AVRUPA BİRLİĞİNDE ÜYELİK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
19.FASIL : Sosyal Polİtİka ve İstİhdam “AçIlIş Krİterlerİnde Gelİnen Son Aşama” ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON.
Advertisements

Avrupa Birliği.
Modül 8 İhtiyari Protokol. Bireysel Başvuru Usulü Bireysel Başvuru Usulüne ilişkin bazı hususlar •Yarı-yargısal usul •Yazılı usul •Kayıt (Ön-kabuledilebilirlik)
TÜRKİYE’DE ÇAĞCIL DEMOKRASİ, DEMOKRATİK KÜLTÜR VE OLGUNLUK
AVRUPA BİRLİĞİ TÜKETİCİ POLİTİKASI
AB HUKUKU DOÇ. DR. MUSTAFA ÇEKER.
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNDA VATANDAŞLIK VE BİREYSEL HAKLAR
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNUN İLKELERİ
AVRUPA BİRLİĞİ, AB DEĞERLERİ VE AB’DE DEMOKRASİ
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNDA İNSAN HAKLARI
AB Rekabet Politikası ve İç Pazar
Bağlam Avrupa Komisyonu, AB’nin Ekim 2011’de çıkardığı “ Kurumsal Sosyal Sorumluluk Alanında Yeni bir AB stratejisi” isimli KSS stratejisinde,
Islahçı Kuruluş Olmanın Bedeli
Türkiye’nin AB Üyeliği Süreci
SUNUŞUN İÇERİĞİ TÜRKİYE – AB ÜYELİK SÜRECİ AVRUPA BİRLİĞİ TARİHİ
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Hizmet Sunumu Serbestisi
AVRUPA BİRLİĞİ İLE KATILIM MÜZAKERELERİ SÜRECİ
İYİ YÖNETİŞİM.
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNUN KAYNAKLARI
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNDA MALLARIN SERBEST DOLAŞIMI
KATILIM MÜZAKERELERİ & TARIM SEKTÖRÜ CEVDET YILMAZ DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI (AB ile İlişkiler Genel Müdürü) Nisan, 2005.
AVRUPA BİRLİĞİNE KATILIM MÜZAKERELERİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ ve TÜRKİYE’NİN MÜZAKERE SÜRECİNDEKİ NİHAİ DURUMU Seval IŞIK TOBB- TAIEX Seminer-24 Kasım 2008.
DÜZENLENMEMİŞ ALANDA KARŞILIKLI TANIMA YÖNETMELİĞİ 20 Eylül 2012
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE
Slide 1 Yasal Denetim ile İlgili 8. Şirketler Hukuku Direktifi : Denetim mesleğine giriş, karşılıklı tanıma ve firmaların serbest dolaşımı ile ilgili.
Kopenhag Kriterleri Ümit Boynukalın.
AVRUPA BİRLİĞİ VE KOPENHAG KRİTERLERİ SEDEF KASANOĞLU.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
Avrupa Birliği Ekonomisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Bilgilendirici Not: AB’de Kamu İhale Düzenlemeleri ve Uygulamaları.
AB Hukuku I.Hafta Tarihsel Süreç.
Avrupa Birliğinin Kurumları
TİCARETTE TEKNİK ENGELLER Şubat 2013 ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ (ÜGD) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
TUNCAY ÖZOĞLU. AVRUPA BİRLİĞİ ORGANLARI  Avrupa Parlamentosu, AB kurumları içinde doğrudan halk tarafından seçilen organdır.  AB üyesi ülkelerin vatandaşları.
AB GENİŞLEME POLİTİKASI VE TÜRKİYE İLE KATILIM MÜZAKERELERİ SÜRECİ
AVRUPA BİRLİĞİ KURUMLARI
WTO GATT GATS TRIPS Doç. Dr. A. Can BAKKALCI. WTO KURALLARI ve AVRUPA BİRLİĞİ’NDE ORTAK TARIM POLİTİKASI ORTAK TİCARET POLİTİKASI.
Avrupa Birliği Türkiye İlişkileri
TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü
Bilişim Suçlarıyla İlgili Mevzuat 3- BM Kararları.
Türkiye İçin Tam Üyelik Alternatifleri Nelerdir?
Müzakere Sürecinin Aşamaları
Türk İşçilerin Serbest Dolaşım Hakkı Engellenebilir mi?
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
2. Hafta sorusu: Lizbon Anlaşması AB’nin kurumsal yapısında nasıl bir değişikliğe neden olmuştur. AB Lizbon anlaşması sonrası Demokratik bir yapıya kavuşmuş.
AB Avrupa’nın siyasi ve ekonomik bütünleşmesini insan hakları ile hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde sağlamak amacındaki demokratik Avrupa ülkelerinden.
AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE ORTAKLIKTAN ADAYLIĞA. İLİŞKİLERİN BAŞLAMASI – ROMA ANT. İMZALANMASI – ROMA ANT. İMZALANMASI –
AB KURUMLARI VE KARAR ALMA YÖNTEMLERİ Avrupa Birliği Maliyesi Sakarya Üniversitesi/SBF-Maliye Yrd. Doç. Dr. Harun KILIÇASLAN.
Yönlendirme Komitesi Çalıştayı Şubat 2015, Ankara Plaza Hotel AB İç Pazarına ilişkin genel resimde 2 direktif arasındaki ilişkiler ve yakınsak.
AB Birliği Kurumları Avrupa Parlamentosu (Yasamaya Yardım, Komisyon ve Konsey’in Denetimi, Bütçenin Görüşülmesi) Avrupa Komisyonu (Yürütme ve Yasamanın.
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNDA İNSAN HAKLARI. İNSAN HAKLARI KAVRAMI İnsan hakları, genel olarak kişinin insanca yaşaması için gerekli olan, vazgeçilmez ve dokunulmaz.
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER
GÜVENLİK KONSEYİ (BM Antlaşması, m. 23 vd.)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNDA İNSAN HAKLARI
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
OTP kapsamında Üye Devletlerin asli yükümlülükleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

AVRUPA BİRLİĞİNDE ÜYELİK

ÜYELİK KOŞULLARI Avrupa Birliği Antlaşmasının 49.maddesinde birliğe üyelik için gerekli olan 4 ana koşul öngörülmüştür: Devletin bir “Avrupa Devleti” olması AB’nin temel ilkelerine uygunluk AB organlarının onayı Üye devletlerin onayı

AVRUPA DEVLETİ Avrupa Birliğine bir devletin üye olabilmesi için öncelikle coğrafi açıdan Avrupa devleti olması gerekmektedir. Avrupa devleti olmak, kültürel bir kavram olarak kullanılmamaktadır. Buna göre, Avrupa Kıtası sınırları içerisinde olmayan bir devlet, kural olarak, birliğe üye olamaz. Coğrafik koşul, Avrupa olmakla birlikte sınırları net olarak belirlenmiş değildir. Örneğin, Kıbrıs ve Malta, Avrupa sınırlarında kabul edilmektedir. Aynı şekilde Rusya ve Türkiye, sınırları itibarıyla hem Avrupa hem de Asya devleti özelliği taşımaktadır.

TEMEL İLKELERE UYGUNLUK AB Antlaşmasının 6.maddesinde birliğin temel ilkeleri olarak şunlar sayılmıştır: Özgürlük Demokrasi İnsan hakları ve temel özgürlüklere saygı Hukuk devleti

AB ORGANLARININ ONAYI AB Konsey’inin üyeliğe kabule ilişkin olarak oybirliği ile alacağı bir kararla katılımı onaylar. Konsey bu kararı alırken Komisyon’a danışmak zorundadır. Üyeliğe kabul kararının Avrupa Parlamentosu’nca mutlak çoğunlukla onaylanması da gerekmektedir.

