Kız Teknik ve Meslek Lisesi Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MERAM TİCARET MESLEK LİSESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Advertisements

DALLAR IT - Information Technology BT - Bilişim Teknolojileri.
FERİHA UYAR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİNE HOŞGELDİNİZ
BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIMI
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
Sündüs AVCI Giyim Üretim Teknolojisi Alanı Öğretmeni
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
Proje Çevrim Yönetimi ve Projelerimize Gerekli Ulusal Fonlar Namık Kemal Üniversitesi Doç. Dr. Ali SARIIŞIK 11 Mayıs-2012 SAN-TEZ.
Eymen CEVENT NİSANİ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
MELİH PEŞİNCİ 4/C 232. NASIL OLUNUR? Liseyi bitirmek. Üniversite sınavlarını kazanmak. Elektronik Mühendisliğini kazanmak ve bitirmek gerekmektedir.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİME ÖĞRETMEN YETİŞTİRME
ATATÜRK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
MESLEKÎ EĞİTİM TANITIM ETKİNLİKLERİ.
AFŞİN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Bölüm Tanıtma.
EL SANATLARITEKNOLOJİSİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
ANADOLU OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSELERİ
Muhasebe yardımcı elemanı; kişi, kurum ve kuruluşlarla ilgili yasal defterlerle belgeler hakkında bilgi sahibi olan, bu belgelerle muhasebede kullanılan.
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm.
SU ÜRÜNLERİ TEKNİSYENİ KİMDİR?
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIMI HİZMETİ ALANI
WEB PROGRAMCILIĞI.
ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ
ARHAVİ ORHAN YÜCEL KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
70.Yıl Cumhuriyet mesleki ve teknik anadolu lisesi
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
Hangi Liselere Gidebilirim?
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarına, gerekli olan mesleki yeterlikleri bilimsel ve teknolojik.
Kimya Teknolojisi Alanı
GÜLNAZ İBRAHİM GÜNGÖR TARA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
ALAN SEÇİMİ Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni. Alan seçimi ne zaman yapılır? Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında; Alan seçimi 9 uncu sınıfın sonunda.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
OKUL TANITIM BİLGİLERİ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 21 Öğrenci Sayısı : 314 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 16 Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar)
OKULUN GENEL GÖRÜNÜM RESMİ VE OKULUN AMBLEMİ KONULACAK.
ŞEHİT ER SERHAT ŞANLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN TANITIMI
ULUDERBNET SABANCI ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2016
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
KAŞ KINIK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ (TARIM ALANI)
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
DÜZİÇİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
KİMYA TEKNOLOJİLERİ ALANI
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘U’
«Metalurji Teknikerliği» nedir?
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
«Makine Teknikerliği» nedir?
Metalurji Teknikeri nedir?
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITILMASI, YÖNLENDİRMESİ VE ALAN TANITIMI
Sunum transkripti:

Kız Teknik ve Meslek Lisesi Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı Hayme Ana Kız Teknik ve Meslek Lisesi Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı

Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı Topraktan şekillendirilerek pişirilen her şeye SERAMİK denir. Seramik, insanların tarihi kadar eski ve köklü bir uğraş olarak günümüze kadar uzanmıştır. Seramik, plastik sanatların bir dalı olarak sanatla ve günlük yaşantımızdaki ürünleri ile endüstride, bilimsel çalışmalarla en fazla gelişen alanlardan biri olmuştur.Seramik, batı ülkelerinde 20. yüzyılda bir sanat dalı olarak kabul edilmiştir.

Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı Günümüzde seramik alanındaki eğitim düzeyi açısından Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasında fark bulunmamaktadır. Seramik ve Çini Sanatı ülkemizin birçok bölgesinde birbirine bağlantılı ve geniş bir sektör olarak yaşamını sürdürmekte ve bu alanda önemli çalışmalar bulunmaktadır.

EĞİTİM SÜRESİ ve YILLARA GÖRE ÖĞRENCİ SAYILARI Alan Programının Eğitim Süresi, 9. Sınıftan sonra 3 Öğretim Yılı ile, Toplam 4 Yıldır. 2010 & 2011: 12 ÖĞRENCİ 2011 & 2012: 24 ÖĞRENCİ 2012 & 2013: 24 ÖĞRENCİ 2013 & 2014: 12 ÖĞRENCİ OKULUMUZDA 1 ÖĞRETMEN 2 ATÖLYE MEVCUTTUR.

MESLEK ELEMANINDA ARANAN ÖZELLİKLER Yaratıcı Estetik görüş sahibi El ve Gözlerini eş güdümlü kullanabilen Renk, şekil ve desen algısı yüksek, Çizim yapabilme yeteneğine sahip Grup çalışmasında bulunabilen Dikkatli ve sabırlı KİMSELER OLMALIDIR.

İŞ BULMA İMKANLARI Seramik Alanı mezunları, Kamu ve özel sektörlere ait seramik işletmelerinin dekorlama, sırlama, alçı ve kalıp gibi bölümlerinde çalışabilirler. Bu bölümden mezun olan kişi, eğer kendini gerektiği gibi geliştirmiş ise sanatçı olarak çalışabilir, atölye açabilir, branşı ile ilgili fabrikalarda iş bulma şansı artar.

ÇERÇEVE PROGAMINDA Çinicilik, Sır Üstü Dekorlama, Alçı model kalıp, Tornada Form Şekillendirme, Serbest Seramik Şekillendirme, Dekoratif Cam, Endüstriyel Cam dalları yer almaktadır.

10.SINIFIN SONUNDA Bölgesel ve Sektörel İhtiyaçlar, Okulun Donanımı, Öğretmen Yeterliliği ve Öğrencilerin Mesleki Yeterlilikleri DİKKATE ALINARAK DAL SEÇİMİ YAPILIR.

EĞİTİM ve KARİYER İMKANLARI Seramik ve Cam Teknolojisi alanı mezunları, seramik ve cam üretimi yapan fabrikalarda ve atölyelerde “Teknisyen” unvanı ile işe başlayabilirler. Ayrıca Meslek Yüksek okullarının ilgili bölümlerine SINAVSIZ geçiş yapabilirler. Bunlar, ÇİNİ-SERAMİK-CAM ÇİNİ İŞLEMECİLİĞİ ENDÜSTRİYEL CAM ve SERAMİK MİMARİ DEKORATİF SANATLAR ve SERAMİK bölümleridir.

EĞİTİM ve KARİYER İMKANLARI Bu Bölümlerde iki yıllık eğitimini tamamlayan öğrenciler seramik ve cam üretimi yapan fabrikalarda ve atölyelerde tekniker unvanı ile işe başlayabilirler. Ayrıca Meslek Yüksek Okullarından sonra Dikey Geçiş Sınavında başarılı olarak da Fakültelerin; Seramik Sanatı Seramik Tasarımı Plastik Sanatlar Seramik Mühendisliği

EĞİTİM ve KARİYER İMKANLARI Malzeme Mühendisliği Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Eski Çini Onarımları Geleneksel Türk El Sanatları Geleneksel Türk Sanatları Seramik ve Cam bölümlerinde lisans eğitimlerine devam edebilirler,

EĞİTİM ve KARİYER İMKANLARI Bunun dışında, liseden sonra Sanat ve Tasarım Fakültelerinin 4 Yıllık Lisans Programında yer alan SERAMİK TASARIMI bölümünde ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin SERAMİK Bölümünde, ÖZEL YETENEK SINAVINDAN geçerek eğitim alabilirler.

MEZUNLARIMIZ 2012-2013 Eğitim öğretim yılında alanımızın ilk mezun öğrencileri; Demet Çelik; D.P.Ü. Meslek Yüksek Okulu Seramik, Cam ve Çinicilik Hatice Coşgun; D.P.Ü. Meslek Yüksek Okulu Seramik, Cam ve Çinicilik Yasemin Cengiz; D.P.Ü. Meslek Yüksek Okulu Seramik, Cam ve Çinicilik Hülya Hataş; D.P.Ü. Meslek Yüksek Okulu Seramik, Cam ve Çinicilik Arife Bölük; D.P.Ü. Tavşanlı Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi Betül Yıldız; Kütahya Dekor Fabrikası Seda Aktaş; Kütahya Seramik Fabrikası Serap Bayrakçı; Tercih yapmadı Ayşenur Al; Tercih yapmadı Hatice Kurt; Tercih yapmadı Şeyda Pazaroğlu; Tercih yapmadı Ayşenur Girgin; Tercih yapmadı

Bölümümüzden Kareler

Bölümümüzden Kareler

Bölümümüzden Kareler

Bölümümüzden Kareler

Bölümümüzden Kareler

Bölümümüzden Kareler

Bölümümüzden Kareler

Bölümümüzden Kareler