DAĞCILIKTA BESLENME VE SIVI ALIMI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME EĞİTİMİ
Advertisements

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
KARIŞIMLAR AYRIŞTIRILABİLİR Mİ??
FUTBOL VE BESLENME BESLENME
KARIŞIMLAR AYRILABİLİR Mİ?
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
0-1 YAŞ DÖNEMİNDE BESLENME
SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME
SAĞLIKLI BESLENMEDE 10 TEMEL ADIM
BESİN SATIN ALMA, BESİN HAZIRLAMA, SAKLAMA VE PİŞİRME İLKELERİ.
BESLENME, HAREKETLİ YAŞAM VE HİJYEN Dyt. MELTEM MUTLU İZMİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
KANSERİ YENMEK İÇİN KULLANILACAK GIDALAR Evet Sevimsiz bir konu seçtim bu kez ama çağımızın en önemli hastalıklarından biri KANSER.
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
AHMET NURİ ERİKOĞLU İLKOKULU ALIŞKANLIKLARININ KAZANDIRILMASI
KÜTAHYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
OKUL ÇAĞINDA ÇOCUK BESLENMESİ
ESKİŞEHİR SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
UZUNLU CUMHURİYET ORTAOKULU
Sağlikli beslenme ve zararli alişkanliklar
KONU: BESİNLERİN İŞLENMESİ VE SAKLANMASI
Beslenme ve Performansa Etkisi
SAĞLIKLI BESLENME.
KARBONHİDRAT NEDİR...
FEN VE TEKNOLOJİ PROJE ÖDEVİ
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ
SPOR.
Vitaminler Konuşuyor V İ T A M İ N L E R A B C K E D.
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
11-17 MART TUZA DİKKAT HAFTASI
BESİNLER.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME.
BAŞARIYI DESTEKLEYEN BESLENME PROGRAMI
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
YEŞİMİN MUTFAĞI Malzemeler
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
İDOSK Kampçılık ve Doğada Yaşam
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Diyette protein dengesi için Haftada 1 – 2 gün kırmızı et, Haftada 2 – 3 gün beyaz et (tavuk-balık-hindi), Haftada 1 – 2 gün.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
BESİN İÇERİKLERİ İlayda ASİL 9/E 416.
TÜRK MUTFAĞI Meşhur Türk Yemekleri
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE
Sağlıklı Beslenme.
1 Rasim Ergene Ortaokulu Keşan / Edirne Bu sunum sunum adresinden alınmıştır.
Sağlıklı Beslenme / 32.
NASIL BESLENMELİYİZ ? N için yemek yeriz? Y aşamak, büyümek ve gelişmek için değil mi?
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME Muhammet Özgür DEMİR.
SAĞLIKLI BESLENME.
Şeker Tüketİmİ ve SağlIk
Makarnanın kendi değil sosu kilo aldırır !
Ezogelin Çorba, Hasanpaşa Köfte, Spagetti Makarna, Havuç Salatası,Muz
SAĞLIKLI BESLENME.
Defnem Anaokulu Temmuz Ayı Yemek Listesi
Defnem Anaokulu 2016 Aralık Ayı Yemek Listesi
Sağlıklı Beslenme.
Menü Planlama.
Mineraller Tüm hücrelerin gereksinim duyduğu maddelerdir
I. BİREYSEL BESİN TÜKETİMİ (3 Günlük)
OBEZİTE, SAĞLIKLI BESLENME VE FİZİKSEL AKTİVİTE
SAĞLIKLI BESLENME.
BESLENME ÇANTASINDA BULUNMASI GEREKEN SAĞLIKLI BESİNLER KAHVALTILIKLAR Peynir- Zeytin- Haşlanmış Yumurta Reçel-Bal-Domates Salatalık-Tost-Simit-Poğaça.
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
EVİNİZDE SAĞLIKLI GIDA TÜKETİMİ.Gıdalar hazırlanmadan önce eller yıkanmalı ve hazırlama esnasında yıkama sık sık tekrarlanmalıdır..Gıda hazırlamada kullanılan.
Sunum transkripti:

DAĞCILIKTA BESLENME VE SIVI ALIMI Koüdak – 2008 Mehmet Güleç

Yiyecek ve içecek seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar Besin değeri yüksek fakat taşımada hafif şeylerden seçilmesi gereklidir. Hem ağırlık, hem de hacim olarak fazla çöp oluşturmamalı Dağa giderken, kolay pişen ve küçük taneli yiyecekler götürülmelidir. Çünkü deniz seviyesinde kaynama derecesi 100 C’dir ve patatesin pişme süresi 1 birimdir. Oysa 3050 m yükseklikte suyun kaynama derecesi 95C’dir ve patatesin pişme süresi 3.8 birimdir. Öğle yemeklerinin yolda yeneceği düşünülürse basit ve rahat yenecek yiyecekler olması gerekmektedir.  Mehmet Güleç

Yiyecek ve içecek seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar Besleyici olmalı Pratik olmalı Dayanıklı besinler alın,hemen bozulmamalı,özellikle yaz mevsiminde. Yemeklerde baharat, salça,sebze gibi katkıları eksik etmeyin. İştah açması,lezzet vermesi yönünden Doğal besin almaya özen gösterin. Vitamin tabletleri bulundurun Dağa kolay pişen ve küçük taneli yiyecekler götürülmelidir. Yerken mutlu olabileceğiniz yiyecekler tercih edilmedir. Mehmet Güleç

Ana Doyurucular Makarna Pratik makarna (soslu &hızlı pişen) Bulgur Pirinç Şehriye pilavı Kuskus Hazır mantı Soğan (veya tozu) Mehmet Güleç

Ara Sıcaklar Patates püresi (toz yada paket halinde) Tencere çorbası (soğuk suya) Hazır çorba (kaynar suya) Konserveler(Ton balığı) (Poşet) Haşlanmış mısır ve değişik tarz garnitür Mehmet Güleç

Tatlandırıcılar Salça Patates Püresi Küp domates (poşette) Mantar Limon Et suyu tableti Sarımsak (veya tozu) Tuz Karışık baharatlar Knorr çeşni Katı yağ (margarin) Sıvı yağ (sızdırmaz bir kapta) Mehmet Güleç

Ana Protein Kaynakları Kavurma Sosis Sucuk Salam Pastırma Soya eti (Kıyma) Hazır köfte Süzme yoğurt (kese) Ton balığı (Poşette) Tuzlu fıstık Mehmet Güleç

Kahvaltılıklar Peynir Zeytin Tahin, pekmez Bal Nutella, fındık ezmesi Müsli Bol bol çay, kahve ve çeşitleri Şeker tabikide  Mehmet Güleç

Atıştırmalar Ceviz, tuzlu fıstık Fındık Kuru incir Kuru üzüm Kayısı kurusu Cevizli sucuk Gofret (muhtelif boy ve çeşit) Eti Cici Bebe Mesir Macunu Getirmeyin !!! Mehmet Güleç

Vücutta su kaybının etkileri Vücudun toplam su kaybının; %3’ü; Performans kaybına %5’i; Konsantrasyon bozukluğuna  %8’i; Baş dönmesi ve aşırı yorgunluk %10 ve fazlası; kas spazmı, Aşırı yorgunluk, dolaşım ve böbrek fonksiyonlarının bozulması ve bilinç kaybına yol açar. %10 dan fazlası ÖLÜM !!!! Mehmet Güleç