Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERKEN HİRİSTİYAN . İ.Ö 330’da Konstantin eski Roma’nın tüm İmparatorluk bürokrasisini Karadeniz’in ağzındaki yeni Roma’ya taşıması Roma dünyasındaki kapsamlı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERKEN HİRİSTİYAN . İ.Ö 330’da Konstantin eski Roma’nın tüm İmparatorluk bürokrasisini Karadeniz’in ağzındaki yeni Roma’ya taşıması Roma dünyasındaki kapsamlı."— Sunum transkripti:

1 ERKEN HİRİSTİYAN . İ.Ö 330’da Konstantin eski Roma’nın tüm İmparatorluk bürokrasisini Karadeniz’in ağzındaki yeni Roma’ya taşıması Roma dünyasındaki kapsamlı değişimlerin bir simgesiydi. Roma’da dünyevi rahatlık ve hazlara odaklı bir yaşam tarzı hakimdi. Ancak zaman içinde bu yaşam tarzı dünyaya ve kendilerine dair düşüncelerini şekillendirmeye başlayan yeni bir dinin etkisiyle öte dünyaya yönelik yeni bir ilgiye bıraktı.

2 Bilinen en eski Hıristiyan kilisesi
Fırat nehri üzerinde (şimdiki Suriye-Irak sınırı üzerinde) İskender’in ordusu tarafında kurulan Dura-Europus kentinde bulunmuştur. Kentin kale duvarına bitişik inşa edilen bir ev daha sonra toplantı yapılabilecek bir yere dönüştürülmüştür.

3 -Konstantiniyen Kiliseleri:

4

5 Önemli Yapıları: -Lateran Katedrali:

6 -Saint Peter Bazilikası:

7 -Santa Sabina Bazilikası:

8 Classe/San Apollinare

9 -Kutsal Gömüt Kilisesi;

10

11 -Konstantina Mozelesi:

12 -Martyria;

13 Latern Bazilika’sı Vaftizhanesi’nde

14 Post Konstantiniyen Gelişmeler:

15 Justinyen Kiliseleri: Ayasofya Kilisesi

16

17

18

19

20

21 -Aya İrini Kilisesi;

22 Geç Bizans Kiliseleri:
Selanik/Kutsal Havariler Kilisesi

23 -Saint Sophia ;

24 -Saint Mark Kilisesi ;


"ERKEN HİRİSTİYAN . İ.Ö 330’da Konstantin eski Roma’nın tüm İmparatorluk bürokrasisini Karadeniz’in ağzındaki yeni Roma’ya taşıması Roma dünyasındaki kapsamlı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları