Biz Kimiz, Hangi Konularda Hizmetinizdeyiz?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2012
Advertisements

Etkin İnsan Yönetimi Programı
Kadın ve Bilişim Başarı Öyküleri Paneli
TÜRKİYE’DE OTİZM İÇİN NELER OLUYOR?
/ Tel: (216) Ayrıntılı bilgi için lütfen bize ulaşınız. / Tel: (216)
1997’den bu yana; hizmet verdiğimiz marka ve kurumların amaçlarına uygun planlamalar, somut çözümlemeler, yenilikçi fikirler ve ölçülebilir sonuçlar sunar;
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
BRS, Türkiye’de bir ilki başlatarak birçok firmadan alınacak hizmetleri tek bir kuruluştan alınmasını sağlayacak profesyonel bir kadroyla iyi bir hizmeti.
Kazanmak isteyenlere Crm9 0
ULUTEK A.Ş TEKNOLOJİ GELİŞTİRME
ÇALIŞAN BEKLENTİLERİ DEĞİŞİYOR.. YA İK?
Dinamik Çözüm Şubat 2009.
Giriş. • KİMLER ALMALI? • NEDEN DENİZ YILDIZI + PLUS ? • TİCARİ PAKET İÇERİĞİ • KİMLER ALMALI? • NEDEN DENİZ YILDIZI + PLUS ? • TİCARİ PAKET İÇERİĞİ Ajanda.
Gökhan AY Süreç Geliştirme Yöneticisi.
INTRANET.
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.
PERSONEL GELISTIRME Butun ulkelerde personel gelistirme gorevi ulkelerin egitim sistemi ve sistemde gorev yapan insan kaynaklari bolumune baglidir. Insan.
DANIŞMANLIK ve DANIŞMANLIK ve TARIMSAL YAYIM ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ.
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
TTB-UDEK Çalışma Grupları Dr. Raşit Tükel TTB-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 30 Kasım 2007 / İstanbul.
MENTÖRLÜK DESTEK PROGRAMI
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
Techno IK Modülleri Aday Yönetimi Personel Sağlık Yönetimi
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
SANAYİ KURULUŞLARININ YÜSEM’DEN BEKLENTİLERİ ERTAN ÇİMEN İKYS MÜDÜRLÜĞÜ İK UZMANI ERTAN ÇİMEN İKYS MÜDÜRLÜĞÜ İK UZMANI.
GÜLOĞLU YAYIN GRUBU.
‘’Yasamak ve Yasatmak için Bilim ’’
Bizim İçin Kendini Anlatmak Çok Kolay…
Hoş geldiniz  Üniversitemiz  İÇ DENETİM BİRİMİ’mizin tanıtım toplantısına,  Hoş geldiniz.
HDH PROJE YÖNETİM SİSTEMİ
Eğitimci Geliştirme Programı
Şirket Tanıtım Sunumu.
Network Marketing Dünyasına Hoşgeldiniz!
KALICI ÇÖZÜMLER Sorunlarınıza PROGEM YAZILIM Cover 1
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
Yerel ihtiyaçlara uygun kalite güvencesi:
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
Stratejik Yönetim Kapasite Gelişimi
Şişecam S ayısal Yönetimle Verim VIII. "Türkiye'de İnternet" Konferansı 20 ARALIK 2002 Canan Özcan Türkiye Şişe ve Cam Fab. A.Ş.
PERFORMANS YÖNETİM SİSTEMİ. Amacımız Sistem : Değerlendirme sistemine sistematik, kirterleri tanımlı bir yaklaşım sağlamak. Çalışanların hangi kriterlere.
H.Abdullah KAYA Daire Başkanı Ankara
KARİYER GELİŞTİRME Kariyer: (koşu yolu, arena, meslek hayatı, meslek)Meslekte, işte ilerleme, yükselme, başarılı olma olarak kullanılır. Kariyer, kişinin.
İnovatif İnsan Kaynağı Dr. A. Kemal Tuğcu PERYÖN Etik Kurulu Başkanı İSTANBUL SANAYİ ODASI – 6. SANAYİ KONGRESİ 26 – 27 Kasim 2007.
AKSARAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜ
İŞGÜCÜ VERİMLİLİĞİNİN ARTTIRILMASI NORM KADRO
Bilişim sistemlerinin türleri
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
Kurumsal ve Gelişmiş Stratejik Planlama Çözümü.
BÖLÜM 3 İş Analizi. BÖLÜM 3 İş Analizi E/Ö psikolojisinin bir örgütün insan kaynaklarına Personel Psikolojisi E/Ö psikolojisinin bir örgütün insan.
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
Pernet Uzmanlarından Yol Gösteren Deneyimler  Uluslararası bir firmada yakın zamanda Bordrolamada yapılan küçük bir hatanın TL ceza ve İK ekibinin.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ DERSİ KAPSAMINDA
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
İnovatif Çözümlere Doğru
TKY UYGULAMASI.
FUAR ORGANİZASYONU.
ERP Projesinin Aşamaları İzmir. ERP Projesinin Aşamaları SatışSatış - Başlangıç – Kurulum – Analiz – Plan – Uyarlama – Eğitim – Geliştirme.
BÜROLARDA PLANLAMA Öğr. Gör. Öznur NALÇINKAYA.
TANITIM SUNUMU.
Biz Kimiz? 3 nesildir sürdürdüğümüz aile şirketimizin getirmiş olduğu bilgi, birikim ve güven ile 70+ yıllık tecrübemiz ve yenilikçi yaklaşım sayesinde,
Sunum transkripti:

Biz Kimiz, Hangi Konularda Hizmetinizdeyiz? Yönetim Danışmanlığı ve Eğitim Hizmetleri Biz Kimiz, Hangi Konularda Hizmetinizdeyiz? ESRA ERTEKİN GÜLBAY

Esra Ertekin Gülbay kimdir ? 1997 yılından bu yana aktif olarak iş hayatında; finans, satış, IK departmanlarında, şirket entegrasyonları, IK sistemlerinin kurulması ve çeşitli değişim projelerine liderlik etmiş; uluslararası şirketlerde üst düzey yöneticilik yapmıştır. Eğitimci yetiştirme konusunda Brüksel’de eğitim almış ve kendisi de bu konuda eğitimini 2001 yılında Belçika’da tamamlamıştır. 2004- 2006 yılları arasında merkezi Dubai’de bulunan Oasys firması ile İnsan Kaynakları Modüllerinin geliştirilmesi üzerine çalışmıştır. 2 farklı entegrasyon projesinin Proje Lideri olarak görev almış, en son Deniz Emeklilik ve American Life şirketlerinin MetLife Hayat ve Emeklilik olarak birleştirilmesi sürecinde tüm IK ve Değişim Yönetimine liderlik etmiştir. Halen «Integral Koçluk» üzerine çalışmalar yapmaktadır. Satış ekiplerinin eğitimleri, hedef ve/veya yetkinlik bazlı performans sistemlerinin kurulması, prim sistemlerinin oluşturulması, liderlik ve yönetim geliştirme programları, ölçme değerlendirme merkezi çalışmaları, kişisel gelişim eğitimleri, iş değerlemesi ve ücret yapılarının kurulması, İnsan Kaynakları süreçlerinin yazılması, iç atama ve yetkinlik değerlendirme modellerinin oluşturulması ve etkinliğinin ölçümlenmesi, tüm işe alım süreçlerinin yapılandırılması ve üst düzey seçme ve yerleştirme en temel uzmanlık alanlarıdır. Farklı Hizmet Sektörlerinde edindiği 20 yıllık deneyimi kendi şirketi bünyesinde değerlendirmek üzere, 2015 yılı başında EAG Yönetim Danışmanlığı ve Eğitim Hizmetlerini kurmuştur. Eğitim Gönüllüleri Vakfı, PERYON ve Otistik Çocuklar Derneği ile bir takım sosyal sorumluluk projeleri yapmaktadır. Detaylı özgeçmişi Linkedin – Esra Ertekin Gülbay sayfasında bulunmaktadır.

Ana konu başlıklarımız... Proje Bazlı Danışmanlık Hizmetleri Performans Değerlendirme Sistemi kurulması veya var olan sistemin gözden geçirilmesi Prim sisteminin kurulması veya var olan sistemin gözden geçirilmesi İnsan Kaynakları program seçimi ve kurgulanması İş Modellemesi – Yetkinlik tanımlaması Hedef – Yetkinlik - Performans 3’lüsünün şirket ihtiyaçlarına göre planlanması İşe alım modelinin kurulması Şirket ihtiyaçlarına göre prosedürlerin oluşturulması Orta ve üst düzey yönetici atamaları ile ilgili olarak «Ölçme Değerlendirme Merkezi Çalışmalarının» yapılması ve Yönetim Bilgilendirme Raporlarının oluşturulması. Kişisel Gelişim Planlarının yapılandırılması safhalarında Koçluk desteği ve gelişim planlarının 6 aylık aktivasyon takibi Yönetim Geliştirme Programı – Koçluk Hizmetleri

Ana konu başlıklarımız... Dönemsel İnsan Kaynakları Üst Düzey Yönetici Desteği (Interim HR Professional) Kurumun ihtiyacı olan belirlenen günlerde bir fiil firmada bulunmak sureti ile uzman IK personeline IK Yönetim Desteğinin verilmesi Bu hizmet, özellikle şirket için kritik ve önemli konularda kendi bordrosu altında olmayan ancak Üst Düzey bilgi ve donanıma sahip bir yönetici tarafından dönemsel ve kısmi çalışma süreli bilgi ve deneyim paylaşımını içerir. Haftanın belirlenen günleri saat 09:30 – 17:00 saatleri arasında bir fiil şirket bünyesinde bulunmak Sözleşmede tanımlanan konularla ilgili Yönetime ve IK personeline destek vermek Sözleşme 6 aylık, 1 yıllık, 1 yıldan fazla belirlenen süreler için düzenlenebilir

Ana konu başlıklarımız... Eğitim Faaliyetlerimiz Liderlik Eğitimleri Satış Eğitimleri – Telefonla satış, Yüz yüze Satış, Özel Müşteriler Satış Müşteri Hizmetleri Eğitimleri Kişisel Gelişim ve Yetkinlik Eğitimleri Tüm eğitimler, şirkete özel kurgulanmakta olup; saha çalışmaları ve yöneticilerle yapılan keşif toplantılarından sonra hazırlanmaktadır. Eğitimlerin tamamından sonra, 2 ve 6 aylık dönemlerde değerlendirme toplantıları yapılmakta; gerekli durumlarda koçluk veya mentorlük ile desteklenmektedir. Her eğitimden sonra, bireylerden kişisel gelişim ve değişim alanlarını; hayata geçirecekleri «EYLEM PLANLARI» haline dönüştürmesi istenir ve bu planlar yönetim ile paylaşılır.

Detaylar için… gulbayesra@Outlook.com eagdanismanlik@esragulbay.com esragulbay@esragulbay.com adreslerinden ya da 0530 568 41 47 / 0532 713 33 64 ESRA GÜLBAY’a ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla