Vahit Tuna Anadolu Lisesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TVO Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
Advertisements

ANADOLU LİSELERİ TANITIM SUNUSU OKUL REHBERLİK SERVİSİ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
ÖMER DERİNDERE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ Osmancık/ÇORUM
İNEGÖL ÜST EĞİTİM KURUMLARI İNEGÖL REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
COMENIUS – LEONARDO DA VINCI - GRUNDTVIG PROJELERİ VE GENÇLİK PROGRAMLARI.
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
VELİ GRUP REHBERLİĞİ PROGRAMI
Patlangıç Ortaokulu Tanıtım Sunusu.
Sarayönü anadolu imam hatip lisesini tanıyalım
Konak Anadolu Lisesi.
EYLÜL 2013 T.C. KORGAN KAYMAKAMLIĞI Çiftlik Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü.
ABDULKADİR KONUKOĞLU ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ
BARBAROS ORTAOKULU BİRİFİNG DOSYASI
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
ALAN DEĞİŞİKLİĞİ VE DERS SEÇİMİ
ŞAHİNBEY-GAZİANTEP ÖZEL İDARE ANADOLU LİSESİ
İSMET PAŞA ANADOLU LİSESİ
MEHMET AKİF ERSOY SOSYAL BİLİMLER LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
HOŞ GELDİNİZ! BARIŞ ANADOLU LİSESİ ORTAOKUL 8. Sınıflar!
2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı AKYURT İLKOKULU TANITIM SUNUSU.
TES-İŞ ADAPAZARI ANADOLU LİSESİ
Brifing Dosyası Üstay Ortaokulu.
İNCİ ŞENER İLKOKULU BRİFİNG DOSYASI 2013/2014.
Günümüzde Hüseyin Gürkan Lisesi adı verilen Arhavi Lisesi, 1967 yılında ”Arhavi Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği”nin öncülüğünde Arhavi halkı tarafından.
YILDIZ TINAS İZMİROĞLU ANADOLU LİSESİ
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BİNA –ARSA ve DONANIM BİLGİLERİ
OKUL MÜDÜRÜ 31 ÖĞRETMEN1 MEMUR 4 YARDIMCI PERSONEL BULUNMAKTADIR. 3 MÜDÜR YARDIMCISI.
DERS SEÇİMİ GALATASARAY LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
Ders seçimi veli, “öğrenci” tarafından yapılır.
DAVUTLAR ŞÜKUFE CEMAL ÖZBAŞ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
HALİM FOÇALI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
* Okulun amacı; öğrencilerin ilgi, yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına hazırlanmalarını, yabancı dili, dünyadaki bilimsel ve teknolojik.
BEYLERBEYİ ANADOLU LİSESİ
ÖĞRENCİDEN ARMAĞAN ANADOLU LİSESİ
YUSUFELİ DEREİÇİ İLKÖĞRETİM KURUMU 29/05/2013. GÜNDEM MADDELERİ 1-Okulumuz hakkında genel bilgiler 2-Okulumuzun ve çevresinin fiziki durumu hakkında bilgiler.
ABDULKADİR KONUKOĞLU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ. OKULUN TARİHÇESİ Abdulkadir Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi Eğitim Öğretim yılında Şehitkamil.
ÇANKIRI ANADOLU LİSESİ. MİSYONUMUZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde, çağdaş fikirlere açık, ulusal ve evrensel değerlere sahip, kendine güvenen,
Tarihçemiz ; 1970 Gediz depreminde Gazikemal İlkokulu yıkılınca, Denizli’ li işadamı H.Fehmi ASHABOĞLU 5 derslikli ASHABOĞLU İLKOKULU’ nu yaptırmıştır.
OKULUN KISA TARİHÇESİ 1 Aralık 1949 tarihinde kız okulu olarak açılmıştır yılında İstasyon Caddesindeki şimdiki binasına taşınmıştır
MEHMET AKİF ERSOY TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ Okulumuz Eğitim Öğretim yılında açılmış olup, halen 3 Teknik lise ve Endüstri Meslek lisesinin.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
REHBERLİK SERVİSİ Haftalık ders çizelgelerinde ortak dersler, alan/dal dersleri (mesleki ve teknik ortaöğretim okulları) ve seçmeli dersler bölümleri.
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
Edebiyat ve sosyal bilimler alanlarındaki ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanlarda yüksek öğretime hazırlar. Ayrıca öğrencilerin.
Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi Tanıtım Bilgileri İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 64 Öğrenci Sayısı : 951 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 34 Fen Laboratuarı.
İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 44 Öğrenci Sayısı : 703 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 28 Fen Laboratuarı Sayısı :2 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1.
OKUL TANITIM BİLGİLERİ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 35 Öğrenci Sayısı : 503 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 19 Fen Laboratuarı Sayısı :3 BT(Bilgisayar)
Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları her kesim tarafından kabul edilmiş, ilçemizde tercih edilen bir okul olmaktır.
İÇ SINAVI.
GENEL TANITICI BİLGİLER
GOSB TADIM JALE YÜCEL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
KANUNİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek
ŞEHİT KEMAL EKŞİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ (FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLERİ PROGRAMI/PROJESİ OKULU)
GÖLCÜK ADNAN MENDERES ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015
TÜRK TELEKOM ANADOLU LİSESİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Rıza Ertuğrul Eryılmaz Anadolu Lisesi Tanıtım Semineri
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
Cemal Artüz İmam Hatip Ortaokulu
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
SİMAV İBNİ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
SEÇMELİ DERS SEÇİMİ Ne Zaman ? Nasıl ?.
Sunum transkripti:

Vahit Tuna Anadolu Lisesi Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi

Vahit Tuna Anadolu Lisesi 1 Genel Tanıtım 2 Neden VTAL ? 3 Okulumuzun Birimleri 4 Etkinlikler 5 Eğitim-Öğretim 6 Giriş Koşulları

Genel Tanıtım TARİHÇE Okulumuz 26 Eylül 1983 tarihinde, bugünkü Fen Lisesi’nin bulunduğu binada, “Çanakkale Anadolu Lisesi” olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Milli Piyango İdaresi 1990 yılında yeni bir uygulama başlatmış ve reklam bütçesinden ayırdığı gelirler ile her yıl bir ilimize okul yaptırmayı planlamıştır.

Genel Tanıtım Milli Piyango İdaresi, “Her Yıl Bir İlde Okul” uygulaması kapsamında ilimize okulumuzu kazandırmış ve 1989 yılında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in katıldığı törenle bugünkü binamızın temeli atılmıştır. Yeni binamız, 25 Nisan 1994’te, yine Sn. Süleyman Demirel’in katıldığı bir törenle açılmış ve hizmet vermeye başlamıştır.

Genel Tanıtım 23 Ekim 2011 Van depreminin ardından; Milli Piyango adını taşıyan okullara depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin adlarının verilmesine ilişkin Maliye Bakanlığı, Milli Piyango İdaresi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 14.12.2011 tarihinde protokol düzenlenmiştir.

Genel Tanıtım Bu kapsamda 27.12.2011 tarih ve 10127 sayılı Bakanlık Olur´u ile okulumuza, Van´da öğretmenlik görevini yürütürken depremde hayatını kaybeden ve aynı zamanda eski mezunlarımızdan olan Vahit TUNA´nın anısına Vahit Tuna Anadolu Lisesi adı verilmiştir.

Neden VTAL ? Vahit Tuna Anadolu Lisesi, öğrencilerini yüksek öğretim programlarına yerleştirmek konusunda Türkiye genelindeki Anadolu Liselerinin oldukça üzerinde bir başarıya sahiptir. Okulumuz öğrencilerini ilgi ve yetenekleri doğrultusunda üniversiteye hazırlar ve bir yüksek öğretim programına yerleştirir.

Neden VTAL ? Okulumuz öğrencileri dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde yabancı dil öğrenirler.

Neden VTAL ? Okulumuz öğrencileri AFS, Commenius ve benzeri öğrenci değişim projeleri kapsamında eğitimlerinin belli bir dönemlerini yurtdışındaki okullarda görme ya da yurtdışından gelerek okulumuzda eğitim-öğretimlerini sürdüren öğrencilerle iletişim kurarak kültürler arası bilgi paylaşımında bulunma, yabancı dilini geliştirme olanaklarına sahiptir.

Neden VTAL ? Okulumuz öğrencileri yalnızca iyi bir akademik eğitim almakla kalmaz, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda okumuzun birçok sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerine katılarak kendini ifade etme, yerel ve ulusal düzeyde başarılar kazanma şansı bulur.

farklılıklarının farkında olan, bilgili, çağdaş, becerikli, çok yönlü, Neden VTAL ? ● Vahit Tuna Anadolu Lisesi farklılıklarının farkında olan, bilgili, çağdaş, becerikli, çok yönlü, entelektüel bireyler yetiştirir…

Okulumuzun Birimleri  Spor salonu  Fizik laboratuarı  Müzik Odası  Kimya laboratuarı  Biyoloji laboratuarı  Konferans Salonu  Müzik Odası  Resim Odası  Kütüphane  Kantin  Yemekhane

Okulumuzun Birimleri Okulumuzun Birimlerinden ve Etkinliklerinden Görüntüler

Okulumuzun Birimleri Okulumuzun Birimlerinden ve Etkinliklerinden Görüntüler

Okulumuzun Birimleri Okulumuzun Birimlerinden ve Etkinliklerinden Görüntüler

Okulumuzun Birimleri Okulumuzun Birimlerinden ve Etkinliklerinden Görüntüler

Okulumuzun Birimleri Okulumuzun Birimlerinden ve Etkinliklerinden Görüntüler

Okulumuzun Birimleri Okulumuzun Birimlerinden ve Etkinliklerinden Görüntüler

Okulumuzun Birimleri Okulumuzun Birimlerinden ve Etkinliklerinden Görüntüler

Okulumuzun Birimleri Okulumuzun Birimlerinden ve Etkinliklerinden Görüntüler

Okulumuzun Birimleri Okulumuzun Birimlerinden ve Etkinliklerinden Görüntüler

Etkinlikler KÜLTÜREL ETKİNLİKLER  İl genelinde her yıl tiyatro , şiir ve müzik dinletisi yapılmaktadır. İlde düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarına katılarak dereceler alınmaktadır. Okul panoları her hafta bir etkinliğe uygun olarak hazırlanmaktadır.

Etkinlikler Ülke çapında ve uluslararası projelere katılarak dereceler alınmaktadır Belirli gün ve haftalarda okul çapında kutlama programı yapılmaktadır. Her yıl iki kez Münazaralar yapılmaktadır. Resim sergisi düzenlenmektedir.

Etkinlikler SPORTİF ETKİNLİKLER İl çapında yapılan spor müsabakalarında dereceler alınmaktadır. Sınıflar arası futsal ve basketbol müsabakaları yapılmaktadır.

Etkinlikler HALK OYUNLARI VE MÜZİK ETKİNLİKLERİ Halk oyunu ekibi bulunmaktadır.Erkek ve kız oyunlarında Çanakkale yöresi halk oyunları çalışılıyor. Okul orkestrası vardır. Çanakkale belediyesi tarafından düzenlenen popüler müzik ve modern dans canlı performans yarışmasına katılarak dereceler alınmaktadır.

Etkinlikler YURT DIŞI ETKİNLİKLERİ AFS, Commenius ve benzeri öğrenci değişim projeleri kapsamında ABD, Avusturya, Yeni Zelanda gibi dünyanın farklı ülkelerinden öğrenciler okulumuzda eğitim görmekte, aynı şekilde öğrencilerimiz eğitimlerinin belli bir dönemlerini bu ülkelerdeki okullarda geçirmektedir. Almanya’nın Osnabrück kentinde bulunan kardeş okulumuz ile ise yıl içerisinde karşılıklı ziyaretler ve ortak çalışmalar yapılmaktadır.

Etkinlikler - Öğrencilerimiz AFS ve YES programlarıyla yurdışında öğrenim görme hakkına sahip bulunmaktadırlar. -Comenius projesi kapsamında; geçen yıl bir grup öğrenci İtalya, İspanya ve Macaristan’a gitmiştir.Önümüzdeki yıl da Almanya’ya gidilecektir.

Eğitim-Öğretim 180 İNGİLİZCE ALMANCA (136) ( 68 ) Okulumuz, yeni yapılan düzenlemeyle her yıl 136 İngilizce, 68 Almanca olmak üzere toplam 204 dokuzuncu sınıf öğrencisi kabul etmektedir. Bu 204 öğrenciden 34’er kişilik sınıflar oluşur ve 4’ü İngilizce ve 2’si Almanca olmak üzere toplam 6 tane 9. Sınıf her yıl okulumuzda 4 yıl sürecek olan eğitim-öğretimine başlar.

Eğitim-Öğretim 10. sınıftan itibaren ise öğrenciler okumak istedikleri yüksek öğrenim programlarına yönelik seçmeli derslerini seçerler. Seçimlerinin gelecekte hedeflediği meslekleri kazanma doğrultunda olması ile ilgili çalışmalar yapılır.

Eğitim-Öğretim Derslerin seçimlerinde öğrencinin ders başarısı öncelikli olmakla birlikte, ilgi ve yetenekleri, seçmek istediği bölüm ve meslekler, kişisel tercihleri belirleyici olmaktadır. Okulumuz idaresi, rehber öğretmenleri ve ders öğretmenleri ders seçimi sürecinde öğrencilerimize yardımcı olmaktadır.

Eğitim-Öğretim Yabancı dile verilen önemle birlikte Türkçe yapılan derslerin öğretiminde, Talim Terbiye Kurulu’nun belirlediği müfredat ve öğretim programları çerçevesinde ortak genel kültür dersleri ve seçmeli dersler yer almaktadır.

Eğitim-Öğretim Okulumuzda 1 müdür, 3 müdür yardımcısı, 2 psikolojik danışman, 60 öğretmen, 1 memur ve 3 hizmetli mevcuttur.

Giriş Koşulları Taban Puanları (2013-2014 Öğretim Yılı) İNGİLİZCE (120 Kişi) ALMANCA (60 Kişi) Tavan Puan 463.887 405.236 Taban Puan 400,177 366,778

ÇANAKKALE VAHİT TUNA ANADOLU LİSESİ Akademik ve Sosyal Hayatta Başarılı Olmak İçin… ÇANAKKALE VAHİT TUNA ANADOLU LİSESİ