Web1.0-web2.0 “Yeni nesil sosyalle ş me aracı ” (GRUP 7)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgi Okuryazarlığı Becerilerinin Önemi ve Eğitim Sistemindeki Yeri
Advertisements

WEB 2.0 RAHİME ÖZDEMİR TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
HAZIRLAYAN HÜLYA ZOBU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İ.Ö
DERSİN AMACI: - Çeşitli öğretim teknolojilerinin özellikleri, öğretim süreçlerindeki yeri ve kullanımı, öğretim teknolojileri yoluyla kendi branşınızla.
Eğitimde Hedefler Hedef Alanları
EĞİTİMDE WEB 2.0 KULLANIMI
Çağın Gidişine Göre Öğretmen Nasıl Olmalı?
WEBQUEST Ali ÇİMEN.
Proje Tabanlı Öğrenme Modeli ve Bilgisayar Destekli Eğitim
Zihinsel Engellilerde Disiplin Alanlarının Öğretimi
İlköğretim Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı
MEB & Intel Öğretmen Programı - Liderlik Forumu GRUP 6 "Liderlik Davranışları ve standartlarını “ oluşturmacı ve öğretimi zenginleştiren teknolojik yaklaşımlar.
MEB & Intel Öğretmen Programı - Liderlik Forumu GRUP 6 "Liderlik Davranışları ve standartlarını “ oluşturmacı ve öğretimi zenginleştiren teknolojik yaklaşımlar.
1 Okul Kültüründe Değişim. 2 Küresel Ekonominin Gerçekleri Problemler ve sistemler karmaşıktır. Problemler ve sistemler karmaşıktır.  Büyük resmi kavramsallaştırabilme;
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Öğretimde Kullanılan Yaklaşımlar (Stratejiler)
Buluş yoluyla öğretim stratejisi
Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık
Yapılandırmacı yaklaşımın dayandığı ilkeler
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
MİMİO Hazırlayanlar Duygu Akdiş Ayşenur Konur
1.DÜNYA SAVAŞI. Ünite Özeti  Bir çok dünya devletinin biraraya gelerek yaptığı 1.dünya savaşının nedenleri,savaşın ortaya çıkardığı sonuçlar incelenecek.
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
21. Yüz Yıl Eğitimi Eski Yaklaşım:  Öğretmen ve müfredat odaklılık  Pasif alıcı konunda öğrenme  Bireysel işler ve çalışmalar  Bilgi kazandırmak 
Öğretimde Teknoloji Kullanımı Bilgisayar ve İnternet
Öğretimde Teknoloji Kullanımı
Mimio İle İnteraktif Eğitim
UZAKTAN EĞİTİM Uz. Fezile ÖZDAMLI.
Arş. Gör. Tolga Çakmak Hacettepe Üniversitesi – Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Sosyal Medya ile Değişen Pazarlama Anlayışları.
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
Hayat boyu öğrenme programı
UZAKTAN EĞİTİM Uzaktan Eğitim Nedir? Uzaktan Eğitim Etkili mi?
PROJE TABANLI ÖĞRENME. Proje tabanlı öğrenme, öğrenci merkezli bir öğretim modelidir.
Hazırlayanlar : Elmas SOFU Müjde BALBAROS
Kültürel amaçlı teknoloji kullanımı : çevrimiçi öğrenen toplulukları oluşturma.
BİLGİ OKURYAZARLIĞI EĞİTİM PROGRAMI TASARIMI ÇALIŞTAYI
WEB 2.0 ARAÇLARI TANITIM MUSTAFA EROĞLU
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
PROBLEM ÇÖZME YAZILIMLARI
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM UYGULAMALARI
Öğretim İlke ve Yöntemleri
MATEMATİK YAZILIMLARI.
UZAKTAN EĞİTİM.
ZEHRAŞAHİN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ
BETÜL GÜTLEK TÜRKÇE Ö Ğ RETMENL İĞİ 2. SINIF WEB 2.0.
Yapılandırmacı [Constructivist] Öğrenme Yaklaşımı Prof. Dr. Özcan DEMİREL ve Arş. Gör. Bünyamin YURDAKUL Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim.
HAYAT BİLGİSİ VE SOSYAL BİLGİLERDE BECERİ EĞİTİMİ
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
Sosyal Medyada Tanıtım ve Pazarlama
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERS KİTAPLARI
BASAMAKLI ÖĞRETİM PLANI
Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Fen Öğretimi
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
UZAKTAN EĞİTİM Uzaktan Eğitim Nedir? Uzaktan Eğitim Etkili mi?
Aile Katılımı Nedir? Çocuğun gelişimi hakkında anne babaları bilgilendirme. Anne babalara duygusal destek sağlama. Çocuklarına öğretmenlik ve rehberlik.
Teknoloji ve tasarım dersi
Yapılandırmacılık (Oluşturmacılık / Constructivism)
Teknoloji Nedir?.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİM
WEB 2.0 ARAÇLARI.
Eğitimde Teknoloji Kullanımı
Eğitim-Öğretim İzleme, Değerlendirme Sistemi
Tarımsal İnovasyon Eko-Sistemi
AÇIK UÇLU ÖĞRENME ORTAMLARI
Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu
Öğretim Teknolojisi ve Öğretim Tasarımı
DEDİKODU TEKNİĞİ VE ARKASI YARIN TEKNİĞİ. DEDİKODU TEKNİĞİ Öğrencilerin konuyu kavramaya çalışmasını o konuda düşünmelerini ve konu hakkında çeşitli fikirleri.
21. YY BECERİLERİ.
Sunum transkripti:

web1.0-web2.0 “Yeni nesil sosyalle ş me aracı ” (GRUP 7)

ÖNCE B İ R ALINTI Tümüyle bilinmeyen şeyleri betimlerken bu betimlemeyi bildiklerimiz ya da kısmen bildiklerimiz bağlamında yapabiliriz.Kategorilerimizin başarısızlığını ya da bilgilerimizin kısıtlı ve yetersizliğini kabul etmek yerine,ampirik (deneysel) deneyimleri bu kategorilere uyacak şekilde değiştiririz.

İlk defa bir domuzla karşılaşan insanların anlatıldığı bir yerli halk hikayesi vardır.Bu insanlar ilkin şaşakalırlar.Sonra içlerinden biri gayet kendinden emin bir halde,bunun yemeyi abartmış bir fare olduğunu iddia eder.Bir başkası da yine aynı bilmişlikle itiraz eder ve bunun aç kaldığı için bu hale gelmiş bir fil olduğunu söyler.Hiç biri mevcut kategorilerini bir kenara bırakıp da bunun yeni bir deneyim olduğunu kabul etmeye yanaşmaya niyetli değildir. İAN CHAMBERS

DEĞİŞİM,HAKİKATTE ACI VERİR AMA GEREKLİDİR. THOMAS CARLYLE DERİSİNİ DEĞİŞTİRMEYİ BİLMEYEN YILAN ÖLÜR FRİEDRİCH W.NİETSZCHE

Grup Çalıştay Konusu: İntel Öğretmen Programı Liderlik Forumu kaynak kitabı Modül 2’de; “Web 2.0 Araçlarını Tanımak” başlığı altında yer alan web teknolojilerini (web 1.0, web. 2.0 vs.) eğitim yöneticisi, eğitim müfettişi ve okul müdürleri bazında, (yani eğitimde etkililiği sağlayıcılar bakış açısıyla) öğretmen, öğrenci bağlamlarında ele alarak, gerek oluşturmacı (constructivism) yaklaşım açısından, gerekse öğretimi zenginleştiren teknolojik yaklaşımlar ( değişim, eğitim teknolojileri, sosyal medya araçları) açısından değerlendirilmesi.

GRUP 7 BAHATTİN ALIN ABDULLAH TUFAN MURAT CAN AHMET ACEKSE MEHMET VEYSI TURAY ELİF ÖZMEN GAMZEGÜL ENGİN ALİ ŞÖLEN ALİ AYCAN İNANLI ENGİN İŞ İBRAHİM KABAN

WEB 2.O NEDİR? Web 2.0 araçları sosyal yazılımlar olarak adlandırılır ve web okurluğundan web okuryazarlığına dönüşümü beraberinde getirir. İnternet, bilginin hazırlanıp iletildiği ve hazır bilginin tüketildiği bir ortam olmaktan çıkıp, içeriğin katılımcılarla birlikte üretildiği, paylaşıldığı, birleştirildiği ve transfer edildiği bir platforma dönüşür.