ÜYE DEVLETLERİN ONAYI Katılım Antlaşması’nın yürürlüğe girebilmesi için, antlaşmanın üye devletlerin tamamı tarafından onaylanması da zorunludur. Herhangi bir üye devletin katılım antlaşmasını onaylamaması halinde, antlaşma yürürlüğe girmeyecektir. Onaylama yöntemi hususunda AB mevzuatında herhangi bir düzenleme yoktur. Her üye devlet, kendi iç mevzuatına göre bu onay işlemini gerçekleştirir. Bazı devletlerde onaylama yetkisi Parlamentoya bırakıldığı halde, bazı devletlerde referandum yoluyla katılıma onay verilebilmektedir.

AB ÜYELİĞİNİN YARARLARI Ortak ticaret politikasından yararlanma Ortak para politikasına katılma Hizmetlerin serbest dolaşımını sağlama Kişilerin seyahat, çalışma ve ekonomik faaliyette bulunma özgürlüğüne kavuşması

MÜZAKERE SÜRECİ AB üyeliği, müzakere sürecinin sonunda gerçekleşir. Bu süreçte yerine getirilmesi gereken hususlar 4 başlık altında toplanabilir: Mevzuat uyumu Politika uyumu İnsan hakları uyumu Diyalog

MEVZUAT UYUMU Aday ülkelerin mevzuatının, 100.000 sayfadan oluşan AB mevzuatına uyumunun sağlanması şarttır. Birlik mevzuatı ve antlaşmaların müzakeresi söz konusu değildir. Üye olacak ülkenin bu düzenlemeleri aynen benimsemesi zorunludur. Ancak, aday ülkeye bazı muafiyetler tanınması da mümkündür. Örneğin, Birleşik Krallığın ortak para birimine katılmaması, Malta’ya diğer üye devlet vatandaşlarının yerleşme hakkının sınırlandırılması, İsveç’e uzun kamyonlarla taşıma yapabilme hakkı tanınması vs.

POLİTİKA UYUMU Aday ülkelerinin ulusal politikalarının AB ortak politikalarına (para politikası, tarım ve bölgesel politikalar vs.) uyumlaştırılması zorunludur.

İNSAN HAKLARI UYUMU İnsan haklarının korunması, AB hukukunun son yıllarda önem verdiği konuların başında gelmektedir. Bu kapsamda AİHS ile AB Temel Haklar Şartı’na uygun düzenlemeler ve uygulamalar yapılması gerekir. AB Adalet Divanı ve AİHM kararlarının iyi algılanması ve uygulanması, mahkemelerin bağımsızlığının sağlanması ve hakimlerin iyi eğitilmesi önem taşımaktadır.

DİYALOG Müzakere sürecine paralel olarak Birlik, her bir aday ülkeyle, yoğun bir siyasi ve kültürel diyalog içine girecektir. İnsanları bir araya getirerek  karşılıklı anlayışı geliştirme amacını içeren bu diyalog, aynı zamanda sivil toplumu da kapsar.

MÜZAKERE SÜRECİNDEKİ SORUNLAR Müzakerelerin Askıya Alınması: Aday ülkede ciddi ve sürekli bir şekilde temel hakların (Birliğin temelini oluşturan, özgürlük, demokrasi, insan haklarına ve temel özgürlüklere saygı ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin ) ihlal edilmesi halinde müzakerelerin askıya alınması (komisyon veya üye devletlerin (1/3) önerisi ve Konsey (nitelikli çoğunluk) kararıyla mümkündür. Üyelikten Vazgeçme (Demirleme): Bütün Kopenhag kriterlerini gözönünde bulundurarak,  şayet bir aday ülke üyelik yükümlülüklerinin tümünü yüklenebilecek konumda değilse, ilgili aday ülkenin Avrupa yapılarına tam olarak mümkün olan en güçlü bağla demirlenmesi sağlanmalıdır.

KATILIM SONRASI KISITLAMALAR Koruma amaçlı olarak; Uzun Geçiş süreleri Derogasyonlar Özgün düzenlemeler Daimi koruma tedbirleri getirilebilir. Türkiye Açısından muhtemel sınırlama konuları Kişilerin serbest dolaşımı Yapısal politikalar Tarım