“Erasmus ve Kültürel Etkileşim” Ayşegül Şah BOZDOĞAN İstanbul Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık 2007-2008 Dönemi Giden Öğrencisi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Advertisements

KARİYER YOLCULUĞUNDA İLK ADIMLAR
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Fidan BAYRAKTUTAN Öğrenci İletişim Sorumlusu
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. ÖN ŞARTLAR KARŞI KURUMUN SİZİ KABUL ETMESİ UYGUN DERSLER BULUNMASI ve KTÜ’DEKİ BÖLÜM ERASMUS KOORDİNATÖRÜNÜN DERSLERİ EŞDEĞER.
MERSİN GENÇ GİRİŞİMCİ VE KARİYER DERNEĞİ
T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ULUSLAR ARASI AKADEMİK İLİŞKİLER KURULU ERASMUS KOORDİNASYON KOMİTESİ ERASMUS PROGRAMI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR 07.
ERASMUS MACERASI Engin ALBAYRAK - Gökay GÜNEŞ
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Farabi Değişim Programı
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
ERASMUS.
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen adresine .
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
14 ŞUBAT 2013 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi.
‘‘ERASMUS+’’ STAJ KONSORSİYUMU
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Erasmus Hareketliliği
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
ERASMUS ve HİBELER İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu
Ahmet Hakan BAYRI İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği Projeleri( Dizin )
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Seval BOZ Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi
ERASMUS in GHENT Kültür kaynaşması
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
Almanya‘da Yüksek Öğrenim Fatma Günaydın DAAD-IC Istanbul Sıraselviler Cad. 78/ Beyoğlu / Istanbul.
HAYEF ALMANCA ÖĞRETMENLİĞİ 4.SINIF TUĞBA YAPICI & GÜLİZ GÜLTEKİN
ERASMUS OFİSİ KAZANANLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Exist together!.
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 3 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
PROJE SAHİBİ KURUM PROJE ADI ‘’AB DÜZEYİNDE KARDİYOLOJİK ACİLLERDE ACİL BAKIM VE HEMŞİRELİK HEMŞİRELİK HİZMETLERİNİN ÖĞRENİLMESİ’’ Learning Of The.
Fatih İlkokulu Rehberlik Servisi
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
Uludağ Üniversitesi Gelen Öğrenciler Okt. Volkan KAHRAMAN
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
YURTDIŞI ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIK OFİSİ’NİN YAZ OKULLARI SUNUMUNA HOŞGELDİNİZ.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
3.GRUP SEVİLLA/İSPANYA GRUBU. Soru 1: Projedeki amaçlarınıza ulaşabildiniz mi? Proje amaçlarınıza hangi faaliyetleri yaparak ulaştınız? Proje amaçlarınızda.
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.
ERASMUS+ PROJESİ GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Öğrenim Hareketliliği
Global Learning For Mind And Heart 2016/2019 Erasmus + Projeleri K219 Global Learning For Mind And Heart 2016/2019 Hibe Miktarı: Avro.
ERASMUS
Erasmus Staj Hareketliliği
MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM –ÖĞRETİM YILI HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 1. SINIF ÖĞRENCİ PROFİLİ İstanbul-2018.
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
Application Form (Başvuru Formu):
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

“Erasmus ve Kültürel Etkileşim” Ayşegül Şah BOZDOĞAN İstanbul Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık Dönemi Giden Öğrencisi

Erasmus Deneyimi Türkiye'ye veda -gerekli bütün belgelerin yanınızda olduğuna emin olun- gideceğiniz ülke, şehir hakkında bilgi edinin, -bir guide satın alın -gideceğiniz üniversiteyi, kalacağınız yurdu ve çevreyi ayrıntılı olarak araştırın

Welcome to Gittiğiniz ülkeye adım atar atmaz her şeyi izleyin:Yaşam tarzı, diyaloglar... Almanya özelinde: -hemen herkes İngilizce biliyor, o yüzden panik yapmayın Avrupa genelinde: Fransa, İspanya, İtalya gibi ülkelerde İngilizce konuşma oranı düşük, bu nedenle konuşma kılavuzu edinmek faydalı olabilir

İlk yapılacaklar Yerleşme: -gitmeden önce yurt görevlisiyle iletişime geçin, yurtta bulunduğu zamanları öğrenin, kapıda kalmayın:) Yurda yerleştikten sonra, en kısa zamanda okula uğrayın, “ben geldim” deyin!Öğrenci işleri, size bilgilendirme dosyası verecek, bunları inceleyin.

Başlıyoruz.... Ders seçimlerinize çok dikkat edin, denklik konusunda emin olun, Türkiye’yle irtibatta kalın. Erasmus, sadece eğitim demek değil, kültürel bağlantılar kurmayı da unutmayın“hoşgeldin partileri” ni kaçırmamanızı tavsiye ederim:) Mümkün olduğunca çok kültürlü bir çevre yaratın

Multi-kulti Hoş geldin partilerinde mümkün olduğunca çok insanla iletişim kurun. Dilinizi geliştirmek istiyorsanız, o ülkeden arkadaşlar edinmeye çabalayın.

Worth to see:) Paranızı tasarruflu harcamaya özen gösterin. Çünkü Avrupa'da görülecek çok şey var!

Kültürel etkinlikler İmkanınız varsa mutlaka Interrail yapın. Bunun dışında okul gezilerini, okulun düzenlediği kültürel etkinlikleri mutlaka takip edin.

Bürokratik işlemler Vize tarihinize dikkat edin, yabancılar şubesi, konsolosluk gibi yerlerin adresini bilin Katılım sertifikanızdaki hareketlilik tarihine dikkat edin, çünkü hibe ona göre veriliyor. Resmi kurumlarda kendinize güvenin, özgüveni olmayan insanlar pek ciddiye alınmıyor:)

Keşif Yaşadığınız şehri mümkün olduğunca keşfetmeye bakın. Şehirlerin resmi internet sitelerinden, tiyatro,sinema, festival etkinliklerini takip edebilirsiniz.

Her gidişin bir dönüşü var:) Dönerken öncelikle onaylatmanız gereken belgelerin tam olduğuna emin olun. Kurduğunuz dostlukları devam ettirmeye özen gösterin(facebook, msn, )Ayrılırken çantanızda bol bol kağıt mendil bulundurun:)

Teşekkür Ederim

“Erasmus ve Kültürel Etkileşim” Ayşegül Şah BOZDOĞAN İstanbul Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık Dönemi Giden Öğrencisi