e-viDENT, Avrupalı diş hekimleri kanıta dayalı kararlar veriyorlar

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Program Geliştirme “uzmanlık eğitimi”
Advertisements

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME - I
DENİZLİ YAŞAR SANİYE GEMİCİ ANADOLU LİSESİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI kisiselbasari.com
Hemşirelik Uygulamalarında Kanıta Dayanırlılık
Üçgenleri açı ölçülerine göre sınıflandırır
PROBLEME DAYALI TIBBİ TANI
Yazar ve Editör Penceresinden Makale Başvurusu
ÖĞRETİM MATERYALLERİNİN SEÇİMİ ve GELİŞTİRİLMESİ
Eğitimde Video ve Animasyon Kullanımı
İNTERNET ADRESLERİ.
DÖRDÜNCÜ DÖNEM KANITA DAYALI TIP UYGULAMALARI Dr. Zeynep İnce, 2 Ocak 2013.
e-viDENT, Avrupalı diş hekimleri kanıta dayalı karar veriyorlar
PROBLEME DAYALI ÖĞRENİMDE DEĞERLENDİRME
Girişimcilik.
Sep / Rev. 1© Copyright Beyaz Nokta® Gelişim Vakfı, Öğrenmeyi Öğrenme’nin kritik parçası: Her sorun bir öğrenme yetersizliğidir.
Bilgi Okuryazarlığı Bu çalışma Prof. Dr. Buket Akkoyunlu’nun “Bilgi Okuryazarlığı ve Yaşam Boyu Öğrenme” başlıklı bildirisine dayanılarak hazırlanmıştır.
ÖĞRETİM MODELLERİ S.59-74; 1-Carroll’in Okullarda Öğrenme Modeli 2-Bloom’un Tam Öğrenme Modeli 3-Gardner’in Öğretimde Çoklu Zeka Kuramı Kaynak;Öğretimi.
ÜNİTE TANITIM SUNUSU HALİL TAŞEL GÖKHAN ÖZENÇ YASİN KAYIŞ TURAN ACAR
AÇIK UÇLU ÖĞRENME ORTAMLARI
e-viDENT, Avrupalı diş hekimleri kanıta dayalı karar veriyorlar
Computational Biochemistry
WILL FUTURE TENSE ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI ZEYNEP BEKTAŞ.
21. Yüzyıl becerileri.
EĞİTİM TEKNOLOJİLERİNDE TEMEL KAVRAMLAR
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
Postoperatif ağrı tedavisinde farmakolojik yöntemler
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Nefrolooloji Bilim Dalı Yayın Sunumu 15 Ocak 2015 Perşembe Ar. Gör. Dr.
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Wikipedia - Vikipedi Özgür Ansiklopedi.
Dr. F. Mutlu KUKUL GÜVEN Acil Tıp AD. Sivas
Dr. Faruk ERDEN Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Literatür Değerlendirme.
Deniz Yilmazoglu. Sağlık ile ilgili bilgiler heryerde... Fakat bir sağlık müdahalesinin diğerinden daha iyi olduğunu, veya yarardan çok zarar inşa ettiğini.
Cochrane Systematic Review Nedir?
Araştırma Önerisi ve Araştırma Raporu
Kanıta Dayalı Tıp Dönem 2,
İNTERNET.
Site konuyu en ince ayrıntılarıyla ele almış ve bu sayede anlaşılırlığı arttırmıştır. Her konuda ayrı ayrı örneklere yer verilmiş. Konuyla ilgili örnekler.
Zehra TAŞKIN BBY408 Tıbbi Bilgiye Erişim
Cochrane Kitaplığı’nı Anlamak Cochrane Kitaplığı’na giriş.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
Öğrenme Düzeyi Araştırması 3:
Kongrede Sunulan Bildirilerin Kaderi Nedir?
Türk Anayasa Düzeni Giriş
ÖLÇME DEĞERLENDİRME Yard. Doç.Dr. Deniz Özcan.
YAYIN TARAMA VE VERI TABANLARI Tacettin İnandı. Kapsam Veri tabanı Sınıflandırmalar İndeksler Atıflar.
Hafta 1: Dizinleme ve Özler BBY 264 Dizinleme ve Sınıflama.
Bilimsel Makale Nasıl Yazılır? (Çalıştay) Zekeriya AKTÜRK Prof. Dr. 19 Mart 2016; 9:00-11:00 / 181.
SAĞLIK YÖNETİMİ TOPLULUĞU Yönetim, en geniş anlamda ortak bir amacı gerçekleştirmek için işbirliği içinde çaba gösteren birey ya da grupların.
Basamaklandırılmış Yöntem
Ağrı Tedavisinde Akupunkturun Yeri: Meta Analizlerin Sistematik Derlemesi Zekeriya AKTÜRK 1, Fatih AKÇAY 2 1 Şifa Ü. Tıp Fakültesi Aile Hekimliği AD, 2.
Stratejik Planlama-1 A: İşi doğru yapma B: Doğru işi yapma A- Etkinlik: Girdi-çıktı ilişkisi- çıktıların elde edilmesinde girdilerin nasıl kullanıldığı.
Hayattan Anlar   Hayatınızda bazı anlar vardır Birini öylesine özlersiniz ki rüyalarınızdan çıkarıp ona sarılmak istersiniz!
Hafta 2: Dizinleme ve Öz Hazırlamaya Giriş BBY 306 Dizinleme ve Öz Hazırlama
Araştırmacıların konu ve kaynak taraması için harcadıkları zaman sorunlarına, ulusal düzeyde, hızlı, tek merkezden ve kolay arama ile çözüm. Ulusal dergilerin,
Şimdi buradasınız: Girişim ile ilgili çalışmalar> Tanı ve tarama > Prognoz, Nedensellik, Etiyoloji, Zarar > Sistematik Derlemeler & Meta-analizler >
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
Araştırma Problemini Belirleme
Kanıta Dayalı Tıp Prof Dr Süheyla Ünal.
En iyi tanı aracının ne olduğunu nasıl değerlendireceksiniz?
Makale ve Deneme Makale nedir? Deneme nedir? Makale ve deneme arasındaki farklar nelerdir?
Arş.Gör.Dr.Kevser Ayar KTÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği AD
GEAK Çalışma Protokolü Taslağı
TÜRKÇE ÖGRETİMİ. YABANCILARA TÜRKÇE ÖĞRETİMİ TÜRKÇE EĞİTİM SEVİYELERİ TÜRKÇE EĞİTİM SEVİYELERİ A1 A1 A2 A2 B1 B1 B2 B2 C1 C1 C2 C2.
AÇIK UÇLU ÖĞRENME ORTAMLARI
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Üst Düzey Zihinsel Beceriler
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Sunum transkripti:

e-viDENT, Avrupalı diş hekimleri kanıta dayalı kararlar veriyorlar Bölüm 3 İnternette kanıt bulunması 3.1. Arama stratejileri Yazar: Katleen Vandamme

Arama stratejileri www’da kanıt bulunması 15 dakika içinde 55 dakika ve daha fazla süre içinde

Arama stratejileri 15 dakika içinde Özetler ve sistematik derlemeleri aşağıdaki yerlerde arayın sistematik derlemeler için Cochrane veri tabanı (www.thecochranelibrary.com) Eleştirel özetlerle beraber Etkililik Derlemeleri Özetleri Veri Tabanı (DARE) (www.crd.york.ac.uk/crdweb) + Hızlı Kolay Az sayıda ileri beceri gerektirir Verimli şekilde yararlanılan yüksek kalitedeki sistematik derlemeler Sorunuzu tamamen veya doğrudan cevaplamayabilir Konunun iyice araştırılmış olmasını gerektirir Eleştirel değerlendirme hususunda başkalarına bağlılığı gerektirir.

Arama stratejileri + 30 dakika içinde 1. Sistematik derlemeleri şurada arayın sistematik derlemeler için Cochrane veri tabanı (www.thecochranelibrary.com) Eleştirel özetlerle beraber Etkililik İncelemeleri Özetleri Veri Tabanı (DARE) (www.crd.york.ac.uk/crdweb) 2. Kanıta Dayalı Diş Hekimliği Uygulaması Dergisi’ (www.jebdp.com) ve Kanıta Dayalı Diş Hekimliği’nde (www.nature.com.ebd) eleştirel özetleri arayın 3. PubMed Klinik Sorguları’nda sistematik derlemeler (SR) ve randomize kontrollü çalışmaların (RCT) özetleri/bedava tam metinlerini arayın. (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed) 4. Eleştirel özetler içermeyen SR/RCT’lerin kalitesini değerlendirmek için Kanıta Dayalı Tıp Merkezi’ndeki eleştirel değerlendirme belgelerini kullanın. (www.cebm.net) + Hızlı Basit Yüksek kalitedeki SR’ler ve daha önce değerlendirilmiş kanıtlardan verimli bir şekilde faydalanır Sorunuza tümüyle cevap verebilir Eleştirel değerlendirme için en az miktarda zaman gerektirir Eleştirel değerlendirme tekniklerini öğrenme fırsatı sunar Eleştirel değerlendirme konusunda biraz başkalarına bağlı olmayı gerektirir

55 dakika veya daha fazla süre içinde Arama stratejileri 55 dakika veya daha fazla süre içinde Bilgi birikiminizi arttırmak istiyorsunuz! 1. Makalelerin özetleri/bedava tam metinleri için PubMed Klinik Sorguları’nda arama yapın (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed). Bulunabilecek olanlar Sistematik derlemeler (SR) Randomize kontrollü çalışmalar (RCT) Yüksek kalitedeki diğer klinik çalışmalar (kohort çalışmalar; vaka kontrollü çalışmalar) 2. Kanıta Dayalı Tıp Merkezi’ndeki eleştirel değerlendirme belgelerini kullanarak kanıtın kalitesini değerlendirin. (www.cebm.net) + Sorunuza en geniş yanıtı bulabilirsiniz Eleştirel değerlendirme hususunda başkalarına bağlılık gerektirmez Eleştirel değerlendirme becerilerinde uzmanlaşma fırsatı İleri beceri düzeyi gerektirir Zaman alıcıdır Tam metne ücretsiz ulaşılamadığında hayal kırıklığı yaratır.