Söz yürekten çıkarsa, yüreğe gider. Dilden çıkarsa kulağı aşamaz.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SÜRELİ METİN OKUMA İbrahim KURT
Advertisements

Bu gece en hüzünlü dizeleri yazabilirim
KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
BEBEK Bir bebek gibi şımartsam seni Ellerimle beslesem Yıkasam
Küçük bir jest….
HERKES İÇİN BİRAZ MUTLULUK
Anneler günü nasıl başladı birlikte öğrenelim….
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
Lütfen Bu iletiyi okuyun.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
CANIM ANNECİĞİM Müzik:Kibariye(eller kader Kıymet bilmiyor ANNE
Tanrı, melek ve bebek:.
SENİ ÇOK SEVİYORUM ANNE …
SES DÜĞMESİNİ AÇABİLİRSİNİZ
Ilk göz ağrım.
SESLİ GAZİ ÇİFTLİĞİNDE DOLAŞIP HAVA ALIRKEN OLDUKCA YAŞLI BİR KADINA RASTLADIK. ATATÜRK ATTAN İNEREK BU İHTİYAR K K K KADININ YANINA SOKULDU. MERHABA.
»HAZIRLAYAN Yasemin DOĞAY 21 KASIM 2012
Rio Piracicaba İçimizde yaşam boyu acılı bir anı yaşamamış olan var mı? Hangimiz yaşamın herhangi bir bölümünde ümitlerimizi yitirmemişizdir?
ÖYKÜ Lütfen SESLİ izleyiniz....
Lütfen okuyun (5 dakikanızı alır)
Türkiyenin en büyük mail grubu
SESLİ İZLEYİNİZ. KÜÇÜK İTFAYECİ ANNE 6 YAŞINDA LÖSEMİ İLE SAVAŞAN OĞLUNA BAKARKEN DALIP GİTMİŞTİ. GÖZLERİ YAŞLAR VE KALBİ ACILAR İÇİNDEYDİ.
İngilizceden çeviri : Orkideler İngilizceden çeviri : Müzik: Autumn Rose.
I . BÖLÜM Slaytı SESLİ ve kendi akışında izleyiniz
ÖYLE BİRİNİ SEVİN Kİ.
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
Tlg
sizin de şarkınız var mı?
Sesli İzleyiniz Bekir, on yedi yaşındaydı. Akranları sokaklarda gezip, eğlenirken; okula giderken; Bekir öylece yatıyordu. Lösemiydi hastalığının ismi.
SeNi SeVMeK BiR GüL KoKuSuYDu..
BABALAR VE KIZLARI.
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
Kırmızı Başlıklı Kız Bir varmış bir yokmuş. Bir kırmızı başlıklı kız varmış. Kırmızı başlıklı kızın babannesi hastaymış. Kırmızı başlıklı kızın annesi.
Bir zamanlar Dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 15 Ocak 2010 Cuma Annem marketten 2.
Bir bedende atan kalp gibiydik!
Mitat Zorlu 1 Bu varlıklar kelebek, kurbağa, horoz, horoz ve penguen şeklinde dizilmişler. Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 04 Mayıs 2009 Pazartesi Matematik.
Lütfen okuyun (5 dakikanızı alır)
HAZIRLAYAN NECLA OĞUR.
YA Ş ASIN TÜRKÇE ÖĞRENDİM. HAZIRLAYANLAR MEHMET İLHAN ORAL ŞEYHMUS TARKAN AFİF ALTUNKAYA.
DÜNÜM BÜGÜNÜM YARINIM.
Neyzen Tevfik'e doktor içkiyi men etmişti
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
SEVGİ-SAYGI VE YARDIMLAŞMA
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
FEDAKARLIK.
Bunu okumak sizi herhangi bir borç yükü altına sokmayacaktır.
Lütfen Bu iletiyi okuyun. Bir zamanlar oldukça kırıcı karaktere sahip bir çocuk vardı. Bir gün babası çocuğa bir çuval dolusu çivi vererek, her sinirlendiğinde.
Frohe Weihnachten! Mutlu Noeller!. İsa'nın doğum İncil, Luka 1+2 türkisch İsa'nın Doğumu Önceden Bildiriliyor Elizabet'in hamileliğinin altıncı.
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
Ormandaki Bisiklet (Okuma Metni 6) MEB Türkçe Ders Kitabı 1
Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.  Bahanelerle kendinizi küçültmeyin  Sizi engelleyen tek şey kendinizsiniz  Kendinizi engellemeyeceğinize söz verin Birbirinizden.
ÇOCUKLARDA CİNSEL GELİŞİM
Ria slides SESLİDİR Ria slides Annenin karnındaki birkaç haftalık embriyo.
Doğumu Gençliği ve Evliliği
Hastaneye Yatmanın Çocuk ve Aile Üzerine Etkileri Yrd. Doç. Dr
 Ülkenin  batısındaki küçük bir mahallenin  bir sokağının neredeyse tamamı  ressamlardan oluşmaktaydı.  Bu mahallede, üç katlı bodur bir tuğla yığınının.
Atatürk’ün Çocukluk Anıları
Sen hangisini seçerdin?
sizin de şarkınız var mı?
Rüzgarın kemanını çaldığı ve yağmur damlalarının pencerene vurduğu Soğuk bir gecede yatağına uzanıp hayalini kurduğun Ve keşke dediğin bütün güzellikler.

İÇİNDEKİLER TEMİZ OLALIM (ÖYKÜLEYİCİ) BESLENME (BİLGİLENDİRİCİ) YAĞ SATARIM (BİLGİLENDİRİCİ) SAĞLIKLI YAŞAMAK(ŞİİR) KÜÇÜK YEŞİL SABUN (ÖYKÜLEYİCİ)
Lütfen okuyun (5 dakikanızı alır)
Sunum transkripti:

Söz yürekten çıkarsa, yüreğe gider. Dilden çıkarsa kulağı aşamaz.

İkinci bebeği olacağını öğrenince çok sevindi İkinci bebeği olacağını  öğrenince çok sevindi.Üç yaşındaki oğlunu, doğacak kardeşi için hazırlamaya başladı... Bebeğin kız olacağı anlaşıldı. Oğlu, annesinin karnındaki kız kardeşine her gün şarkı söyledi….. Kardeşini daha görmeden bir sevgi bağı oluştu.

Zamanı geldi. Doğum sancıları başladı. Fakat bir sorun vardı... Doktorlar çaresizdi. Bir sezeryan ameliyatı gerekiyordu. Ameliyat çok zor geçti. Sonunda bebek doğdu. Bebeğin durumu ciddiydi. 

Bebek, yoğun bakım ünitesine kaldırıldı Bebek, yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.Günler geçtikçe küçük kızın durumu kötüye gidiyordu.Doktorlar üzgündü,cocuğun kurtulma ümidi yoktu. Bebekleri için evlerinde bir oda düzenlemişlerdi. Şimdi, cenaze için hazırlanıyorlardı.

Oğulları, kız kardeşini görebilmek için yalvarıyordu. "Kardeşime şarkı söylemek istiyorum." diyordu.

Ama, yoğun bakım ünitesine çocukların girmesi yasaktı Ama, yoğun bakım ünitesine çocukların girmesi yasaktı...Sonunda kadın kararını verdi. Bebeği nasıl olsa ölecekti. Çocuğunun, kardeşini görmesini engellemeyecekti. Ne yapıp edip çocuğu içeri sokacaktı. Oğluna, oldukça büyük gelen bir ziyaretçi giysisi giydirdi ve yoğun bakım ünitesine soktu. Çocuk yürüyen bir çamaşır torbası gibiydi. Baş hemşire, onun bir  çocuk olduğunu fark etti.“ O çocuğu içeri sokamazsınız," diye uyardı.

Kadın, başhemşireye dönerek bağırdı : “Oğlum,kız kardeşine şarkı söylemeden buradan çıkmayacak!..." Oğlunu, kız kardeşinin yatağına götürdü.

Annesi, “Şarkıyı sürdür!” dedi, oğluna. Küçük kız, yaşam savaşını yitirmek üzereydi.Çocuk, bir süre kardeşinin yüzüne baktı... 3 yaşındaki bir çocuğun saf, temiz, pırıl pırıl  sesiyle şu şarkıyı mırıldandı : “Sen benim gün ışığımsın, tek gün ışığım, gökyüzü griyken beni mutlu edersin.” Küçük kız, bu sesi tanıdı, aniden tepki verdi. Kalp atışları düzelmeye başladı. Annesi,  “Şarkıyı sürdür!” dedi, oğluna.

Annesi, gözyaşları içinde “Devam et, oğlum !" dedi. “Seni ne çok sevdiğimi asla bilmeyeceksin,Lütfen gün ışığını benden alma bebegim.” Çocuk şarkıyı sürdürdükçe, bebek, kesik kesik nefes almasını hızlandırdı. Annesi, gözyaşları içinde “Devam et, oğlum !" dedi. “Geçen gece uyurken, rüyamda seni kollarıma aldığımı gördüm, bebegim”

Şimdi, onu içeri almak istemeyen hemşirenin yüzü de gözyaşları içindeydi. Bütün hastane personeli, doktorlar başlarına toplanmıştı. Annesi de coşkuyla şarkıya katıldı : “Seni ne çok sevdiğimi asla bilmeyeceksin, bebegim. Lütfen gün ışığını benden alma.” Anne, oğul şarkılarını sürdürdü. Ve, küçük kız, birkaç gün sonra iyileşti. Abisine, annesine, odasına kavuştu. Sevdiğiniz insanlar için ümidinizi kesmeyin... Sevgisiz, ümitsiz kalmayın... www.celebiyiz.biz