Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SUYUN SERÜVENİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SUYUN SERÜVENİ."— Sunum transkripti:

1 SUYUN SERÜVENİ

2 Suyun Serüveni Sıvı hâlde bulunan yeryüzü suları güneş enerjisinin etkisiyle hâl değiştirerek su buharı olarak atmosfere yükselir.

3 Suyun Serüveni Atmosfere yükselen su buharı soğuk hava tabakasıyla karşılaşırsa küçük su damlacıklarına dönüşür. Su buharı ve damlacıklar bulutları oluşturur.

4 Suyun Serüveni Damlacık oluşumundan sonra soğuma devam ederse damlacıklardan binlercesi birleşerek su damlalarını oluşturur.

5 Suyun Serüveni Su damlaları ağırlaşır ve havada asılı duramaz hâle gelir. Yağmur şeklinde yeryüzüne düşer. Bulutların bulunduğu bölgede havanın sıcaklığı, oluşacak yağışın şeklini belirler.

6 Suyun Serüveni Tanecikler diğer kristallerle birleşerek büyür. Böylece bulutlar tarafından tutulamayacak kadar ağırlaşarak kar şeklinde yeryüzüne düşer. Bol su buharı taşıyan nemli hava yeryüzüne yakın yerlerde küçük su damlacıkları oluşturur.

7 Suyun Serüveni Çok küçük olan su damlacıkları havada asılı kalır. Bu hava olayına sis adı verilir. Sis trafikte önemli bir tehdittir. Araçların görüş mesafesini kısaltır.

8 Suyun Serüveni Su, bir hâlden başka bir hâle geçerek yeryüzü ile hava küre (atmosfer) arasında dolanır. Suyun yeryüzü ile hava küre arasında devam eden bu dolanımına su döngüsü denir.

9 Suyun Serüveni Mevsimlere bağlı olan sıcaklık değişimleri yeryüzü sularının buharlaşmasını ve yağışlarla geri dönüşünü etkiler. Su döngüsünün devam etmesi için sürekli buharlaşma olması gereklidir.


"SUYUN SERÜVENİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları