Robotix Kulübü Projesi Robotix Kulübü Üyeleri. İçindekiler: Röpörtaj Sorulan sorular ve cevapları Ekstra Bilgiler: Beyin nakli Yeni yapay organlar Biyomedikal.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan ve Sunan Fatma Sena YAMAN.
Advertisements

BTO 310 TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI
Sigara Dumanında Bulunan Gazlar
Türkçe Ana Dili Öğretmeni
KLİMALI OTOMOBİL SÜRÜCÜ KOLTUĞU
CANİK ANADOLU TEKNİK LİSE BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI
T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TEDAVİ HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Dün daha, Yirmi yaşındaydım Yaşamla eğleniyor, Çok fazla zamanım olduğunu sanıyordum Ama farkında değildim ki zaman, Parmaklarımızın arasından kayıp.
Şerife duran bilmeceler
KÖK HÜCRE MUHAMMED KARAKAYA A-9-D.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
1. Kahvaltı etmemek Kahvaltı etmeyen kişiler, düşük bir kan şekeri seviyesine sahip olur. Bu durum beyin için yetersiz besin tedarik edilmesine ve sonunda.
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Dolaşım Sistemi -.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
VÜCÜDUMUZ ÜÇ BÖLÜMDEN OLUŞUR
Hazırlayan: Firdevs KELEŞ PROJE TABANLI ÖĞRENME.
YAKAÖREN İLKÖRETİM OKULU
Primer Hipertansiyon Tanım, Yaklaşım ve Tedavi
DOKU MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI
KANIN VÜCUTTA DOLAŞIMI
GENETİK MÜHENDİSLİĞİ ve BİYOTEKNOLOJİ
FEN VE TEKNOLOJİ 4. SINIF.
AYGÜL YÜKSEL/PLANT NURSE KOLESTEROL GEBZE PLANT MEDICAL DEPARTMENT.
BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ B. MURAT.
DERS:Fen ve Teknoloji KONU:Denetleyici ve Düzenleyici Sistem
VÜCUDUMUZUN BÖLÜMLERİ:
Yard. Doç. Dr. Özlem Solak AKÜ FTR AD
YILDIZLAR GRUBU 1-SENA ÖZCAN 2-SELİN İNCEBEL 3-NİSA SAĞLAM
Dünya Böbrek Günü 13 Mart 2014.
BİR ORGAN BİR HAYAT.
Dört Mum.
DERS:HAYAT BİLGİSİ KONU:ORGANLARIM ÇALIŞIYOR SINIF:2.
Organ Naklinin Avantajları
4. SINIF VE TEKNOLOJİ VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
İSKELETİMİZ VE BÖLÜMLERİ
VÜCUDUMUZUN BÖLÜMLERİ
ŞOK DOLAŞIM SİSTEMİ, KANIN TÜM HÜCRE VE DOKULARA ULAŞMASINI SAĞLAR. BU SİSTEM SAYESİNDE HER HÜCREYE OKSİJEN VE BESİN MADDESİ TAŞINIR VE HÜCRELERDEN METABOLİK.
Atatürk ortaokulu 6/b sınıfı.
DOKU MÜHENDİSLİĞİ NEDİR?
VÜCUDUMUZU TANIYALIM.
Hazırlayan Filiz SÜTCÜ Memleketi :Ordu Doğum tarihi: 1993
FARKLI HÜCRE ÖRNEKLERİ
FİZYOLOJİYE GİRİŞ VE HOMEOSTAZ
2. Hasta/Yaralının ve Olay Yerinin Değerlendirilmesi
KONU:ORGANLARIM ÇALIŞIYOR SINIF:2.
Organlarımız ve Görevleri
VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
Kardiovaskuler sistem
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi MR Cihazı Tahir Akancan
FARKLI HÜCRE ÖRNEKLERİ. PROKARYOT VE ÖKARYOTLARIN ÖZELLİKLERİ  PROKARYOT HÜCRE  Çekirdeği olmayan hücrelere prokaryot hücre denir.  DNA’larını çevreleyen.
Robotix Kulübü Grup Sunumu
PERMANANT MAGNET Doğal çubuk mıknatısların büyütülmüş şeklidir. Fe veya Br gibi üzerinde metallerin dizilmesiyle oluşur. RF COİLLER Uyarılmış protonlardan.
Hasta – Yaralı ve Olay Yeri Değerlendirme
DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GENEL BİLGİLER
HAZIRLAYAN:Bedirhan YILMAZ
Vücudumuz.
TIP MÜHENDİSLİĞİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ.
Hazırlayan: Saim Akman İstiklal İlköğretim Okulu 3/C Sınıfı Öğretmeni
İNSAN VÜCUDU.
ANNE ÇOCUK SA Ğ LI Ğ I 0-6 Yaş Çocuklarında Sık Görülen Şikâyetler KAYNAKLAR: k-saglik/cocuk-hastaliklari/ yas-cocuklarinda-sik-
Hazırlayan: Ayşenur KARAASLAN.  Ses, bir enerji kayna ğ ından yayılan titre ş imlerin etkisi sonucu gaz, sıvı ve katı ortamlarda moleküllerin sıkı.
MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı Fizik hayatımızın her alanında kullanılır. Beslenmek, hareket,
6.1.1.A Teknolojik Ben
1.DÖNEM FEN PROJESI SOLUNUM AD: ARDA BILGIÇ SıNıF: 8/C NO:172.
ÜNİTE : VÜCUDUMUZU TANIYALIM
FEN BİLİMLERİ Örnek Ders Anlatımı Farklı Konulardan
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ.
LOHUSALıK DÖNEMI. LOHUSALıK DÖNEMINDE BAKıM DO Ğ UM SONRASı EVE DÖNEN KADıN, DO Ğ UM ŞEKLI NE OLURSA OLSUN MÜMKÜN OLDU Ğ U KADAR DINLENMELIDIR. DINLENME.
Sunum transkripti:

Robotix Kulübü Projesi Robotix Kulübü Üyeleri

İçindekiler: Röpörtaj Sorulan sorular ve cevapları Ekstra Bilgiler: Beyin nakli Yeni yapay organlar Biyomedikal cihazlar

Röpörtaj 28 Aralık 2010 tarihinde Biyomedikal Mühendisi olan Tu ğ çe Göksel kulübümüze gelip bizim merak etti ğ imiz ve sordu ğ umuz sorularımıza cevap verdi. İ şte bizim ona yöneltti ğ imiz sorular;

Sorulan Sorular ve Cevapları Protez Kol nakli yaparken damarlarımız kan dolaşımını sa ğ ladı ğ ı ve kollarımıza ba ğ lı oldo ğ undan dolayı damarlarımız nereye takılır? TG:

Ekstra Bilgiler Beyin Nakli ile ilgili bilgiler: Biyonik insanlı ğ a do ğ ru evrimin uç noktasında, malzememiz, beynin yapayı de ğ il, gerçe ğ i. Önümüzdeki yüzyıl için hedef, daha şimdiden alıştı ğ ımız tek ya da çok organ nakli, hücre nakli, gen nakli de ğ il, do ğ rudan beyin nakli. Daha do ğ ru bir deyişle beynimize yeni bir beden nakli. Bilim adamları öyle düşünmüyor. Zaten bundan neredeyse 30 yıl önce, 1970 yılında bir araştırmacı ekibi, bir rhesus maymununa, bir hemcinsinden alınan bir kafayı nakletti. Ameliyat sonrasında yeni başıyla uyanan maymun, tüm bilincine ve başsal (kranyel) sinir faaliyetlerine yeniden kavuştu. Araştırmacılar bunu maymunun uyanık kalmasından, saldırgan tavırlarından, yemek yiyebilmesinden ve odada dolaşan insanları gözleriyle takip edebilmesinden belirlediler. Bilim adamlarına göre, insan kafasının nakli için de fazla bir de ğ işiklik gerekmiyor. Dikkat edilmesi gereken önemli bir husus kan dolanımı olmadan uzun süre yaşayamayacak olan beyne yeterli ve düzenli bir kan ve dolayısıyla oksijen akımını sa ğ lamak.

Yeni Yapay Organlar: Kalp pili Böbrek Protez kol Protez Bacak Diz Kapa ğ ı Yapay Göz Not: Gerçek organların yerini tutamayacak mekanik, yapay organlar yapılmıştır.

Biyomedikal Cihazlar: MR cihazları Tomografi Ultrason X-Ray(Röntgen)cihazı Diyaliz Ameliyat Robotları(Da-Vinci, Gamma Knife, Cyber Knife...)