Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İÇİNDEKİLER TEMİZ OLALIM (ÖYKÜLEYİCİ) BESLENME (BİLGİLENDİRİCİ) YAĞ SATARIM (BİLGİLENDİRİCİ) SAĞLIKLI YAŞAMAK(ŞİİR) KÜÇÜK YEŞİL SABUN (ÖYKÜLEYİCİ)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İÇİNDEKİLER TEMİZ OLALIM (ÖYKÜLEYİCİ) BESLENME (BİLGİLENDİRİCİ) YAĞ SATARIM (BİLGİLENDİRİCİ) SAĞLIKLI YAŞAMAK(ŞİİR) KÜÇÜK YEŞİL SABUN (ÖYKÜLEYİCİ)"— Sunum transkripti:

1

2 İÇİNDEKİLER TEMİZ OLALIM (ÖYKÜLEYİCİ) BESLENME (BİLGİLENDİRİCİ) YAĞ SATARIM (BİLGİLENDİRİCİ) SAĞLIKLI YAŞAMAK(ŞİİR) KÜÇÜK YEŞİL SABUN (ÖYKÜLEYİCİ)

3 TEMİZ OLALIM Hasan sabah erkenden yatağından kalktı. Bugün çok neşeliydi. Çünkü okul tatildi ve o, arkadaşlarıyla parkta oynayacaktı. Koşarak mutfağa gitti. Annesi elini yüzünü yıkaması gerektiğini söyledi. Hasan, çok utandı ve kalkıp ellerini yıkadı.

4 Tekrar masaya geldi. Yemeğini yedi ve yine ellerini yıkamadan dışarıya arkadaşlarının yanına gitti. Parkta arkadaşları Hasan’ı bekliyordu. Bütün çocuklar Hasan’ın gelmesiyle oyunlarına başladılar. Tüm çocuklar neşe içinde oradan oraya koşuyor, birbirleriyle şakalaşıyorlardı

5 Arkadaşı, Hasan’ın yanına geldi. “Hasan, Hasan hava kararıyor eve dönmemiz gerek.” dedi. Hasan gökyüzüne baktı. Arkadaşı doğru söylüyordu hava kararmıştı. Ellerine ve kıyafetlerine baktı. Çok kirliydiler. Arkadaşlarıyla vedalaşıp eve gitti.

6 Eve geldi. Mutfak masasında duran elmayı yedi. Koşarak banyoya gidip ellerini yıkadı. Annesi yemeğe çağırdı. Yemekten sonra karnı ağrımaya başladı. Annesi hemen hastaneye götürdü. Doktor Hasan’ın yanına geldi. “ Hasan dışarıdan geldikten sonra ellerini yıkıyor musun?” dedi. Hasan, başını önüne eğdi ve bugün olanları anlattı.

7 Doktor, şevkatle gülümseyerek, Hasan’ın başını okşadı. “Bak Hasan, her zaman yemekten önce ve sonra ellerimizi yıkamalıyız. Çünkü mikroplar bizi hasta eder.” Hasan bir daha hep yıkayacağını söyledi. Annesi ile eve geldiler. Ellerini iyice yıkadı. Dişlerini fırçaladı ve uykuya daldı.

8 BESLENME Yaşamak, büyümek, gelişmek ve sağlıklı olmak için beslenmemiz gerekir. Bütün besinlerden ayırım yapmadan yeterince almalıyız. Eksik beslenmek, yetersiz büyümeye sebep olur. Sabahları okula gelmeden mutlaka kahvaltı yapmalıyız. Öğlen ve akşam yemeklerini de aksatmamalıyız. Ayrıca bol bol su tüketmek de sağlığımız için gereklidir

9 OYUN ALANI: AÇIK ALAN MALZEME: YOK Bu oyunda en önce ebe belirlenir. Tüm oyuncular yüzleri içe bakacak şekilde bakacak şekilde bir halka oluştururlar.

10 Ebe mendili arkası dönük oyunculardan birinin arkasına kimseye göstermeden bırakır. Halkanın çevresinde yağ satarım şarkısını söyleyerek dolaşmaya başlar

11 OYUNUN ŞARKISI Yağ satarım, bal satarım Ustam öldü, ben satarım Ustamın kürkü sarıdır Satsam on beş liradır Zam-bak zum-bak Dön arkana iyi bak

12 Arkasına mendil bırakılan oyuncu, bunun farkına vardığı anda mendili alarak. Ebeyi kovalamaya başlar. Ebe yakalanmadan yerine oturursa mendili alan oyuncu ebe olur. Oyun bu şekilde devam eder.

13 SAĞLIKLI YAŞAMAK Temiz ye, temiz iç, İnsan hasta olmaz hiç. Fırçala dişlerini, Vücudun her yerini, Yıkamalı her zaman. Yaşam boyunca her insan. Terli terli su içme, Sağlığından vazgeçme. Yeterince besin al, Spor yapıp zinde kal. Vücuduna iyi bak, Temiz olsun el ayak, Tozlu yerlerde gezme, Sakın kendini üzme. Makine gibidir vücut, Daima sağlıklı tut. ALİ OSMAN ATAK

14 KÜÇÜK YEŞİL SABUN Küçük yeşil sabun bu günlerde çok üzgündü. Çünkü onu hiç kimse kullanmıyordu. Oysa yeşil sabun, evin küçük kızı Elif ellerini yıkasın diye satın alınmıştı. Elif önceleri yemekten önce ve sonra ellerini düzenli yıkıyordu. Küçük yeşil sabun da bir işe yaradığını düşünerek mutlu oluyordu. Ama son zamanlarda Elif ellerini yıkamadan yemek masasına oturmaya başlamıştı

15 Annesi uyarınca da hemen aceleyle ellerini ıslatıp dönüyordu. O gün de aynı şey oldu. Elif aceleyle ellerini suda yıkadı. Banyodan çıkmak üzereydi ki bir ağlama sesi duydu. Etrafına baktı. Küçük yeşil sabunu gördü. Elif şaşırdı, küçük yeşil sabun ağlıyordu. Boncuk boncuk köpükler çıkıyordu. Bir sabun neden ağlayabilirdi ki?

16 Elif küçük sabunun yanına giderek: “Neden ağlıyorsun?” diye sordu. Küçük sabun: “Annen beni, senin kullanman için aldı. Sen ilk zamanlar yemekten önce ve sonra, beni kullanarak ellerini yıkıyordun. Ben de buna çok seviniyordum.

17 Benden boncuk boncuk köpükler çıkartıyordun. Ellerin tertemiz oluyordu. Ama artık beni kullanmıyorsun. Unuttun beni.” dedi. Elif küçük sabunun söylediklerini düşündü. Ona hak verdi. “Artık üzülme, söz bundan sonra ellerimi hep seni kullanarak yıkayacağım” dedi.

18 ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI HAZIRLAYANLAR 171420161059 MURAT TURHAN 171420141084 SILA FİDAN 171420151073 AMİNE ÖZGE GÜZEL


"İÇİNDEKİLER TEMİZ OLALIM (ÖYKÜLEYİCİ) BESLENME (BİLGİLENDİRİCİ) YAĞ SATARIM (BİLGİLENDİRİCİ) SAĞLIKLI YAŞAMAK(ŞİİR) KÜÇÜK YEŞİL SABUN (ÖYKÜLEYİCİ)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları