Petrol ve Doğal Gaz Sahalarında Su Teknolojisi- Saf Suyun Özellikleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Suyun Serüveni Hava bazen yağmurlu, sisli veya karlı olur. Yağmurun, sisin ve karın nasıl oluştuğunu hiç düşündünüz mü?
Advertisements

MADDENİN ISI ETKİSİ İLE DEĞİŞİMİ
HAVA KÜRE (ATMOSFER) VE HAVA KİRLİLİĞİ
Sıcak Hava Yükselir ve Soğuyup Yağış Bırakır
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. * Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale geçmesine YOĞUŞMA denir. * Kar kışın yağar. Yağmur ise.
İKLİM VE ATMOSFER.
SU HALDEN HALE GİRER.
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için bazı önemli maddelerin kullanılan kadar.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
HATİCE AKKOYUNLU SINIF ÖĞRETMENLİĞİ.
YERKABUĞU NELERDEN OLUŞUR?
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
Baraj Rüzgâr Akarsu Dalgalar Jeotermal Petrol Su Güneş Doğal gaz Kömür
6.SINIF KİMYA Ünite:1 MADDENİN MADDENİN TANECİK TANECİK YAPISI YAPISI.
ISINMAK İÇİN KULLANILAN YAKITLAR
Başlıca Çevre Sorunları
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 5.SINIF DERS SUNUSU
SU, HAVA, TOPRAK,MADEN VE ELEKTRİK!!!
SU HALDEN HALE GİRER SUYUN SERÜVENİ GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
1.SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa.
SUYUN SERÜVENİ.
HAVUZ SUYU KİMYASI KİMYA Y. MÜH. ERDİNÇ İKİZOĞLU
MADDE DÖNGÜLERİ
MADDE DÖNGÜLERİ.
MADDE DÖNGÜLERİ.
MADDENİN HALLERİ.
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ EREENGGHFGG ERİME-DONMA DOĞADA SU DÖNGÜSÜ
CANLILAR VE ENERJİ İLİŞKİLERİ
Deney No: 8 Bazı Tuzların Asitlerle Reaksiyonu SEKİZİNCİ HAFTA.
1 SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
MADDENİN SINIFLANDIRILMASI
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
SU HALDEN HALE GİRER.
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
MADDENİN HALLERİ Maddeler ısı etkisi ile hal değiştirebilirler. Su yeterince soğuduğunda donar, buz halini alır. Buz suyun katı halidir. Çeşmeden akan.
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz.
MADDE DÖNGÜLERİ.
SU HALDEN HALE GİRER.
Asitler Bazlar Tuzlar.
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
ASİT YAĞMURLARI.
B. ISI VE SICAKLIK Karların erimeye başladığı ilkbahar mevsiminde
ISINMAK İÇİN KULLANILAN YAKITLAR
MADDELERİ TANIYALIM.
TOPRAK KİRLİLİĞİ CANSU ILGIN 5/H 1330.
1 Suyun Doğal Dolanımı 2  Yeryüzündeki sularda, güneş enerjisinin etkisiyle sürekli buharlaşma olur.
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ. Enerji kaynağımız güneş Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin.
Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi
MADDENİN HALLERİ. Maddeler ısı etkisi ile hal değiştirebilirler. Su yeterince soğuduğunda donar, buz halini alır. Buz suyun katı halidir.
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
Konvansiyonel kaynaklar, Mineral yakıtlar olarak da bilinir. Hidrokarbon ve yüksek oranlarda karbon içeren kömür, petrol ve doğal gaz gibi doğal enerji.
Su Döngüsü Ve Su Döngüsüne Olan İnsan Etkileri
MADDE DÖNGÜLERİ Yaşama birliğindeki maddeler, canlı ve cansız ortamda yer değiştirirler. Maddelerin bu şekilde yer değiştirmesine modde döngüsü adı verilir.
Yeryüzü Suları Durgun sular Okyanus Deniz Göl BuzullarAkarsular Nehir Irmak Çay Dere.
MADDE DÖNGÜLERİ
MADDE DÖNGÜLERİ.
Madde Ve Enerji
MADDE DÖNGÜLERİ Dünyamızda maddeler bir döngü içindedir. Maddeler tekrar tekrar kullanılır. Böylece hayat devam eder,canlılar neslini devam ettirir. Madde.
Elif ULUGUT Cansu UYSAL Meltem YILDIRIM Tuğçe Nur YILDIZ Gamze ÖZTÜRK
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
OKSİJEN DÖNGÜSÜ.
Asit Yağmuru Nasıl Oluşur? Asit yağmurları oluşumundaki temel sebep insanların duyarsızlıklarıdır. Asit yağmuru oluşumunda hava kirliliğine neden olan.
ASİT YAĞMURLARI. Asit Yağmuru Nedir O Asit yağmuru, asidik kimyasalların yağmur, kar, sis, çiy veya kuru parçacıklar halinde yeryüzüne düşmesine verilen.
İ BRAH İ M HAL İ L GÜLER 8/E NO:138. MADDE DÖNGÜLERİ  Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için.
►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır ►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır. Havayı ise yeterince ısıtamaz. ► Havanın bir kısmı.
ASİT YAĞMURLARININ OLUŞUMU VE ZARARLARI. ASİT YAĞMURU NEDİR? Asit yağmurları, fosil yakıtların yakılmasıyla, sanayi tesislerinden, konutların ısıtılmasından.
Sunum transkripti:

Petrol ve Doğal Gaz Sahalarında Su Teknolojisi- Saf Suyun Özellikleri

Petrol ve Doğal Gaz Sahalarında Su Teknolojisi SU Dağılımı

Petrol ve Doğal Gaz Sahalarında Su Teknolojisi SU Dağılımı

Petrol ve Doğal Gaz Sahalarında Su Teknolojisi

Petrol ve Doğal Gaz Sahalarında Su Teknolojisi SU SU DÖNGÜSÜ

Petrol ve Doğal Gaz Sahalarında Su Teknolojisi Yer altı Suyu

Petrol ve Doğal Gaz Sahalarında Su Teknolojisi Yerlaltı Suyu

Petrol ve Doğal Gaz Sahalarında Su Teknolojisi Suların Sınıflandırılması I.Meteor suları Bu sular yağmur ve kar sularıdır. Erimiş maddeleri çok az bulundururlar. Doğa sularının en temizleridir. Fakat geçtikleri hava tabakalarından oksijen ve azot gazlarını,havaya karışmış olan karbondioksit, azot oksit, amonyak vb. gazları,havada bulunabilen radyoaktif serpintileri, endüstri dumanlarını beraberce sürüklediklerinden daha havada iken hijyen bakımından içilemez haldedirler. Fırtınalı havalarda havanın azotuyla, hidrojen ve oksijeni birbiriyle birleşerek amonyum nitrat oluşturur. Kükürt dioksit de yağmur suyunda erimesi sonucu sanayii bölgelerinde asit yağmurlarına neden olabilir. Meteorik sular hijyen bakımından elverişsiz iseler de endüstri bakımından tercih edilen sulardır. Buhar kazanlarında daha az taş oluşumuna neden olurlar. Yapılarında bulundurdukları fazla karbondioksitin boruları aşındırması kötü yanlarıdır. Bu sebeple agresif sulardan sayılırlar.     

Petrol ve Doğal Gaz Sahalarında Su Teknolojisi Suların Sınıflandırılması II.Yeryüzü suları Akan sular: Bunlar mevsimlere göre yağmurlar,karlar ve yer altı sularıyla beslenen ve yeryüzünde daima hareket halinde bulunan sulardır. Hareketleri sırasında bir takım yabancı maddeleri fiziksel ve kimyasal olarak erimiş ve süspansiyon olarak yapılarına alırlar. Önemli miktarda organik maddeleri de beraberlerinde sürüklerler. Durgun sular Doğada bulunan durgun sular:(deniz,göl,bataklık suları) İnsanlar tarafından hazırlanan durgun sular (baraj,havuz,depo suları)

Petrol ve Doğal Gaz Sahalarında Su Teknolojisi Suların Sınıflandırılması III. Yeraltı suları a.Kuyu ve artezyen suları b.Kaynak suları :Kendi kendine yeryüzüne çıkan sular   ı.Soğuk kaynak suları  İçme suları Tıbbi sular: Maden suları ıı.Sıcak kaynak suları .Hypothermal sular: 34°C'den az sıcak olan ılık sular   .Homiothermal sular: 34-37°C'ler arasında (Vücut sıcaklığında   .Hyperthermal sular:40°C'den yüksek sıcaklıktaki sulardır