Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VELİ GRUP REHBERLİĞİ PROGRAMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VELİ GRUP REHBERLİĞİ PROGRAMI"— Sunum transkripti:

1 VELİ GRUP REHBERLİĞİ PROGRAMI
AFYONKARAHİSAR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VELİ GRUP REHBERLİĞİ PROGRAMI KASIM 2012

2 OKUL VE ÇEVRESİNİN TANITILMASI

3 AÇILIŞ Sayın Velilerimiz,
Büyük umut ve sevinçle çocuğunuzu okula başlatmış bulunuyorsunuz. Çocuğunuz okulda bulunduğu süre içerisinde; kendi ihtiyaçlarını karşılamayı, toplum içerisinde yaşayabilmesi için gerekli kuralları, hayatını kazanabilmek için gerekli her şeyi okulda öğrenecektir.

4 AÇILIŞ Sonuçta, Bir birey olarak kendi kendine yeterli, ailesine ve topluma yararlı bir insan olacaktır. Çocuğunuzun okula devam etmesi kendi yararına olduğu gibi sizin de yararınıza olacaktır. Çocuk okulda bulunduğu süre içinde mutlu ve güven içerisinde olacaktır. İçiniz rahat olsun.

5 AÇILIŞ Biz Okul olarak imkanlarımız ölçüsünde çocuğunuz için en iyi olan şeyleri yaparken yetersiz kaldığımız yönler olabilir. Bu konularda görüş ve önerilerinizi bekliyoruz. Eğitim-Öğretim ve her türlü çalışmalarla ilgili görüş, eleştiri ve önerilerinizi zamanında ve açıkça belirtmeniz, hataları zamanında düzeltmek için yararlı olacaktır. Çocuğunuzla ilgili her türlü toplantı ve görüşmelere katılmanız iyi bir eğitim için şarttır.

6 VELİ GRUP REHBERLİĞİ PROGRAMI
Eğitimin kalitesini artırabilmek için nitelikli öğretmenlere ihtiyaç olduğu kadar donanımlı velilere de ihtiyaç vardır. Ülkemizde müfredatın değişimine paralel olarak velilerin de eğitim almaları kaçınılmaz hal almıştır. Değişen müfredat ve gelişen teknoloji karşısında velilerin kişisel olarak kendilerini geliştirmeleri gerektiği bir gerçektir.

7 VELİ GRUP REHBERLİĞİ PROGRAMI
Geleneksel anne – baba rolünün yerine, öğrenen ve öğreten, bilinçli, katılımcı veli modelinin öne çıkarılması gerekmektedir. Bu çalışma ile velilerin çağın ve yeni müfredatın gerektirdiği yetkinliğe sahip olmaları amaçlanmıştır.

8 Değerli Velilerimiz, Bu eğitim süresince; Siz değerli velilerimizin kendinizi tanıma ve geliştirme, çocuklarınızı tanıma, eğitim ve öğretim kavramları, okul kültürünü öğrenme ve öğretim müfredatı hakkında bilgi edinmenizi hedeflemiş bulunuyoruz.

9 HER OKUL KENDİ OKUL FOTOĞRAFINI KOYACAK VE OKUL BİLGİLERİNİ GİRMELİ
BU SAYFADAN İTİBAREN HER OKUL KENDİ OKUL FOTOĞRAFINI KOYACAK VE OKUL BİLGİLERİNİ GİRMELİ A- OKULUN ADI : B- KURUM KODU : C- OKUL MÜDÜRÜ : D- TELEFONU : E- ADRESİ : F- İNTERNET SİTESİ : H- ÖĞRENCİ SAYISI :

10 OKULUN KURULUŞU VE TARİHİ GELİŞİMİ

11 MİSYONUMUZ

12 VİZYONUMUZ

13 SOSYO-EKONOMİK VE COĞRAFİ ÇEVREMİZ
Ailelerin sosyo- ekonomik durumu Öğrenciye verilecek olan beslenme ve cep harçlığının bölge şartlarına göre değerlendirilmesi Okul çevresindeki olumsuz ortamlar Güvenli yol ve okul giriş-çıkış yerleri

14 OKULUN TESİSLERİ Okulun tüm birimlerinin görsel materyaller kullanarak tanıtılacaktır!!!

15 OKUL BAHÇESİ

16 OKUL GİRİŞ ÇIKIŞ KAPILARI

17 KORİDORLAR VE KATLAR

18 YÖNETİM ODALARI

19 PERSONEL BİLGİLERİ YÖNETİCİ SAYISI : Okul Müdürü :
Müdür Yardımcıları : ÖĞRETMEN SAYISI : …………Okulunda …. kadrolu, … sözleşmeli, …görevlendirme ve … kadrosuz usta öğretici olarak toplam ….öğretmen görev yapmaktadır. HİZMETLİ : MEMUR : TABLO YAPILARAK SUNULACAK.

20 ÖĞRENCİ BİLGİLERİ TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI: Şube Sayısı Erkek Kız Toplam
Ana Sınıfı 1. sınıf 2. sınıf 3.sınıf 4.sınıf 5.sınıf 6.sınıf 7.sınıf 8.sınıf Genel Toplam

21 ÖĞRENCİ BİLGİLERİ TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI: Şube Sayısı Erkek Kız Toplam
9. sınıf 10.sınıf 11. sınıf 12.sınıf Genel Toplam

22 ÖĞRETMENLER ODASI

23 REH. VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
…………… Okulu Rehberlik Servisinde, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize yönelik çalışmalar ve etkinlikler yapılır. Öğrencilerin gelişim dönemi ihtiyaçlarına uygun rehberlik programları uygulanır. Okul Rehber Öğretmeni belli bir program dâhilinde ve boş geçen derslerde, sınıf rehber öğretmenleri iki haftada bir olan rehberlik ders saatlerinde, okul müdür yardımcıları ise okul rehberlik servisi ile koordineli bir şekilde öğrencilerle ilgilenmektedirler.

24 REH. VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
Rehberlik programlarında öğrencilerin özgüvenlerini, temel sosyal becerilerini, sorun çözme becerilerini destekleyici bireysel ve grup aktiviteleri düzenlenir. Rehberlik ve psikolojik danışmanlık süreci içinde öğrenciler ve veliler gizlilik, güven ve kişilik haklarına saygı gösterilerek, istedikleri her konuda yargılamadan, koşulsuz kabul edilerek dinlenir.

25 KÜTÜPHANE ……………………Okulu, bilimsel, kültürel ve süreli tüm yayınları içeren ………. kitabın bulunduğu bir kütüphaneye sahiptir. Öğrenciler, internet ve yakında kullanıma açılacak CD tarama olanağı sağlayacak bilgisayar donanımlı kütüphane ortamı ile tüm yayınları ve gazete ve dergileri izleyebilecektir.

26 FEN LABORATUVARI

27 BİLGİSAYAR LABORATUARI
Öğrencilerin her türlü gereksinimlerini karşılayacak modern donanıma sahip bir Bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır.

28 ÇOK AMAÇLI SALON ……………………….Okulu’nda 100 kişi kapasiteli bir salon mevcuttur. Bu salonda konferans, seminer, veli toplantıları, tiyatro ve piyesler, çeşitli yarışmalar ve de birçok sosyal ve sportif etkinliler yapılmaktadır. Salonda kapalı devre ses sistemi ve barkovizyon bulunmaktadır.

29 ATÖLYE- İŞLİK …………………………..Okulu’nda Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Tasarım dersleri ve Kulüp çalışmaları için hazırlanmış öğrencilerin bağımsız hareket edebildiği bir atölye mevcuttur. Dersler ve çalışmalar bu ortamda uygulamalı olarak gerçekleştirilmektedir.

30 SPOR SALONU

31 SATRANÇ ODASI …………………………Okulu’nda öğrencilerin satranca gösterdiği ilgiyi arttırabilmek ve seçmeli ders olarak seçilen satrancın eğitiminin alınabilmesi içi…..satranç takımlık sınıfımız öğrencilere hizmet vermektedir.

32 YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ
Okulun giriş katında yer alan modern kantin, temiz, sağlıklı yemek hizmeti ile öğrencilere beslenme amacına uygun bir alandır. Yakın bir zamanda kantin, öğrencilerin sadece beslenmeleri için değil aynı zamanda dinlenme amacına hitap edecek bir kafeterya ya dönüştürülecektir.

33 ARŞİV

34 WC

35 OKULDA KULLANILAN TEKNOLOJİ
Okulun Bilgisayar Sayısı ve internet durumu Fotokopi makinesi sayısı Akıllı tahta ve projeksiyon durumu ve sayısı Merkezi yayın sistemi

36 PERSONEL RESİMLERİ

37 AKADEMİK BAŞARI Sbs başarısı
Tablo olacak ( fen ,anadolu…vb yerleştirme sonuçları )

38 SOSYAL VE SPORTİF FAALİYETLER
Spor takımları ve alınan dereceler Halk oyunları ve alınan dereceler Çevre, fotoğraf,fen ve matematik proje çalışmaları ve dereceleri Tiyatro ve drama çalışmaları ve alınan dereceler Satranç çalışmaları ve alınan dereceler Kültürel geziler

39 KURULAN KOMİSYONLAR Öğrenci Davranışlarını değerlendirme kurulu
Okul aile birliği kurulu Demirbaş sayım komisyonu Kayıt kabul ve nakil komisyonu Psikolojik danışma ve Rehberlik hizmetleri yürütme komisyonu Okul gazetesi ve web sayfası kontrol kolu ve inceleme kurulu

40 KURULAN KOMİSYONLAR Kantin denetleme komisyonu
Servis araçları denetleme komisyonu Belirli gün ve haftalar komisyonu Öğrenci kurulu Okul gelişim yönetim ekibi Zümre öğretmenler kurulu

41


"VELİ GRUP REHBERLİĞİ PROGRAMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları