Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YEŞİMİN MUTFAĞI Malzemeler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YEŞİMİN MUTFAĞI Malzemeler"— Sunum transkripti:

1 YEŞİMİN MUTFAĞI Malzemeler
ŞEKERPARE TARİFİ Malzemeler 1 adet yumurta Yarım paket margarin (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un(kulak memesi kıvamı) Şerbeti için; 4 su bardağı su 3 Su bardağı şeker Çeyrek limon Üzeri için:1 adet yumurta

2 YAPILIŞI Öncelikle şerbet 10 dakika kadar kaynatınız . En son limon suyunu ekleyiniz.5 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakınız . Hamur için; Un ve kabartma tozu ile vanilya bir kaba eleyiniz . Öncelikle 1,5 su bardağı unla başlayınız. Ayrı bir kapta yumurta, margarin, sıvı yağ, irmik, pudra şekerini iyice karıştırınız . Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yassı şekil veriniz . Yağlanmış tepsiye diziniz . Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çiziniz derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen şekerpareyi başka bir tepsiye alın ve ılık şerbet dökünüz. Tepsinin üzeri kapatın ve ılık fırına tekrar koyunuz.Fırının kapağını kapatmayınız. Şekerparemiz  hazır servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 

3

4 ÇİKOLATALI KOLAY PASTA TARİFİ
MALZEMELER Keki İçin 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı Un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Yarım çay bardağı su Islatma için: Süt Arası ve üzeri için: Bir paket kakaolu krem şanti Parça çikolata

5 YAPILIŞI Bir kabın içine yumurta, şeker koyup, karıştırın. Üzerine su, kabartma tozu, vanilya ve un koyup, karıştırın. Daha sonra yağlanmış  26 cm kek kalıbına kek karışımı dökün. Daha önceden ısıtılmış fırında 175 derecelik fırında pişirin. Pişmiş olan keki soğutup, üçe bölün. İlk bölümü servis yapacağınız kaba kekin ilk dilimini koyun. Üzerini sütle ıslatıp, hazırladığınız krem şantiyi sürüp, aralarına çikolata parçaları serpin. Üzerini kekin ikinci katını koyup, aynı işlemi tekrarlayın. Kalan son katı üzerine kapatıp, tekrar sütle ıslatıp, beş dakika bekledikten sonra kalan krem şantiyi torbasına koyarak, pastanın üzerini kapatıp süsleyin. Süsleme için rendelenmiş çikolata ve meyveler kullanabilirsiniz.

6

7 ISPANAKLI İÇLİ KÖFTE MALZEMELER: 2 su bardağı köftelik bulgur Yarım su bardağı irmik 2 yemak kaşığı un 2 su bardağı kadar ılık su Yarım kilogran doğranmış haşlanmış ıspanak 200 gram dana kıyma 3-4 yemek kaşığı tereyağı 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 orta boy soğan Biber karabiber tuz                       . .                       . .

8 yapılışı İlk önce hamurumuzu suyumuzla yoğuruyoruz bir kenarda ağzını kapatıp bekletiyoruz. Diğer tarafta teflon tavada yağlarımızı, soğanlarımızı etimizi koyup bir güzel kavuruyoruz. En sonunda ıspanaklarımızı da ekleyip kavurduktan sonra baharatlarımızı ekleyip iç harcımızı soğumaya bırakıyoruz. Benim vaktim az olduğundan yaklaşık mandalina büyüklüğünde hamurdan bezeler aldım ve avucumu ıslatarak yuvarladım. İşaret parmağımla hamurumun içini oydum ve ıspanaklı iç harcımdan birer yemek kaşığı koyup ağzını kapatıp yuvarladım. Sonra kaynamış suya atıp 10 dakika kadar pişirdim. İsteyen kızgın yağda kızartabilir, isteyen de suya atıp kaynatıp pişirir. Üzerine tereyağı gezdirir. Pratik zahmetsiz lezzetli oluyor. Afiyet olsun. .

9

10 GÜVEÇ MALZEMELER kg kuzu kaburga 2 soğan 2 patates gr fasulye gr bezelye 5 diş sarımsak 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı biber püresi 1 kase domates sos 2 defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tane karabiber tuz su

11 YAPILIŞI Büyük bir güvece doğranmış kuzu kaburgaları koyuyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Etler suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavuruyoruz. Soğanları iri küp şeklinde doğruyoruz. Sarımsakları da doğruyoruz. Soğanı ve sarımsağı ilave edip kavuruyoruz. Dondurucudan çıkardığımız soslu fasulyeyi ve bezelyeyi koyuyoruz. Sonra salçaları, biber püresini ve domates sosu ekliyoruz. Üzerine defne yapraklarını ve tereyağını koyuyoruz. Tuz ve tane karabiberi döküyoruz. Patatesleri de iri küp şeklinde doğruyoruz ve güvece ekliyoruz. Biraz sıcak su döküyoruz. Kaynamaya başlayınca önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyoyla ağzını kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1,5 saatpişiriyoruz. AFİYET OLSUN 

12

13

14

15


"YEŞİMİN MUTFAĞI Malzemeler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları