GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
Advertisements

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
PERFORMANS KRİTERLERİ
ARTEV Management Platform ‘Intellectual Asset Management at Enterprises ARTEV Consortium Partners Entelektüel Varlık Yönetimi - Mevzuat Altyapısının Ekonomik.
İDARİ BİRİM YÜKÜMLÜLÜKLERİ Barınma ve burs imkânlarını cazip hale getirerek başarılı öğrencileri üniversiteye kazandırmak Kampus içerisinde.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
“IP Universities” Istanbul, April 14 to 15, 2011 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logoTürkiye’de FM Eğitimi Salih BEKTAŞ.
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER

ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
Türk Patent Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI ARAŞTIRMA GELİŞTİRME TEMA GRUBU
AR-GE.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket YETİŞ’in Takdimi , İstanbul.
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Stratejik Planı.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA PROGRAMI (DOSAP)
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
ÖRNEKLERLE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ
Asıl başlık stili için tıklatın İZMİR’DE BÖLGESEL AR-GE / YENİLİK KAPASİTESİ VE YENİLİK EKOSİSTEMİ 01/10/2013.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
R. Orçun Madran.
Türk Patent Enstitüsünün Teknoloji Transferine Yönelik Çalışmaları Prof. Dr. Habip ASAN Türk Patent Enstitüsü Başkanı.
 Jean Monnet Burs Programı, AB üyesi bir ülkedeki üniversitede ya da üniversiteye e ş de ğ er bir kurulu ş ta yüksek lisans e ğ itimi veya ara ş tırma.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
Teknoloji Transfer Ofisi
ERASMUS ve HİBELER İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu
Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
Öğretim Elemanı Değişimi Doç.Dr. Nagihan OKTAYER 14 Mayıs 2009 Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı.
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
15/04/20111 /39 Üniversiteler ve Patent: TPE Perspektifinden Mevcut Durum ve Geleceğe Yönelik Strateji ve Projeler Ahmet KOÇER TPE Başkan Yardımcısı “Üniversitelerde.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Kastamonu-Çankırı-Sinop Meslek Yüksekokulları İşbirliği Toplantısı 15 Eylül Kastamonu Doç. Dr. Rıza Gürbüz Çankırı MYO Müdürü.
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
ULULARARASI PATENT BAŞVURULARI
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Teknoloji Transferi ile İlişkili Türk Patent Enstitüsü Faaliyetleri
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Kalkınma Bakanlığı Alt Yapı Projesi
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
Anlatmacı: Adnan Hadzimusiç
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Sunum transkripti:

GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010

İçerik 1.Birim Hakkında 2.Birim Görevleri 3.TTO kurulmasına ilişkin Avrupa Patent Ofisi (EPO) pilot projesi 4.Birimde verilen danışmanlık hizmeti 5.Fikri mülkiyet politikası oluşturulması çalışmaları

Birim Hakkında Türkiye’deki üniversitelerde bir ilk olması açısından Türk Patent Enstitüsü’nden büyük destek görerek ortak bir çalı ş ma ile “Patent Destek Birimi” kurulmasına ilişkin protokol hazırlanmıştır. Bu protokol, Gazi Üniversitesi ile Türk Patent Enstitüsü arasında 07 Mayıs 2007 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir. Genel Sekreterliğe bağlı olarak kurulmuştur.

Görevlerimiz Patent ya da endüstriyel tasarım tescili alabilecek durumda olduğunu düşünen akademik personel ve öğrencileri süreç ile ilgili birebir bilgilendirmek Çalışmalarda elde edilen sonuçlarla ilgili gerekli ulusal ya da uluslararası düzeyde taramalar yaparak sürece işlerlik kazandırmak ve onlardan aldıkları dönütler ışığında somut stratejiler oluşturmak Akademisyenler, öğrenciler, üniversitemizin ilgili birimleri, Türk Patent Enstitüsü (TPE) ve TÜBİTAK ile yakın işbirliği ve etkileşim içerisinde olarak etkinliklerini sürdürmek

Görevlerimiz Sınai mülkiyet haklarına ilişkin ulusal ve uluslararası mevzuat ile ilgili Türk Patent Enstitüsü ücretsiz yayınlarını temin etmek ve ilgililere sunmak Üniversite yönetiminin oluşturduğu temel politikalar çerçevesinde, yeni ve özgün stratejik açılımlar geliştirerek patent ve endüstriyel tasarımlar konusunda Üniversitemizin yenilikçi açılımlar yaratmasına katkı sağlamak

TTO Kurulmasına İlişkin EPO Pilot Projesi Haziran 2007’de Avrupa Patent Ofisi’nin “Üniversitelerde Teknoloji Transfer Ofisi Kurulması ve İşletilmesi” konusuna ilişkin pilot uygulaması için Gazi Üniversitesi ve Türk Patent Ofisi ortaklaşa proje başvurusu gerçekleştirmiştir. EPO Teknoloji Transfer Ofisi pilot uygulamasına Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde (Çek Cumhuriyeti, Macaristan, İtalya, Portekiz, Romanya, Slovenya, Polonya) bulunan 7 üniversite ile birlikte seçilmiştir. Kasım 2007’de, Türk Patent Enstitüsü uzmanlarından oluşan heyet beraberinde EPO yetkilileri üniversitemizi ziyaret etmişler ve söz konusu proje hakkında üniversitemize bilgi vermişlerdir. Teknoloji Transfer Ofisi’nin teknik altyapısı ile ilgili çalışmalar kapsamında, Ocak 2009’da EPO tarafından hibe edilen ve Türk Patent Enstitüsü tarafından sağlanan çeşitli donanım mal ve malzemeleri teslim alınmıştır.

2008 yılında Patent Destek Birimi aracılığıyla Üniversitemizde yapılan akademik çalışmalar için 6 adet patent başvurusu dosyalandı yılında Patent Destek Birimi aracılığıyla Üniversitemizde yapılan akademik çalışmalar için 5 adet patent, 1 adet faydalı model başvurusu dosyalandı. 01 Ocak 2010 tarihinden itibaren Patent Destek Birimi aracılığıyla Üniversitemizde yapılan akademik çalışmalar için 1 adet endüstriyel tasarım, 2 adet patent başvurusu dosyalandı. Birim Bünyesinde Verilen Danışmanlık Hizmeti

Serbest Buluş İşçi Buluşu Fikri Mülkiyet Politikası Oluşturulması Çalışmaları

İŞÇİ BULUŞU Madde 16:…işçi, bir özel hukuk sözleşmesi veya benzeri bir hukuk ilişkisi gereği, başkasının hizmetinde olan ve bu hizmet ilişkisini işverenin gösterdiği belli bir işle ilgili olarak kişisel bir bağımlılık içinde ona karşı yerine getirmekle yükümlü olan kişidir. Ücretsiz olarak ve belirli bir süreye bağlı olmaksızın hizmet gören stajyerler ve pratik yapan öğrenciler de, bu Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine göre işçi sayılır. Hak Sahibi: Üniversite Fikri Mülkiyet Politikası Oluşturulması Çalışmaları

SERBEST BULUŞ Madde 41:…Üniversitelere bağlı fakülte ve yüksek okullarda bilimsel çalışma yapmakta olan öğretim elemanlarının yaptığı buluşlar, serbest buluş sayılır. Öğretim kurumu buluşla sonuçlanan araştırmalar için özel olarak belli araç ve gereçleri sağlamak suretiyle harcamalarda bulunmuşsa, öğretim elemanları öğretim kurumuna buluşun değerlendirildiğini yazı ile bildirmek ve talep halinde buluşun ne şekilde değerlendirildiği ve elde edilen kazanç miktarı hakkında bilgi vermekle yükümlüdür. Öğretim kurumu, kendisine yapılan yazılı bildirim tarihinden itibaren üç ay içinde elde edilen kazançtan uygun bir miktarın verilmesini talep edebilir. Ancak, talep edilecek miktar kurum tarafından yapılan harcamaları aşamaz Hak Sahibi: Buluş Sahibi Fikri Mülkiyet Politikası Oluşturulması Çalışmaları

Aşamalar:

Zorluklar: Fikri Mülkiyet Politikası Oluşturulması Çalışmaları

İletişim: Patent Destek Birimi Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Teknikokullar Ankara Tel: Faks: E-posta: Web: