Besin ve İçerikleri
Çilek Kalp ve Kas romatizmamızın tabii ilacıdır. Cilde güzellik ve tazelik verir. Romatizmaya,damar sertliğine iyi gelir. Kansızlığa karşı faydalıdır. Nezleye çok faydalıdır. Dişleri kuvvetlendirir.
SÜT Süt ve peynir hayvansal protein yönünden et ve balık kadar değerlidir.Sütte ayrıca A ve B vitaminleri, Demir, Bakır ve kalsiyum bulunmaktadır.A vitamini gözün korunmasını ve iyi çalışmasını sağlar.
HAVUÇ Uzmanlar ,havucun, süratle kan yapıcı ,kuvvetlendirici ishal kesici mide ve bağırsağın yakın dostu karaciğeri kuvvetlendirici ve yeri doldurmayan bir sebze olduğunu söylüyor.
BALIK İçerdiği koruyucu yağ asidi ile balık kalp hastaları için önemli bir besindir.Balık kalp hastaları için kırmızı ve beyaz etten daha yararlı olduğu ifade etti ayrıca bol miktarda A,B ve D vitamini bulunmaktadır.
ET Besin değeri yüksek bir gıda maddesidir. 100 gram ette 15 ile 20 gram protein bulunur etin içinde ayrıca fosforu demir ve bakır gibi madensel tuzlar A,D vitaminleri ve B vitamini birleşikleri vardır.Özellikle karaciğer demir ve bakır mineralleri A ve D vitaminleri yönünden zengindir.
ekmek Dengeli karbonhidrat alımının şişmanlığı önlediği belirten beslenme ve diyet uzmanı Dilara Koçak ( öyle yemeğinde 2 dilim tam tahıl ekmeyi öğleden sonra yaşanan tatlı krizi önler).
YUMURTA Protein,vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan yumurta ,özellikle çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşır.
ELİF SUDE MUHAMMED ATALI KAAN ERHAN ASRIN YAĞIZ
HAZIRLAYAN : Adı Soyadı : Eslem Sude Zehir Numara : 773 Sınıf : 4B Gurup adı : Yunus