Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ"— Sunum transkripti:

1 KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

2 KBÜ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ
Karabük Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümü 2012 yılında açılmış olup, eğitim-öğretim döneminde 57 öğrenci ile ilk öğrencilerini alarak eğitim ve öğretimine başlamıştır.

3 KBÜ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ
Karabük Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümü %30 ingilizce 1.öğretim örgün eğitim vermekle birlikte, bu bölümde tüm öğrencilere zorunlu ingilizce hazırlık sınıfı okutulmaktadır.

4 Biyomedikal Mühendisliği, sağlık alanında teşhis ve tedavi amacıyla kullanılan mekanik ve elektronik cihaz ve sistemlerin tasarım, üretim, geliştirme, teknik işletme ve bakım-onarım faaliyetlerini kapsamaktadır. Günümüzde, ölçme ve görüntüleme amacıyla kullanılan EKG, EMG, EEG, röntgen, ultrason, CT, MR, PET sistemleri teşhise yönelik; radyoterapi ve lazer sistemleri ise tedaviye yönelik olarak yaygın biçimde kullanılan biyomedikal cihaz ve sistemlerdir. BÖLÜMÜN ÖNEMİ

5 Bİyomedİkal mühendİslİğİ dİsİplİnlerarasi bİr bölümdür!
Tıp Elektrik-Elektronik Bilgisayar Makine Kimya

6 LİSANS EĞİTİMİ KBÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümünde,
ilk yıl temel fen ve sağlık bilimleri ve temel bilgisayar; ikinci ve üçüncü yıllarda elektronik, ileri bilgisayar ve temel biyomedikal dersleri; son yıl ise ileri düzeyde biyomedikal uzmanlık dersleri yer almaktadır.

7 Öğretim üyelerimiz

8 Öğretim üyelerimiz

9 KBÜ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİNDE VERİLEN LİSANS DERSLERİ

10 KBÜ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİNDE VERİLEN LİSANS DERSLERİ

11 KBÜ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİNDE VERİLEN LİSANS DERSLERİ

12 KBÜ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİNDE VERİLEN LİSANS DERSLERİ

13 BİYOMEDİKAL ÇALIŞMA SAHASI
KBÜ

14 Bölümümüzde derslİk ve Amfİ sIkIntIsI yoktur

15 KÜTÜPHANE OLANAKLARI

16 BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNÜN BELLİ BAŞLI KONULARINDAN BAZILARI

17 BİYOİNFORMATİK (BIOENFORMATICS)
BİYOENFORMATİK Tıp ve biyoloji ile ilgili verilerin toplanmasında ve analizinde bilgisayar araçlarının geliştirilmesi ve kullanılmasıdır. Biyoinformatik konusunda çalışmak; milyonlarca kayıt içeren gen dizilerinin veritabanlarını yönetmek ve araştırmak için ileri tekniklerin kullanımını gerektirmektedir. BİYOİNFORMATİK (BIOENFORMATICS)

18 Biomems (mIcroelectromechanIcal systems)
Mekanik elemanların, sensörlerin ve elektronik devrelerin silikon bir çipin üzerinde bir araya getirilmesi ve bunların tıp ve biyolojide kullanılması Minik robot cerrahi operatörleri Vücudun ihtiyacına göre ilaç salımı gerçekleştirmek üzere minik cihazlar Biomems (mIcroelectromechanIcal systems)

19 BİYOMALZEMELER (BIOMATERIALS)
Biyomalzemeler, canlı dokularla temasta bulunan cihaz veya implantların maddesel özelliklerini inceleyen bir alandır. Bu konudaki ilerlemelere örnek olarak: yapay eklem bağlantılarında genel enfeksiyonla mücadele eden kaplamaların geliştirilmesi, kontrollü ilaç verimine yardımcı malzemelerin geliştirilmesi, doku ve organların yeniden üretilmesidir. BİYOMALZEMELER (BIOMATERIALS)

20 BİYOİŞARET İŞLEME (BIOSIGNAL PROCESSING)
Biyolojik işaretlerden teşhis ve tedavi amaçlı yararlı bilgiler elde etmeyi içeren alandır. Örnek çalışma alanları: kardiyak işaretlerine bakarak bir kişinin hasta olup olmadığının ve ani kardiyak ölümüne duyarlı olup olmadığının belirlenmesi. Arka plan gürültülerini elimine ederek konuşma tanıma sistemi geliştirme. Beyin işaretlerinin özeliklerinin algılanarak bir bilgisayarın kontrol edilmesi. BİYOİŞARET İŞLEME (BIOSIGNAL PROCESSING)

21 BİYOMEKANİK (BIOMECHANIC)
Biyolojideki mekanik uygulamalardır. Hareket, malzeme deformasyonu ve sıvı akısı konularını içerir. Çalışma alanlarına: Mekanik prensiplerinin biyoloji ve tıbba uygulanması Akışkanlar dinamiğinin kan dolaşımının anlaşılmasında kullanılması Protez uzuvların tasarlanabilmesi için eklem mekanizmalarının anlaşılması örnek olarak gösterilebilir. BİYOMEKANİK (BIOMECHANIC)

22 Görüntüleme ve görüntü İşleme (ImagIng and ImAGE PROCESSING)
Röntgen (X-ışınlı görüntüleme sistemleri/cihazları), ultrason, manyetik rezonans görüntüleme ve bilgisayarlı tomografi insan vücudunun içerisini görmemize imkan tanıyan görüntüleme metotlarıdır. Görüntüleme ve görüntü İşleme (ImagIng and ImAGE PROCESSING)

23 KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ


"KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları