AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EFQM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞTİMDE MÜKEMMELLİK MODELİ
Advertisements

TS EN ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
Kalite Kavramı.
MODÜL 4 Organizasyon.
AKREDİTASYON SİSTEMİNDE BALIKESİR SANAYİ ODASININ KALİTE UYGULAMALARI Konya.
Stratejik Analiz (SWOT Analizi)
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
Kurum misyon ve vizyonunu, net bir biçimde paydaşlara odaklanmış bir strateji ve bunu destekleyen uygun politikalar, planlar, amaçlar, hedefler ve süreçler.
SÜREÇ YÖNETİMİ İLE HIZLI BÜYÜMEYİ YÖNETMEK
Prof. Dr. M. Erdal GÜZELDEMİR
7.1 GENEL Kuruluş, güvenli ürünler gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan süreçleri planlamalı ve geliştirmelidir.
KADINLARIN VE KADIN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ HİBE PROGRAMI GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM PROJESİ STRONG WOMEN STRONG SOCIETY PROJECT TR2009/ /69.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Yeni alınan deneyimsiz personelin yetiştirilmesi veya
KALİTE YÖNETİMİ (EĞİTİMDE).
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VATAN YAZILIMEVİ
Doç.Dr. İnayet Pehlivan AYDIN
24 Kalite yönetimi.
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
ERK İSG&İK – –
ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ & İÇ TETKİKÇİ EĞİTİMİ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İİBF TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ DERS NOTLARI
Kalite Temsilcisi Handan KUZPINARI
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
Kalite Kültürüne Dönüşüm Stratejileri
TÜSİAD - KalDer KALİTE ÖDÜLÜ’nün AMACI ve ULUSAL KALİTE HAREKETİ İLE İLİŞKİSİ Kalite bilincini ve Toplam Kalite Yönetimi anlayışını ülke çapında yaymak.
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
Performans ölçme ve değerlendirme güz
Strateji Geliştirme Başkanlığı
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ NEDİR?
İnsan Kaynakları Yönetiminin
STRATEJİK PLANLAMA.
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERZURUM NUMUNE HASTANESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
AYDIN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Süreç Yönetimi.
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
TRABZON MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Kalite Yönetimi Genel Tanımlar.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Bölümün Amacı Bu bölümün amacı, örgütlerin peşinde koştukları hedeflerin türlerini ve yöneticilerin bu hedeflere ulaşmak için kullandıkları rekabetçi.
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
Proje Yönetim Döngüsü: -Aşamaları -Rol ve Sorumluluklar
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİNİN YENİ BOYUTLARI
Toplam Kalite Yönetimi
Toplam Kalite Yönetimi
“Satış ve pazarlamada her şeyi doğru yapmış
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
 Kalite en basit tanımıyla, müşteri isteklerine cevap verebilmektir.
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
KAMU KURUMLARINDA SÜREÇ YÖNETİMİ ve
EKİP ÇALIŞMASI Ekip çalışmasının önemini gözeterek meslekler arası işbirliği yapabileceksiniz.
YÖNETİMİ GÖZDEN GEÇİRME TOPLANTISI
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
Stratejik İKY ve Örgüt Performansı İlişkisi
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK VE BAĞLI BİRİMLERİN KALİTE YOLCULUĞU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Sunum transkripti:

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA

SEMİNERİN AMACI Üniversitemizin üst düzey yöneticilerini TKY hazırlıkları konusunda bilgilendirmek Başarılı TKY çalışmalarından örnekler dinlemek TKY çalışmalarımızın stratejisini belirlemek Eylem planımız üzerinde görüş birliğine ulaşmaktır.

NEDEN TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ? İş sonuçlarından etkilenen insanların ihtiyaç ve beklentilerini dikkate alır. İş süreçlerinin sürekli gözden geçirilerek iyileştirilmesini ve kurumun yaptığı işlerin kalitesini her yönüyle yükseltmeyi mümkün kılar. Kaynakların daha etkin kullanılmasını sağlayarak verimliliği yükseltir, maliyetleri düşürür, mevcut kaynaklarla daha fazlasının üretimini mümkün kılar. Çalışma ortamında iletişimi, takım çalışmasını ve çalışanların bilgi ve becerilerini geliştirir. Çalışan ve müşteri tatminini ve bağlılığını arttırır.

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ NEDİR? Sürekli iyileştirme sağlayarak insan mutluluğunu ve tatminini arttırmayı temel alan bir yaşam tarzıdır. Kurumun yaptığı işlerin tüm yönlerini kapsayan bir iş mükemmelliği modelidir. Mal ve hizmetleri, hem iç hem dış müşterileri açıkça belirtilmiş ya da tahmin edilen beklentilerini karşılamak suretiyle tam anlamıyla tatmin edecek şekilde sunan bir iş stratejisidir. Kalitenin iyileştirilmesi, verimliliğin arttırılması ve maliyetlerin düşürülmesi çabalarına kurumun tüm çalışanlarının katılmasını sağlayan bir yönetim sistemidir.

TKY DİLİ-KALİTE NEDİR? KALİTE: Kurumun çalışanlarının ve/veya müşterilerinin kullandığı, yararlandığı, tükettiği veya etkilendiği, mal veya hizmet şeklindeki iş sonuçlarının, önceden tespit edilmiş veya tahmin edilen ihtiyaçları karşılayan özelliklere sahip olma derecesidir.

TKY DİLİ-MÜŞTERİ TANIMI Bir kurumda üretilen mal veya hizmet şeklindeki çıktılardan etkilenen, yararlanan, bunları satın alan, tüketen ya da kullanan insanlar. DIŞ MÜŞTERİ: Kurumun dışında olup, kurumun çıktılarından etkilenen, yararlanan ya da bunları satın alan, tüketen ya da kullanan insanlar. İÇ MÜŞTERİ: Kurumun içinde birbirlerinin iş çıktılarından etkilenen, yararlanan ya da bunları tüketen veya kullanan insanlar.

TKY DİLİ-SÜREÇ TANIMI SÜREÇ: Belirli bir iş sonucunu (çıktı) elde etmek üzere gerekli girdileri kullanarak gerçekleştirilen birbirine bağlı işlemlerin bütünüdür. (Örnek: kayıt süreci, atama-yükseltme süreci, maaş ödeme süreci, ölçme ve değerlendirme süreci) SÜREÇ YÖNETİMİ: Kurumda gerçekleştirilen faaliyetlerin süreçler halinde tanımlanması, müşterilerinin ve müşteri taleplerinin belirlenmesi, süreç iyileştirme fırsatlarının araştırılması, süreç performans ölçüleriyle ölçümler yapılması ve performansın iyileştirilmesidir.

TKY DİLİ-SÜREKLİ İYİLEŞTİRME (DEMING DÖNGÜSÜ) SÜREKLİ İYİLEŞTİRME (KAİZEN): Kurumun gerçekleştirdiği bütün faaliyetlerin ve bütün iş sonuçlarının iyileştirilebilir olduğu varsayımını benimseyerek, müşteri tatminini etkileyen tüm kritik süreçleri sistematik olarak gözden geçirmek üzere:  Planlama (Plan)  Deneme yapma (Do)  Sonuçları gözden geçirme (Check)  Yürürlüğe koyma (Act) döngüsünü tekrarlayan bir iş yapma yöntemi haline sokmak.

TKY DİLİ-TOPLAM KATILIM Kurumun kritik iş süreçlerinin müşteri beklentileri temelinde sürekli iyileştirilmesi çabalarına kurumun tüm personelinin katılımının sağlanmasıdır. DAYANAKLARI:  Liderlik (misyon, vizyon ve hedefler)  Eğitim (bilgi ve beceri kazandırma  Güçlendirme (yetki, donanım ve beceri)  Karşılıklı güven

TKY SİSTEMİ HEDEF: Sürekli iyileştirme KİMİN İÇİN: İç ve dış müşteriler NASIL: Süreç yönetimi KİM YAPACAK: Toplam katılım

SEMİNER PROGRAMI BAŞARILI TKY UYGULAMASI ÖRNEKLERİ ARÇELİK VASCO Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ÜNİVERSİTELERDE TKY UYGULAMALARI Üniversitelerde İş Mükemmelliği Modeli İdari süreçlerin iyileştirilmesi- Dokuz Eylül Üniversitesi örneği Akdeniz Üniversitesi RİSK projesi GENEL GÖRÜŞME- Stratejiler ve Eylem Planı