Küresel Piyasalardaki Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisine ve Bankacılık Sistemine İlişkin Değerlendirmeler Hüseyin Aydın Yönetim Kurulu Başkanı 1 Şubat.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Uluslararası gelişmeler,
Advertisements

Türkiye Ekonomisi: Kısa ve Uzun Dönemde Sorunlar
Dünya Ekonomisine İlişkin Göstergeler
Fiyat İstikrarı ve Büyüme
24 Mart 2006 TBB EKONOMİ ÇALIŞMA GRUBU. Rezerv Politikası Üzerine Türkiye’de kriz sonrası dönemde rezerv hareketleri ve kısa bir “güvence” değerlendirmesi.
Uluslararası gelişmeler,
Uluslararası Gelişmeler, Bankacılık –Reel Sektör İlişkisi
Sunum 1- Finansal sektörün önemi ve etkinliğinin dayanakları
Küresel Büyüme Oranları (%)
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Küresel Kriz Sonrası Kamu Ekonomisinde Yeni Eğilimler ve Beklentiler 5. İZMİR İKTİSAT KONGRESİ İzmir, 31 Ekim 2013 HH Erhan USTA Müsteşar Yardımcısı
SON EKONOMİK GELİŞMELER
Türkiye’nin Rekabet Gücü Üzerine Gözlemler
FİNANSAL AMAÇ VE FİNANS FONKSİYONU
Bankacılık sektörü 2011 Ocak-Mart dönemindeki gelişmeler Nisan 2011.
Bankacılık sektörü 2012 İlk Yarıyıl Değerlendirmesi.
Kamu Borç Stokun Yapısı ve Sorunları R. Hakan ÖZYILDIZ 2013.
22 Eylül 2006 TBB BANKACILIK ALT ÇALIŞMA GRUBU Nurhan Aydoğdu
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Türkiye Ekonomisinde Enflasyon ve Büyüme Ekonomik Araştırma Forumu Konferansı İstanbul, 04 Ekim 2007 Prof. Dr. Seyfettin Gürsel.
FİNANS SEKTÖRÜNDE YABANCI SERMAYE ARALIK TSPAKB 2 İSTİKRAR  Siyasi istikrar Uluslararası yatırımcıların güvenini sağlayan tek parti hükümeti 
İKT-102 İktisata Giriş II Makro İktisatın Temelleri
1 İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ “Hocaların Gözüyle 2011 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması” Kantitatif Araştırma Özeti 16 Şubat 2011 Nippon.
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
Finansal Sistem ve Faiz Oranları
Finansal Yönetim Risk Yönetimi Etkin Borç Yönetimi Büyüme Hukuki Danışmanlık Modern Finans; sahip olduğu geniş müşteri portföyü ve güçlü referanslarıyla.
Dünya Ekonomisine İlişkin Göstergeler Dünya Ekonomisi Global Büyüme (%)5,23,8 Gelişmiş Ülkeler3,21,6 ABD3,01,8 Euro Alanı1,91,6 Japonya4,4-0,9.
Küresel Kriz Sonrası Türkiye’de Finansal Sistem “Bankacılık Sektörü” Ekrem Keskin Mayıs 2010.
Yüksek ve İstikrarlı Büyüme Perspektifinde Türkiye Ekonomisi
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
ANKARA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI Ankara, 28 Ekim 2008.
DÜNYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİNDEKİ SON GELİŞMELER İSA COŞKUN MÜSTEŞAR YARDIMCISI … Mayıs 2009 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
DÜNYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİNDEKİ SON GELİŞMELER HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI Bişkek 13 Nisan 2009 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Uluslararası Gelişmeler, Türkiye Ekonomisine ve Bankacılık Sektörüne Yansımaları Eylül 2009.
Bankacılık sektörü Temmuz-Eylül 2011 dönemindeki gelişmeler 18 Ekim 2011.
2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri ve Beklentiler Raporu.
TBB Yönetim Kurulu-Basın Temsilcileri Toplantısı 11 Kasım 2010.
Türkiye Bankalar Birliği 50. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Yönetim Kurulu Başkanı.
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2008 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 3 Ocak 2008 – İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
1 Bankalar Birliği Seminer Programları için Dr. Halit Gönenç Tarafından Hazırlanan Power Point Prezentasyonu Finansal Yönetime Genel Bir Bakış Halit Gönenç.
İşletme Finansı Doç.Dr. G. Cenk AKKAYA.
2012 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE TASARISI MEHMET ŞİMŞEK MALİYE BAKANI 18 EKİM 2011.
Bankacılık sektörü 2010 Ocak-Aralık dönemindeki gelişmeler Ocak 2011.
Bankacılık sektörü 2010 yılının ilk yarısındaki gelişmeler “Temmuz 2010”
Bankacılık Sektörü Temel Göstergeler (Aralık 2007)
DÜNYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİNDEKİ SON GELİŞMELER HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI Bişkek 13 Nisan 2009 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
Finansal Sistem ve Faiz Oranları
Türkiye Bankalar Birliği 49. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Kamu Borç Stokun Yapısı ve Sorunları R. Hakan ÖZYILDIZ 2015.
Türkiye Bankalar Birliği 47. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Yönetim Kurulu Başkanı.
Bankacılık sektörü Nisan-Haziran 2011 dönemindeki gelişmeler 27 Temmuz 2011.
Ders 8 Temel Analiz Hüseyin İlker Erçen
Sermaye Maliyeti *Firmalar sadece özkaynaklarını projelerin
2010 YILI BÜTÇE SUNUŞ KONUŞMASI (TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu) Mehmet ŞİMŞEK Maliye Bakanı 26 Ekim 2009.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Mali Alan ve İhtiyari Maliye Politikası: Küresel Kriz Sürecinde Türkiye Örneği Erhan USTA Müsteşar Yardımcısı 14 Ekim Ulusal İktisat Sempozyumu,
Büyüme ve finansal sektör 2017
Büyüme ve finansal sektör
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Faizlerin Belirlenmesi
Para, Banka ve Finansal Piyasaları Niye Çalışıyoruz?
Finansallaşma ve sektöre bakış 2018
Uluslararası Sermaye Hareketleri
R. Hakan Özyıldız Kamu bankacılığı R. Hakan Özyıldız
Sunum transkripti:

Küresel Piyasalardaki Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisine ve Bankacılık Sistemine İlişkin Değerlendirmeler Hüseyin Aydın Yönetim Kurulu Başkanı 1 Şubat 2012

İçerik  Uluslararası piyasalarda gelişmeler  Türkiye ekonomisinde son durum  Bankacılık sektörü  Beklentiler 2ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı,

Gelişmiş ülkelerde sorunlar  Mali bünye sorunu  Finansal piyasalarda düşük randıman  Kamunun yüksek borçlanma ihtiyacı  Kredi notlarında düşüş  Kamu borçlarının çevrilmesinde riskler  Çözüme duyulan güvensizlik 3ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı,

Hassas konu büyümenin sürdürülmesi  Piyasaların çalışması  Kamu borç stokunun çevrilmesi  Sistemik riskin önlenmesi 4ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı,  Merkez bankaları likidite desteği  Düşük faiz  Finansal kurumlara devlet desteği

Gelişmekte olan ülkelerin rolü 5ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı, Uluslararası piyasalar ile entegre olmuş her ekonomiyi etkileyen küresel krizin derinleşmesini gelişmekte olan ülkelerin performansı sınırlandırıyor. Ancak, yavaşlayan dış ticaret hacmi ve çift yönlü sermaye hareketleri gelişmekte olan ülkelerde de sorunlara neden oluyor.

Büyüme yavaşlıyor 6ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı,

Kamu borç sorunu büyüyor 7ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı,

Sağlıklı işleyen bankacılık 8ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı,  Sağlam kamu kesimi dengesi  Düşük kamu borcu  İşleyen finansal sektör  Düşük özel sektör borcu  Proaktif ekonomi politikası Küresel krizde başarılı performans

Büyüme sürüyor 9ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı,

Kamu borçlanması düştükçe krediler artıyor 10ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı,

Yatırımların finansmanında kredilerin önemi artıyor 11ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı,

Türkiye’nin performansı 12ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı, Bir çok ülkede yaşanan sorunların kaynağı haline gelen bankacılık; ülkemizde ekonomik faaliyeti finanse eden, risk algısının düşük düzeyde kalmasını sağlayan ve küresel düzeyde fark yaratan bir sektör olmuştur.

Kredi kullanımında yurtiçi bankaların ve TL’nin ağırlığı artıyor 13ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı,

14ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı,

Kredilerin yüzde 68’i kurumsal kredi 15ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı,

16ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı,

Kredi politikası 17ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı,  Tasarruf açığını sınırlandırmak ve uluslararası piyasalardaki istikrarsızlıkların ülkemize yansımalarını azaltmak amacıyla alınan önlemler nedeniyle kredi maliyeti artmış, kredi büyüme hızı yavaşlamıştır.  İstihdam artışı sağlamak üzere yatırım, üretim ve ihracatın finansmanı amacıyla kullandırılan kredilerin önlemlerden muaf tutulması talep edilmiştir.

Kredilerin büyümesinde yavaşlama 18ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı,

Güçlü özkaynaklar 19ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı,

Risk yönetiminin artan önemi 20ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı, risklerin iyi yönetilmesi için; borç alanların kredi değerliliğinin ve ödeme güçlerinin doğru ölçülmesini sağlayacak bilgilerin kreditörler ile ile paylaşılması, özkaynakların güçlendirilmesi, hisse senedi ve tahvil ihracı yoluyla sermaye piyasalarından kaynak sağlanması önemli hale gelmiştir.

Riskler ve fırsatlar 21ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı,

Beklentiler aynı 22ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı,  Kredilerde büyüme  Uzun vade  Düşük maliyet  İstikrarlı ve yüksek büyüme  Kayıtdışılığın azalması, düşük vergi yükü  Güçlü rekabet  Düşük işsizlik

Tasarrufun önemi 23ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı,  İç tasarrufa dayalı büyüme ve kalkınma, ekonomik, sosyal ve diğer alanlardaki sorunların çözümüne olumlu yönde katkı yapacaktır.  Bankacılık sektörü tasarrufların artırılması ve kaynakların etkin bir şekilde kullanılarak üretimin ve yatırımın finansmanında kullandırılmasına destek olmaya devam edecektir.

24ASO Toplantısı, TBB YK Başkanı, Teşekkür ederim.