MICHELANGELO Beril Eremsoy.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan:Zeynep Nur Kurtpınar
Advertisements

MATEMATİK DERSİ PROJE ÖDEVİ
RÖNESANS HEYKEL SANATININ ÖZELLİKLERİ
Heykel HAZIRLAYAN: Beyza Ak.
Dünyanın yedi harikası
RÖNESANS MİMARLIĞI FARNESE SARAYI TUBA GÜNEŞ
HazIrlayan:Vecİhe –PInaR AVCI 4/a 138
? 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, … ? ? ?.
Hazırlayan Nehir Gülce ÇEŞMECİ 6-B NO 1
KONULAR LAURENZIANA KÜTÜPHANESİ CAPITOL ALANI CAPRAROLA VİLLASI GIULIA VİLLASI EKİN GAMZE YÖNEY
EŞİTLİK VE ADALET Çoğu zaman, eşitlik mefhumunun, adaletle karıştırıldığını görüyoruz. Eşitlik, iki şeyin her yönden denk olması demektir. Adalet ise,
Tamamı insanoğlu tarafından inşa edilmiş, olağanüst yapıtlardır

Konu=İNSAN SESLERİ.
Saklı objeleri Bulun.
Karenin Çevre Uzunluğu
GÖRSEL MATERYAL TASARIMI
SANAT TARİHİ.
SANAT TARİHİ.
ESKİ DÜNYANIN 7 HARİKASI
SOSYAL BİLGİLER NEDİR?.
Rönesans Tıbbı Prof. Dr. Tamer Akça.
TEST – 1.
AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ Ömer ESER. Avrupa Gönüllü Hizmeti yaş arasındaki gençler, bir Avrupa Birliği ülkesinde 2-12 ay arasında hiç ücret ödemeden.
“RÖNESANS” “REFORM” NEDİR? NEDENDİR? NE OLDU? MERAK EDİYOR MUYUZ ?
Hicret sırasında Hz. Peygamber’in üzerinde bulunduğu devenin çöktüğü alan, sahiplerinden alınarak öncelikle zemin düzenlemesi yapılmıştır. Daha sonra.
ERKEN HİRİSTİYAN . İ.Ö 330’da Konstantin eski Roma’nın tüm İmparatorluk bürokrasisini Karadeniz’in ağzındaki yeni Roma’ya taşıması Roma dünyasındaki kapsamlı.
Geometri'nin Kullanım Alanları
Tempietto Kilisesi, Roma
SANAT TARİHİ.
ATATÜRK’ÜN SANAT İLE İLGİLİ SÖZLERİ
DİK PİRAMİDİN YÜZEY ALAN BAĞINTISI
ERKEN RÖNESANSTAN YÜKSEK RÖNESANSA GEÇİŞ
YAHUDİLİK GÜNÜMÜZDE YAŞAYAN DİNLERİ TANIYALIM
GEÇ GOTİK MİMARLIK ( ) İSPANYA/PORTEKİZ.
RÖNESANS’TA RESİM VE HEYKEL
RÖNESANS DÖNEMİ SAN PİETRO KİLİSESİ.
Dünyanın Yedi Harikası
Ferdinand Victor Eugène Delacroix
Ghiberti 1401 Bronze kapı yarışması 1.lik arası tamamlanır
Bernini Heykelde manerist
SANAT TARİHİ Rönesans Resim Sanatı.
Italyada Rönesans Giotto di Bondone ( ) Yeni perspektif
Venedik Resim Ekolü.
MANİYERİZM VE BAROK SANATI
MANİERİST DÖNEM (1520—1600) DUYGUNUR KOÇ 09/11.
O, şiirinin yanı sıra, eleştirici denemeleriyle de Türk şiirine biçim açısından değerli tohumlar eken yenilikçi bir yazın adamı. Şiirinin dünya şiiriyle.
Resim Performans Ödevi
Eser İncelemesi Edirne Selimiye Camii
Antik Mısır Medeniyeti
Foto: CAN EGYPT GİZEMLİ KEOPS PRAMİDİ BİLİYORMUSUNUZ…
SANAT TARİHİ Barok Dönem.
LEONARDO DA VINCI. 1452’de İtalya’da Doğdu. Küçük yaşlarda resim yapmaya başladı.
Sosyal Bilgiler Dersi 2. Ünite ADIM ADIM TÜRKİYE
Sanat Eseri İnceleme.
DESEN NEDİR ? Tahta, çini, kumaş, kâğıt gibi yüzeylerin üzerinde varlıkları, nesneleri belirli çizgilerle gösterme, betimleme. Görsel bir etki yaratmak.
Donato Bramante ( ).
Pietro Perugino ( ), Sistina Şapelinden Vaftiz, 1482
Santa Maria del Fiore Katedrali
BAROK SANAT Barrocco sözcüğünden gelmektedir. Tam yuvarlak olmayan inci. Yamuk yumuk, düzgün olmayan inci. Mecazi olarak gülünç, tutarsız anlamında. Reform’a.
PAGODA EVLERI ÇIN’IN FEODAL TOPLUMUNUN EKONOMIK VE KÜLTÜREL GELIŞIMININ TANG HANEDANı DÖNEMINDE DORUĞA ÇıKMASıNıN YANı SıRA MIMARLıK TEKNIĞI VE SANAT.
Hıristiyan Mezhepleri
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI Mahir Kılıç 8/a 334. TAÇ MAHAL Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından yaptırılan Taç Mahal, Hindistan’ın Agra şehrindedir. Şah Cihan’ın.
- Coğrafi konum (yeryüzü şekli, iklim…) Dinsel inanışlar
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MONA LISA TABLOSUNUN SIRRI BEYZA ÇALIŞKAN 7/E 141.
PİETER PAUL RUBENS. Peter Paul Rubens Flaman ressamdır. 28 Haziran 1577 Siegen/Westfalen doğumludur. 30 Mayıs 1640 Anvers’de hayata gözlerini yummuştur.
E l el Davut YILDIRIM 1 - B.
Rönesans. Rönesans "yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bu süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte,
Sunum transkripti:

MICHELANGELO Beril Eremsoy

hayati İtalyan ressam, heykeltıraş, mimar ve şair Michelangelo di Lodovico Buannarotti, Leonardo da Vinci ile Rönesans’ın en önde gelen kişisi kabul edilir. Michelangelo daha 13 yaşında fresk boyamayı öğrenmişti. Floransa’da Medici Bahçesi, heykel okuluna devam etmiş ve Lorenzo de Medici (1449-1492) hamisi olmuştur. Lorenzo 1492′de ölünce Michelangelo Bologna’ya gitti, oradan da 1496′da Kardinal San Giorgio tarafından Roma’ya çağırıldı. Roma’da eski kalıntıları inceledi ve St. Peter Kilisesi için mermer Pieta’yı (İsa’nın cesedini tutan Meryem Ana) yaptı.1501′de Floransa’da görkemli mermer Davud heykelini yaptıktan sonra yine Roma’ya dönüp Papa II. Julius’un (1443-1513) mezarını yaptı. Yaşamının son 30 yılını Roma’da çoğunlukla Şistine Şapeli’nin muhteşem tavanını resimleyerek geçirdi

Önemli eserleri Bacchus, 1496-1498 Pieta, 1498-1500 Davud, 1501-1504 *** Musa, 1515 Rondanini Pieta’sı, 1564.

DAVUd HEYKELI Michelangelo’nun Davut Heykeli, Michelangelo Buonarroti tarafından 1501 yılında yapımına başlanmış ve 1504 tarihinde tamamlanmıştır. Geniş çevrelerce, Michelangelo’nun (Pietà ile birlikte) en iyi iki heykelinden biri ve Rönesans heykel sanatının bir başyapıtı kabul edilmektedir. Eser, Davut’un Golyat’a saldırmaya karar verdiği anı simgelemektedir. 5,17 metre yüksekliğindeki mermer heykel Floransa’nın bir sembolü niteliğindedir. Heykelin tamamı 8 Eylül 1504 tarihinde ortaya çıkarılmıştır.

DAVUd HEYKELI Figürün omzunun üzerinde dikkat çeken sapanın yanı sıra figürde neredeyse mükemmel ‘insan oranı’ betimlenmiştir. Heykel, erkek form bilgisi esas alınarak disegno sanatsal disiplini ile temellendirilmiştir. Bu disipline göre heykel en iyi sanat şekli olarak ortaya konmuştur, çünkü ilahi yaratılışı taklit etmektedir. Michelangelo bu disipline olan bağlılığını şu davranış şekliyle ortaya koymuştur: Sanki Davut onun çalıştığı mermer bloğun zaten içindedir ve onu dışarıya çıkarmak ister. Aynen insan ruhunun bedenin derinliklerinde bulunduğuna olan genel inanç gibi. Bu ayrıca contrapposto stilinin de bir örneğidir.

BIR KAÇ ESERI