliştiği ortamlardan duyduğu tedirginliğin düzeyi ile ilgilidir. Güç Mesafesi (power distance) Bir toplumun bireyleri ve örgütlerinde gücün (ast-üst arasındaki) eşit olmayan bir biçimde dağılımı ile ilgilidir. Güç aralığı fazla olan toplumlarda; Sosyal eşitsizlik ve hiyerarşi daha fazladır, Çalışanların değerlendirme sürecine aktif olarak katılmaları teşvik edilmez, 360 derece gibi eşitlikçi uygulamalar tepkilere yol açabilir.

KÜLTÜREL BOYUTLAR Kadınsılık- Erkeksilik Boyutu (femininity - masculinity) Bu kültürel eğilim, bir toplumda geçerli ve baskın olan değerlerin ne oranda erkeğe veya kadına özgü olduğunu ifade etmektedir. Başarı, hırs, girişkenlik, materyalizmin ön planda olması erkeksi değerleri; ilişkiler, fedakarlık, duyguların ön planda olması kadınsı değerleri ifade eder.

YUNANİSTAN The scores for Greece are PDI 60, IDV 35, MAS 57 and UAI 112. The scores for Greece are PDI 60, IDV 35, MAS 57 and UAI 112.Description for each of Hofstede's Dimensions listed below Power Distance (PDI): Güç Mesafesi, Individualism (IDV): Bireyselcilik, Masculinity (MAS) :Erkeksilik, Uncertainty Avoidance (UAI) : Belirsizlikten kaçınma ilişkiyi önde tutma Dolaylı ve örtük anlamları tercih etme Sosyal eşitsizlik ve hiyerarşi daha fazladır Başarı, hırs, girişkenlik Üstlerinin kendilerine yön göstermesini beklentisi

İSPANYA ilişkiler, fedakarlık, duyguların ön planda olması Doğrudanlık Açık seçiklik süreklilik ve oturmuşluk arayışı Çalışanların değerlendirme sürecine aktif olarak katılmaları teşvik edilmez İmalar ve üslup kaygılarından uzaktır fedakarlık

AVUSTURYA Güç sahibi kişilere yaklaşmak onlarla yakınlaşmak çok kolay Çalışanların fikri alınır ve karar sürecine dahil edilir Fırsat ve ödüllendirmede eşitsizliğe az rastlanılmaktadır Atılganlık, para elde etme hırsı Materyalist değerler “Ben” bilinci gelişmiştir Nezaket kurallarıyla bağlı değildir.

PORTEKİZ Değişimin ve farklılığın hoş karşılanmaz süreklilik ve oturmuşluk arayışı üstlerin kendilerine yön göstermesini bekleme belirsizliğe oldukça müsamahasız fırsat eşitsizliğindeki dengesizlik “biz” bilinci hakim şefkat, merhamet, nezaket, çocukları çok sevmek, sadakat Nezaket, Usulünce hareket etme

BELÇİKA Güvensizlik ve tehdit edilmişlik duygusu Kurallar Risk alamama ve inisiyatif kullanmama Belirsizlikler tehdit Nezaket kurallarıyla bağlı değil Açık seçik İmalar ve üslup kaygılarından uzak Ü nvan, statü, pozisyon gibi betimleyici öğelere önem verilir Güç sahibi kişilere yaklaşmak zor