WEB1.0-WEB2.0 KARŞILAŞTIRMA Web1.0 Web2.0. Dura ğ an içerik vardır. Odak noktası içeriktir Dinamik içerik vardır. Odak noktası etkile ş imdir. E-posta yoluyla mesaj iletilir. E ş zamansız etkile ş im vardır. Bilgi RSS yoluyla ba ğ lantılandırılır.E ş zamanlı ve e ş zamansız etkile ş im vardır. İ çerik üretilir ve ilkelere uygun olarak düzenlenir. Günlükler, wikiler ve di ğ er katılımlı sitelerden ili ş kilendirilen içerik kullanılır. Teknoloji kontrolünde bilgi teknolojileri empoze edilir. Yeni teknolojileriDura ğ an içerik vardır. Odak noktası içeriktirn bireysel kullanımı ve içeri ğ in olu ş turulması söz konusudur. Bilginin aranması ve göz atılması söz konusudur. Bilgi yayınlanır ve yapılandırılır. Akı ş ın takip edildi ğ i yani transaksiyonel bir etkile ş im söz konusudur. Kar ş ılıklı ili ş kilerin bulundu ğ u etkile ş imler mevcuttur.

WEB1.0 ARAÇLARI  Ulaşılacak bilgiye hızlı ulaşma,var olan bilgileri paylaşma olanağı sunmaktadır.  Bilgiyi alma odaklıdır Öğretmen bazında  Öğrencilere anında bilgiyigörsel şekilde sunma olanağı sunar  Bilgiye kolay ulaşır,görsel erişim sağlar.gösterir.

ÖĞRENCİ BAZINDA  Öğrenciler görsel okumalarını sağlama,hızlı bilgi paylaşımı,eksiklikleri tamamlama açısından yardımcı bir araç  Bilgi ve kavrama basamaklarında öğrenmeye yardımcı olur.Bilgiyi tanımasınıveya hatırlamasını içerir.

WEB2.0 ARAÇLARI  Web okurluğundan Web okuryazarlığına geçişi temsil eder.  Öğrenmede maliyeti azaltarak bilgiye anlık, daha hızlı ulaşmayı ve paylaşmayı sağlar.  Kullanımı kolaydır.  Sosyal etkileşim vardır.  Kullanımı kolaydır.  Ayrı yerlerde aynı iş üzerinde beraber bilgiyi oluşturmaya yarar.

ÖĞRETMEN BAZINDA  Öğrencilerin sınıf içi ve sinif dişi deneyimlerini geliştirmesini sağlar.  Zengin ders meteryali hazırlama,beraberce bilgiyi oluşturma,geliştirme ve sunma olanağı sunar.  Etkili ve verimli ders işleyişi sağlar.

ÖĞRENCİ BAZINDA  Öğrenciyi sadece okuyan,izleyen,müdahale etmeyen,üretmeyen,pasif ve bağımlı klasik öğretim yöntemi dışına çıkarıp ONU Paylaşan,tartışan,bilgiyi oluşturan,müdahale eden,üreten,karşı çıkan, fikirlerini özgürce anlatan,birey olduğunu his ettiren Üst düzey düşünme becerilerini hayata geçiren bir konuma ulaştırır.  Tez-antitez-sentez-uygulama-değerlendirme ile öğrenme olanakları sunar.

 Öğrencilerin daha önce öğrendikleri bilgileri kullanarak farklı problemleri beraberce çözmelerini,farklı çözum yolları bulmalarını sağlarlar.  Çözüm yolarının farklılaşabileceğini kavramaya,fikirlerini özgürce ve hiçbir baskı hissetmeden ifade etmeye yardımcı olurlar.  Öğrenciler arasında engel ve farklılıkları kaldırarak ortak paylaşım alanları sunar.

 BA Ğ LAN  TARTI Ş  ÜRET  B İ R İ KT İ R  PAYLA Ş GRUB7