BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Devam etmek için “Next” tıklayın.. Kurulum bittikten sonra “C” sürücüsünün altına “Asyakur” adında bir klasör oluşacak.(Resimdeki gibi).Bu klasörün.
Advertisements

Şahin AKDAĞ.
Konu: Windows Sistem Araçları
Iletisim Icin : Blog : E - Mail :
1. Aşama Dil Seçimi : Ekrana ilk gelen bölümden kurulum dilini seçiyoruz.
İŞLETİM SİSTEMİ.
Sistemi ISO imajdan boot ettiğimde karşımıza gelen ekran burda tercihimizi yapıyoruz.
T.C. YENİMAHALLE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLSİS BÖLÜMÜ
WINDOWS ÖZET Klasöre girmek için veya dosya çalıştırmak için;
DERS:Acronis true image ile full yedek almak…
Bilgisayarım Simgesinin Kullanımı Dosyaların Yönetimi
BT SINIFLARINDA DYNED KURULUMU
MS-DOS DESEM 2008 EMRE UNSAL – ÖZLEM AKTAŞ. İ ŞLET İ M S İ STEM İ Kavramı İ şletim sistemini, bir bilgisayar sisteminde kullanıcı ile iletişim kurarak,
İŞLETİM SİSTEMİ NEDİR ? İşletim sistemi, bilgisayarın açılışı esnasında hafızaya yüklenen ve yüklendikten sonra diğer yazılımların çalışması için bir temel.
Windows 7 kurulum için en az 512 MB ram belleğe ihtiyaç duyuyor
Dosya Yönetimi.
HAZIRLAYANLAR Baran EKSİK Hayrettin GÜNGÖZ Konu: Windows 7 Altında Disk Yönetimi.
İÇİNDEKİLER-1 Başlangıç Bilgisayarı düzgün Şekilde Çalıştırma
İŞLETİM SİSTEMİ WİNDOWS AYARLAMA Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dsi Baraj Orta Okulu.
Başlat menüsü ve öğeleri
Öğr.Gör.İnayet Hakkı ÇİZMECİ Bilgisayar Prog.
"İleri >" butonuna tıklayacağız ve karşımıza sonraki adım olan "Lisans Sözleşmesi" bölümü gelecek.
Microsoft Office Picture Manager
Windows XP Konu: Denetim Masası Windows 8 Windows XP Windows 7.
Windows 3-B Çevirme'yi kullanma.:Windows 3-B Çevirme, aralarında hızlı bir şekilde dönmenizi sağlamak için pencerelerinizi üç.
Windows 7 Kurulum. Neden Windows 7 Kabaca Windows Vista’nın aynı görünümüne sahip Windows 7 ’nin getirdiği bir takım değişiklikleri görmem mümkün. Bunlardan.
 AppLocker teknik olarak merkezi uygulama yönetim sistemi olarak tanımlanabilir. Windows 2008 R2 sürümü ile bir merkez üzerinden çeşitli grup politikaları.
DYNED PROGRAMI KURULUM ADIMLARI. ADIM: Kur butonuna tıklıyoruz.
DENETİM MASASI   Kendimize ait olan bir bilgisayarın özelliklerini görmek ve çeşitli ayarlamalar yapmak için DENETİM MASASI kullanılır.
 Format atma bilgisayarımızı virüslerden, kalan program artıklarından, yavaşlama problemlerinden, hatalardan veya sistemle alakalı oluşabilecek mavi.
WİNDOWS DİZİN YAPISI.
DENETİM MASASI Ayarlar: Ayarlar için, Başlat menüsündeki ayarlar seçeneği kullanılır. Bilgisayara ilişkin birçok ayar seçeneği Denetim Masasında yer alır.
Windows 8.
Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi Bilgisayar Dersi Ayşenur Buyruk
Kurulumu İstediğimiz dil seçeneğini seçerek ‘OK’ diyoruz.
LABORATUVAR KURALLARI
LİME SURVEY KÜBRA AĞAÇ DERYA DERE.
Meb.k12 uzantılı E-posta Hesabı Kurulumu
1)Bilgisayarım sağ tık. >Yönet diyoruz. 2)Buradan Disk Yönetimini seçiyoruz.
İŞLETİM SİSTEMLERİ – I : WINDOWS XP
Az kullanılan ögeler menüden kaldırılabilir. Kısayollar yaratılabilir.
Anıl İŞCAN. 1- Windows 7 CD' si ya da DVD' sine ihtiyacımız olacak. 2- İkinci olarak Windows 7' yi kuracağımız bilgisayarın donanımsal olarak Windows.
Meb.k12 uzantılı E-posta Hesabı Kurulumu
DEDEMAN İ LKOKULU Dyned kurulumu. 1.ADIM CD bilgisayara takılınca otomatik kur seçene ğ i gelmelidir.E ğ er gelmezse kurulum CD sinin içinde ki dosyalardan.
Bilgisayar Donanımı Bilgisayarın elle tutulup gözle görülen parçalarına donanım denir. Bilgisayar kasasının içindeki parçalara iç (dahili) donanım, dışındaki.
Uzaktan Erişim Turgut Özal Üniversitesi Kütüphanesi’ndeki tüm e-kaynaklara kampüs içindeki gibi erişme imkanı sunar.
Temel Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı Öğr.Gör. Abdullah ŞENER.
Dijital Ölçüler konusunu öğreneceğiz Dijital Ölçüler konusunu öğreneceğiz.
Yazılım Kululum ve Yönetimi
NLİTE İLE SİSTEM KURULUM CD’Sİ OLUŞTURMA
VERİ KURTARMA.
1.Ashampoo Burning Studio 2.CD BurnerXP 3.Ultroıso 4.Nero.
Bilgisayar Yazılımları ? ? ? ?
Yeni Sayfa Oluşturma ve Buton, EditText, TextView Kavramları Uygulamamıza yeni bir sayfa eklediğimizde bu sayfa için bir java sınıfı da oluşturmamız gerekiyordu.
BİLGİ-İŞLEM E-POSTA KURULUMU 1.Adım: Outlook u açıyoruz ve «Araçlar» --> «Yeni bir hesap oluştur»a veya «hesap ekle» tıklıyoruz.
Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu
Sanal Bilgisayar (VMware Workstation 12 Pro). Sanal bilgisayar  Sanal bilgisayar (virtual pc), bilgisayarınızdaki diskte herhangi bir partisyon oluşturmaya.
PROSHOW GOLD 7.0 Evaluation version. PROGRAMIN ÇALISMASI Program açılınca New Slide Show penceresi açılır.(Sol alt taraftaki " Show at startup" yazısının.
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -3: İŞLETİM SİSTEMİNİN KULLANILMASI.
::: Soru Numarası Seçin :::
YAZILIM KURULUMU VE YÖNETİMİ TEAMSPEAK nedir?
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
Dosya Yönetimi.
ACRONİS KURULUMU YEDEK ALMA VE YEDEK YÜKLEME SAVAŞ TUNÇER.
ACRONİS TRUE İMAGE 2015 (YEDEKLEME)
6.1.3.D1 Dosyalarım Nereye Gitti?
Sunum transkripti:

BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ

SCANDİSC Bilgisayarı Windows’tan çıkmadan kapatırsak veya çalışırken elektrik kesilirse Windows’un ihtiyaç duyabileceği bazı dosyalar hasar görebilir, disk yüzeyinde bozuk alanlar oluşabilir. Tüm bunlar bilgisayarımızın düzensiz çalışmasına, çalışırken kilitlenmesine, hatalar vermesine yol açar. Bu alanları onarmak için Scandisk adlı programı kullanabiliriz. Başlat-Programlar-Donatılar- Sistem Araçları-Scandisk menüsü aracılığı ile çalıştırabileceğimiz program iki farklı modda çalışabilir. Öncelikle tarama yapılmasını istediğiniz sürücü seçilir ve ardından tarama tipi belirlenir. SİSTEM ARAÇLARI

Standart; Sadece dosyalar incelenir ve düzeltilmeye çalışılır. Tam; Hem dosyalar hem de disk yüzeyi hataları incelenir ve düzeltilmeye çalışılır. SİSTEM ARAÇLARI

SİSTEM ARAÇLARI

SİSTEM ARAÇLARI

SİSTEM ARAÇLARI

SİSTEM ARAÇLARI

SİSTEM ARAÇLARI

SİSTEM ARAÇLARI

Başlat-Programlar-Donatılar-Sistem Araçları-Disk Birleştirici menüsü aracılığı ile bu programa ulaşabiliriz. Bilgisayarımıza dosya kopyalayıp sildikçe harddiskde parçalanmalar meydana gelir. Bu parçalanmalar fiziksel değil yazılımsal olur. Disk yüzeyinde bulunan dosyaların parçalanmasıdır. Bu olay bilgisayarımızın çalışma performansını direkt olarak aşağı düşürür. Bilgisayarda meydana gelen bu olaya “fragmantasyon” adı verilir. Bu sorunu düzeltmek için defrag.exe adlı bir program kullanırız.   DİSK BİRLEŞTİRME

DİSK BİRLEŞTİRME

Bu program harddiskde bulunan gereksiz dosyaları kolay bir şekilde silmemizi sağlar. Ayrıca harddiskte bulunan boş alan %3’ün altına inerse bu program otomatik olarak devreye girer. Başlat-Programlar-Donatılar- Sistem Araçları-Disk Temizleme menüsü aracılığı ile bu programı çalıştırabiliriz. Program çalıştığında temizleyeceğimiz diski seçmemiz ister. Bu işlemden sonra harddiskimizi tarar ve silebileceğimiz dosyaları bize gösterir. DİSK TEMİZLEME

Gereksiz olan dosyalar bulunuyor.. DİSK TEMİZLEME

DİSK TEMİZLEME Bulunan dosyalar

DİSK TEMİZLEME

DİSK TEMİZLEME

Windows 98 ile yedekleme işlemini yapabileceğimiz bir program gelir Windows 98 ile yedekleme işlemini yapabileceğimiz bir program gelir. Başlat- Programlar-Donatılar-Sistem Araçları- Yedekleme menülerini kullanarak bu programı çalıştırdığımızda yedek almak istediğimiz dosyaları belirleriz. Bu program aracılığı ile yedek aldıktan sonra istediğimiz herhangi bir zaman yedeğini aldığımız dosyaları tekrar yükleyebiliriz. YEDEKLEME

YEDEKLEME Next diyoruz..

YEDEKLEME Gelen pencerede bize BACKUP mi ALACAKSIN yoksa BACKUP'tan geri mi döneceksin diyor. Biz ilk defa backup alacagimiz için üstteki seçenegi seçip ilerliyoruz.

YEDEKLEME 1. Sadece Belgelerim Klasörü'nün Backup'ini alacagim 2. Her kullanicinin Belgelerim Klasörü'nün Backup'ini alacagim 3. Bu bilgisayardaki bütün bilgilerin Backup'ini alacagim 4. Neyin Backup'ini alacagimi ben seçecegim Biz 4. Seçip ilerliyoruz

YEDEKLEME Soldaki ve sağdaki bölümden BACKUP'ini alacağımız dosyaları seçiyoruz.

YEDEKLEME Dosyaları seçtikten sonra NEXT diyoruz. Gelen pencerede nereye kaydedeceğimizi soruyor. Alttaki kısımda da adinin ne olacağını soruyor. Bu bilgileri girip NEXT diyoruz.

YEDEKLEME Backup almaya eminmisiniz ? Va yaptığımız ayarları gösteriyor. Finish diyerek devam ediyoruz..

YEDEKLEME Backup alırken bekliyoruz.

YEDEKLEME Backup bittikten sonra Completed yazısını alıyoruz.

YEDEKLEME Close diyerek kapatıyoruz.

DOS İŞLETİM SİSTEMİ KOMUTLARI DATE Sistem saatini belirler DATE [Tarih] Sistemin yeni tarihini belirler. Bu komut kullanıldığında iki satırlık bir mesaj görüntülenir. Bu mesaja, ilk satırda belirtilen formata göre tarih girilerek sistem tarihi değiştirilmiş olur. Değişiklik gerekmiyorsa ENTER tuşuna basılır. Öngörülen tarih düzeni aa-gg-yyyy şeklindedir. Farklı bir tarih düzeni kullanılıyorsa, bu tarih düzeni CONFIG.SYS dosyasında COUNTRY komutu ile belirtmek mümkündür. DOS İŞLETİM SİSTEMİ KOMUTLARI

DOS İŞLETİM SİSTEMİ KOMUTLARI DEL(ERASE) Bir veya birden çok dosyayı siler. DEL [sürücü][yol]dosyaismi [/p] ERASE [sürücü][yol]dosyaismi [/p] [sürücü][yol] =Silinecek dosyanın yolunu belirler. Dosyaismi = Silinecek dosyanın ismini belirler. [/P] = Dosyaların silinmeden önce bir onaydan geçirilmesini sağlar. Silme işlemi dosyanın sadece ilk karakteri için geçerlidir. Dosya fiziksel olarak silinmez. Silinen bir dosya tekrar kurtarılma şansına sahiptir. Dosya silme işleminde dikkatli olunuz. Silinen dosyaları kurtarmak için UNDELETE’i kullanabilirsiniz, fakat her zaman silinen dosyaları kurtarma işlemi başarılı olmayabilir! DOS İŞLETİM SİSTEMİ KOMUTLARI

DOS İŞLETİM SİSTEMİ KOMUTLARI Örnek: C:\>DEL C:\MENU.COB C:'nün ana dizinindeki MENU.COB dosyasını diskden siler. DOS İŞLETİM SİSTEMİ KOMUTLARI