“Kadın Girişimciye Garanti Yaklaşımı”

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

ENERJİ GÜVENLİĞİ ve ENERJİ ARZI
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
“Kadın Girişimciye Garanti Yaklaşımı”
T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Arapgir Meslek YÜKSEKOKULU
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
Deniz’e Hoşgeldiniz.
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.
TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu 2012 Yıl Sonu
Atlayarak Sayalım Birer sayalım
Bazı Ekonomilere İlişkin Büyüme Tahminleri
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
BASEL – II ve KOBİLERE ETKİLERİ BURSA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI SMMM BÜLENT FIÇICI 25 Şubat 2006.
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
EV SAHİBİ ÜLKENİN KAZANÇLARI VE KAYIPLARI :
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
Küresel Büyüme Oranları (%)
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
ALIŞVERİŞ ALIŞKANLIKLARI ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI Haziran 2001.
RAKAMLARLA TÜRKİYE
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket YETİŞ’in Takdimi , İstanbul.
TEB KAMU BULUŞMALARI İZMİR Mayıs FARKLI ve İNOVATİF HİZMETLER KOBİ’lere Değer Katmak İçin Yola Çıktık... KREDİLER NAKİT YÖNETİMİ DIŞ TİCARET Bu.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ETİK ve İTİBAR YÖNETİMİ
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
Soru: Ülkemizin sanayi ihracatında, ilk üç sırayı hangi Sektörler alır? Yanıt: Otomotiv( milyon $-%17,3) Hazır giyim( milyon $-%14,6) Kimya(
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
ÜLKEMİZDE MEYVE SUYU TÜKETİMİ VE İHRACAT ORANLARI
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Büyüme, İşsizlik ve İşgücü Piyasası Reformları
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI. SİVAS 1901 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 4000 aktif üyesi bulunmaktadır. 24 meslek grubundan 62 meclis üyesi ve 20 personeli.
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
FİNANS SEKTÖRÜNDE YABANCI SERMAYE ARALIK TSPAKB 2 İSTİKRAR  Siyasi istikrar Uluslararası yatırımcıların güvenini sağlayan tek parti hükümeti 
İşletme & Tarım Bankacılığı Gökhan ERTÜRK İşletme ve Tarım Bankacılığı Grubu - Genel Müdür Yardımcısı 4 Mayıs İstanbul.
İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
Türkiye’de Kayıt Dışılık
19 Ekim 2006 GfK TürkiyeCustom ResearchGrowth from Knowledge 1 TUHID - İDA İletişim Hizmetleri Algılama Araştırması Eylül 2006.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
TİCARET, YENİLİK VE TEKNOLOJİ BİR ADIM ÖTENİZDE. Ege İhracatçı Birliklerine üye 7000’in üzerinde ihracatçı firma 12 sektörde, 181 ülkeye 7 milyar $’ın.
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
E-Ticaret (Rakamlarla Giriş)
E-Ticaret (Rakamlarla Giriş) Sunu İçerik Kaynağı: İyiler, Z. (2009). Elektronik Ticaret ve Pazarlama, T.C. BAŞBAKANLIK Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı.
1 FİNANSBANK A.Ş Sinan Şahinbaş Finansbank Genel Müdürü
SELP Izmir, 31 Mart SELP –Küçük İşletmeler Kredi Programı “SELP” Fonları Avrupa Birliği tarafından sağlanmıştır. Bu fonlar KfW (Alman Kalkınma Bankası)
Tülay SÖZERİ AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi Tel: / İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI
Bankacılık sektörü 2010 yılının ilk yarısındaki gelişmeler “Temmuz 2010”
1 ŞEKERBANK BİREYSEL BANKACILIK Kasım/ TÜRKİYE’DE BİREYSEL BANKACILIK-İLKLER.
SAYILAR NUMBERS. SAYILAR 77 55 66 99 11 33 88.
Türkiye Bankalar Birliği 49. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Özel sektör işyerlerinde 6 ay süreyle İşbaşı Eğitim Programında (İEP) çalışacak kursiyerlere İŞKUR tarafından net asgari ücret ödenecektir.
Diferansiyel Denklemler
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
DESTEK VE TEŞVİK PROGRAMLARI
Sunum transkripti:

“Kadın Girişimciye Garanti Yaklaşımı” Cenk Kaan GÜR Garanti Bankası KOBi Bankacılığı Koordinatör

Kadın Girişimci Paketi Garanti, KOBİ’leri Ayrı Bir Müşteri Segmenti Olarak Kabul Eden ve Buna Göre Yapılanan İlk Özel Türk Bankası... Esnaf Destek Paketi İş Sahibi Destek Programı Hazır Hesap İşletme Bankacılığı Hizmet Paketi 16 Farklı Sektör Paketi KOBİ Bankacılığı 1997 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 50.000 Müşteri 1.035.000 Müşteri İşletme Bankacılığı Garanti Anadolu Sohbetleri Meslek Odalarıyla Kredi Anlaşmaları BASEL Toplantıları Kadın Girişimci Paketi 70 Milyon USD Kredi 6,5 Milyar USD Kredi

Dünyada ve Türkiye’de Kadın Girişimciler... 2010 sonunda kadınlar arasındaki para dolaşımı 12 Trilyon $ olacak Tüm tüketim ürünlerinin % 82 ‘sini kadınlar satın alıyor Dünyada 15 Milyon kadın, eve eşinden daha fazla gelir sağlıyor Kadınların sahip olduğu firmaların sayısındaki artış, 1997-2002 yıllarındaki tüm firmaların sayısındaki artışın 2 katı Dünya Ekonomik Forum 2007 yılı Gender Gap Raporuna göre gelişmiş ve gelişmekte olan 58 ülke karşılaştırıldığında; Kadınların ekonomiye katılımı konusunda 22. sıradayız. Ekonomik alandaki fırsatlar konusunda 57. sıradayız. “Kadının ekonomiye katkısının ülkelerin gelişmişlik düzeyi üzerinde önemli etkisinin olduğunu biliyoruz. ” *Bank marketing Int.

Dünyada ve Türkiye’de Kadın Girişimciler... Dünyada Kadın Girişimciler ve STK’lar... Kadın girişimcilere özel destekler / hizmetler Amerika’da ve Avrupa ülkelerinde uzun yıllardır sunuluyor... Dünyada 2.000’den fazla organizasyon, 10.000’i aşan şube ve temsilcilikleriyle kadının iş hayatındaki başarısı için çalışıyor. ABD’de kadın girişimciliği destekleyen 200’den fazla organizasyon, 98 Kadın İş Merkezi bulunuyor. Almanya’da her yıl, iş kadınlarıyla ilgili seminer, zirve, fuar vb. yaklaşık 200 etkinlik yapılıyor. 4

Eğitim en önemli ihtiyaç ! Türkiye’deki Kadın Girişimcileri İnceledik... TR OECD Eğitim Durumu* Eğitim en önemli ihtiyaç ! Ortaöğretim Lise Üniversite 79% 34% 13% 43% 8% 23% Kadın Girişimci Oranı** 9% 25% Kadınların toplam girişimcilere oranı Kadınların işgücüne katılım oranı Cesaretlerini artırmamız gerekiyor ! ABD 41% 72% AB 28% 59% OECD 25% 62% Türkiye 9% 27% * Unesco İnstitute for Statistics ** TUİK

Kadın Girişimci Destek Paketi... Neyi Amaçladık? Kadınlar; finansman desteğinin yanı sıra, kendilerine özel olarak hazırlanan yönetimsel ve danışmanlık desteklerine de ihtiyaç duyuyorlar. Bu pakette KAGİDER ile işbirliği yaparak öncelikli olan danışmanlık ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmayı hedefledik. Ekonomik değer yaratan kadın girişimci sayısını arttırarak dünya ile bütünleşmelerini sağlamak ve Türkiye’nin sosyal ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmayı amaçladık. Destek paketimizin, kadın girişimcilerin dünya pazarlarında rekabet edebilir düzeye gelmelerine yardımcı olacağına inanıyoruz.

Danışmanlık Destekleri Kadın Girişimci Destek Paketi... Sadece Kadın Müşterilerimize Özel Bir Destek Paketi ... Finansal Ürünler İhtiyaç ve Yatırım Kredileri KOBİ Proje Kredileri (7 yıla kadar vade) Hazır Hesap Dış Ticaret Hizmetleri Teminat Mektupları POS Kadın Girişimcilere Özel KOBİ Emeklilik Planı Leasing Paketten Yararlanan Müşterilerimiz Bugüne kadar 2.500 kadın girişimci Yaş ortalaması 42 Eğitim Düzeyleri Üniversitesi %30 Lise %42 Ortaokul %11 İlkokul %18 Şirket yaşı ortalaması 8 Sektörel Ayrım Hizmet %23 Tekstil/Konfeksiyon %20 Gıda %14 Kimya Ürünleri %7 Diğer %36 Toplam 65 milyon YTL kredi Ücretsiz girişimcilik eğitimleri 9 ayda 100 kadın girişimci Danışmanlık Destekleri Eğitim Programı KAGİDER Mentorluk Programı

2007 2008 Kadın Girişimciliğini Özendirici Organizasyonlarımız... Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması Anadolu’yu gezdikçe karşılaştığımız kadın girişimcilerin başarı hikayelerine her gün bir yenisi ekleniyor. Paketimizi kullanan ve kullanmak üzere başvuran kadın girişimci sayısı her geçen gün hızla artıyor. Tüm bu birikimler “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi” Yarışma fikrinin temellerini oluşturdu. 2007 2007 yılında ilk defa düzenlediğimiz organizasyonda, 26 ilden 100’den fazla başvuru yapıldı. 2008 2008 Yılında ise, 53 İlimizden toplam 806 başvuruyla , katılım sayısı sekiz katına ulaştı. 8

2007 2008 Kadın Girişimci Destek Paketi... 100 Kadın Girişimciye; Finansal Matematik, Pazarlama, Operasyonel Yetkinlik, Segmentasyon, Stratejik Yönetim, Konumlandırma ...vb konularında verilen eğitimler Başarılı Kadın Girişimcilerimiz,eğitime katılankadınlarımızla başarı öykülerini paylaştılar 2007 Kadın Girişimcilerimize Özel Eğitim Programları Anadolu’nun beş şehrinde gerçekleştirilecektir. Programın içeriği genişletilerek, eğitimler alanında uzman kişiler tarafından verilmeye devam edecektir... 2008 Sadece Türkiye’de değil dünyadaki örnekleri de inceleyerek Kadın Girişimcilerimizin sorunlarına daha farklı çözüm yolları bulabilmek ve deneyimlerimizi paylaşmak amacıyla konferanslara katılmaya devam ediyoruz... Kadın Girişimcilerimize Yönelik Çalışmalarımız Devam Ediyor... Kadın girişimicilerimize projeleri için Ulusal Fonlar ve Avrupa Birliği Destekleri hakkında bilgilendirmek amacı ile bilgi kitapçıkları hazırladık...

SELP II Proje Amacı Avantajlar Avantaj Kriterler Kriterler SELP II ve Kadın Girişimciler... Alman Yatırım Bankası tarafından sağlanan toplam fon büyüklüğü 82,5 Milyon EUR’dur. SELP II Proje Amacı Projenin amacı belirlenen illerde; - İstihdamı arttırmak - Ekonomilerinin gelişmesini sağlamak - Finansal yapının kuvvetlendirilmesi Alman Yatırım bankası tarafından sağlanan fon miktarı belirlenen illerde bulunan KOBİ’lere düşük faizli kredi imkaanı sağlayacaktır. Avantajlar Avantaj Cirosunun 1 Milyon YTL’den az olması 50 kişiden az çalışanının olması Kriterler Kriterler

SELP 2 ve Kadın Girişimci’ler... “ Türkiye’nin Kadın Girişimcisi “ yarışmamıza başvuruların 8%’i SELP 2 kapsamındaki illerden geldi. SELP 2’den sağlanan kaynağın % 15 ‘ini kadın girişimcilerimize yönelik kullanacağız! 11