İntörn Doktor Eğitimi Doç. Dr. Metin AYDOĞAN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Program Geliştirme “uzmanlık eğitimi”
Advertisements

Türk Cerrahi Yeterlik Kurulu 2000 Genel cerrahi eğitiminin Ulusal cerrahi yeterliği Kurumları standartlarını belirlemek belgelendirmek eşyetkilendirmek.
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ AKADEMİK KURULU Tarihli Asistan Akademik Kurulu – 1 yılda ne değişti?
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ
STRTEJİK PLAN HAZIRLAMA TAKIMININ OLUŞTURULMASI. Hazırlık Dönemi Çalışmaları ve Takımın Oluşturulması Stratejik planlama çalışmalarının başarısı plan.
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi TEOG Dönem 6 İntern Sunumu
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
AHEK KURULTAYININ ARDINDAN (9 haziran 2008). TTB-AHEK (Asistan Hekimler Eşgüdüm Kurulu) tarafından 09/06/2008 tarihinde AÜTF (Ankara Üniversitesi Tıp.
Uzmanlık Öğrencisi Eğitimi “Strateji” M. Erdal GÜZELDEMİR
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
OPERASYONEL SÜREÇLER YÖNETİM ve DESTEK SÜREÇLER
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
‘’Yasamak ve Yasatmak için Bilim ’’
HDH PROJE YÖNETİM SİSTEMİ
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
PROJE BAŞVURUSU PROJE’NİN HAVUZA ALINMASI KOMİSYON TOPLANTISI
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu 29 Aralık Şubat 2012 Prof. Dr. A. Haydar Demirel.
Prof.Dr.Şükrü Hatun Dekan. Geçen Çalıştaydan bugüne.. Fakültemizde “canlı ve etkin bir eğitim” için heyecan sürüyor Öğrenci sayılarındaki artış eğitimle.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 9 Ocak 2013.
TANI / TEDAVİ / BAKIM TIBBİ - HEMŞİRELİK - LABORATUVAR HİZMETLERİ 17.Şubat.2013 ENEZ.
İ.Ü. HASTANELERİ 2. ÇALIŞTAYI STRATEJİK PLANI Şubat.2013 ENEZ.
Dönem VI
2009 Eğitim Yılı Çalıştayı Dönem 4 ve 5 Raporu. Başlıklar  Stajlar  Teorik dersler  Pratik eğitimi  Sınavlar  Yardımcı eğitim alanları  Öğretim.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU 18 Aralık 2013.
VI. ULUSAL TIP EĞİTİMİ KONGRESİ Gizem Tomaşan, UTEK 2010 VI. Ulusal Tıp Eğitimi Kongresi 2-5 Haziran 2010, Adnan Menderes Üniversitesi, AYDIN Akreditasyonda.
2014 Tıp Eğitimi Çalıştayı Program Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu sunumu.
TTB-UDEK Sürekli Tıp Eğitimi Çalışma Grubu Raporu 1. Aralık
ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ÇALIŞMA KOŞULLARI VE UZMANLIK EĞİTİMİ
2. GRUP Prof. Dr. Selma ÇİVİ Prof. Dr. Dilek GÜLDAL Doç. Dr. Yeşim UNCU Yrd. Doç. Dr. Nazlı ŞENSOY Yrd. Doç. Dr. Muharrem.
5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Müdürleri Toplantısı 1. Komisyon Raporu Meslek Yüksekokullarında İşyeri Eğitimi -İşyeri eğitiminin planlanması ve kredilendirilmesi.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ AKADEMİK KURULU
Uzmanlık Eğitiminin Akreditasyonu süreci neden gerekli ?
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE ÖLÇME DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
İntörn Doktor Oryantasyon Programı
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 “İstanbul Tıp Fakültesi’nde Eğitim Merkezi’nden Anabilim Dalına”
İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜĞÜ İnsan Kaynakları Müdürlüğü 1 KARİYER İMKANI ÇALIŞAN BİLGİLERİ STAJ BAŞVURUSU SOSYAL İMKANLAR AÇIK.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU
1/ tarihinde gerçekleştirilen Çalışma Grubu 1’inci Toplantısı’nda görüşülen konular şunlardır: Su kaynakları modellerinin çeşitleri nelerdir?
Çalıştay, Mayıs, 2016 VI. DÖNEM Doç. Dr. Cem Cerit Doç. Dr. Yiğit Çakıroğlu Yrd. Doç. Dr. T. Utku Yılmaz İnt. Dr. Emre Eserli.
SPİNA BİFİDA DERNEĞİ EDİRNE TEMSİLCİĞİ Yrd. Doç. Dr. Neşe ÖZKAYIN Trakya Üniversitesi, Pediatrik Nefroloji Bilim Dalı, EDİRNE.
AKTS KOORDİNATÖRLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 13 Mayıs 2014.
Sağlık Fiziği Anabilim Dalı. Program Adı: Sağlık Fiziği Programın bağlı olduğu Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü Bağlı olduğu Anabilim Dalı: 2012 den.
Eğitim Fakülteleri Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği EPDAD Değerlendirici Eğitimi Çalıştayı Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi.
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
DÖNEM 6 ÇALIŞTAY SUNUMU MAYIS, 2017 Doç. Dr. Nurettin Özgür DOĞAN Yrd
MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI
KOÜ Tıp Fakültesi Program Değerlendirme Kurulu sunumu, Kapanış ve Temenniler Dr. Kenan BEK
Dönem 6 Koordinatörlüğü Sunumu
RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ İNTÖRN UYGULAMASI
DÖNEM IV Dr. Özgür Mehtap.
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
HASTALIKLAR VE HEMŞİRELİK BAKIMI UYGULAMA MODÜLÜ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI Ders Koordinatörleri Prof. Dr. Asiye AKYOL Prof. Dr. Gül ERTEM Ölçme.
1 Kasım 2017 Tıp Fakültesi Dekanlığı
Tıp Eğitimi İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki 7 yıllık gözlem
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi TEOG Dönem 6 İntern Sunumu
Dönem VI
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
KOÜ Tıp Fakültesi Program Değerlendirme Kurulu Sunumu
DÖNEM 6 ÇALIŞTAY SUNUMU MAYIS, 2018 Doç. Dr. Nurettin Özgür DOĞAN Yrd
ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
Sunum transkripti:

İntörn Doktor Eğitimi Doç. Dr. Metin AYDOĞAN

Ana Sorunlar Kimlik sorunu Hasta sorumluluğu ve takibi yapmaksızın yalnızca teknik işler yapmaları Planlanmış eğitim programlarının olmaması Geri bildirimin (öğrenci ve anabilim dalı) olmaması

Kimlik sorunu Öğretim üyeleri intörn doktorları eğitimi tamamlanmış gibi görmesi, Diğer taraftan asistan, hemşire ve diğer personelin ise halen öğrenci gibi görmesi

Planlanan Çözüm (Kimlik sorunu) Dönem VI öğrencilerinin intörn doktor olarak kimlik kartlarının oluşturulması Primer hasta takibinin yapılması ile beraber asistan doktor, hemşire ve personelin hitap ve bakış açılarının değişmesi

Hasta sorumluluğu ve takibi yapmaksızın yalnızca teknik işler yapmaları İntörnlerin hastaların tanı ve tedavi süreçlerinde rol ve sorumluluk almaksızın Yalnızca  “teknik” işler (EKG çekmek, kan almak, NST izlemi, epikriz yazmak vs) yapması

Planlanan Çözüm (Yalnız Teknik işler Yapılması) İntörn doktorların bütün rotasyonlarında kıdemli asistan gözetiminde primer hasta takibi ve sorumluğu verilmesi konusunda tüm anabilim dalları ile fikir birliğine varılarak Yeni dönemde tüm rotasyonlarda primer hasta takibi şeklinde çalışma düzenine başlanacak

Planlanmış bir intörn eğitim programının olmaması Neler yapacak ? Nasıl çalışacak ? Hangi yeterliliklere sahip olacak? Hangi becerilere sahip olacak?

Planlanan Çözüm (Planlanmış İntörn doktor eğitim programının olmaması) İntörn doktor karnesi hazırlanması İntörnlük dönemi yönergesi Anabilim dalı tanıtımı ve çalışma düzeni Stajdaki İntörn sorumlulukları Stajdaki nöbet şartları Stajdaki hedeflenen yeterlilikler Stajdaki hedeflenen beceriler Stajda intörn doktorun nasıl değerlendirileceği Stajdaki İntörn doktor eğitim toplantıları başlıkları Anabilim dalı sorumlusunun belirlenmesi

Planlanan Çözüm (Planlanmış İntörn doktor eğitim programının olmaması) Planlan eğitim toplantıları ile hedeflenen eğitim hedeflerine yönelik tamamlayıcılık sağlanacak

Planlanan Çözüm (Geri bildirimin olmaması) Her iki aylık rotasyon sonlarında Anabilim dallarından geri bildirim alınması İntörn doktorlardan geri bildirim alınması Bu geri bildirimler dönem VI koordinatörlüğü tarafından rapor haline getirilip rotasyondan bir tafta sonra Dekan ve/veya Dekan yardımcıları Anabilim dalı sorumlusu Dönem VI koordinatörlüğü Katılımı ile değerlendirme toplantısı yapılması

Şu ana kadar yapılanlar Toplantılar Dekan Dekan yardımcıları Eğitim komisyonu Başkanı Anabilim dalı Başkanları Anabilim dalı intörn sorumlusu Dönem VI koordinatörlüğü Üç büyük katılımlı, iki intörn sorumluları ile toplam 5 toplantı yapıldı

Şu ana kadar yapılanlar Anabilim dalları Staj programlarını Hedeflenen yeterlilik ve becerileri İntörn eğitim toplantılarını belirledi Pediatride plot uygulama başlatıldı Karne taslağı hazırlandı

Planlanlar Karne Son şekli 25 mayıs’da büyük katılımlı toplantıda verilecek Temmuzdaki yeni yıl ilk gruba verilecek Temmuz ayındaki yeni yıl ilk grupla planlanan değişikliklerin tümü başlatılacak